Stigao GeForce 750Ti (Maxwell)

poruka: 22
|
čitano: 3.155
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

I došle prve kartice bazirane na Maxwell arhitekturi.

Naravno i EVGA-ini modeli su već tu...

Biti će zanimljivo gledati kako nastaju moćniji čipovi na toj bazi.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Stigao GeForce 750Ti (Maxwell)
Dado_ZG78 kaže...

Biti će zanimljivo gledati kako nastaju moćniji čipovi na toj bazi.

Upravo to. Baš gledam performance summary, dosta blizu HD7850 a ima otprilike milijardu tranzistora manje, dosta manje CUDA jezgri( i 550mil tranz. manje) od GTX650Ti od koje je 20% brža, a sve to uz dosta nižu potrošnju. I sve to na identičnom proizvodnom procesu kao i prije. Šteta što TSMC nije bio malo brži sa prelaskom na 20nm, al valjda će(nadam se) s vremenom jače GTXice 7 prijeći na 20nm. Bitno je da ima arhitekturalnih pomaka koji rezultiraju boljim performace/watt omjerom, a za ovo ostalo je lako.

14 godina

Performanse hd 7850 uz 60w tdp, stvarno impresivno! r7 265 košta isto, malo jača, al je potrošnja puno viša. Bit će sigurno i pasivnih verzija.

200-250w maxwell će biti čudovište

Moj PC  
5 1 hvala 0
16 godina

Ima tko ovu karticu, kakvi su dojmovi, testovi, jel vrti bf4 ? Čini mi se primamljiva u tom cjenovnom rangu , pogotovo što se tice temperature i potrošnje

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 11:18 (bik).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ove kartice su samo test arhitekture.

Nadolazeći Maxwelli će biti prave zvjerke, strpi se još 2,3 mjeseca pa onda odluči {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Ove kartice su samo test arhitekture.

Nadolazeći Maxwelli će biti prave zvjerke, strpi se još 2,3 mjeseca pa onda odluči {#}

pa stara mi AMD hd7790 trosi manje od 750ti {#} a mrvicu je sporija, a  da ne govorim za ove nabrijane od evga koje ce da trose prek 100w...{#}

neznam za vas no meni to neizgleda nis impresivno sto se tice potrosnje jer ocigledno se odlicno klokaju pa se naravno gubi taj omjer perfomance per watt,

trenutna gtx 660 mi trosi cca 115w..u full loadu!

http://www.guru3d.com/articles_pages/nvidia_geforce_gtx_750_and_750_ti_review,5.html

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

pa stara mi AMD hd7790 trosi manje od 750ti {#} a mrvicu je sporija, a  da ne govorim za ove nabrijane od evga koje ce da trose prek 100w...{#}

neznam za vas no meni to neizgleda nis impresivno sto se tice potrosnje jer ocigledno se odlicno klokaju pa se naravno gubi taj omjer perfomance per watt,

trenutna gtx 660 mi trosi cca 115w..u full loadu!

http://www.guru3d.com/articles_pages/nvidia_geforce_gtx_750_and_750_ti_review,5.html

A baš si našao stranicu gdje ćeš gledati.. {#} Na Guru3D možeš naći popriličan broj grešaka, najviše kod GPU i CPU recenzija. Pogledaj bilo koji drugi review.. ne valja se bazirat samo na jednom. 

Evo sa Anandtecha:

U Furmarku troši 60W manje od GTX 660, clockanjem to poraste nekakvih 10W, i tek dosta clockana može tu i tamo parirati GTX660:

Evo i sa techpowerup-a, Palit GTX750Ti koja je tvornički žestoko clockana na 1200MHz:

Performance summary i max potrošnja

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 13:50 (Penryn).
13 godina
protjeran

na koju si ti sad foru dobio da je razlika 60w ako su izmjerili da je potrosnja cak oko 90w za 750ti model a gtx 660: 110-115w, najslabiji model 750 trosi cca 75w...mislim da si pomijesao nesto ja NE pricam o 750 modelu nego o "ti"{#}..

a sto se tice stranice koju sam bas ja gledao, pa tako mozes reci za svaku onda ne??...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 13:51 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

na koju si ti sad foru dobio da je razlika 60w ako su izmjerili da je potrosnja cak oko 90w za 750ti model a gtx 660: 110-115w, najslabiji model 750 trosi cca 75w...mislim da si pomijesao nesto ja NE pricam o 750 modelu nego o "ti"{#}..

a sto se tice stranice koju sam bas ja gledao, pa tako mozes reci za svaku onda ne??...

Na foru svih ostalih testova osim Guru3D-a. Ja sam ti dao par linkova, a sad ako ćeš ti vjerovati Guru3D-u tu ti ne mogu pomoći.

BTW kažeš da troši 90W, a nema dodatni 6pin naponski.. tih 90W ide kroz PCI Express?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 13:59 (Penryn).
13 godina
protjeran
Penryn kaže...
Stjepanj kaže...

Na foru svih ostalih testova osim Guru3D-a. Ja sam ti dao par linkova, a sad ako ćeš ti vjerovati Guru3D-u tu ti ne mogu pomoći.

dobro jel sam ja corav{#} link sto si stavio su testirali karticu evo redom ovako;

Crysis 2 at 1920x1080 u Directx 9 {#}

Furmark 1280x1024, 0xAA

pa nije ni cudo sto im je trosila max 78w {#}...{#}

nedokazujem ja nista samo iznosim svoje misljenje da ja osobno nisam impresioniran koliko to neki pokusavaju prikazati! LP

17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Ok, zanemari sve do sad, samo mi odgovori na ovo: Kroz PCI Express može ići preko 75W?

13 godina
neaktivan

Guru3D koristi katastrofalne medote testiranja i nemaju nikakve instrumente nego "odokativno" mjere mnoge power state-ove koristeći vjerojatno jeftini mjerač energije.  Ignoriram im testove u širokom luku, jednom kad počinju raditi testove kao, primjera radi, Techpowerup, koristeći $1600 vrijedne multimetre i sličnu opremu, onda budem tu i tamo pogledao njihove "reviewove". 

Što se tiče samih Maxwell kartica, TDP je 55W (GTX750) i 60W (GTX750 TI) i rijetko koje imaju power connector (i kad imaju, to su overclockane aftermarket verzije kojima gotovo uopće ne koristi, ali zbog približavanja power limita od 75W moraju po specifikaciji staviti konektor kako bi se razriješilo opterećenje na ploču i eventualne probleme). Odlične su, najjači perf/W trenutno i izgleda u doglednoj budućnosti dok ne dođe odgovor od AMD-a no to neće biti tako skoro. Snagom na razini ili 5-10% slabija od nadolazeće R7 265 (ovisi gdje) pri gotovo duplo manjoj potrošnji energije, ekstremno niskim temperaturama i buci pri radu (pogotov MSI TF modeli). Jedini trn u oku je cijena no to će vrijeme riješiti. 

P.S. - Neki forumaši (naći će se sami) bi mogli malo smanjit tenzije na forumu, prestati tvrditi neistine i zbunjivati populaciju koja se možda i ne razumije toliko u ovu temu te samo dolaze po savjet.

Srdačan pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 14:42 (Blacklord).

12 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Blacklord kaže...

Guru3D koristi katastrofalne medote testiranja i nemaju nikakve instrumente nego "odokativno" mjere mnoge power state-ove koristeći vjerojatno jeftini mjerač energije.  Ignoriram im testove u širokom luku, jednom kad počinju raditi testove kao, primjera radi, Techpowerup, koristeći $1600 vrijedne multimetre i sličnu opremu, onda budem tu i tamo pogledao njihove "reviewove". 

Što se tiče samih Maxwell kartica, TDP je 55W (GTX750) i 60W (GTX750 TI) i rijetko koje imaju power connector (i kad imaju, to su overclockane aftermarket verzije kojima gotovo uopće ne koristi, ali zbog približavanja power limita od 75W moraju po specifikaciji staviti konektor kako bi se razriješilo opterećenje na ploču i eventualne probleme). Odlične su, najjači perf/W trenutno i izgleda u doglednoj budućnosti dok ne dođe odgovor od AMD-a no to neće biti tako skoro. Snagom na razini ili 5-10% slabija od nadolazeće R7 265 (ovisi gdje) pri duplo manjoj potrošnji energije, ekstremno niskim temperaturama i buci pri radu (pogotov MSI TF modeli). Jedini trn u oku je cijena no to će vrijeme riješiti. 

P.S. - Neki forumaši (naći će se sami) bi mogli malo smanjit tenzije na forumu, prestati tvrditi neistine i zbunjivati populaciju koja se možda i ne razumije toliko u ovu temu te samo dolaze po savjet.

Srdačan pozdrav.

mojih 90+w ili onih +100(koje ce trositi evg oc modeli) se odnosilo na modele s extra 6pin napajanjem da nadopunim sry nisam bio tocan.. a kolegi penryn nebum odgovorio jer sam mu ocigledno pre "pavtu" za njegovo pitanje{#}...LP

17 godina
neaktivan

Činjenica je da je Maxwell trenutno najnapredniji desktop GPU na tržištu ako se gledaju performanse po potrošnji {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Maxwell trenutno jedva da jest na trzistu, i dok se ne sredi situacija u TSMC tako ce i ostat. Mislim lijepo je pricat na njemu, ali sve sto citam o releasu gtx 8xx serije, dok ne izadje cijela serija je nagadanje. Da mogu napravit launch sigurno bi ga napravili, trenutno to nije moguce. Nije 750 ti izaso kao "test" vec kao jedino sto trenutno moze izac. Sve one price o "nVidia nema potrebe izlazit sa novom serijom toliko blizu izlaska 780 ti i sa najavama dual GPU kartice tj. 790, a da ATI nema sto ponudit kao odgovor jos neko vrijeme" su gluposti, nitko ne trosi milione na nove chipove da bi ih drzao na skladistu.

Ja iskreno cekam 8xx seriju za slijedecu kupnju, ali ne ako ce biti revised 7xx serija koja je vec u startu rebrand 6xx serije - neki i to nagadaju - i da ce opet bit u 28nm zbog problema sa 20nm. Ne zanima me flagship u 20nm po cijeni od 5-6k kunica ili vise. Cekam proljece/ljeto da vidim sto ce bit, toliko od mene.

Moj PC  
1 4 hvala 0
13 godina
odjavljen

meni je samo bitno da smo dobili jaku karticu koja ne zahtjeva dodatno napajanje 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Maxwell trenutno jedva da jest na trzistu, i dok se ne sredi situacija u TSMC tako ce i ostat. Mislim lijepo je pricat na njemu, ali sve sto citam o releasu gtx 8xx serije, dok ne izadje cijela serija je nagadanje. Da mogu napravit launch sigurno bi ga napravili, trenutno to nije moguce. Nije 750 ti izaso kao "test" vec kao jedino sto trenutno moze izac. Sve one price o "nVidia nema potrebe izlazit sa novom serijom toliko blizu izlaska 780 ti i sa najavama dual GPU kartice tj. 790, a da ATI nema sto ponudit kao odgovor jos neko vrijeme" su gluposti, nitko ne trosi milione na nove chipove da bi ih drzao na skladistu.

Ja iskreno cekam 8xx seriju za slijedecu kupnju, ali ne ako ce biti revised 7xx serija koja je vec u startu rebrand 6xx serije - neki i to nagadaju - i da ce opet bit u 28nm zbog problema sa 20nm. Ne zanima me flagship u 20nm po cijeni od 5-6k kunica ili vise. Cekam proljece/ljeto da vidim sto ce bit, toliko od mene.

kad ce onda 8xx serija na jesen negdje?

16 godina
Nadam se oko 4. mjeseca, nemrem odgadjat kupovinu graficke vise posto sam privremeno na 7300GT.

Najvise me zanima 860(Ti) posto bi trebala bit izmedju GTX770 i GTX780.
Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K // 6GB DDR3 // GTX770? // Ereboss // Silencio 652
17 godina
neaktivan

8xx serija bi trebala na proljeće, dakle za mjesec, dva..  vidjet ćemo {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina

Eto Dado, kako sam i rekao, počeli su nicati slini članci:

http://wccftech.com/nvidia-maxwell-20nm-delayed-late-2014-early-2015/

TSMC nije spreman... Na žalost je tako, ali sve ono gore što sam rekao stoji. Ja čekam tog maxwela za upgrade, a nikako da dođe. Mislim da će u isto vrijeme sa novim Intelom, a to su mi 2 stvari kaj čekam - sata express, DDR4, novi Intel i Maxwell... ili štogod drugi tabor izbaci ak bu bolje. Ili u ovom slučaju... prije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 12:03 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Definitivno kada nvidia izda kompletnu seriju 8xx razmisljam ici na GTX860 ili (R9 280X)ali brijem da ce kostati min cca:2000kn sto je malo previse za mid range kao na primjer predhodni mu GTX760.Dali ce doticna GTX860 biti snaznija od R9 280X vidit ce mo.
AMD FX8320@4.5 Ghz,MSI 990FXA GD80 v2.2
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Eto Dado, kako sam i rekao, počeli su nicati slini članci:

http://wccftech.com/nvidia-maxwell-20nm-delayed-late-2014-early-2015/

TSMC nije spreman... Na žalost je tako, ali sve ono gore što sam rekao stoji. Ja čekam tog maxwela za upgrade, a nikako da dođe. Mislim da će u isto vrijeme sa novim Intelom, a to su mi 2 stvari kaj čekam - sata express, DDR4, novi Intel i Maxwell... ili štogod drugi tabor izbaci ak bu bolje. Ili u ovom slučaju... prije.

Da..   vjerojatno će sad na proljeće izbaciti 8xx seriju nižih modela (tipa 820, 840) koji će biti na starijem proizvodnom procesu a opet brži od već ponuđenih 750tki, pa krajem godine (ili popčetkom iduće) prave punokrvne modele 860 i 880.

Zezaju ih već sve pomalo ti proizvodni procesi, smanjivanje na ispod 20nm je jako zaribano, pa vjerujem da se već naveliko eksperimentira sa 3d čipovima i drugim alternativnim rješenjima za nove generacije CPU/GPU-a..   na kraju krajeva eksponencijalni razvoj tehnologije nije prekinut već zadnjih 100tinjak godina pa ne vjerujem da će sada posustati..  {#}

Lijep pozdrav ;)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice