SLI, Crossfire ili...

poruka: 26
|
čitano: 3.745
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
SLI, Crossfire ili...

Zanima me koliko se isplati umrežavati grafičke kartice. Odnosno dali je omjer uloženog novaca i dobivenih preformanisi zadovoljavajuća.

Prije nekoliko mjeseci sam čitao tekst o ovoj temi te je ispalo da su najvažnija stvar  u umrežavanju  driveri...  Kakva danas stoje stvari s driverima? Ide li na bolje?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SLI, Crossfire ili...

ja znam ovo da spajanjem dvije graficke u sli sa preformansama ne dobijes jos +100 %

vec  to  padne  na  +~60%

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: SLI, Crossfire ili...

dobiješ od 25-80% max.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan

A što mislite koja tehnologija je bolje napravljena SLI ili Crossfire?

17 godina
Tesko je to rec sam ovak od oka, puno ovisi od drivera koji nisu optimalni ni za jednu niti za drugu arhitekturu.
17 godina
neaktivan
SLI, Crossfire ili...

Sve jako ovisi od igre do igre. Što se tiče tehnologije tu je CF/CFX u nešto boljem položaju jer možaš upariti različite kartice što kod SLI-a nije moguće

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dali je komplicirano napraviti umreženje sam ili će biti potrebna pomoć. Jeli je potrebano namjestiti neke postavke ili se samo doda kartica poveže mostićem i Belji se

17 godina
neaktivan

mislim da sam povezes mosticem i on dalje sve automatski namjesti

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
17 godina
neaktivan

CF se bolje skalira, tj. daje veći postotak poboljšanja nego SLI, a i upariti možeš različite kartice.

Doduše, razlike u skaliranju nisu ono što te treba brinuti. CF nema smisla u ne-high-end konfiguracijama i rezolucijama ispod 1600x1200.

Izbor CF/SLI je izbor nVidia/ATi što ovisi o igrama koje igraš.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan

Hoćeš reći da se SLI ili Crossfire ne isplati kao nadogradnja u budućnosti, nego se treba odmah po slaganju novog PC-a napraviti umrežavanje.

Ja sam računao na to da sada kupim jednu, pa kada malo zastari kupiti još jednu te opet imati prilično jako računalo.

Ja sam potpuno drukčiji od drugih
17 godina
neaktivan

Upravo to... ne isplati se kao kasnija nadogradnja jer ćeš kasnije vjerojatno morat uzet rabljenu karticu a i tada ćeš imat single kartica koje koštaju manje od dvije tvoje stare a imaju iste perf ko te dve u CF-u/SLI-u

Jedna kartica je uvijek bolje i jednostavnije rješenje nego dvije

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

CF se bolje skalira, tj. daje veći postotak poboljšanja nego SLI, a i upariti možeš različite kartice.

Doduše, razlike u skaliranju nisu ono što te treba brinuti. CF nema smisla u ne-high-end konfiguracijama i rezolucijama ispod 1600x1200.

Izbor CF/SLI je izbor nVidia/ATi što ovisi o igrama koje igraš.

nebih se slozio u potpunosti stim, sta bi falilo da si kasnije kupi jos jednu karticu pa da dobi neki fps boost (ako pretpostavimo da nece igrati na tako visokoj rezoluciji), mislim zasto bi morao igrati sve detalje na MAX, nije sve u grafici....
17 godina
neaktivan

Zato što CF/SLi daje minimalan napredak u nižim rezolucijama. Tek 16xx+ rezolucije imaju osjetnu promjenu. Ako se igra u tim rezolucijama onda mu je solucija da uzme jednu jaku karticu dovoljna za sada ako ne ide odmah na CF/SLI. Kada mu ta kartica bude preslaba već će na tržištu biti bolja solucija u single-card rješenju koja neće zahtjevati snažno napajanje, hlađenje itd kao što traži CF/SLI. CF/SLI traži kvalitetno napajanje s odvojenim railovima, stabilnim naponima itd.; nije to samo uštekati još jednu grafu.

Ako sada ima 3870X2 ili 9800GX2 za par mjeseci neće kupiti još jednu takvu nego novu generaciju koja će biti bolja od dvije stare.

17 godina
neaktivan
SLI, Crossfire ili...

ah ok, skužih, al sad odmah moram napomenuti da to J#$%&O nema logike (od strane ATi-a i Nvidie)Viče

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

sve sta donosi lovu ima logike

ostrim zube
17 godina
neaktivan

Otiđi na ovu stranicu, tu ti je slika ekstremnog crossfirea, to se sigurno isplati!!!

http://images.vnu.net/gb/inquirer/news/2007/11/02/crossfirex/quad_sli_on_790.jpg

17 godina
neaktivan
SLI, Crossfire ili...

zna tko mozda da li ce ATi s driverima datu podrsku za QUAD 3870X2 (4 grafičke 3870X2) il je problem u tome da ta graf. ima samo jedan konektor za mostić?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

zna tko mozda da li ce ATi s driverima datu podrsku za QUAD 3870X2 (4 grafičke 3870X2) il je problem u tome da ta graf. ima samo jedan konektor za mostić?

Mislim da ćeš moći, mislim da je ATI dobro riješio problem povezivanja.

Što se tiče SLI ili Crossfirea mislim da se neću upuštati u tu investiciju, nemam ja toliko para Bogataš

Ja sam potpuno drukčiji od drugih
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Quad CrossFire ili ti CFX slaže se od dvije 3870x2 jer njih dvije zajedno daju 4 GPU-a (što je ujedno i maksimalan broj)
4x 3870x2 bi značilo 8 GPU-a i to nije moguće izvesti iz dva razloga
1. ne postoji oktaCF
2. fizički je nemoguće spojiti 4 komada 3870x2 kartica jer imaju samo 1 CF konektor

Dakle za sve vas koje zanima.... nije bitno koliko kartica imate nego koliko GPU-ova imate
CF -> spajanje dva GPU-a
CFX -> spajanje tri ili četiri GPU-a

17 godina
neaktivan
SLI, Crossfire ili...

e da, to me zanimalo.....ima samo 1 konektor, ali tehnicki nebi trebao biti problem napraviti ????X2 grafu s 2 konektora i onda ih sve 4 upariti, barem ne u bliskoj buducnosti....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SLI, Crossfire ili...

Izumi SLIfire - nećeš bit u dilemi i bit ćeš bogatiji od Gatesa Cool

0 0 hvala 0
17 godina

SLI

AMD Athlon X2 4200+ 2.5, 2 GB DDR2, nVIDIA GeForce 7300 GS 512MB
17 godina
neaktivan
SLI, Crossfire ili...

u  svakom poslovanju trebas prvo novce uloziti (ilitiga pocetni kapital) da bi novce dobio pa ako netko ovdje  ima par milijunčića da mi onako šenka rado ću ih investiratiBogataš

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SLI, Crossfire ili...

Ček da provjerim jel imam sitniša......Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wolverine_pce kaže...
AA-d00d kaže...

Quad CrossFire ili ti CFX slaže se od dvije 3870x2 jer njih dvije zajedno daju 4 GPU-a (što je ujedno i maksimalan broj)
4x 3870x2 bi značilo 8 GPU-a i to nije moguće izvesti iz dva razloga
1. ne postoji oktaCF
2. fizički je nemoguće spojiti 4 komada 3870x2 kartica jer imaju samo 1 CF konektor

Dakle za sve vas koje zanima.... nije bitno koliko kartica imate nego koliko GPU-ova imate
CF -> spajanje dva GPU-a
CFX -> spajanje tri ili četiri GPU-a

I ne samo zbog toga,postoji jos jedan problem Smijeh
Debljina kartice :) 4 x2 kartice bi zauzimale 8 utora Smijeh a trenutni je max 4 pcie na maticnoj. Upravo ja idem na crossfire,trenutno imam 790FX i SINGLE SLOT karticu 3870,a planiram u skoroj buducnosti nabaviti jos jednu,a mozda kasnije i na crossfirex,tko zna,naravno sve kartice moraju biti single slot. Smatram da je crossfire isplativiji od SLI-ja. Kartice su jeftinije,pocnimo od toga,cijene padaju,i padat ce. Zanima me koliko ce kostati 3870 za pola godine. I daju bolje rezultate. Crossfire je jako napredovao. Testovi X2 kartica i Crossfire su skoro identicni. A povecanje sa novijim naslovima ne pada ispod 70,80%. Ako ne i vise.

CN: "Spider"
Phenom 9600
ASUS MBO 790FX
HD 3870 DDR4
4GB CORSAIR
VISTA SP1 X86
17 godina
neaktivan
SLI, Crossfire ili...

SLI vs. CrossFire

P35 DS3P, E6700, 2x1Gb ZuperTalent C4 OC, Club3D 8800GT, barica 320GB+500GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice