Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 7.003.911
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Hd6770 i hd6850 su tog ranga mislim...
17 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

HD6870 je najbolji prelazak za tebe u slučaju da želiš ATi. Inače GTX560 ftw:)

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pod009 kaže...
Hd6770 i hd6850 su tog ranga mislim...

6870 je jaca nesto malo ali 6770 je puno slabija.Izrazi se malo bolje.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
Laxarus kaže...
Zanima me koja bi graficka iz 6xxx serije bila otprilike ravna radeonu 4890 1gb gddr5? (u dx9 i 10 igrama naravno jer 4890 nema dx11) i znam da 6xxx serija manje trosi, manje se grije itd al me zanimaju cisto sirove performanse.

Imam točan odgovor na tvoje pitanje. Grafa koja je skoro jednaka HD 4890 je HD 6790 ! Dakle HD 6770 je slabija a HD 6850 je jača. Naravno generalno gledano je HD 6790 bolja kartica, ali i danas se sa HD 4890 fino igra {#}.

http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7974&pageid=7980

15 godina

pitanjce jedno:

gledam review-eve po netu između 5850 i 6850. vidim da je 5850 jaca za par frameova... ti review-ovi su napravljeni po izlasku serije 6800. bilo je receno da ce driveri napredovati i da ce se podici frame-ovi u igrama. vec je proslo par verzija drivera, ima li kakvih poboljsanja ili je 5850 i dalje jaca? 

PS: planiram kupiti 6850, da li ce je moje napajanje (Fortron 400W PNF) izdržati? - ostatak: Phenom II 955, 2x2 gb ddr3, 1 HDD i 1 DVD/RW

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Idealist kaže...

pitanjce jedno:

gledam review-eve po netu između 5850 i 6850. vidim da je 5850 jaca za par frameova... ti review-ovi su napravljeni po izlasku serije 6800. bilo je receno da ce driveri napredovati i da ce se podici frame-ovi u igrama. vec je proslo par verzija drivera, ima li kakvih poboljsanja ili je 5850 i dalje jaca? 

PS: planiram kupiti 6850, da li ce je moje napajanje (Fortron 400W PNF) izdržati? - ostatak: Phenom II 955, 2x2 gb ddr3, 1 HDD i 1 DVD/RW

Još uvijek je vjerujem oko 1,2% jača 5850 sve u svemu, par posto nije to nešto strašno. Što se napajanja tiče ima 360W na 12V, moralo bi biti dosta za 6850, nije neki enormni potrošač, sve u svemu to je konfica ispod 300W u loadu, moralo bi ići lijevom rukom. PNF 400 je tenk.

Cemetary gates
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima, mozda glupo pitanje ali zanima me razlika izmedju GTX550 TI asus i iste kartice od gainwarda(obje su Ti) ali razlika je oko 180 kn a kartice su iste samo razlicitog proizvodjaca.

Frend kaze da je Asus kvalitetniji, ima bolji oc potencijal i hladjenje...ali isplati li se dati dodatnih 180 kn(oko 40-50 KM) za Asus-ov primjerak ?

Ustvari, ako kupim GTX550Ti od gainwarda, dodje me isto novca kao GTS450 Asus-ova {#}

I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft. Bill Gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
NexT_T1 kaže...

Pozdrav svima, mozda glupo pitanje ali zanima me razlika izmedju GTX550 TI asus i iste kartice od gainwarda(obje su Ti) ali razlika je oko 180 kn a kartice su iste samo razlicitog proizvodjaca.

Frend kaze da je Asus kvalitetniji, ima bolji oc potencijal i hladjenje...ali isplati li se dati dodatnih 180 kn(oko 40-50 KM) za Asus-ov primjerak ?

Ustvari, ako kupim GTX550Ti od gainwarda, dodje me isto novca kao GTS450 Asus-ova {#}

Ne,GTX 550 ti je skroz neisplativa kartica.Za te novce kupi jacu karticu od nje,HD 6850 ili GTX 460.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan

Ali vidi, za cijenu asus-ove gts450, dobijem gainwardovu gtx550 TI. Cak bi i kupovinom Asus-ove GTX550 Ti prekoracio budzet. Pa pitam jel' se isplati dati 180 kn vise za asusa?

I da, GTX460 je ipak preskupa za moj budzet, za oko 350 kuna skuplja.(GTS450 je cca 280 KM, a GTX460 je 400 KM{#}).

I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft. Bill Gates
15 godina
neaktivan

Onda uzmi GTX550Ti, i s njom se da odlično igrati na medium/high detaljima.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Neisplati se dati više za Asus, uzmi najjeftiniju GTX 550Ti. A gdje živiš ti ?. Možda ti se čak isplati uzet grafu u Hrvatskoj ?

14 godina
neaktivan

Zivim u Sarajevu {#} 

I ima li stvarno razlike izmedju asusa, gainwarda, msi, palit-a ili je sve to isto ?

Mozda je asus samo precijenjen pa prodaju svoje kartice po visim cijenama od ostalih . {#}

14 godina
odjavljen
NexT_T1 kaže...

Zivim u Sarajevu {#} 

I ima li stvarno razlike izmedju asusa, gainwarda, msi, palit-a ili je sve to isto ?

Mozda je asus samo precijenjen pa prodaju svoje kartice po visim cijenama od ostalih . {#}

po performansama nema značajne razlike, ali u hlađenju ima.

17 godina
protjeran

Koi tie budget u KM:SS

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Koi tie budget u KM:SS

U BIH.

1km = 3.8kn.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Molim forumaša Penryna da ne odgovara na moje poruke jer nema potrebe buduci da ga ignoriram.
14 godina
neaktivan

bok. molio bih vas za pomoć ako može. imam grafičku 8800gt 1GB i treba mi VGA adapter za nju. Znači da na njoj uopće nemam vga adapter nego samo dvi i hdmi adpter. da li biste mi mogli reć je li to moguće kupit i gdje? ako nema da li je mogoće da skinem sa svoje stare i stavim ga na nju.???

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
callof7 kaže...

bok. molio bih vas za pomoć ako može. imam grafičku 8800gt 1GB i treba mi VGA adapter za nju. Znači da na njoj uopće nemam vga adapter nego samo dvi i hdmi adpter. da li biste mi mogli reć je li to moguće kupit i gdje? ako nema da li je mogoće da skinem sa svoje stare i stavim ga na nju.???

Ono što tebi zapravo treba je DVI to VGA konverter (adapter). Chipoteka bi ga trebala imati.

14 godina
neaktivan
jel zna netko duzinu vapor-x radeona 4890 i xfx radeona 6870? ili barem jesu li krace ili duze od 24cm?
16 godina
neaktivan
Laxarus kaže...
jel zna netko duzinu vapor-x radeona 4890 i xfx radeona 6870? ili barem jesu li krace ili duze od 24cm?

meni 4890 stane u smece od Frontier Shinobia, tako da je vjerojatno tu negdje ili krace.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
upravo je to 'tu negdije' sto mene muci, 0.5cm vise i moram kupovat novo kuciste.. Inace imam lc power jupiter 2.
16 godina
neaktivan
Laxarus kaže...
upravo je to 'tu negdije' sto mene muci, 0.5cm vise i moram kupovat novo kuciste.. Inace imam lc power jupiter 2.

hmmm vjerojatno su tu negdje kucista, ali nemam sada cime izmjerit to je problem.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
HD 4890 je 12.5 x 24.6 X 4 cm

HD 68xx overclock.net/amd-ati/851585-reference-6870-length.html
:) :) :) :) :) :) :( :) :) :) Gdje je Pero :)?
14 godina
neaktivan
F**k moram kupovat novo kuciste zbog 0.6cm..
16 godina
neaktivan
Laxarus kaže...
F**k moram kupovat novo kuciste zbog 0.6cm..

negdje pise da je 24.1 cm VaporX verzija

14 godina
neaktivan
al opet malo.. pogotovo za planiranu 6870..
16 godina
neaktivan

Imam matičnu Asus P5PL2-E. Zanima me mogu li "ubaciti" ovu grafičku?

When all else fails - crowbar the fucker

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

isplati li se za još uzeti 300 kn 6950 umjesto 6870 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

molio bih vas pomoć oko grafičke. imam integriranu grafičku na matičnoj, sad sam si kupio drugu grafičku, ali nema vga ulaz pa me zanima da li samo monitor može radit preko ove integrirane,a ovo ostalo da radi preko ove nove grafičke?? ako je mogoće molio bih vas upute kako?? hvala

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
username kaže...

Imam matičnu Asus P5PL2-E. Zanima me mogu li "ubaciti" ovu grafičku?

možeš, ajde navedi ostatak konfe.

15 godina
koju bi mi grafisku preporucili na moju konfu? igram na 1680x1050. ( a da je Radeon)? hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice