Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 7.006.666
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

NE.

14 godina
odjavljen
callof7 kaže...

molim pomoć, hitno. objasnit ću vam ukratko. imam amd athlon 64 x2 dual core 5000+ 2.6ghz. clockao sam ga na 3.0ghz, grafička nvidia geforce 8800GT i sve radi bez problema. TEMP MI JE  50 STUPNJEVA u biosu, a u everestu mi je oko 55 a u speed fanu 65 stupnjeva. sad me zanima koliko su ti programi točni.???

idle ili load? inače meni je u biosu i everestu jednaka, a u speedfanu najviša pa neznam koji su programi najviše točni. probaj instalirat hwmonitor pa vidi temp.;) i javljaj novosti{#}

17 godina
protjeran
itomic009 kaže...

NE.

I kaj če muXD

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
16 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

ćisto bezveze da pitam čemu ovo?? bilo bi dovoljo sa dual venticima..{#}

GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MilkMan kaže...

ćisto bezveze da pitam čemu ovo?? bilo bi dovoljo sa dual venticima..{#}

Ta grafa se ludo OC-a, izvrsno je riješeno hlađenje.

Očito se malo GiGa počela furati na Accelero-ve rulače. {#}

16 godina
Caesar et Brutus kaže...

Ta grafa se ludo OC-a, izvrsno je riješeno hlađenje.

Očito se malo GiGa počela furati na Accelero-ve rulače. {#}

GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
14 godina
neaktivan
MilkMan kaže...
Caesar et Brutus kaže...

A što ćeš.

16 godina

pogledaj prve 2 sekunde kako je clockana 

pa kolko se dobije na performansama tako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MilkMan kaže...

pogledaj prve 2 sekunde kako je clockana

pa kolko se dobije na performansama tako?

Na 1000MHz GPU te na 1200MHz Memory.

Dobije se nešto, ali ništa specijalno mnogo.

16 godina

pa sto mislis kolko bi mogla ic ona gigabyte?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MilkMan kaže...

pa sto mislis kolko bi mogla ic ona gigabyte?

Ne znam točno, vjerojano bi dogurala do kakvih 1030-tak MHz za GPU te 1250-tak MHz za memoriju.

14 godina
neaktivan

My komp:

AMD athlon 64 X2 5200+ 2.71 Ghz

Asus M2N-X plus

3 gb ddr2 800 Mhz

Asus Ati radeon hd 3650 silent 1 GB ddr2

HD WD 320 GB

Napajanje MS 400ATX Platinum

Samsung SyncMaster 923NW 19''

Znači nadogradio bi komp s napajanjem i grafičkom.

Napajanje:http://www.links.hr/index.php?naziv=Napajanje+600W%2C+LC+POWER+Office+Series%2C+ATX+V2.3%2C+120mm+vent.%2C+PFC&option=artikl&id_kategorija=052740&id_artikl=052.740.033

Grafička:http://www.links.hr/index.php?naziv=Grafi%E8ka+kartica+PCI-E+XFX+AMD+RADEON+HD+6850+XXX%2C+1GB+DDR5%2C+DualDVI%2C+DP%2C+HDMI&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.661

Bi to šljakalo bez pol frke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

CPU je usko grlo, pogotovo ako uzmeš odličnu grafu kao što je HD 6850.

14 godina
neaktivan

joj pa još barem godinu i pol bude valjda izdržal,kad bum nadogradil opet komp s novom matičnom,ramom i procesorom {#}

Mene samo zanima ak bi ja mogao na tome igrati MW3(i nove igre) bez pol frke,mislim da mi ništa ne šteka i tak {#}

15 godina
neaktivan
brunchy1608 kaže...

joj pa još barem godinu i pol bude valjda izdržal,kad bum nadogradil opet komp s novom matičnom,ramom i procesorom {#}

Mene samo zanima ak bi ja mogao na tome igrati MW3(i nove igre) bez pol frke,mislim da mi ništa ne šteka i tak {#}

Naravno, na 19" monitoru ne bi smjelo biti problema. 1440x900 je mačji kašalj rezolucija za HD6850 karticu.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2011 12:59 (thedream).
14 godina
neaktivan
thedream kaže...
brunchy1608 kaže...

Naravno, na 19" monitoru ne bi smjelo biti problema. 1440x900 je mačji kašalj rezolucija za HD6850 karticu.

Hvala lijepa,to namjeravam sad kupiti u 9 mjesecu ili u 12 mjesecu kad bude popust,a možda se predomislim još pa uzmem 6870 {#}

14 godina

I full hd je mačiji kašalj za HD 6850 ako nemoraš imat sve "đinđe" popaljane ali je CPU jako veliko usko grlo. Neće ti raditi glatko sigurno.

14 godina
odjavljen

hd 6850 je grafa koja vrti većinu igara na full hd rezi na max postavkama, ne baš sve, ali većinu. procesor ti je slab za full hd, minimalno neki i3 ili bilo kakav quad za full hd. moj i3 540 4ghz se nekako drži na full hd-u;)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja sam se dns rješio svoje GTX560 non-Ti za 1000 kuna. Sada kako bih htio nešto novoga gledao sam GTX560 Ti od PoV klik. Imam namjeru uzeti karticu prvom plaćom. Kakav je Point Of View, cooler, OC-ing sposobnosti, kvaliteta izrade, garancija..?

PC je ovaj isti. i5 2500K @4GHz i 4GB DDR3 1600MHz. Ja ne bih preko 1500 kuna a nadam se pojeftinjenju u narednih 10-tak dana do plače jer treba i poštarinu platit:D

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Odakle si ti? I šta si prodo grafu pa sad uzimaš 15% jaču.{#}

14 godina
stoncin3 kaže...

Ja sam se dns rješio svoje GTX560 non-Ti za 1000 kuna. Sada kako bih htio nešto novoga gledao sam GTX560 Ti od PoV klik. Imam namjeru uzeti karticu prvom plaćom. Kakav je Point Of View, cooler, OC-ing sposobnosti, kvaliteta izrade, garancija..?

PC je ovaj isti. i5 2500K @4GHz i 4GB DDR3 1600MHz. Ja ne bih preko 1500 kuna a nadam se pojeftinjenju u narednih 10-tak dana do plače jer treba i poštarinu platit:D

Radije pricekaj malo i kupi HD 6950 1gb koja je nesto jaca.Ili idi na 6990 umisto da promines jos xxxxxxx kartica.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan

Uređen update na brzinu, mozda ima negdje greška, al {#}

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
pod009 kaže...
Refreshat cu 1. Post kad uhvatim vremena... ;)

Manje se kupaj u Lava.

možda razmslim... :P

14 godina
neaktivan

Molim savjet za AGP grafičku - od ovih malo modela što je još dostupno a da je u skladu s ostatkom konfiguracije i  da nije preskupo :) . Poslije 6 g. mi rikava stara Radeonka GV-R955128D i budući da se nema za novu konfu treba ju zamijeniti. Inače bitno mi je da ima DVI ili HDMI + vga + s video out (može i bez ovoga zadnjeg). Igranje igrica mi nije prioritet.

Ostatak konfiguracije je :

-procesor  AMD Sempron, 1666 MHz,

-matična ploča: Albatron KX18DS Pro (II)  (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
-RAM memorija :1536 MB

-HDD 1: 80 GB, 7200 RPM, SATA
-HDD 2: 320 GB, 7200 RPM, SATA

-monitor: Samsung SyncMaster 930B, 19" LCD

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
zoharbizo kaže...
stoncin3 kaže...

Radije pricekaj malo i kupi HD 6950 1gb koja je nesto jaca.Ili idi na 6990 umisto da promines jos xxxxxxx kartica.

Prodao bi ja i to. Iz RI samXD

15 godina
neaktivan
Slavonac-DJ kaže...

Molim savjet za AGP grafičku - od ovih malo modela što je još dostupno a da je u skladu s ostatkom konfiguracije i  da nije preskupo :) . Poslije 6 g. mi rikava stara Radeonka GV-R955128D i budući da se nema za novu konfu treba ju zamijeniti. Inače bitno mi je da ima DVI ili HDMI + vga + s video out (može i bez ovoga zadnjeg). Igranje igrica mi nije prioritet.

Ostatak konfiguracije je :

-procesor  AMD Sempron, 1666 MHz,

-matična ploča: Albatron KX18DS Pro (II)  (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
-RAM memorija :1536 MB

-HDD 1: 80 GB, 7200 RPM, SATA
-HDD 2: 320 GB, 7200 RPM, SATA

-monitor: Samsung SyncMaster 930B, 19" LCD

Neka polovna možda 4650 bi tebi dobro došla. Oko 250kn cijenom.

Cemetary gates
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

I full hd je mačiji kašalj za HD 6850 ako nemoraš imat sve "đinđe" popaljane ali je CPU jako veliko usko grlo. Neće ti raditi glatko sigurno.

Joj glavno da igre na 1280*960 rade bez pol frke na high postavkama i ja sretan :P

14 godina
brunchy1608 kaže...
itomic009 kaže...

Joj glavno da igre na 1280*960 rade bez pol frke na high postavkama i ja sretan :P

Na toj rezi lete igre sa njom.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan

jel postoji neko kvalitetnije hladenje za HD 4890? imam vapor-x verziju i cuje se vise nego sve ostale komponente skupa

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

pozdrav,

može li mi netko reći koliko je hd 4870 jača od gts 450? koja je razlika u performansama?

hvala

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice