Valja li grafa: Nvidia 9500GT DDR2 (1gb)??

poruka: 77
|
čitano: 28.302
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Zanima me dali da skupim pare da ju kupim ili jeli mogu za istu cijenu kupiti bolju graficku karticu?(Preferiram grafu za igre)

AMD ATHLON 4600+ x2 DUAL CORE 2.4 GHZ (2gb of ram) /ATI RADEON 3600+ HD SERIES (512mb), HDD:160GB DDR2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ta grafička je smeče osim što je neparna serija vec je zastarjela preporucio bih ti GTX 260 http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=6915.

EDIT: Trebao bi oc proc barem do 2.6 Ghz

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 16:50 (zeroname).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Valja li grafa: Nvidia 9500GT DDR2 (1gb)??
shad1eh kaže...

Zanima me dali da skupim pare da ju kupim ili jeli mogu za istu cijenu kupiti bolju graficku karticu?(Preferiram grafu za igre)

9500GT sigurno nije grafa za igre.Minimum za igre ti je ATI HD4670 ili pak 9600GT.

Nisi napomenuo cijenu pa bi te molio da kažeš koliko bi para dao za grafu.

Također napiši koji proc i koje veličine ti je monitor.Tek tada ti se može u potpunosti dat prijedlog.

Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 16:49 (microman).
15 godina
neaktivan

cijena do 900Kn 2.41 PROC. AMD ATHLON 4600+ ugl. imas u potpisu
22' MONTIOR

AMD ATHLON 4600+ x2 DUAL CORE 2.4 GHZ (2gb of ram) /ATI RADEON 3600+ HD SERIES (512mb), HDD:160GB DDR2
17 godina
shad1eh kaže...

22' MONTIOR

9500GT za 900 Kn? Ta grafa ni kad je tek izašla nije toliko koštala. Očito da si nešto pobrkao.

To je grafa ako se ne varam nekih 400 Kn. I preslaba je. HD 3650 kojeg imaš je jači od nje.

Za 900 Kn se već može uzeti prava jaka dobra grafa.

Grafa tipa Radeon HD 4870. (Eventualno GeForce 250 GTS, Radeon HD 4850, 5750...).

No pitanje je koje napajanje imaš (jer grafe te cijene uglavnom traže dobra i jaka napajanja).

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
16 godina
neaktivan
shad1eh kaže...

22' MONTIOR

Moja preporuka ti je HD4850,GTS250.Ja bi u ovom slučaju uzeo GTS250.Nešto je jača i ima podršku za CUDA i Physx.

GTS250:http:

http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=28580&servisID=1

HD4850:

http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=23790&servisID=1

Za tu cijenu bi išla i HD4870 koja je osijetno jača od obije gore.No nema smisla sa tim procesorom,a i napajanje ti treba biti 400W i to neko poznato ime poput corsaira ili seasonica.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 17:06 (microman).
15 godina
neaktivan
napajanje 250W no imam u planu kupiti jedno solidno od 500W... netreba brinit za napajanje,mene zanima grafa
15 godina
neaktivan

a zanima me ima li koja isto do te cijene 1gb memorije?

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
shad1eh kaže...
napajanje 250W no imam u planu kupiti jedno solidno od 500W... netreba brinit za napajanje,mene zanima grafa

Netreba tebe brinut napajanje.No tebe treba brinut proc.Na taj proc jednostavno nema smisla nešto jače od HD4850 ili GTS250.

Jer što ti znači veči FPS kad če taj veči FPS trpit padove zbog nemogučnosti procesora da radi sinkronizirano sa grafom.

Jedino ako digneš radni takt proca na barem 3.0Ghz.No ja ti to ne preporučujem ako neznaš šta radiš.

15 godina
neaktivan

tako je,clockat neznam jedino ako pozovem nekog strucnog i platim
hvala decki kupujem HD4850

17 godina
shad1eh kaže...

tako je,clockat neznam jedino ako pozovem nekog strucnog i platim

Kupi. I onda puši u njega.

Možda može radit na zrak iz pluča jer radit na to napajanje što imaš nikako neće moći.

16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Možda može radit na zrak iz pluča jer radit na to napajanje što imaš nikako neće moći.

Pa autor teme je u jednom postu napisao da kani kupit novo(bolje i jače) napajanje.

17 godina
neaktivan
shad1eh kaže...

250 WATT, jesi li siguran. E pazi ovamo, ali vjeruj mi bolje ti je da procitas. Imao sam tu grafu i veselo je furao do pirje nekih 3 mjeseca kad sam je prodao za oko 280Kn. Ono mislim, nije tako losa bila, ali prije godinu dana. Vidio sam da nema zeze i kupio isto kao i ti 4850 a napajanje sam imao 400 WATT  ali Codegen koje je ustvari malo kvalitetnije chunga lunga napajanje. Kad kazem kvalitetnije, mislim da mozda daje 5% vise sigurnosti od ostalog smetlja.

Da li da ti kazem da upravo u ponedjeljak uzimam novi racunar. Naime ta napojna mi je sprzila i maticnu i memoriju. Proc i VGA su nekako ostali zivi. ZATO NE IGRAJ SE, ALI MOLIM TE NE IGRAJ SE, jer ako ti sve to rikne nece ti biti jednostavno. Zato fino otidji u kupi prvo napojnu dobru, ja sam uzeo fortrona od 500 WATT 480Kn. Nisam ni siguran koliko bi ti ta napojna mogla gurati uopste tu kartu jer i ona zahtjeva napajanje sa jednim 6 pinskim konektorom. Naravno postoji i molex adapter.

Lijep pozdrav i nadam se da tvoja slijedeca tema nece biti kao moja " Racunar se ne pali CPU, MB, VGA,  ili PSU ne radi"

Samo nisi napisao kada namjeravas kupiti to napajanje, prije ili poslije kupovine grafulje. Sto se tice preporuke za VGA, slazem se za 4850.

Ako si ga mislio odmah uzimati izvinjavam se na ovolikom postu, ali je sve dobro znati na vrijeme. Znas onu staru " ko se d mlijeko opece i u jogurt puse :) .

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 17:34 (dejson).
15 godina
neaktivan

neznam za ovo napajanje?
solidna je cijena i zanima me jel bi mi pasalo?
http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=112667

16 godina
neaktivan
shad1eh kaže...

neznam za ovo napajanje?

ovo ti je dovoljno za tu grafu, iako da budes sigurniji uzmi CORSAIR CX400W

the PeRo
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 17:49 (perosima91).
17 godina
shad1eh kaže...

neznam za ovo napajanje?

Ajme meni, jel ti želiš od kompa napraviti bombu (da sve u njemu popuca) ili stvarno nemaš pojma pa bubaš gluposti?

I ko još kupuje u HGSpotu, pa oni više ništa nemaju. Možda za koji mjesec ako se oporave...

Napajanje 600W za 100 Kn ovo je i tužno i smješno i žalosno i zbunjujuće i opasno i ... PlačMršti seNeodlučanViče

15 godina
neaktivan

nismo svi skolovani informaticarrri kao ti,zanima ma me jeli bi mi passalo onda ovo?
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=5328&osCsid=aac6f957b61aa2253cc49fc24655fb8f

17 godina
neaktivan

haha, prvi put vidim napajanje od 400w 100 kn...inace tebi ce bit i dovoljan Fortron 350w

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

1 0 hvala 1
17 godina

Ne paše ti ništa ispod Fortron 400W PNF ili LC Power 600W.

Najbolje neki Corsair npr CX 400W ili VX 450W.

Molim te nemoj ništa ispod tog gledati.

Izbjegavaj divlje marke tipa MS, CodeGen, LC, Aopen, ModeCom, Inter-Tech (makar energon 600W može proći).

Recimo da večina onih preko 350 Kn može proći. I samo par nekih između 250 i 350 Kn.

Ajd ti nama reci koliko novca imaš za grafičku i napajanje skupa i koji ti dućani odgovaraju (preporučam Links, ADM i Protis).

Kad se sve fino definira, točno ću ti reći što ti je najbolje.

17 godina
protjeran
191x7 kaže...
shad1eh kaže...

Moj 191x7, lol Ovo me nasmijalo do suza!Smijeh Ha, ha...!!!

dejson kaže...
shad1eh kaže...
i kupio isto kao i ti 4850 a napajanje sam imao 400 WATT  ali Codegen koje je ustvari malo kvalitetnijeNaime ta napojna mi je sprzila i maticnu i memoriju.

Isto ko u mene. Nabavljao sam 2008. novu makinju na prolječe i zovem tipa da mi sve složi. Ono fino nakon 5 dana stigla konfa kod njega doma i dodje da mu platim 6600 kunića. No dobro. Sve stoji. Podbacio sam otprve. Kad sam vidio kakvu makinju sam dobio nakon P4 i Radeona X1950Pro 256 AGP počela me lagano glava bolit. No dobro i to... Da ne dem više u Offtopic. Sad napajanje je stavio neko CoolerMaster i jadan ja ono grije se do boli!!! Nemoš stavit ni ruku na kućište kamo na PSU. Ja se na kraju još i počeo bojat za svojih 6600 kuna i za svoje nedavne glavobolje. Zovem tipa da zamjeni i nije ga bilo tri tjedna .Svaka čast potrudio sam se ja i našao servis koji je za neke pareBogataš izašao na teren i zamjenio Coolermastera 460. Ja sam stavio Chiefteca 850 TURBO da grije manje makinju!!!Smijeh Tako da... He, he. Da i druge ne boli glava.

chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss...
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 17:59 (stoncin3).
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ne paše ti ništa ispod Fortron 400W PNF ili LC Power 600W.

Najbolje neki Corsair npr CX 400W ili VX 450W.

Molim te nemoj ništa ispod tog gledati.

Izbjegavaj divlje marke tipa MS, CodeGen, LC, Aopen, ModeCom, Inter-Tech (makar energon 600W može proći).

Recimo da večina onih preko 350 Kn može proći. I samo par nekih između 250 i 350 Kn.

Ajd ti nama reci koliko novca imaš za grafičku i napajanje skupa i koji ti dućani odgovaraju (preporučam Links, ADM i Protis).

Kad se sve fino definira, točno ću ti reći što ti je najbolje.

Potpisujem .

17 godina
neaktivan
dejson kaže...
shad1eh kaže...
i kupio isto kao i ti 4850 a napajanje sam imao 400 WATT  ali Codegen koje je ustvari malo kvalitetnijeNaime ta napojna mi je sprzila i maticnu i memoriju.

Isto ko u mene. Nabavljao sam 2008. novu makinju na prolječe i zovem tipa da mi sve složi. Ono fino nakon 5 dana stigla konfa kod njega doma i dodje da mu platim 6600 kunića. No dobro. Sve stoji. Podbacio sam otprve. Kad sam vidio kakvu makinju sam dobio nakon P4 i Radeona X1950Pro 256 AGP počela me lagano glava bolit. No dobro i to... Da ne dem više u Offtopic. Sad napajanje je stavio neko CoolerMaster i jadan ja ono grije se do boli!!! Nemoš stavit ni ruku na kućište kamo na PSU. Ja se na kraju još i počeo bojat za svojih 6600 kuna i za svoje nedavne glavobolje. Zovem tipa da zamjeni i nije ga bilo tri tjedna .Svaka čast potrudio sam se ja i našao servis koji je za neke pareBogataš izašao na teren i zamjenio Coolermastera 460. Ja sam stavio Chiefteca 850 TURBO da grije manje makinju!!!Smijeh Tako da... He, he. Da i druge ne boli glava.

Ha ha, i ja sam prvu lekciju zanalo naucio na upravo x1950pro. Kupio kartu kada je bila 1600Kn i sreca pa sam navrijeme uocio probleme ( restartovanje racunara ). Uzeo xilence za 320 Kn i bio miran. Medjutim drugi put mi nije bilo oprosteno.

Sreca da sam uzeo za cash ( nekako mi drago da i dalje ne moram otplacivati bijeli dim koji je izasao iz kucista :) .

17 godina
protjeran

Neka uzme nekog novog Radeon HD4770 i promjeni napajanje. Dobar je Chieftec 450W koliko se ja razumijem.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Zašto pljujete po 9500GT /1GB/ ?

Jeste vi kad koristili tu grafu, ocito da niste!?

Ja je imam i uz 1,8 gHz i 3,5GB rama, napajanje 400w (ako to sta znaci) igram sve igrice, znaci i novi COD i dosta novih igrica, pa cak i GTA IV..

Graficka mozda je zastarjela, al je odlicna i nebudes se pokajao ako je kupis.

Ja sam svoju uzeo prosle zime i zadovoljan sam..

BTW; sram me rec koju konfu imam, al kad cujem da neki sa 3,xx procesorima i neznam kakvim grafama nemogu takve igre kakve ja mogu sa 1,8

Dodje mi da se puknem smijat Smijeh

Procesor sam htio promjeniti prosle zime, ali nisam mogao zbog toga sto za moju maticnu nema novih procesora, tek sada vidim da bi to bili baceni novci..

17 godina
neaktivan
lg-viewty kaže...

Ja je imam i uz 1,8 gHz i 3,5GB rama, napajanje 400w (ako to sta znaci) igram sve igrice, znaci i novi COD i dosta novih igrica, pa cak i GTA IV..

BTW; sram me rec koju konfu imam, al kad cujem da neki sa 3,xx procesorima i neznam kakvim grafama nemogu takve igre kakve ja mogu sa 1,8

Procesor sam htio promjeniti prosle zime, ali nisam mogao zbog toga sto za moju maticnu nema novih procesora, tek sada vidim da bi to bili baceni novci..

Tesko da bez quada mozes pricati o GTA IV i da je ovo dobra grafa za 22". A najjaca ti je ona " napajanje 400w (ako to sta znaci)". Samo ova recenica govori o relevantnosti tvog prosudjivanja, ili smo svi ostali noob-ovi.

No hard feelings ali bi ipak trebao biti malkice upuceniji sto se tice hardware-a kako ne bi davao savjete koji ga mogu odvuci u probleme..

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 19:13 (dejson).
17 godina
lg-viewty kaže...

Ti zato igraš na 640x480, a mi na 1680x1050 pa lupneš bezveze.

Možda 9500gt nije šrot, ali svojom cijenom i odnosom jačine snaga prema drugima se neopravdava i nebi se trebala kupovat, onaj tko vam uvali tu grafu vas je preveslao.  HD4670 je za duplo jača od te, a koliko više košta?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 0:03 (Hyperion).
17 godina
protjeran

Ja se osobno slažem u svezi napajanja 400W za slabiju grafiku i procesorom jednojezgrenim na 1,8, ali stoji sve što kažeš jer o PSU ovisi koliko će struje konkretno dobiti i taj jednojezgreni i ta grafička jedinica i taj quad procesor! Što se tiče igara ne vjerujem da se IGRA GTA4 sa tom grafičkom i pogotovo procesorom na 1,8GHz. Hmm. Ja dalje neću iako sam sam gamer, ali nisam htio kupovati pa nisam niti igro GTA (iam doma San Andreas-nis probo još). Ja osobno nisam mogao upogoniti Race Driver: GRID sa P4 i ATI X1950Pro 256 AGP nikako. Igra se učitala, dalje ne ide...Iznenađen

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
dejson kaže...
shad1eh kaže...

250 WATT, jesi li siguran. E pazi ovamo, ali vjeruj mi bolje ti je da procitas. Imao sam tu grafu i veselo je furao do pirje nekih 3 mjeseca kad sam je prodao za oko 280Kn. Ono mislim, nije tako losa bila, ali prije godinu dana. Vidio sam da nema zeze i kupio isto kao i ti 4850 a napajanje sam imao 400 WATT  ali Codegen koje je ustvari malo kvalitetnije chunga lunga napajanje. Kad kazem kvalitetnije, mislim da mozda daje 5% vise sigurnosti od ostalog smetlja.

Da li da ti kazem da upravo u ponedjeljak uzimam novi racunar. Naime ta napojna mi je sprzila i maticnu i memoriju. Proc i VGA su nekako ostali zivi. ZATO NE IGRAJ SE, ALI MOLIM TE NE IGRAJ SE, jer ako ti sve to rikne nece ti biti jednostavno. Zato fino otidji u kupi prvo napojnu dobru, ja sam uzeo fortrona od 500 WATT 480Kn. Nisam ni siguran koliko bi ti ta napojna mogla gurati uopste tu kartu jer i ona zahtjeva napajanje sa jednim 6 pinskim konektorom. Naravno postoji i molex adapter.

Lijep pozdrav i nadam se da tvoja slijedeca tema nece biti kao moja " Racunar se ne pali CPU, MB, VGA,  ili PSU ne radi"

Samo nisi napisao kada namjeravas kupiti to napajanje, prije ili poslije kupovine grafulje. Sto se tice preporuke za VGA, slazem se za 4850.

Ako si ga mislio odmah uzimati izvinjavam se na ovolikom postu, ali je sve dobro znati na vrijeme. Znas onu staru " ko se d mlijeko opece i u jogurt puse :) .

Ti zato igraš na 640x480, a mi na 1680x1050 pa lupneš bezveze.

Možda 9500gt nije šrot, ali svojom cijenom i odnosom jačine snaga prema drugima se neopravdava i nebi se trebala kupovat, onaj tko vam uvali tu grafu vas je preveslao.  HD4670 je za duplo jača od te, a koliko više košta?

Zasto sam citiran, ili je pogresan post citiran.

16 godina
neaktivan
dejson kaže...
lg-viewty kaže...

Tesko da bez quada mozes pricati o GTA IV i da je ovo dobra grafa za 22". A najjaca ti je ona " napajanje 400w (ako to sta znaci)". Samo ova recenica govori o relevantnosti tvog prosudjivanja, ili smo svi ostali noob-ovi.

No hard feelings ali bi ipak trebao biti malkice upuceniji sto se tice hardware-a kako ne bi davao savjete koji ga mogu odvuci u probleme..

Gameru, volio bi da probas na taj konfi igrat.. važnost napajanja mi nije najbolja strana no imam mnogo ukljucenoga u komp pa sam mislio da je mozda i to bitno napomenuti,..al gle, ako nevjerujes tvoja stvar, nisam se dosao ovdje svadjati vec reci svoje iskustvo.. 22'' nemam, nego 19''..

stoncin3 kaže...

Ja se osobno slažem u svezi napajanja 400W za slabiju grafiku i procesorom jednojezgrenim na 1,8, ali stoji sve što kažeš jer o PSU ovisi koliko će struje konkretno dobiti i taj jednojezgreni i ta grafička jedinica i taj quad procesor! Što se tiče igara ne vjerujem da se IGRA GTA4 sa tom grafičkom i pogotovo procesorom na 1,8GHz. Hmm. Ja dalje neću iako sam sam gamer, ali nisam htio kupovati pa nisam niti igro GTA (iam doma San Andreas-nis probo još). Ja osobno nisam mogao upogoniti Race Driver: GRID sa P4 i ATI X1950Pro 256 AGP nikako. Igra se učitala, dalje ne ide...Iznenađen

Nisam rekao da igrica radi perfektno, od svih igrica do dan danas (koje sam imao), samo mi je GTA IV "trzao" (i to u malo vecoj kolicini) i Juiced 2, Juiced 2 navodno nesto zbog zvuka jer imam kao 5.1 i/ili los crack,..nevjerujem bas da je stvar u zvuku, ali nema veze..

GTA IV nisam igrao na full detalje i najvecu rezu, vec na 1024x768, a monitor podrzava do 1440x900

Meni nesmeta to sto kazete da lazem zato sto znam kakva je situacija..

Iskreno, ne kuzim se bas previse u hardver i software, ali nije samo stvar u grafickoj, vec i u ramima i drugim stvarima..s obzirom da ste gameri znate cemu sluze rami..

Ako ste vec toliko uvjereni da lazem, onda te rijeci zadrzite za sebe jer se nezelim svadjati !

Sve najbolje u 2010.

17 godina
dejson kaže...

Zasto sam citiran, ili je pogresan post citiran.

Da pogrešan post citiran...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice