VGA vs DVI vs HDMI

poruka: 25
|
čitano: 24.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
VGA vs DVI vs HDMI

Zanima me da li se isplati dati 800kn za matičnu s integriranom GPU s HDMI

ili

dati 520kn s MBO s integriranom GPU s VGA

Da li je HDMI toliko jako kvalitetniji u prijenosu slike od VGA

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: VGA vs DVI vs HDMI

Na visokim rezolucijama (iako za današnje pojmove to više i nisu visoke rezolucije) digitalni signal puno znaći, tako da je definitivno bolje ići na DVI ili HDMI. S druge strane za tu razliku u cijeni kupiš solidnu polovnu karticu koja ima HDMI i DVI.

Sad sve ovisi o tome što spajaš ili planiraš spajati na taj komp. Ako se radi o TV-u koji ima HDMI onda se definitivno isplati HDMI ili DVI koji podržava zvuk preko konvertora na HDMI.

Ako spajaš LCD 22+ onda se isplati ići na DVI, ali ako je je jedina razlika video izlaz, a nema razlike u ostalim mogučnostima, solid kondezatorima i sl. onda ta razlika ne opravdava razliku u cijeni i bolje ti je ići na diskretnu grafiku, makar polovnu.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
neaktivan
VGA vs DVI vs HDMI

Da se i ja ubacim,

dakle zanima me kolika je i da li postoji osjetna razlika između spajanja na vga i dvi konektor u slučaju 20"-nog monitora sa rezolucijom 1600x900 ili 1440x900 i u slučaju 22"-nog monitora sa rezolucijom 1680x1050.

Već neko vrijeme je u planu kupnja monitora. Ima dosta 20" modela, ali bez dvi konektora, pa me zato zanima kolika je zapravo razlika.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: VGA vs DVI vs HDMI
godo kaže...

Da se i ja ubacim,

dakle zanima me kolika je i da li postoji osjetna razlika između spajanja na vga i dvi konektor u slučaju 20"-nog monitora sa rezolucijom 1600x900 ili 1440x900 i u slučaju 22"-nog monitora sa rezolucijom 1680x1050.

Već neko vrijeme je u planu kupnja monitora. Ima dosta 20" modela, ali bez dvi konektora, pa me zato zanima kolika je zapravo razlika.

Monitor koji nema DVI prikljucak a ima samo VGA i ništa drugo odma preskoci i zaboravi. VGA je stari prikljucak i ne moze ti dat pravu kvalitetu slike na LCD ništa bez DVI ili HDMI normalno.Cool

15 godina
neaktivan
VGA vs DVI vs HDMI

Hvala na savjetu.

Tako sam i ja pretpostavio, ali naravno uvijek je više onoga što je loše. Smijeh

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
VGA vs DVI vs HDMI

Neznam ljudi al evo ja imam philips full hd 24inch lcd monitor i kad spojim sliku s dvi ili običnim vga kablom slika je poptuno identična..

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 21:23 (dec54).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: VGA vs DVI vs HDMI
Da ne otvaram novu temu za ovo, znam da je off topic, al je stinica. Jel mi može neko na brzinu izmjerit dimenzije samog konektora na dvi... konektoru =) Onaj železni dio koji se ušteka samo, koji viri van iz plastike. Hvala.
Error! The signature row can't display the awesomness of this signature!
14 godina
neaktivan
trackmanijak kaže...
Da ne otvaram novu temu za ovo, znam da je off topic, al je stinica. Jel mi može neko na brzinu izmjerit dimenzije samog konektora na dvi... konektoru =) Onaj železni dio koji se ušteka samo, koji viri van iz plastike. Hvala.

Evo, upravo sam izmjerio: širina 2,4cm, visina 7mm.

Etiam tu, Brute, mi fili!
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 8:46 (Caesar et Brutus).
15 godina
protjeran
hvala lijepa. nisam imao kabel pri ruci, a radim neke 3d modele.
Error! The signature row can't display the awesomness of this signature!
14 godina
neaktivan
VGA vs DVI vs HDMI

Zanjima me je bi bila šta bolja kvaliteta slike kada bi vga priključak bio u monitoru a dvi u grafičkoj kartici ?

jer ima monitor koji ima samo vga utor

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
VGA vs DVI vs HDMI

lol pa dali bi mi bila sta bolja sklika na monitoru koji ima samo vga utor i 22 iča je

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Zodiak kaže...

lol pa dali bi mi bila sta bolja sklika na monitoru koji ima samo vga utor i 22 iča je

nebi

a što nevalja sa slikom?

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
14 godina
neaktivan
VGA vs DVI vs HDMI

ma valja sve nego pita dali bi se poboljšala kvaliteta slike kada bi na grafickoj kartici ukljucio na dvi utor ,a da mi je na monitoru VGA jer imam lcd moniotr 22 iča koji ima samo vga utor. jbg zaj-bao sam se gledao sam krivi rivewe i mislio da ima oba dva kada ono samo vga. i tako da ga vise nemogu vratiti.

sad kakva je razlika velika ili mala ima ko kave slike ja nisam uspio baš nešto nači za 22 ične monitore

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

pa nebi, čak je moguće da se pogorša zbog pretvaranja iz digitalnog u analogni signal

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
14 godina
neaktivan
VGA vs DVI vs HDMI

a je imaš kakve slike  od monitora 22 iča  da vidim kakva je  razlika izemđu vga i dvi

da mogu plakati 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
VGA vs DVI vs HDMI

Kako je moguće da mi monitor spojen na grafičku preko HDMI kabla daje lošiju (zamućenu) sliku u odnosu na DVI kabel? Nebi li trebalo biti identično ili čak možda bolje na HDMI?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 16:57 (display name ivo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
display name ivo kaže...

Kako je moguće da mi monitor spojen na grafičku preko HDMI kabla daje lošiju (zamućenu) sliku u odnosu na DVI kabel? Nebi li trebalo biti identično ili čak možda bolje na HDMI?

teoretski da, praktično, ovisi kako je izvedeno, kvaliteta chipa, kvar-smetnje.. +najveća razlika u 'starim navikama' pa se za TV podrazumijeva HDMI za monitor DVI, mada su danas ekrani identični različita je elektronika i rezolucija, pa rezultati mogu biti svakakvi. Dodati još ubačene smetnje HDCP i kvaitetu kabla kao i verziju 1.3 i imaš sve moguće odgovore, streća.

teh. prednost HDMIa ali samo na višim rezolucijama koje se ugl ne koriste. Pa i DisplayPort kao još bolji..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
display name ivo kaže...

Glavni problem leži u Nvidia pa i AMD grafičkim driverima, pa dok to oni ne naprave kak spada(to su več odavno trebali sredit) do tad je DVI najbolja opcija.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
14 godina

Hvala na odgovoru. Imam novu grafičku pa sam baš htio isprobati da li će se vidjeti ikakva razlika ako monitor spojim preko HDMI-a... Koliko sam čitao, nebi trebalo biti razlike, oba su digitalna (HDMI i DVI) i što se prikaza slike tiče trebao bi biti identičan. Malo sam razočaran. Ideš preći na noviju tehnologiju a ispostavi se da je starija bolja.

15 godina

Uzeo sam novo monitor .. AOC 2590gx....Problem je u tome sto sam stari monitor imao spojen na dvi a ovaj nema dvi ulaz samo VGA, 2× HDMI, DisplayPort, 4× USB 3.0. Probao sam hdmi opet je onak isprana slika .. na koji onda spojiti ... Hvala.. 

14 godina

Probay sa display portom pa javi.

17 godina
galinjo24 kaže...

Uzeo sam novo monitor .. AOC 2590gx....Problem je u tome sto sam stari monitor imao spojen na dvi a ovaj nema dvi ulaz samo VGA, 2× HDMI, DisplayPort, 4× USB 3.0. Probao sam hdmi opet je onak isprana slika .. na koji onda spojiti ... Hvala.. 

jesi se igrao sa postavkama monitora?

nije da se radi o nekom skupom mmonitoru, TN matrica je tu i jos ako je ausvinkl kalibriran..

ja imam 24" TN AOC i oci mi krvare u odnosu na DELL IPSove na poslu

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2018 17:49 (nixass).
17 godina
galinjo24 kaže...

Probaj ove savjete

https://pcmonitors.info/articles/correcting-hdmi-colour-on-nvidia-and-amd-gpus/

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina
Uspio sam rjesiti... Spojio sam hdmi... Morao sam staviti 144hz refresh... Imam problem u odnosu na stari malo, me bole oci..ima opcija Al sad mi je sve normal default
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 15:06 (galinjo24).
15 godina
Ivan_cno kaže...

Probay sa display portom pa javi.

Spojio danas sa Display port.. i sad je to najbolje sto moze iskorisiti 144hz..hdmi nemoze vise od 75hz

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice