[review] Sapphire 6950 i modanje u 6970

poruka: 716
|
čitano: 128.944
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: [review] Sapphire 6950 i modanje u 6970
Hyperion kaže...

E nije.

U redu nije, samo ti živi sa svojim uvjerenjima

http://www.legionhardware.com/articles_pages/cpu_scaling_with_the_radeon_hd_5970,3.html

Razlika od par posto primjeti se, gdjeono, u MW2 koji leti na 200 FPS

Igre nisu 3DMark, da score podivlja sa parsto MHz višim taktom.

16 godina
Hyperion kaže...
ATiGamer kaže...

ma hajde pusti ta bullshitanja o nebeskim klokovima za nahraniti karticu. Quad @ 3.0 je dovoljan za high end.

E nije.

kako koji, kod s775 nije. Kod njih se FSB morao dizati u nebesa (za 4 ghz kod 9650-ice je morao na 1800 mhz)

^^TROLLBUSTER^^ Xfire : mihovil13 Sretna Nova 2011. ! !
17 godina
protjeran

Ipak je to HD6900 serija i još ktome to je kartica 6970, najjača AMD-ova kartica nove serije.

Ustvari nije 6970 nego unlockani radeon 6950 pa je poželjan što viši takt procesora i opet je dobro imati quad core na takvu zvjerxD

A kod mene se ne bi ama baš ništa promijenilo da sad idem na 3.4 ili pak na 3.6GHz i još ktome oštetim CPU:D

0.66GHz ili 0.3GHz+ ne daju nikakve performanse sa 6950!

sell the kids for food-weather changes moods
16 godina
stoncin3 kaže...

Ipak je to HD6900 serija i još ktome to je kartica 6970, najjača AMD-ova kartica nove serije.

Ustvari nije 6970 nego unlockani radeon 6950 pa je poželjan što viši takt procesora i opet je dobro imati quad core na takvu zvjerxD

A kod mene se ne bi ama baš ništa promijenilo da sad idem na 3.4 ili pak na 3.6GHz i još ktome oštetim CPU:D

0.66GHz ili 0.3GHz+ ne daju nikakve performanse sa 6950!

Mi govorimo o bilo kojem quadu na 3.0 ghz, ako ja upiknem q6600 na 3 ghz sa 5970, ne vjerujem da će davati iste performanse u igrama kao i i7 950 sa 5970

15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Mi govorimo o bilo kojem quadu na 3.0 ghz, ako ja upiknem q6600 na 3 ghz sa 5970, ne vjerujem da će davati iste performanse u igrama kao i i7 950 sa 5970

Ostavi se 5970 i ostalih dvglavih zvjerčica, mi pričamo o single GPU karticama.

dual GPU funkcionira na potpuno drukčijem principu i ne želim ga miješati u ovu raspravu. i sam sam sam rekao da će multi GPU s i7 prodisati.

16 godina
ATiGamer kaže...
Mitch kaže...

Ostavi se 5970 i ostalih dvglavih zvjerčica, mi pričamo o single GPU karticama.

dual GPU funkcionira na potpuno drukčijem principu i ne želim ga miješati u ovu raspravu. i sam sam sam rekao da će multi GPU s i7 prodisati.

al opet, http://www.anandtech.com/bench/Product/50?vs=108

Zadnja 4 testa

EDIT -   i da, testna konfiguracija ima single gpu

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 16:04 (Mitch).
17 godina
protjeran
Mitch kaže...
ATiGamer kaže...
Mitch kaže..
 al opet, http://www.anandtech.com/bench/Product/50?vs=108

Zadnja 4 testa

EDIT -   i da, testna konfiguracija ima single gpu

ROFL pa šta onda imam ja za reć kad svojega usporedim sa i7 980X

:D

U L4D ima preko 40FPS-ova razlikexD

Neću sad ja uzimat corei7 taj po 7-8 soma kuna!? Govorim o razlici u performansama sa 6950 unlocked 6970 sa mojim

Q6600 @3.33GHz ili 3.4GHz više ne ide jer traži VCore preko dozvoljenog VID rangea za C2Q Intela ovaj moj primjerak

a ta razlika od 660Mhz neće dati nikakvi pomak u performansama niti bi dala na toj beštiji od 980X

17 godina
ATiGamer kaže...

U redu nije, samo ti živi sa svojim uvjerenjima

http://www.legionhardware.com/articles_pages/cpu_scaling_with_the_radeon_hd_5970,3.html

Razlika od par posto primjeti se, gdjeono, u MW2 koji leti na 200 FPS

Igre nisu 3DMark, da score podivlja sa parsto MHz višim taktom.

Buhahah to je jedan te isti procesor na drugom taktu...

Stavi Q6600 vs i7 pa da vidimo za koliko će ga i7 oprat.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
15 godina
neaktivan

Puna kapa mi je ovakvih rasprava o nekakvom bottleneckanju, neće iskoristiti ovo, ono...

Činjenica je da će onaj koji uzme proc od 700,800 kn i grafu od 2k kn u igrama mnogo više profitirati od nekog englezića s i7 i slabijom grafom. A vi sad mislite kako hoćete, za mene je to EOD. I da, to se testira na maksimalnim detaljima s AA i AF, a ne na medium detaljima kao što je to slučaj kod Anandtech. Mislim tko će kupovat 6970 za medium detalje? Jedino levati koji traže 1000000 lock u COD-u 2.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
protjeran

OT evo ja sam gore linkao sa 980X

Nego dosta off-topica

ja sam siguran da će je Q6600 na 3.33GHz iskoristiti u potpunosti

tu 6950 unlocked pa na 1680x1050 rezi samo!

17 godina
ATiGamer kaže...

Puna kapa mi je ovakvih rasprava o nekakvom bottleneckanju, neće iskoristiti ovo, ono...

Činjenica je da će onaj koji uzme proc od 700,800 kn i grafu od 2k kn u igrama mnogo više profitirati od nekog englezića s i7 i slabijom grafom. A vi sad mislite kako hoćete, za mene je to EOD. I da, to se testira na maksimalnim detaljima s AA i AF, a ne na medium detaljima kao što je to slučaj kod Anandtech. Mislim tko će kupovat 6970 za medium detalje? Jedino levati koji traže 1000000 lock u COD-u 2.

Razlika je velim ponajviše u stabilnosti fps-a.

stoncin3 kaže...

OT evo ja sam gore linkao sa 980X

Nego dosta off-topica

ja sam siguran da će je Q6600 na 3.33GHz iskoristiti u potpunosti

tu 6950 unlocked pa na 1680x1050 rezi samo!

E neće! Prejaka je to grafa da ju Q6600 izmuze do kraja, što manja reza to se više vidi razlika između višeg i manjeg takta te jačeg i slabijeg procesora.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
16 godina
ATiGamer kaže...

Meni je puna kapa marketinških trikova, previše su "napumpali" brojke kod FPS-a.

Ljudsko oko vidi najviše 59,6 (60 hz) FPS-ova tako da se best buy relativno gleda po isplativosti uz tu brojku u većini igara.

I da, ja sam mislio da mi pričamo o i7 + jednaka grafa kao kod quad s775 kombinacije, i meni je bolje uzeti neku grafu od 1600 - 2000 kn i onda nakon 2 godine opet uzeti drugu za iste pare, jer se u većini slučajeva kartica koja sad košta 4000 kn za 2 godine nađe novija serija sa istim performansama za 2k kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 16:26 (Mitch).
15 godina
neaktivan

Ne, ljudsko oko raspoznaje trzanje do 24 FPS. 60 FPS je pak maksimalni framerate koji će prikazati monitor s refresh rateom od 60 Hz, a takve koristi velika većina populacije.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
ATiGamer kaže...

Ne, ljudsko oko raspoznaje trzanje do 24 FPS. 60 FPS je pak maksimalni framerate koji će prikazati monitor s refresh rateom od 60 Hz, a takve koristi velika većina populacije.

Hvala na ispravku, to sam mislio reć.

17 godina

To su gluposti da ljudsko oko neraspoznaje, razlika je očita između 24, 30, 60, 120+fps-a

Na 24 fps-a igra kao da je nekak usporena, sa 30 je već puno bolje igrat (bar crysis, kao da igraš drugu igru), na 60 se vrti super (da bar svaka ide tako), na 120+ je već perverzija vrti se ko po loju.

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
protjeran
Hyperion kaže...
ATiGamer kaže...
  Razlika je velim ponajviše u stabilnosti fps-a.
stoncin3 kaže...
  E neće! Prejaka je to grafa da ju Q6600 izmuze do kraja, što manja reza to se više vidi razlika između višeg i manjeg takta te jačeg i slabijeg procesora.

Mislite da ju ne bi mogao nahraniti u potpunosti za 1680 rezoluciju?

lol

Ili ti kažeš Hyp možda na 3.60GHz pa na toj rez.?

Pa kako je išlo sa HD5850 OC-ano onda dobro sve na 3.60GHz? HD6950 unlocked i nije baš puno jača od ove clockane na 975MHz čak ni ako ju clocknem na takt HD6970?

Ne može biti istina!{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 16:38 (stoncin3).
17 godina

Nećeš je iskoristiti nego će ona tebe iskoristiti pa ćeš plakat.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

To su gluposti da ljudsko oko neraspoznaje, razlika je očita između 24, 30, 60, 120+fps-a

Na 24 fps-a igra kao da je nekak usporena, sa 30 je već puno bolje igrat (bar crysis, kao da igraš drugu igru), na 60 se vrti super (da bar svaka ide tako), na 120+ je već perverzija vrti se ko po loju.

Jedna stvar je ne trza, a potpuno druga da ide glađe. Istina, na 30 FPS će ići glađe, ali ti trzanja iznad 24 FPS NEĆEŠ vidjeti. A to da se na 120 FPS vrti brže nego na 60 FPS su gluposti, osim ako se ne igra COD i to zbog buga u Q3 engineu.

17 godina
ATiGamer kaže...

Jedna stvar je ne trza, a potpuno druga da ide glađe. Istina, na 30 FPS će ići glađe, ali ti trzanja iznad 24 FPS NEĆEŠ vidjeti. A to da se na 120 FPS vrti brže nego na 60 FPS su gluposti, osim ako se ne igra COD i to zbog buga u Q3 engineu.

Tam jedino i dobivam preko 100 fps-a{#} Kidding

Razlika je očita i u Homeworld 2 i drugim igrama.

A koji to bug?

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 16:45 (Hyperion).
17 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Haha baš ću plakat za 2200 kuna sa tako jakom karticom.{#}

Istini za volju i ne kupuju mi se više tako skupe grafe:D

17 godina
stoncin3 kaže...
Hyperion kaže...

Haha baš ću plakat za 2200 kuna sa tako jakom karticom.{#}

Ja neznam kak se tebi da još igrat na compu... Mene to već slabo privlači no zbog hitova poput Mass Effecta i Crysisa te Assasins creeda itd. koji me jako zabavljaju. ME1 mi je bolji nego ijedan film, tam sam imao jedinstveni feeling.

17 godina
protjeran
Hyperion kaže...
stoncin3 kaže...
Hyperion kaže...
Ja neznam kak se tebi da još igrat na compu... Mene to već slabo privlači no zbog hitova poput Mass Effecta i Crysisa te Assasins creeda itd. koji me jako zabavljaju. ME1 mi je bolji nego ijedan film, tam sam imao jedinstveni feeling.

U neku ruku i imaš pravoxD

Stvar je baš u tome što ti kažeš:D

Pa i ja ti isto recimo ovaj tren nisam igrao već desetak dana sve što sam radio na PC-ju ti ovako na forumu malo tu malo youtube malo neki reviews 6950 unlocked:D

a ni inače nisam ja strastveni gamer nikada baš ni bio samo si uzmem org pa kad me pukne recimo igram ponovo FC2 koji je izašao pred tri godine još:P

A i tako se bavim nečim na PC-ju jer je mi to još kao hobby;-))

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Tam jedino i dobivam preko 100 fps-a{#} Kidding

Razlika je očita i u Homeworld 2 i drugim igrama.

A koji to bug?

To je Bug koji omogućuje da igrači s višim FPS lockom, znači FPS iznad frekvencije osvježavanja monitora, imaju razne pogodnosti i privilegije nad ostalima, npr. famozno jumpanje, brže i tiše trčanje i ostalo... e sada, to je očigledno BUG jer se kod ostalih igara koje su temeljene na nekom drugom engineu, to ne dešava.

No opet je to jumpanje i ostala famozna shranja različito od "igra ide glađe". Kod Q3 je stvar u netcodeu te naredbi maxpackets i njegovoj sinkronizaciji s framerateom. Dakle tvoj će paket brže doći na server i imat ćeš veću prednost nad oponentom s nižim FPS-om.

No, kažem, velika većina igara nije osjetljiva na to i u igrama baziranima na CryEngineu tipa Kriza igra neće ići glađe sa 150 FPS nego sa 60.

17 godina
stoncin3 kaže...

U neku ruku i imaš pravoxD

Stvar je baš u tome što ti kažeš:D

Pa i ja ti isto recimo ovaj tren nisam igrao već desetak dana sve što sam radio na PC-ju ti ovako na forumu malo tu malo youtube malo neki reviews 6950 unlocked:D

a ni inače nisam ja strastveni gamer nikada baš ni bio samo si uzmem org pa kad me pukne recimo igram ponovo FC2 koji je izašao pred tri godine još:P

A i tako se bavim nečim na PC-ju jer je mi to još kao hobby;-))

Također tak nešto radim, no ajd sad me opet počeo SC2 vući pa njega perem.

Moram par igara preći kao Mafia II, COD : BO i slične hitove, nikak da uhvatim vremena, a sad evo gotovi praznici uskoro, a ja nemam ni grafičke. 

Nadam se da ću uspjet sljedeći tjedan po planu ulovit jednu GTX-icu pa zaigrat malo do kraja tjedna.

17 godina
protjeran

Ma da nego meni je stvar u tome da sad opet imam dva GPU kod kuće

a ove 6950 koje se daju unlockati u 6970 se daju za 2200 kuna.

Ipak bi to bio dobar potez bez obzira jer to Crysis 2 ili ne da ju uzmem

i ili igrao ja svaki dan ili par sati tjednoxD

17 godina

No bit će bučnija neg ova pa i od HD5850, to si moraš uzet u obzir ako te smeta buka i vibriranje kao mene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ma da nego meni je stvar u tome da sad opet imam dva GPU kod kuće

a ove 6950 koje se daju unlockati u 6970 se daju za 2200 kuna.

Ipak bi to bio dobar potez bez obzira jer to Crysis 2 ili ne da ju uzmem

i ili igrao ja svaki dan ili par sati tjednoxD

Pa imaš jedan GPU za vrtit fiziku {#}

Baš me zanima jesi li uopće isprobao PhysX jer koliko te poznajem vrtiš većinu s Havocom ili own phisics engineom.

Ja isto razmišljam o 6950, jedna strane bi je uzela odma' dok druga u manjoj mjeri shvaća da ću

napravit shranje i bezveze bacit pare jer razliku između 5850 neću ni osjetiti.

17 godina
protjeran

Hehe ma nisam još igrao Mafiu 2

inače postavio sam je GT240 da radi PhysX u forcewareu

{#}

Da je barem bilo GTX460 OC po 1330 kuna ranije ne bi ovu ni uzimao kao zamjensku:D

15 godina
protjeran

Filmovi se vrte na 24 fpsa i meni ne trzaju, tebi trzaju? Čudno.

Trollanje u duši.

0 0 hvala 0
16 godina
lukavg kaže...

Filmovi se vrte na 24 fpsa i meni ne trzaju, tebi trzaju? Čudno.

Film je snimak,a ovo je rendering uzivo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice