Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.839
|
čitano: 6.920.735
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
zoharbizo kaže...

Pricam o slici sa praznoga servera, gdje CPU gura GPU na 100%, na mapi sa vise igraca GPU nije konstantno na 100% ali je dobro kartica zakucana.

Da, na praznom serveru GPU usage lupa 100% jer nema opterećenja za procesor. Na punijim serverima su igrači ti koji predstavljaju opterećenje za CPU. Sad da je uletjet u tešku gužvu sa više igrača situacija bi bila još gadnija po pitanju GPU usagea.

14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Ne muce CPU igraci nego proracuni koje odraduje za svakoga igraca jer je mapa puna destrukcije, ovaj puca ovdi ovaj ondi, ovaj tenkom gazi, ovaj raketira helicem.{#}

I jos je u njega CPU na 3.0GHZ, neka ga clockne na 3.5GHZ i osjetiti ce poprilican boost.{#}

Ono sto ja zelim reci jest da ce AII 2.6GHZ sa HD7850 ipak dati bolji score u BF3 MP nego njegova 550TI, jer je to glupost koju je izvalio.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 16:11 (zoharbizo).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ono sto ja zelim reci jest da ce AII 2.6GHZ sa HD7850 ipak dati bolji score u BF3 MP nego njegova 550TI, jer je to glupost koju je izvalio.

Oće, dat će bolje performanse za onoliko koliko je Athlon X4 @2.6GHz jači od Q6600 @2.4GHz.

13 godina
neaktivan

Koliko je MSI R7870 HAWK jaca od SAPPHIRE ATI Radeon HD7870

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Penryn kaže...

Oće, dat će bolje performanse za onoliko koliko je Athlon X4 @2.6GHz jači od Q6600 @2.4GHz.

Tocno.I kad se vec zale na GPU usage onda neka clocknu CPU koliko god ide sa nekim normalnim naponom i mirni su.

Blazen22 kaže...

Koliko je MSI R7870 HAWK jaca od SAPPHIRE ATI Radeon HD7870

Nesto sitno.

clock2much
15 godina
proteine1 kaže...

Može preporuka grafe do 1000kuna može i koja kuna više, procesor: athlon ii x3. napajanje 430w, asrock 970 extreme3 matična. hvala

HD7770 !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Sad narucjem karticu u admu i kak naruciti na rate uzeo bi na 12

sta treba odabrati za rate

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Meni je najlogicnije  - plaćanje u trgovini !

EDIT : pa nazovi ih i pitaj !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 16:30 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To sam si i ja mislio ali nisam bio siguran

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

samo malo,pouzecem znaci da ti platis tek kad ti postar na vrata donese posiljku,ili?

0 0 hvala 0
15 godina
Square Enix kaže...

samo malo,pouzecem znaci da ti platis tek kad ti postar na vrata donese posiljku,ili?

Da , das novce postaru !

Music As A Weapon !!
14 godina
Square Enix kaže...

Da.

clock2much
13 godina
neaktivan

Ljudi mozete mi pomoc?

Mozete li mi reci koje su najbitnije stvari kod odabira grafičke kartice? Znaci(memorija,Nvidia ili Ati Radeon?I takve stvari

17 godina
Karlo.barcelona kaže...

Ljudi mozete mi pomoc?

Mozete li mi reci koje su najbitnije stvari kod odabira grafičke kartice? Znaci(memorija,Nvidia ili Ati Radeon?I takve stvari

Najbitnije stvari kod odabira grafičke kartice:

- Znati za što ti treba i za što ćeš ju koristiti.

- Znati količinu novca kojim raspolažeš.

- Znati kakav monitor koristiš s kakvim priključkom i hoćeš li ga uskoro mijenjati.

- Znati koje/kakvo napajanje imaš.

- Znati koji tip konektora ti matična podržava.

- Znati koji procesor imaš, koji ostatak konfiguracije i hoćeš li što od toga mijenjati ubrzo.

- Znati se služiti internetom.

Eto, to su stvari koje trebaš znati pri odabiru grafičke kartice.

E, onda kada to sve znaš, pogledaš što se nudi za tu cijenu, kako se odnose kartice te cjene jedna naspram druge, pitaš nekoga tko se bolje razumije (ili potražiš online, na forumu, chatu) hoće li ti ostatak sustava biti usko grlo za novu karticu i to je to. Ili jednostavno kažeš "imam to i to, preporučite mi karticu za taj i taj iznos".

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2012 20:14 (191x7).
14 godina

htio bi uzet dobru graficku do 100 eura  pa me zanima zanimaju prijedlozi i usput jel dobra ova graficka i jel puno brzi od mog starog hd 4850

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gainward-geforce-gt-630-1gb-ddr5-d-sub-dvi-hdmi-hdtv&option=artikl&id_kategorija=05180306&id_artikl=051.803.895

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
houska kaže...

htio bi uzet dobru graficku do 100 eura  pa me zanima zanimaju prijedlozi i usput jel dobra ova graficka i jel puno brzi od mog starog hd 4850

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gainward-geforce-gt-630-1gb-ddr5-d-sub-dvi-hdmi-hdtv&option=artikl&id_kategorija=05180306&id_artikl=051.803.895

Do 100€ best-buy Sapphire HD7750 1Gb , 128bit GDDR5 koja je bolja od HD4850 u svakom pogledu !

Music As A Weapon !!
14 godina
hvala na odgovoru zanima me samo jeli dosta 500w napajanja za tu graficku?
15 godina

Da ! Ta graficka trosi max. 55W !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Treba mi savjet oko kupnje AGP grafičke jer imam stariji komp

dakle, imala sam Radeon x1650

Tražim nešto bolje od te, ali u trgovinama nisu neke opcije.

Ima li tko kakav prijedlog?

Ako ima netko nešto za prodati, a da bi  mi odgovaralo molim da mi se javi u inbox.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hellena kaže...

Treba mi savjet oko kupnje AGP grafičke jer imam stariji komp

dakle, imala sam Radeon x1650

Tražim nešto bolje od te, ali u trgovinama nisu neke opcije.

Ima li tko kakav prijedlog?

Ako ima netko nešto za prodati, a da bi  mi odgovaralo molim da mi se javi u inbox.

Pomogao bi ostatak konfiguracije i napajanje. U trgovini nećeš naći ništa jače od X1650 za AGP, tako da ti preostaje jedino potražiti polovno.

Idealno bi bilo uloviti kakvu nVidiu 6800GS,7800GS+ ili od Radeona 3650 sa DDR3 memorijom, tj. 3850 i 4670. Jako rijetke, i skupe kartice za tu klasu performansi, čak i kao polovne. Računaj na 200-300kn sigurno, što se najjačih modela tiče.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-ati-radeon-hd-3850-agp-512-mb-oglas-5894023

Ako imaš dovoljno jako napajanje, ovo bi bio najbolji izbor. Iako košta kao cijeli AGP stroj, tako je, kako je.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 14:54 (thedream).
12 godina
neaktivan

Nisam uspio pronaći neke detaljnije specifikacije što se tiče direktono velićine memorije graf.

Zanima me koliko ubiti može utjecati na kvalitetu gaminga razlika između 1GB DDR5 i 2GB DDR5, dal' je to presudna varijabla kod kupovine nove grafičke?

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 20:14 (hrvat_na_forumu).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
hrvat_na_forumu kaže...

Nisam uspio pronaći neke detaljnije specifikacije što se tiče direktono velićine memorije graf.

Zanima me koliko ubiti može utjecati na kvalitetu gaminga razlika između 1GB DDR5 i 2GB DDR5, dal' je to presudna varijabla kod kupovine nove grafičke?

ne, ima frend 5570 2gb karticu(ddr3 ali joj nebi ni ddr5 pomoglo) i on meni kaze kako on ima 25fos u bf3 a ja 50, on tvrdi da ima jacu karticu jer ima vise rama, al jbg takim ljudima nemos objasnit...

al ima razlike kao koristis rezoluciju vecu od 1080p, recimo HD7850 ima razlike izmedu 1 i 2gb jer ta kartica moze iskoristit 2gb na vecim rezama, bolje uez sa vise nek ima ali ne neku shit grafu sa 2gb nego neku dobru. racunaj s tim da bf3 recimo na 1080p rezi sa ultra detaljima pocuve 1.4gb s dobrim gpu-om, ali sta vrijedi kao je los gpu, prvo se gleda gpu pa onda video memorija, bolje da je vise ali ako je gpu dobar

nije isto 2gb gtx680 i 2gb HD7850, naravno da je 680tka jaca

LooooooL
14 godina
neaktivan
hrvat_na_forumu kaže...

Fali ti brdo podataka da bismo izvukli neki konkretan zakljucak. Rezolucija monitora, model grafe, ostatak kompa..

clock2much
12 godina
neaktivan

sastavljam novu konf., grafička mi je polazna točka s obzirom da mislim ostaviti stari cpu , kupio bi novu; graf., napajanje, mbo, i RAM. (o tome u temi konf.)

nego dvoumim se između:

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1160&pid=1472&psn=&lid=1&leg=0

http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=455

kartice su u cijenovnom rangu do 1800,00 kn

monitor je ubiti TV plazma Panasonic TX-P42G10E

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 20:56 (hrvat_na_forumu).
14 godina
neaktivan
hrvat_na_forumu kaže...

sastavljam novu konf., grafička mi je polazna točka s obzirom da mislim ostaviti stari cpu , kupio bi novu; graf., napajanje, mbo, i RAM. (o tome u temi konf.)

nego dvoumim se između:

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1160&pid=1472&psn=&lid=1&leg=0

http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=455

kartice su u cijenovnom rangu do 1800,00 kn

monitor je ubiti TV plazma Panasonic TX-P42G10E

Obavezno ici na 7850 ako su obje nove, nemoj se uopce razmisljati, imas ju po 1600kn uzeti. Mrvicu je jaca, manje trosi i da se brutalno overclockati.

Koji ti je ostatak konfiguracije?

clock2much
12 godina
neaktivan

*AMD Phenom 9950 Quad-C. 2.60 GHz Black Box (to ostaje od stare konf)

*DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1866MHz, COR-CMZ8GX3M2A1866C9

*Napajanje Corsair 600W, GS Series, 600 Watt, ATX12V v2.3

*jedna od navedenih graf.

*Cooler master HAF 922 (to ostaje od stare konf)

*i MBO do 800,00 kn s kojom je sve to kompatibilno?

15 godina

Po meni HD7770 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
hrvat_na_forumu kaže...

*AMD Phenom 9950 Quad-C. 2.60 GHz Black Box (to ostaje od stare konf)

*DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1866MHz, COR-CMZ8GX3M2A1866C9

*Napajanje Corsair 600W, GS Series, 600 Watt, ATX12V v2.3

*jedna od navedenih graf.

*Cooler master HAF 922 (to ostaje od stare konf)

*i MBO do 800,00 kn s kojom je sve to kompatibilno?

Phenom prve generacije i ddr3 memorija ne idu skupa nikako. Phenom nema DDR3 kontroler.

Osim toga, da bi mogao DDR3 na AMD-u ploča mora imati socket AM3 ili AM3+.

Phenom ima AM2+ socket.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
12 godina
neaktivan

hvala ti stari, znači mjenjati sve?

puno si pomogao jer do sad nisam dobio neki suvisli odgovor u vezi kompatibilnosti komponenti koje bi ostavio i koje bi mjenjao.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice