Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.660
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
zelenbic kaže...
ako čitam s dobrog mjesta 18A ali evo slika za svaki slučaj

Drzat ce !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
masin kaže...

Možel ova grafička na ovu konfiguraciju bez mijenjanja napojne

Procesor: Amd Phenom II 965 BE

Matična ploč: Gigabyte GA-78LMT-S2P  
Memorija: DDR3 4 GB 1333 MHz
PSU: LC600H-12 600w

kako da ne - ja imam identicnu - necujna - dobre performasne - kloka se na kvadrat ako se odlucis

14 godina
neaktivan
zelenbic kaže...

decki sta mislite bili mi napajanje izdržalo ovu grafu sa sadasnjom konfom 

cpu:DualCore AMD Athlon 64 X2, 2800 MHz (14 x 200) 5400+

gpu:ati radeon hd 2600 pro

mbo:Foxconn K8M890M2MB Series

ram:2 gb ddr2(2*1)

Hard 1:80 gb

hard 2:300 gb

monitor:multisync lcd 195vxm+

napajanje:400w aopen

ili bi trebao novo napajanje

Najbolje da prodas sve sto imas,ak imas para

nece ovaj athloncic moci gurati bf3 ili black ops 2...

i 2gb rama ti je stvarno malo

14 godina
nbafan kaže...
zelenbic kaže...

mislim kupit jos 4 gb rama a za proc. mi can you run it kaže da ide(nisam ni imao namjeru igrat bf) a ako bi ga ikad igrao dosta mi je na low nisam grafic whore kupujem grafu jer mi na ovoj nerade novije igre i neke starije stekaju kad izademo iz krize nadogradujem komp za dosta para ili kupujem novi

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
13 godina
protjeran
zelenbic kaže...
nbafan kaže...
zelenbic kaže...

mislim kupit jos 4 gb rama a za proc. mi can you run it kaže da ide(nisam ni imao namjeru igrat bf) a ako bi ga ikad igrao dosta mi je na low nisam grafic whore kupujem grafu jer mi na ovoj nerade novije igre i neke starije stekaju kad izademo iz krize nadogradujem komp za dosta para ili kupujem novi

- klokni proc na 3.2 (povecaj napon na 1.42 jer mislim da ti je stock 1.4) radit ce ti ko urica - iako se necini mnogo osjetit ces sigurno !!

i obavezno kupi jos 2 gb rama (u svakom slucaju to ti je prvi slijedeci korak) tek sad vidim da imas 2 gb - nisam obracao pozornost - ako nemas - instaliraj Win 7 x 64 - i uzmi ovu gts 450 sa ovim hlađenjem ce se klokati dobro - dakle sa to troje ces bilo sto igrati na high (naravno ako ti nativna rezolucija nije full hd) negdje oko rezolucija 1440 ili 1600 ces se odlicno naigrati jos dosta vremena - inace 4 gb rama ce izvuci vise iz proca i grafe ! - tako da to prvo napravi - nađe se i za 100 kn plocica od 2 gb ddr 2

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 19:38 (PR0MATRAC).
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

iovako mi se oregrijava tako da ga necu klokati a nisam ni grafu mislio,reza na monitoru mi je 1280*1024

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zelenbic kaže...

Krivo citas, jer napajanje ima dva raila od 12V, dakle 2x18A = 36A.

FYI, mjereno na ulazu u napajanje moj komp trosi do cca max 330W kod igranja:

2500K @4GHz, 4 HDD-a, 2SSD-a i 560Ti.

13 godina
protjeran
zelenbic kaže...

iovako mi se oregrijava tako da ga necu klokati a nisam ni grafu mislio,reza na monitoru mi je 1280*1024

za tu rezu netrebas nista klokati - uzmi obavezno ovu gts 450 jer nvidije su Omjerno bolje na nizim rezolucijama u odnosu na ati - uz to nadogradi na 4 gb rame - izoptimiziraj Windowse i sve ces imati na high cak bih rekao... uz to makni ljevu bocnu stranu s kucista ako ti se previse zagrijava i TNP ti ide dolje barem za 5'C i na procu i na grafi - također ce ti maticna odahnuti jer ju proc i grafa griju a tvoja sigurno nema aktivno haleđenje pa imas akumulaciju topline - dakle mici ljevu bocnu stranu i komp ce ti biti tisi i hladniji

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 20:27 (PR0MATRAC).
14 godina
PR0MATRAC kaže...
zelenbic kaže...

za tu rezu netrebas nista klokati - uzmi obavezno ovu gts 450 jer nvidije su Omjerno bolje na nizim rezolucijama u odnosu na ati - uz to nadogradi na 4 gb rame - izoptimiziraj Windowse i sve ces imati na high cak bih rekao... uz to makni ljevu bocnu stranu s kucista ako ti se previse zagrijava i TNP ti ide dolje barem za 5'C i na procu i na grafi - također ce ti maticna odahnuti jer ju proc i grafa griju a tvoja sigurno nema aktivno haleđenje pa imas akumulaciju topline - dakle mici ljevu bocnu stranu i komp ce ti biti tisi i hladniji

ima aktivni hladnjak i vec je maknuta bocna strana :)

edit maticna nema al grafa ima al dobro sad smo u offtopicu :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 20:38 (zelenbic).
14 godina
Nick7 kaže...
zelenbic kaže...

Krivo citas, jer napajanje ima dva raila od 12V, dakle 2x18A = 36A.

U kojoj se to igri dešava ?? Kad igraš onda ti 5 od tih 6 hardowa ni nerade vjerojatno pa se pitam kako si došao do 330W. Moj komp potegne oko 300W iz zida pri teškom gamingu u F1 2012, znači oko 250 do 260W realne potrošnje kad uzmemo u obzir efikasnost napajanja ! Pa zar netroši i5 jedno 100W manje od  mog ( imamo istu grafu ) ??

15 godina
neaktivan

hvala puno... mislim da cu se odlucit za tvoju opciju samo moram do novaca sto prije, ako ne naci ce se nesto slicno razmisljam o hd 6850 isto a def. sam odlucio za q660 to vec imam potencijalne prodavače, sve u svemu hvala na prijedlogu :D

15 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
Ezio88 kaže...

naime imam grafičku ati radeon hd 4670 i nikako ne mogu normalno igrat najnovije igrice, npr. assassins creed 3 koji sam danas kupio i jedva ga igram, skoro nemoguće na normal postavkama, koju grafičku mi preporučate da kupim, otprilike do 1000-1200kn, ostala konf. mi je:

sys.manuf.:gigabyte

procesor: pentium dual core e6300 2.8.ghz

ram: 4gb ddr2 

prvo - AC nemozes igrati jer ti je grafa preslaba - ovaj sto je naveo da ti je to zbog procesora je u krivu -

drugo - ako imas 1200 kn prodaj tu grafu i proc za nekih 200kn samo da se sto prije rijesis toga i kupi ovo dvoje - Neces naici na igru sa ovime iz linkova koju neces imati na Ultra postavkama sa 60 FPS ukljucujuci i Battlefield 3 uz to novo napajanje ti sigurno nece trebati obzirom na hd 7850- samo pozuri jer ce ova otic brzo - cudi me kako vec nije :

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/amd-radeon-hd-7850-1gb-ddr5-oglas-6520276

http://www.njuskalo.hr/procesori/intel-core-2-quad-q6600-socket-775-g0-stepping-oglas-6488361

samo da jos pitam jel treba mjenjat onda i napajanje il maticnu, 

napajanje: fortron atx -400pnf

maticna: gigabyte ep45-udl3r 

13 godina
protjeran
Ezio88 kaže...

hvala puno... mislim da cu se odlucit za tvoju opciju samo moram do novaca sto prije, ako ne naci ce se nesto slicno razmisljam o hd 6850 isto a def. sam odlucio za q660 to vec imam potencijalne prodavače, sve u svemu hvala na prijedlogu :D

ok - pokraj ove hd 7850 za 800kn nemoj ni razmisljati o bilo cemu drugome - znam da ti je para ko i svakome trn u oku - jos jedan moj prijedlog ti je  - kupi sad odmah (EVO BAS SAD) OVU HD 7850 za 800kn ako tip nije prodao i nek bude kod tebe pa makar ju upario i sa ovim procom ili nek ti stoji doma nije bitno ! samo da ju dobijes - to ti velim jer nema sanse da ovakvu grafu nađes vise za ove pare - vjerovatno je tipu hitno za lovu - ta grafa izmjenje je Ravnopravno udarce sa gtx 660 koja je od ovog oglasa skuplja za odprilike 1000 kn - dakle nazovi covjeka uzmi hd 7850 a za proc kad skupis skupis, ti procesori nisu ni priblizno trazeni kao hd 7850 - ja da imam para bi ju kupio i stavio uredno za 1000 kn - i malo bi cekao i otisal bi (200 kn u đepu) ja inace imam hd 7850 MSI zato ti ovo govorim - jucer je bio frend kod mene (PS3 FANBOY{#}) i kad sam mu pokazao (BTF 3 - 70 FPS ULTRA - avg, MOH WARFIGHTER 65 FPS ULTRA -avg, DISHONORED 85 FPS ULTRA -avg...) veli mi koje performasne - jbt ! nemoguce za 1100 kn koliko sam ja svoju platio - doduse moja je naklokana ali svejedno - ova sto je sad 800kn realno vrijedi 1100 kn - 100% - ali dok sam ja ovo natipkao moza je otisla {#} - tako da ju uzmi i onda lagano gledaj kako ekipa prodaje za 1200kn - imas jednu hd 6870 isto jako povoljnu - ali 800 kn za hd 7850 je za mene smjesno 

- sto se tice ovog drugog upita to ti i je velika prednost hd 7850 - dakle potrosnja minimalna - trebas jedan 6 pinski pcie konektor - to sigurno imas - ako ne ides preko molexa - dakle napajanje Netrebas mjenjati - a sto s tice procesora mislim da ni maticnu netrebas mjenjati - to lagano provjeris na netu - kompatibilnost to dvoje - ... ako ti nemoze taj proc uzmes neki quad koji je kompatibilan - neda mi se sad provjeravati dali moze - previse sam na Forumu idem - - sretno sa kupnjom{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2012 21:45 (PR0MATRAC).
15 godina
neaktivan

Hvala :D

13 godina
itomic009 kaže...
Nick7 kaže...

U kojoj se to igri dešava ?? Kad igraš onda ti 5 od tih 6 hardowa ni nerade vjerojatno pa se pitam kako si došao do 330W. Moj komp potegne oko 300W iz zida pri teškom gamingu u F1 2012, znači oko 250 do 260W realne potrošnje kad uzmemo u obzir efikasnost napajanja ! Pa zar netroši i5 jedno 100W manje od  mog ( imamo istu grafu ) ??

U BF3 potegne do ~330W. Recimo u WoW-u (manje-vise sve na max) ide oko 290-300W (iz zida).

U idle-u je oko 110W (isto iz zida mjereno).

12 godina
neaktivan

Hocel mi radeon 7850 bit overkill za monitor koji ima max rez 1360*768. Meni lično ne smeta rezolucija a i barem ću sve moć držat na maksimalnim postavkama. Šta kažete?

0 0 hvala 0
15 godina
Ezio88 kaže...

samo da jos pitam jel treba mjenjat onda i napajanje il maticnu, 

napajanje: fortron atx -400pnf

maticna: gigabyte ep45-udl3r 

Nemoras mijenjat maticnu i napajanje ce drzat !

Music As A Weapon !!
15 godina
masin kaže...

Hocel mi radeon 7850 bit overkill za monitor koji ima max rez 1360*768. Meni lično ne smeta rezolucija a i barem ću sve moć držat na maksimalnim postavkama. Šta kažete?

Malo hoće , no dobar je izbor za buducnost u slucaju da kupis veci monitor !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
masin kaže...

samo ti nju uzmi - nista overkill - imat ces mozda i 100 frameova u svakoj igri uz ravnopravan proc i barem 4 gb rama

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 10:24 (PR0MATRAC).
12 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
masin kaže...

samo ti nju uzmi - nista overkill - imat ces mozda i 100 frameova u svakoj igri uz ravnopravan proc i barem 4 gb rama

Planiro sam Phenom 965 BE i 4 GB al pošto je jeftin ram možda ubodem i 8

15 godina

8GB memorije i vise nego dovoljno za danasnji gaming !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ma zato i kontam još 4 GB koje koštaju 30km-120 kn . Da odma uzmem 8GB i da sam miran 2 godine 

13 godina
protjeran
masin kaže...
PR0MATRAC kaže...
masin kaže...

Planiro sam Phenom 965 BE i 4 GB al pošto je jeftin ram možda ubodem i 8

- izvrsno - samo ti uzmi 8 gb - 6 gb je potrebno a 8 pozeljno - ovaj proc je sam tom grafom taman - inace taj proc je za 500-600 kn mislim best buy kao i ta grafa za neih 1100 realno (njuskalo naravno)

13 godina
odjavljen

Iz links servisa su mi poslali poruku u kojoj mi nude XFX 7850 1GB u zamjenu za moju Sapphire HD 6950 1GB dual fan.Dali da to uzmem?

I koja bi grafa po njihovim cijenama bila fer zamjena?

0 0 hvala 0
17 godina
Zin8 kaže...

Iz links servisa su mi poslali poruku u kojoj mi nude XFX 7850 1GB u zamjenu za moju Sapphire HD 6950 1GB dual fan.Dali da to uzmem?

I koja bi grafa po njihovim cijenama bila fer zamjena?

HD 7850 je blago jača od HD 6950. Stoga, uzmi bez razmišljanja.

Pogledaj 7850 vs 6950: http://www.anandtech.com/bench/Product/549?vs=510

I računaj da s 12.11beta i novijima serija 7000 ima od 10 do 30 posto veće performanse nego s starijim driverima.

A tu su korišteni stari driveri.

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
13 godina
odjavljen

Radi se o 1GB verzijama.Obje.Moja je dual fan a njihova je obicna 1GB

Dali je ta jos uvijek bolja?

Kod njih ta kosta 1499 kn.Dali ima neka znatno bolja a da nije puno skuplja?

0 0 hvala 0
15 godina

Da , bolja je HD7850 ! U Linksu bas i nema modela s boljim hladnjakom a da nije puno skuplja !

Music As A Weapon !!
13 godina
odjavljen

Samo jedno pitanje vezano iz te reklamacije.

Moja je grafa kostala 1999kn i posto je jos uvijek pod garancijom zar ni trebao ja dobiti grafu iste vrijednosti a ne neku 500 kn jeftiniju?

0 0 hvala 0
13 godina

Traži da ti daju HD7870, jer je po cjeni kao i tvoja HD6950. Pregovaraj, oni su ponudili , a na tebi je da odlučiš dali se slažeš ili ne.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ili nek ti vrate lovu,odnosno 1999kn ako ne pristanu na tvoje uvjete.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice