Pozdrav. Gledao sam puno vaše teme i odlučio sam se, kao i dosta vas, probati sam napraviti flash bios-a dotične graf. kartice jer mi je u igrama jednostavno zaledila ekran. Nakon što sam pokrenio flash sve je krenilo dobro da bi u jednom ternu jednostavno komp zablokirao i zaledio se ekran. Ništa nisam mogao nego prisilno ugasiti komp. Nakon što sam probao upaliti ponovno komp nisam uspio. jednostavno neće. Pri paljenju ne čuje se onaj zvuk što se pri svakom obično čuje. Monitor uopće ne reagira, kao da komp nije uopće upaljen. Jel ima tko kakav prijedlog šta učiniti ili rješenje ako se nekom to dogodilo a uspio je to riješiti??
Odnesi na servis i pravi se lud, ali sumnjam da će se išta moć popravit.
a šta bi to moglo biti???? Jel moguće da je spalilo nešta ili tako sl...???
Mislim da ovoj grafi više nema spasa.Jer očito je da matična ne registrira grafu.
A to sa servisom možeš pokušat,ali mislim da neče proči.
....znači to nemože proći pod garanciju????...ili?????
Malo mi je čudno što si ga uopče upalio i 1 puta, ako sada naće.....izgleda da si mu učitao neodgovarajući Bi@s....moli boga da su serviseri iz Hgspota i pravi se mutav kao što ti je i gore rečeno...inače sa CF pločom u CF modu sa istom karticom se može povratiti bios i spasiti kartica. Ako te zanima takvo rješenje malo progooglaj i naći češ ga, mada mislim da je jednostavnije vratit na servis, ali prije toga probaj izvadit bateriju sa matične ili resetirat preko jumpera, pa probat upalit kom ponovno, ako nije bios upalit če se sigurno, ako je do biosa ostat če ti mrakača
Na servisu šuti kao riba o svemu i samo govori NE
znači može biti i do matične i do grafičke...????....jbte,sad ako mi kažu da moram platiti poludit ću...a na samom početku su mi prodali pokidanu graf samo ja nisam registirirao...i sad se napravim pametan i sje*em sve i sad se oni mogu na to izvaditi....
Pravi se glup i ako ti kažu da neće ili da platiš izderi se malo na njih
da kako mogu prodavat pokvarenu robu i tako to
..znam ja to sve...ali on je sam stao...ja nisam ništa kliknuo niti prekinio nit išta...jednostavno pustio da sam sve radi..preko ATIWinFlasha i bios s službene stranice SAPPHIRE...i sve to radio u CMP po uputama s njihove stranice...i eto...
znači može biti i do matične i do grafičke...????....jbte,sad ako mi kažu da moram platiti poludit ću...a na samom početku su mi prodali pokidanu graf samo ja nisam registirirao...i sad se napravim pametan i sje*em sve i sad se oni mogu na to izvaditi....
..znam ja to sve...ali on je sam stao...ja nisam ništa kliknuo niti prekinio nit išta...jednostavno pustio da sam sve radi..preko ATIWinFlasha i bios s službene stranice SAPPHIRE...i sve to radio u CMP po uputama s njihove stranice...i eto...
a jesi me utješio sad...čekat ću do ponedjeljka i onda nosim u servis...nadam se da će biti pozitivno za mene...i da će sve proći pod garanciju...
a jesi me utješio sad...čekat ću do ponedjeljka i onda nosim u servis...nadam se da će biti pozitivno za mene...i da će sve proći pod garanciju...

...ili da odnesem cijeli komp??????....šta mi je pametnije????....e da....kad upalim komp na matičnoj svijetle one žaruljice...procesor, tj. hladnjak vrti i hard vrti stoga mislim da to nije...iako više nisam pametan šta je a šta nije...
Jesi li probao resetirat bios matične kako sam ti rekao????
Ma gle... ja sam istu takvu (s 512MB) flashao ATIWinFlashom i naravno... zblokao se komp, morao sam ga prisilno isključiti i grafa nakon toga naravno nije radila.
No, ponovno sam je flashnuo iz DOS-a (preko bootabilnog USB sticka) i preko druge ispravne PCI-E kartice (ispravnu upiknem u prvi PCI-E utor, neispravnu u drugi). Naravno, potrebno je imati dva PCI-E utora.
Da ne kažem još da to nisam napravio samo jednom (to ti je optimizam) i ATIWinFlash nijednom naravno nije obavio posao kako treba. Ali sam je svaki put uspio probuditi flashanjem iz DOS-a (grafa i danas uredno radi).
Dakle napraviš bootabilnu disketu ili bolje USB stick. Na njih staviš "ATIFlash.exe" i BIOS za grafičku. Pokreneš komp (odabereš opciju bootanja s diskete ili USB sticka) i upišeš:
"ATIFlash -ai" - to će ti dati broj (0 ili 1) utora na kojem se nalazi R4870, i zatim
"ATIFlash -f -p br_koji_si_dobio_u_prethodnom_koraku naziv_biosa.rom"
(npr. "ATIFlash -f -p 1 48706.rom"). Naravno, treba dobro paziti da ne flashneš onu ispravnu karticu pa ćeš imati dvije neispravne. Ne preporučam ti to raditi ako nisi baš siguran što i kako radiš.
I kao što rekoh, trebaš imati dva PCI-E utora i još jednu ispravnu grafičku karticu (nije bitno kakva je, samo da je ispravna).
Ima još nekih mogućnosti, ne bih sada o njima.
nece izgubit nista ako ce se pravit blesav.. reci da kada si iso upalit komp nema slike i aj bok.. dalje neznas i tu je tvojoj prici kraj.. sada sta ce oni otkrit a vjerujem nista.. dat ce ti zamjensku u koliko ne poprave u roku 15 dana.. ili ces moci nadoplatit za neku drugu.. eto to je tako, btw napomeni da je radila dobro do jednog jutra hbga , oni imaju tamo napisano na garanciju da nesmije hw ugradivat ne ovlastena osoba kuzis..
Uglavnom ti nju odnesi na servis pa nek rješavaju kako znaju, a ti traži novu
...ili da odnesem cijeli komp??????....šta mi je pametnije????....e da....kad upalim komp na matičnoj svijetle one žaruljice...procesor, tj. hladnjak vrti i hard vrti stoga mislim da to nije...iako više nisam pametan šta je a šta nije...

Ma daj ne budi smješan....ma kako bi izgubio garanciju resetiranjem biosa na matičnoj ploči.....ako ne znaš sa jumperom ( ako ga imaš na ploći) onda jednostavno kad je komp van struje izvadi bateriju i ostavi je vani 10tak minuta, i nakon toga je vrati i probaj upalit komp!
Ajde napravi to, pa da vidimo....čudno mi je da je radila, pa onda drugi puta ne....ako si zeznuo bios ne bi upalio komp niti 1 puta, mada nije prokleto pravilo.....vadi bateriju van.....šta se čeka
Pa rekao je da je kartica radila PRIJE flashanja BIOS-a, nakon flashanja NE RADI.
Ma daj ne budi smješan....ma kako bi izgubio garanciju resetiranjem biosa na matičnoj ploči.....ako ne znaš sa jumperom ( ako ga imaš na ploći) onda jednostavno kad je komp van struje izvadi bateriju i ostavi je vani 10tak minuta, i nakon toga je vrati i probaj upalit komp!
Ajde napravi to, pa da vidimo....čudno mi je da je radila, pa onda drugi puta ne....ako si zeznuo bios ne bi upalio komp niti 1 puta, mada nije prokleto pravilo.....vadi bateriju van.....šta se čeka
...problem je u tome što ni sam nisam siguran jesam ga 1. puta flashirao ili ne...!!!...znam samo da je radila normalno neko vrijeme...i onda ponovo ono staro...