Spajanje grafičke i LCD-a

poruka: 18
|
čitano: 4.022
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Molim za pomoć,

planiram uzeti novu grafu koju ću spojiti na LCD za igranje i gledanje filmova.

Odabir se svodi na HD4890 i HD 5850. E sada, HD 4980 nema HDMI ulaz nego dual DVI + HDTV out,

dok Hd 5850 ima dual DVI-I/HDMI.

Obzirom da nemam nikakvih iskustava sa novijim grafama, molim za savjet,

kolika je razlika u kvaliteti slike ako postoji i što je praktičnije za spojiti i putam čega, tj. koji kabal mi treba?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ista ti je stvar, postoji DVI-to-HDMI kabel ili adapter, kako ti je lakse, i spajas nosrmalno sa HDMI na TV

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

imam problem,pokusavam da povezem komp sa pc preko hdmi kabla,inace tv mi je samsung lcd 22,a graficka nvidia gts 250 1gb i ima hdmi ulaz,pa idem sa kablom hdmi-hdmi,ali kad racunar podize sistem ima sliku a kad treba da udje u operativni izgubi se ,i poplavi mi monior i kao nesto ne moze,treba mi poomoc sto da uradim da li da podesim rezoluciju ili sta liu vec...molim hitno odg..:(

vm

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

na svojem TV-u imam listu izvora (PC, TV, HDMI,...) za izabrati, samo ga trebam spojiti i on bi trebao prepoznati izvor

ne znam jel treba što u windozima napraviti

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

u win bi trebalo podesit da salje sliku na tv

desni click na desktop, personalize/properties, kako vec u kojim windozama

display setings, xp-a se ne sjecam, u visti imas identify monitor, u xp-u moslim da imas tab monitor i tamo odaberes da salje sliku na tv (pod uvjetom da vec imas monitora spojem, ako ti je samo TV trebao bi ti automatski)

sto se tice problema sa TV-om sa GTS 250, nisam siguran, ali nVidije sam vec dosta cuo da imaju problema sa multidisplay-em i pogotovo sa spajanjem na tv

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

uspjelo mi je ,ali samo oce kad izbrisem drivere od graficke ,onda udje bez problema cim ih opet instaliram ista stvar se desava

vm

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ljudi poludjeh,aevo izbrisao sam stare drivere i inatalirao nove ,ali samo moze da udje sa rezolucijom,odnoisno samo mi pdrzava rezoluciju 1176x664,1280x720 ali je ogromno,molim vas pomozite kako da ovo podesim,osnovne rezolucije nece da podrzi kao 800x600 ili 1200x768.....

vm

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Spajanje grafičke i LCD-a
mixa kaže...

ljudi poludjeh,aevo izbrisao sam stare drivere i inatalirao nove ,ali samo moze da udje sa rezolucijom,odnoisno samo mi pdrzava rezoluciju 1176x664,1280x720 ali je ogromno,molim vas pomozite kako da ovo podesim,osnovne rezolucije nece da podrzi kao 800x600 ili 1200x768.....

problem moze biti u rezolucijama koje podrzava tvoj tv,kako neznam kojije tocno model tv-a

pokusaj u uputama ili google ,koje sve rezolucije podrzava tvoj 22" tv

17 godina

Pa ne osnovne rezolucije, moras stavit rezoluciju tv-a, tj. tako ce ti najbolje biti... nisam siguran kako se tv ponasa ako mu saljes rezoluciju koja nije ista njegovoj

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

samo kloniraj desktop tako da ti bude i na tvu i na monitoru sve isto tako ti je najlakse i za igre i za filmove,iako ti tv ima svoju rezu podrzava bilo koju rezu od kompa u kloniranom modu

15 godina
neaktivan

evo sad radi ok,ali sad nece da mi udje u igricu,npr nfs shift ,kad pokrene igricu onda opet plavo i ipise MODE NOT SUPORT, kao ne podrzava ,model je samsung lcd le22s81bh

vm

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa s kojim si kabelom spoio?

koja je kartica upitanju?

16 godina
mixa kaže...

evo sad radi ok,ali sad nece da mi udje u igricu,npr nfs shift ,kad pokrene igricu onda opet plavo i ipise MODE NOT SUPORT, kao ne podrzava ,model je samsung lcd le22s81bh

problem sa rezolucijom igre,u postavkama igre namjesti drugu rezoluciju

edit

defolt rezolucija za taj tv je   1680 x 1050

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2009 15:39 (zzz).
15 godina
neaktivan

vazi pokusacu kad kad dodjem kuci,inace ja taj lcd koristim od starta povezan preko kompa ,ali sa standardnim kablom,

vm

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i samo mi kazi kako da podesim te postavke igrica kad ne mogu da udjem,preko cega da idem?

vm

0 0 hvala 0
16 godina
mixa kaže...

i samo mi kazi kako da podesim te postavke igrica kad ne mogu da udjem,preko cega da idem?

deinstaliraj igru,pa ponovo instaliraj

15 godina
neaktivan

ok,jos jednom puno hvala,pa ako bedem opet imao problema javljam se:)))

vm

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja imam problema sa VGA ulazom.Kada sam kupio komp normalno mi je radio vga.Ne zelim dvi zato jer u VGA mogu namjestit 60hz na monitoru...dok na dvi kad to namjestim,opet mi se vrati na 59 hz pa imam problema u nekim igrama.Problem je u tome sto sada kad stavim VGA kabl sve normalno radi(slika bude dok se ucitavaju windowsi a kada dode za upisat password nestane) jednostavno nema slike .A sjecam se da sam nesto bio dirao u ´screen resolution`..pa bih molio nekog da mi pomogne sta da napravim da mi opet bude slika preko VGA. 

Skole
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice