Temperatura

poruka: 12
|
čitano: 1.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran
Temperatura

Neznam jeli ovo problem s temperaturom, ali bolje pitat nego kasnije da bude...

Imam Arc Midi R2

Igram jedan mmorpg, postavke medium, a mogu ultra bez problema 60fps vrtit, ali volim nekako medium.

Temperatura grafe kada je igra upaljena je 76°, Otvorio sam kučište i nakon par minuta temperatura je 68°. Jesu li mi ventilatori krivo namješteni ili... slika je dole.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Temperatura
Kresimir4 kaže...

Neznam jeli ovo problem s temperaturom, ali bolje pitat nego kasnije da bude...

Imam Arc Midi R2

Igram jedan mmorpg, postavke medium, a mogu ultra bez problema 60fps vrtit, ali volim nekako medium.

Temperatura grafe kada je igra upaljena je 76°, Otvorio sam kučište i nakon par minuta temperatura je 68°. Jesu li mi ventilatori krivo namješteni ili... slika je dole.

da, krivo su okrenuti. ovako trebaju biti da bi dobio optimalan i pozitivan protok zraka. prednji usisni moraju imati veci airflow ili vecu brzinu od ispusnih ili jednostavno moraju biti veci tako da dobijes taj pozitivni tlak. uvijek vise usisnih nego ispusnih ventova moras imat

Precision beats power and timing beats speed
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 16:32 (Arnel16).
10 godina
protjeran

1. Samo okrenem ove i to je to?

2. Brzinu nemogu regulirati na svakom posebnom, imam samo na kucistu kontam za sve 5V 7V i 12V.

9 godina
neaktivan
Kresimir4 kaže...

1. Samo okrenem ove i to je to?

2. Brzinu nemogu regulirati na svakom posebnom, imam samo na kucistu kontam za sve 5V 7V i 12V.

da okreni ih da ispuhuju u smjeru kako sam skicirao. okrenes stranu tako da je ona naljepnica bearinga okrenuta prema gdje zelis da puse ili jednostavno stavis ruku i vidis. probaj ove ispusne stavit na 5v a ove ostale kontroliraj kako zelis, tisina je po meni najvaznija.

12 godina

Imas na bocnoj strani venta strelice koje pokazuju smjer vrtnje lopatica i smjer puhanja

edit - evo ti slika, čisto da vidiš kako izgledaju strelice, samo pazi - na crnim ventovima su slabije uočljivi

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 17:50 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
protjeran

idem sada to riješiti

12 godina
Temperatura

i još jedan fičr ti je sa arc serijom kućišta - prednji filter je tanka (a opet puno deblja od onih hulahopke filtera) spužva koja dosta utječe na protok zraka, ali zato je odličan u blokiranju prašine

ja kad skinem prednji filter da ventovi imaju zraka, temperatura proca i grafe se spusti za 10-ak stupnjeva nakon dužeg gejmanja

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Temperatura

Jako bitna stvar ti je kod airflowa i ta da ako nemas dovoljan protok svjezeg zraka, onda dolazi do negativnog tlaka u kucistu a to znaci da je kuciste magnet za prasinu i prasina ce ulaziti doslovno kroz svaku rupicu.

edit:

Izvadi van sve kaveze od HDD-ova, a hard stavi gore di ide optika, ako imas SSD mozes ga staviti na HDD, to ce ti znatno poboljsati airflow 

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 18:02 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
protjeran

da, hdd je gore 3 komada i 1 ssd, optike nemam netreba mi, uglavnom ovi cigani, sorry, ali moram se ovako izraziti ne samo da su od kucista stavili pola ventilatora krivo, nego su i noctuu stavili krivo, ako se gleda gdje su ona sjedista od vibratora, premjestio sjedista na drugu stranu, stavi ventilatore da idu prema nazad, pa ti davaj dubrovackom servisu da sklapa komp...., tako da mi je sada ovako:

2 prednja upuhuju unutra

donji puse unutra prema gore

gornji puse gore

zadnji vuce sve vanka

+2 noctua gdje su strijelice stavio sam ventilatore na tu stranu i oba dva pusu prema nazad tj vanka. Jesam li dobro stavio?

Temp grafe u igri je sada 67° :)  Vjerojatno je i od procesora pala nisam gledao..

edit: evo gledam sada da varira između 57 i 67 stupnjeva, valjda koliko se grafa napreze..

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 19:42 (Kresimir4).
9 godina
protjeran
Temperatura

Da sad je kako treba.

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Temperatura

eto tako treba biti. dobro da su temperature manje jer je to najveci neprijatelj elektronike. sto manje temperature,komponente duze zive!   

0 0 hvala 1
10 godina
protjeran

Hvala svima :) Ja i moje komponente vam se zahvaljujemo :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice