GTS 250 je bolja od te dvije.
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.925.497
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav, molio bih malo objašnjenje....koja je kartica bolja i koliko?
- XFX 6950 2 gb xxx dual fan
-Sapphire 7850 2gb dual fan
Pozdrav, molio bih malo objašnjenje....koja je kartica bolja i koliko?
- XFX 6950 2 gb xxx dual fan
-Sapphire 7850 2gb dual fan
HD 7850 2GB je kartica koja je bolja stock to stock od HD 6950 2GB po perfomansama, manji je potrosac i nesto hladnija od HD 6950 2GB a uz to sve je i bolji clocker od HD 6950 2GB, i to poprilicno.Idi na HD 7850 2GB.
kako bi se uklopila msi 560ti sa mojim procesorom x4 975 4.0Ghz???
Sjela bi ti kao budali šamar. Uklopila bi ti se sasvim fino, nemaš brige.

Dečki, čini se da je krepala moja voljena 4870x2. Prekjučer je izdahnula u partiji Dead Islanda. Inače bi je dao na lemljenje, bacio u pećnicu, što već, samo što je ona već jednom-dvaput lemljena i čini se da je otišla memorija u klinac. Zasad sam na 7600GT pomoćnoj, bez drivera, taman za internet i školu.
Koja kartica bi mogla biti njena dostojna zamjena(istih ili boljih performansi)? Grijanje nije frka i napajanje nije frka.
Hvala!
Do koliko bi išao nofci?
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=11486
Ovako nešto? OC tvornički.
pozz svima, budući da je moja 9800gt konačno otišla u vječna lovišta :( , trebala bi mi neka privremena zamjena dok se ne skupi šuške za novi komp... igram bf3, sa 9800gt sam igrao mp sve na low na rezi 1650*1080 i bilo je bez ikakvih trzaja na 40ak fpsa, nikad padalo ispod 30, pa me zanima da li je ova http://www.links.hr/artikl-051.806.759 dovoljna da je zamjeni, našao sam jednu povoljno, ili imate nekih drugih preporuka, možda netko ima neku slabašnu grafu, ili bar za preporuku neku best buy za male pare, samo kao privremeno rješenje...
LP
Nemoj.
Radije neku nereferentnu HD5670 tipa VTX3D ili čak HD4850 (također nereferentnu).
Obe bolje od tog GDDR3 smeća.
Ili ako može polovno neka HD5770/4870/6770/7750.
LP.
Dali se može hd 6870 sklokati da bude u rangu hd 6950???
Može. Bolji primjerci bez po' muke za 24/7.
http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-hd7850-gddr5--2gb/56772šta mislite o ovoj grafičkoj i kolika bi bila cijena 7 ili 8 mjesec?????
Vrhunska kartica odličnih overclock mogućnosti.
Voltmodana za 24/7 stiže GTX580, ima odličan hladnjak, najnoviju arhitekturu, troši svega 130W u full Loadu...
Najbolja kupnja do 2.000Kn.
Ne vjerujem da će sa cijenom ići ispod 1.500-1.600Kn do 7 mjeseca.
Dečki, čini se da je krepala moja voljena 4870x2. Prekjučer je izdahnula u partiji Dead Islanda. Inače bi je dao na lemljenje, bacio u pećnicu, što već, samo što je ona već jednom-dvaput lemljena i čini se da je otišla memorija u klinac. Zasad sam na 7600GT pomoćnoj, bez drivera, taman za internet i školu.
Koja kartica bi mogla biti njena dostojna zamjena(istih ili boljih performansi)? Grijanje nije frka i napajanje nije frka.
Hvala!
U rangu s HD4870x2?
HD6950 1G, GTX560 Ti, HD5870, te nešto jača HD7850.
Podebljana najbolji izbor.
Do koliko bi išao nofci?
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=11486
Ovako nešto? OC tvornički.
U rangu s HD4870x2?
HD6950 1G, GTX560 Ti, HD5870, te nešto jača HD7850.
Podebljana najbolji izbor.
Hvala obojici na brzom odgovoru.
Ovako, s nofcima nemam pojma, vidjet ćemo koliko se mogu rastegnuti kad se 100% odlučim za karticu.
Gledao sam najviše 7850, ovu Sapphireovu ili možda čak DirectCU2 od Asusa, tako da ste mi samo potvrdili izbor jer ne pratim u zadnje vrijeme grafičke (izgubio sam se u tim brojevima lol, pogotovo za ATI).
Idi na Sapphire GHz Ed. model.
@Alienware
Uzmi Sapphire HD7850 Dual Fan ili cak i MSI HD7850 Twin Frozr OC - 140kn skuplja , al ima 3 god. jamstva i također odlicna !
Nemoj.
Radije neku nereferentnu HD5670 tipa VTX3D ili čak HD4850 (također nereferentnu).
Obe bolje od tog GDDR3 smeća.
Ili ako može polovno neka HD5770/4870/6770/7750.
LP.
Nikakva HD 5670 nije dostatan ''upgarde'' sa 9800GT jer je slabija od nje, a HD 4850 je tek nešto jača(neznatno).
Najmanje neka HD 4870 nereferentna ili ako se protegenš na GTX 460 768M.
My bed, nisam uopće gledao koju on ima.
potaknut sa par postova u stilu,moze gurat grafu x model,x proceor preslab i slicno
cisto informativno me zanima sljedece
i5 2500K (stock,clock neki normalan mozda do 4 i slicno) koju grafu uzet da je uravnotezeno
gtx680 ocito da trazi jaci procesor
gtx670?ili je i ona prejaka,pa onda jedna gtx580 mozda?
7950? 6970?
uglavnom,da cujem misljenja,mozda kasnije nekom dobro dodje
potaknut sa par postova u stilu,moze gurat grafu x model,x proceor preslab i slicno
i5 2500K (stock,clock neki normalan mozda do 4 i slicno) koju grafu uzet da je uravnotezeno
7950? 6970?
Brutalne gluposti. i5 bez klokanja gura GTX680 SLi (u normalnoj upotrebi, malo ga clockas na stock naponu i to je to). A ti što netko hoce i7 SB/IB/SB-E za čmarkanje njegov problem. Dramatizirate s tim bottleneckom.
7950? 6970?
taj procesor drži sve jednu grafu i radit će normalo sa svakom, bez bottlenecka.
edit: kolega je brži :D
7950? 6970?
Brutalne gluposti. i5 bez klokanja gura GTX680 SLi (u normalnoj upotrebi, malo ga clockas na stock naponu i to je to). A ti što netko hoce i7 SB/IB/SB-E za čmarkanje njegov problem. Dramatizirate s tim bottleneckom.
cemu zivciranje?
da znam,nebi te pitao,lijepo sam zato pitao druge da normalno napisu kolko u cemu ima istine,lolz
napises lijepo,nije tako,taj procesor moze gurat gtx 680 SLI samo tako i to je to
7950? 6970?
i5 2500K@Stock gura sve single GPU kartice i većinu, ako ne i sve CrossFireX/SLi setupove.
U 99% programa/igrica će ih zakucat na 99% zauzeća.
Iznimka su Metro 2033 i par sličnih bencheva.
7950? 6970?
cemu zivciranje?
da znam,nebi te pitao,lijepo sam zato pitao druge da normalno napisu kolko u cemu ima istine,lolz
napises lijepo,nije tako,taj procesor moze gurat gtx 680 SLI samo tako i to je to
Nije te napao nego pitanje mu se činilo blesavim na ovome forumu.Također smatram da bi jedan i5 bez problema vrtio 680 sli 99% na svim igricama osim na starijim.
Okle sad tebe na 2 procesora?
Okle sad tebe na 2 procesora?
Sorry krivo sam pročitao i preletio tekst,ispravljeno nakon ponovnog čitanja.Hvala učinilo mi se kao da je pitao za dva procesora.
cemu zivciranje?
Nije to zivciranje, lijepo sam ti objasnia situaciju.
Ali iskreno znaju me neki nazivcirati sa tim bottleneckom, kao GPU usage padne na 95% odma pljuj po procesoru, a neoptimizacija qurac.
Pozdrav svima. Može mali savjet htio bih uzet XFX Radeon HD 6870 onu od 2gb, dođe cca 1700 kuna u linksu al me zanima dal mi je bolje ako uzmem tu ili istu tu al od 1gb koja je nekih 400 kn jeftinija jer vidim ove neke od 2gb dođu dosta više pa me zanima dal se isplati uzet tu grafu i jeli uopće kakva razlika između te dve? Hvala Unaprijed.
Pozdrav svima. Može mali savjet htio bih uzet XFX Radeon HD 6870 onu od 2gb, dođe cca 1700 kuna u linksu al me zanima dal mi je bolje ako uzmem tu ili istu tu al od 1gb koja je nekih 400 kn jeftinija jer vidim ove neke od 2gb dođu dosta više pa me zanima dal se isplati uzet tu grafu i jeli uopće kakva razlika između te dve? Hvala Unaprijed.
Više vrama je uvijek bolje no i sa 1gb ne bi imao problema.Mislim da proizvođači stavljaju toliko vrama zbog mogućnosti više monitora tipa Eyefinity.
ne isplati se nikako dati 1700kn za HD 6870, kad za samo 100kn više imaš dosta jaču HD 7850 u Portiu, sa besplatnom dostavom na kućnu adresu.

ne isplati se nikako dati 1700kn za HD 6870, kad za samo 100kn više imaš dosta jaču HD 7850 u Portiu, sa besplatnom dostavom na kućnu adresu.
Hvala kolega to sam i ja htio preporučiti no nekako je isparilo.
Više vrama je uvijek bolje no i sa 1gb ne bi imao problema.Mislim da proizvođači stavljaju toliko vrama zbog mogućnosti više monitora tipa Eyefinity.
A da, kaže da ide na 4 monitora al nije meni to, važno mi je da ne šteka na 1920x1080