Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 7.004.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

ma i mislio sam prek oglasa uzet quad, a sad ispada da igre stekaju vise neg prije a sve je sigurno zbog proca.

windows was unable to detect your keyboard press f1 to retry or f2 to aboart
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mozete li mi nac neku graficku do 1000kn za socket am3 ??

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
GeForceMan kaže...

mozete li mi nac neku graficku do 1000kn za socket am3 ??

Kakav Božji socket AM3 te spopao, valjda za PCI-Express sučelje si htio reći...

Polovna GTX 460 1GB/HD 6850.

17 godina

ovako konačno mi uletila polovna gtx 460 hawk i sada čekam da mi stigne...jedino me zanima hoće li mi moći procesor na ovome kloku(pod moj pc) gurati grafu ili će ju kočitit?

vidio sam da ih dosta fura gtx 460 sa quadom kao moj čak i sa slabijim dvojezgrenim procevima,ali sada sam dobio informaciju kao da mi proc preslab za navedenu grafu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 14:08 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

nije preslab.. i da je na stock frekvencijama nebi bilo problema;)

0 0 hvala 0
17 godina

hmm ja se nadam da je tako,da ne bi bilo sad kad sam grafu nabavio da me proc koči :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

ma, ako meni i3 540 nije kočio hd 5870 onda stvarno... bez brige budi to ti je quad core i još je clockan na 3.2ghz pa nemaš frke;)

0 0 hvala 0
17 godina

a dobro i 3 je bolji od quada 6600,nova tehnologija i sve,ali hvala na informaciji,vjerovat ću ti na riječ...javim sve kada stigne kartica :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kak da rijesim procesor(quad stize za 3-4 mj) jel sad kad sam kupio HD 4890 1 gb ddr5 256 bit igre dropaju da to nije humano (procesor je celleron dual core 2.66 ghz overclock ne dolazi u obzir)

windows was unable to detect your keyboard press f1 to retry or f2 to aboart
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

probaj malo clockati taj celeron.

0 0 hvala 0
17 godina

Kupio sam VTX HD 6790 i zadovoljan sam i sve je ok ali me malo zbunjuje sto nijedan program (AIDA, GpuZ..) ne prikazuje vrtnju ventilatora kao RPM nego postotnu vrijednost. Da li je to normalno?

15 godina
neaktivan

Opet ja dosadan, ali nebi želio grlom u jagode jel, ovoga, mislim se uzesti nešto od ovoga, sad šta uzest, s tim da mi je šta manje love u interesu potrošiti tako da mi ostane nešto love u džepu za izlaske jel....

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-6850-oc-1gb-oglas-3371635

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/ati-amd-hd5830-sapphire-1gb-ddr5-oglas-3373361

Sad, kolika je razlika u performansama, šta je isplativije, baš me zanima, jer, 700 kn nije loša cijena za ovu Xtreme HD5830, a i lova bi mi ostala u džepu, raspolažem znači sa 900 kn :)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lobotomac90 kaže...

a dobro i 3 je bolji od quada 6600,nova tehnologija i sve,ali hvala na informaciji,vjerovat ću ti na riječ...javim sve kada stigne kartica :D

Ne,nije bolji.Quad je bolji od dualca.I Q6600 ti nece nimalo botleneckat ni jace kartice od te.

Kewin kaže...

Kak da rijesim procesor(quad stize za 3-4 mj) jel sad kad sam kupio HD 4890 1 gb ddr5 256 bit igre dropaju da to nije humano (procesor je celleron dual core 2.66 ghz overclock ne dolazi u obzir)

Nikako.

Eld kaže...

Kupio sam VTX HD 6790 i zadovoljan sam i sve je ok ali me malo zbunjuje sto nijedan program (AIDA, GpuZ..) ne prikazuje vrtnju ventilatora kao RPM nego postotnu vrijednost. Da li je to normalno?

Da,to je normalno.

AbeDomeNuS kaže...

Opet ja dosadan, ali nebi želio grlom u jagode jel, ovoga, mislim se uzesti nešto od ovoga, sad šta uzest, s tim da mi je šta manje love u interesu potrošiti tako da mi ostane nešto love u džepu za izlaske jel....

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-6850-oc-1gb-oglas-3371635

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/ati-amd-hd5830-sapphire-1gb-ddr5-oglas-3373361

Sad, kolika je razlika u performansama, šta je isplativije, baš me zanima, jer, 700 kn nije loša cijena za ovu Xtreme HD5830, a i lova bi mi ostala u džepu, raspolažem znači sa 900 kn :)

Razlika je nekih 10% a negdi i vise.I sa 5830 ces se naigrat na full hd-u.Grafa je super za te novce.Bolje neces nac,pogotovno ne novo.Kupi dok je jos ima.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
protjeran
lobotomac90 kaže...

Meni Q6600 @3.6 nije bottleneckao na HD6850

pozz

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
14 godina

Ma nije Q6600 na 3.6 Ghz botlneck ni za HD 6950 !!

17 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Lool nemoj da ti sad dam TD za ovo...{#}

Za sve preko HD6850/GTX460 768 je taj proc čak i na 4GHz ako koji primjerak i potegne toliko XD(moj se eto nije dao preko 3600MHz :( ) bottleneck.

Jednostavno nemaš rezultata kada odvrtiš benchmarke. Iznimno su naravno igrice gdje GPU igra primarnu ulogu, ali ovdje pričamo o bottlenecku.

Iskreno!!!

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Za sve preko HD6850/GTX460 768 je taj proc čak i na 4GHz ako koji primjerak i potegne toliko XD(moj se eto nije dao preko 3600MHz :( ) bottleneck.

Jednostavno nemaš rezultata kada odvrtiš benchmarke. Iznimno su naravno igrice gdje GPU igra primarnu ulogu, ali ovdje pričamo o bottlenecku.

Iskreno!!!

U kojim igrama nisi imao preko 90% GPU usage sa Q6600 @3.6GHz i HD6950?

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Iskreno!!!

stoncine Q6600 ti je bio bottleneck samo u čmarkovima i na osnovu toga te ekipa ubijedila da moraš kupovati novi proc. Znam da si patio na te bench scorove pa neka ti i5, ali u igrama bottlenecka gotovo da nije bilo. Mislim ako jedan athlonček daje skoro isti frejmrejt kao 2500k na 4.2, o čemu mi pričamo?!

17 godina
protjeran

može 6950 @6970 i više dat nego hd6850 u paru sa q6600:P

@Penryn GPU usage nisam mjerio jer me nije niti zanimalo

Dečki gledajte malo logički ja sam imao unlocked @6970 na stocku i CPU mainstream iz 2007-me

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

može 6950 @6970 i više dat nego hd6850 u paru sa q6600:P

@Penryn GPU usage nisam mjerio jer me nije niti zanimalo

Dečki gledajte malo logički ja sam imao unlocked @6970 na stocku i CPU mainstream iz 2007-me

{#}

GTX 560 ti je preslaba za i5 2500k. Ne može GTX 560 iskoristiti i5 2500k, to ti je bottleneck 2. vrste. Prodaj to i kupi si Athlona II X4, ili Core 2 Quad.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Molim forumaša Penryna da ne odgovara na moje poruke jer nema potrebe buduci da ga ignoriram.
14 godina

E moj Stoncine care :) Znaš da ti je i taj i5 2500K botlneck {#}. Znaš šta ti trebaš, kupi neko malo superračunalo sa jedno 16 jezgara i možda budeš glavni na benchevima {#}.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 18:32 (itomic009).
14 godina
stoncin3 kaže...
itomic009 kaže...

Iskreno!!!

Hebali te benchmarci vise.Q6600 nije botleneck ni za jace grafe.Jednostavno u benchmarcima noviji procevi bolje rade sta je i razumljivo.U igrama je Q6600 na 3.6 ghz dovoljno jak za puno jace grafe od HD 6850.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Hebali te benchmarci vise.Q6600 nije botleneck ni za jace grafe.Jednostavno u benchmarcima noviji procevi bolje rade sta je i razumljivo.U igrama je Q6600 na 3.6 ghz dovoljno jak za puno jace grafe od HD 6850.

Njega su kao što reko stisli čmarkovi, ništa drugo. Npr. u 3D11 physics scoru i5 na 5ghz postiže 8500-9000 score dok sam s Athlonom na jedvite jade uspio izgurati tek nešto više od 3000 dizanjem NB-a.

14 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Njega su kao što reko stisli čmarkovi, ništa drugo. Npr. u 3D11 physics scoru i5 na 5ghz postiže 8500-9000 score dok sam s Athlonom na jedvite jade uspio izgurati tek nešto više od 3000 dizanjem NB-a.

Opsesija cista.Ne sjecam se kad sam zadnji cmark odvrtia,vjerojatno nebi ni ima velik score a igre mi skoro pa lete osim par iznimki koje znamo i ja i ti.

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Opsesija cista.Ne sjecam se kad sam zadnji cmark odvrtia,vjerojatno nebi ni ima velik score a igre mi skoro pa lete osim par iznimki koje znamo i ja i ti.

Nije sad da ću blatit čmarkove (to što ih zovem čmark ne znači da ih prezirem) jer i sam volim benchati ali neću zato negirati činjenice i upgrejdati odnosno downgradeati komponente kao što radi stoncin.

14 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Nije sad da ću blatit čmarkove (to što ih zovem čmark ne znači da ih prezirem) jer i sam volim benchati ali neću zato negirati činjenice i upgrejdati odnosno downgradeati komponente kao što radi stoncin.

Pa da,nema sanse da cu sad radi toga prelazit na bijesni procesor i grafu.Od toga ne zaradujem,novce mogu potrosit i na neke korisnije guste.Moja konfa mi je dovoljna za poprilicno ugodan gaming.

17 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...
stoncin3 kaže...

GTX 560 ti je preslaba za i5 2500k. Ne može GTX 560 iskoristiti i5 2500k, to ti je bottleneck 2. vrste. Prodaj to i kupi si Athlona II X4, ili Core 2 Quad.

Intel core i5 2500K nie nikakav bottleneck niti za jednu GPU današnjice.. Stoga...{#} A bottleneck druge vrste ti je Dosjei-X. GPU ne može konkretno biti bottleneck. CPU koristi komponente ovisno o snazi a Q6600 je slab procesor. Bio je donekle dobar godinu dana otkad je izašao. Eventualno da je Q9550 bi se dalo razgovarati o jačim graf. Jednostavno takav procesor i jedna @6970 NE IDU ZAJEDNO! A to što je GPU bio jak i 6950 i 560 ti i u igrama sam imao viši framerate je stvar gaminga gdje GPU vodi ključnu riječ:P I inače što če vama svima što ja mjenjam kartice? Jbt jer to moja osobna stvar mog izbora ili vaše naklapanje ovdje? HD6950 je bila isplativa kupnja za te novce dobit @6970. Nisam potrefio ispravan primjerak i popušio par sto kn na kupoprodaji. Vi ste u pravu. Kupio sam GTX560 ti od Zotaca jer je bila najjeftinija kartica da dobro utopim svj stari PC. Onda čete reč zašto si prodavao Noctua NH-D14? Jer sam kanio uzeti 2500K koi ne treba nikakav aftermarket cooler, dobar je na 3.3GHz sad je na 4.00GHz.I šta mu fali? o.c. ne može GTX560 non-Ti iskoristiti CPU? Ja sam experimentirao sa grafama otpočetka i promijenio 7 komada u 3 gdn. Koliko njih mjenja cjeli PC svakih pol gdn dana? Ha? Zanimalo me i to mi to. Popušio sam 1000 kuna ukupno (TOTAL u HRK) na mjenjanju. Moj problem. Za PC star 3 gdn, CPU i PSU staro 4 gdn bez garancije, overclockani znači sa rizikom da mu se nešto desi jer je bio ekstremno OC-an na VCore 1.5V što je gornji limit za Intele sam dobio 2600 kuna. Malo ha? Istina GTX560 ti sam platio 1300kn i Noctua-u 500 kn. To ti 1800. Dali ovo ostalo vrijedi 800 kn? Što je ostalo? NE. Sredio sam komp i dobro prošao.

Imam Palit GTX560 @870/1050MHz. Igram Crysis serijal, The Witcher 2, Metro2033 na maxed out postavkama i 1920X1080 znači (Very High-Ultra) najzahtjevnije igre današnjice na 30FPS-ova+. Izuzev MSAAX4 u Metrou. To priznam. Htio bi i to vidit ali...XD Platio sam ju 950kn. Koliko košta nova? Ova moja je bila neraspakirana sa folijama na sebi. Tip ju nije mogo prodat mjesec dana tražio 1050 ja sam dobio ju za 950 plus poštarina. Griješim ponovo? Što mi treba jača kartica? Zašto?

itomic009 kaže...

E moj Stoncine care :) Znaš da ti je i taj i5 2500K botlneck {#}. Znaš šta ti trebaš, kupi neko malo superračunalo sa jedno 16 jezgara i možda budeš glavni na benchevima {#}.

Šta je tvoj Athlon? Meni nije cilj bio glavni na benchmarkovima. Ima i tu istine. Što nam pokazuje benchmark? Jbt ako to nije realni pokazatelj funkcionalnosti računala onda sam ja budalaXD

zoharbizo kaže...
stoncin3 kaže...
itomic009 kaže...

Dovoljno jak je i slabiji CPU jer u igrama se FPS vrti ovisno o snazi kartice, a OC procesora daje min framerate povišen. Toliko o igrama:PPP

zoharbizo kaže...
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Pa da,nema sanse da cu sad radi toga prelazit na bijesni procesor i grafu.Od toga ne zaradujem,novce mogu potrosit i na neke korisnije guste.Moja konfa mi je dovoljna za poprilicno ugodan gaming.

Uživaj u ugodnom gamingu:D honor and respect{#}

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
Meni nije cilj bio glavni na benchmarkovima. Ima i tu istine. Što nam pokazuje benchmark? Jbt ako to nije realni pokazatelj funkcionalnosti računala onda sam ja budalaXD

Tko sam prizna pola mu se prašta. {#}

Beauty doesn't have a weight restriction.
17 godina
protjeran
The Man kaže...
stoncin3 kaže...
Meni nije cilj bio glavni na benchmarkovima. Ima i tu istine. Što nam pokazuje benchmark? Jbt ako to nije realni pokazatelj funkcionalnosti računala onda sam ja budalaXD

Tko sam prizna pola mu se prašta. {#}

Wtf?{#}

Šta benchmark ne znači ništa dakle..?

14 godina
neaktivan
Zanima me koja bi graficka iz 6xxx serije bila otprilike ravna radeonu 4890 1gb gddr5? (u dx9 i 10 igrama naravno jer 4890 nema dx11) i znam da 6xxx serija manje trosi, manje se grije itd al me zanimaju cisto sirove performanse.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice