[REVIEW] GeForce GTX 680

poruka: 58
|
čitano: 12.320
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [REVIEW] MSI GTX 680 Lightning
17 godina
[REVIEW] GeForce GTX 680

Meni se 680 ne sviđa jer su prenategnuli taktove i još turbo stavili, a s druge strane na 7970 mi se ne sviđa to što imaju premale taktove za mogućnosti kartice... 680 ima GPGPU performanse slabije od 580 i naravno da to sada nije više bitno, dok je u vrijeme 580 to nvidiji bilo izuzetno bitno a s druge strane je 7970 GPGPU ubojica...

Meni je ipak drago da sam uzeo 7970, smatram da će tek GTX 685 biti "ono pravo" od nvidije...

Inače odličan review...

clock2much
Moj PC  
11 0 hvala 5
15 godina
neaktivan
Re: [REVIEW] GeForce GTX 680
Penryn kaže...

Dobar review, samo jel moguće da ima toliko problema sa Crossfireom?

Evo vam jedna anketica..

U svojoj škatuli bih želio imati:

GTX680 naravno, za istu cijenu je bolji izbor.

sharxtreme kaže...

Jesi pogledao onaj anantechov review gdje kažu da je 680tka jača 28% od 7970tke u BF3 na 2560 rezoluciji i još više na nižima?

Ne

Ne gledam anandtech vise

Sada se i odvajaju chipovi 999 na tajvan 1 za Classified pa 9500 kom za obicne pa 1 za Classified @Vlada011
13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Penryn kaže...

Evo vam jedna anketica..

GTX680 naravno, za istu cijenu je bolji izbor.

sharxtreme kaže...

Jesi pogledao onaj anantechov review gdje kažu da je 680tka jača 28% od 7970tke u BF3 na 2560 rezoluciji i još više na nižima?

Ne

Ne gledam anandtech vise

E jbga, haha. Koja stranica je onda dobra više? 

14 godina
[REVIEW] GeForce GTX 680

Stranica zvana BOL je relevantna.Lijep review kolega i jos ljepsa kartica.

clock2much

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Evo vam jedna anketica..

gtx680 i volio bi dodat Twin Frozr IV {#}

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2012 16:42 (Blade Runner31).
14 godina
[REVIEW] GeForce GTX 680

Kolega odlican review {#}

♠ ♠ ♠ ♠ ♠
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
dery kaže...

bravo za revju,onda može se reči da su gtx680 i hd7970 jednake po snazi ali ipak je gtx bolji izbor jer je jeftinija i efikasnija

ne bi se slozio.. 680 je jaca definitivno..

xfact
14 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Meni se 680 ne sviđa jer su prenategnuli taktove i još turbo stavili, a s druge strane na 7970 mi se ne sviđa to što imaju premale taktove za mogućnosti kartice... 680 ima GPGPU performanse slabije od 580 i naravno da to sada nije više bitno, dok je u vrijeme 580 to nvidiji bilo izuzetno bitno a s druge strane je 7970 GPGPU ubojica...

Meni je ipak drago da sam uzeo 7970, smatram da će tek GTX 685 biti "ono pravo" od nvidije...

Inače odličan review...

cuj naravno da ti je drago. da ja imam 7970 ne bi razmisljao niti o 680tki niti o cemu.. al sad da kupujem ne bi se puno dvoumio 680 je jednostavno brza i bolja kartica..+ jeftinija btw..

xfact
14 godina
neaktivan
=xfact= kaže...
Cele303 kaže...

Inače odličan review...

cuj naravno da ti je drago. da ja imam 7970 ne bi razmisljao niti o 680tki niti o cemu.. al sad da kupujem ne bi se puno dvoumio 680 je jednostavno brza i bolja kartica..+ jeftinija btw..

dobro si mu rekao,ja isto da sam kupio 7970 bio bi sretan s njom ali sada kad su obje vani uzeo bi 680.ma dobro on je kupio kad nije bilo 680,ko ce znat unaprijed sta i kako.u svakom slucaju Cele mora ti bit drago da je imas kad je to zvijer kako god ti okrenuo.pozz

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
15 godina
neaktivan
[REVIEW] GeForce GTX 680

Evo Weky aka Ranko aka Ante mi je ustupio Steam acc da izbencham Arma II OFP.

Postavke su maksimalne

a rez ispod

FPS u ingame benchu ne pada ispd 26-27, ali u samoj igri nije baš toliko dobro jer ima framedropova, posebno pri naglim pokretima. Tako da optimizacija nije najbolja, iako se dosta bolje izvodi nakon patcheva

CPU usage:

GPU usage nekih 70-80%

Sada se i odvajaju chipovi 999 na tajvan 1 za Classified pa 9500 kom za obicne pa 1 za Classified @Vlada011
Moj PC  
7 0 hvala 4
14 godina
neaktivan
[REVIEW] GeForce GTX 680

Moram priznati da sam očekivao bolje rezultate, iako je i ovo dobro jer je pokrenuto sa Very High AA (sada koliko se vrti primjeraka neznam, vjerojatno 8 ili čak 16).

Treba računati da GTX 680 sigurno nema bolje rezultate u ARMI, jer je ARMA poznata da prefeira ATi/AMD kartice.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011

5 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
DamageHigh kaže...

Mrgud Veliki kaže...

a zakljucak tipicno 'navijacki' ili da ga nazovem fanATIcan (kako bi mi stariji to rekli)...

FanATIčan. Wow, stvarno mudra dosjetka starog mudraca.

Mnogo mi ovo reply-eva za odgovarati (davno sam prerastao usenet flame, za razliku od nekih, a kamoli isto na forumu raditi), ali moram priznati da sam ocekivao 'ozbiljniji' reply od nekoga tko je napravio kak'ti cak i ovakav polovican review, a ne ovakav 'flajmerski' reply. Zato sam malo i 'zakurio' da izvucem neku kvalitetu i da te potaknem da odradis review kako spada. Ocito to niti ti niti svi oni silni koji su udarili palac dolje nisu shvatili.

Kak rekoh. Flame sam prerastao i ove palce gore/dolje, statuse na forumima, fejsu i slicnome.

Ono sto me zanima, ocito necu dobiti odgovor ovdje - a to je kakve su performanse kartica koje su mid. range pa na dolje. EODic od mene...

I da. Pusa i tebi, stogod to znacilo. To je sada valjda in medju omladinom. Mi stariji ne razumijemo taj rjecnik {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 2:30 (Mrgud Veliki).
17 godina
Mrgud Veliki kaže...
DamageHigh kaže...

Mrgud Veliki kaže...

a zakljucak tipicno 'navijacki' ili da ga nazovem fanATIcan (kako bi mi stariji to rekli)...

FanATIčan. Wow, stvarno mudra dosjetka starog mudraca.

Mnogo mi ovo reply-eva za odgovarati (davno sam prerastao usenet flame, za razliku od nekih, a kamoli isto na forumu raditi), ali moram priznati da sam ocekivao 'ozbiljniji' reply od nekoga tko je napravio kak'ti cak i ovakav polovican review, a ne ovakav 'flajmerski' reply. Zato sam malo i 'zakurio' da izvucem neku kvalitetu i da te potaknem da odradis review kako spada. Ocito to niti ti niti svi oni silni koji su udarili palac dolje nisu shvatili.

Kak rekoh. Flame sam prerastao i ove palce gore/dolje, statuse na forumima, fejsu i slicnome.

Ono sto me zanima, ocito necu dobiti odgovor ovdje - a to je kakve su performanse kartica koje su mid. range pa na dolje. EODic od mene...

I da. Pusa i tebi, stogod to znacilo. To je sada valjda in medju omladinom. Mi stariji ne razumijemo taj rjecnik {#}

Hajde nemoj sad glumiti uvrijeđenu frajlu. Čovjek nema mid range karticu geforce 6xx klase kao ni nitko na svijetu izvan nvidie,
a i naslov lijepo govori REVIEW GEFORCE GTX680 - što si očekivao, da laže i u biti ima supertajnu neizašlu gt 650?
Dečki ne rade za novac, rade iz entuzijazma i sa SVOJIM sredstvima u slobodno vrijeme,
nisu smješteni u labu na plaći sa gomilom sponzorske opreme i radnim vremenom.
Čemu to pokroviteljsko prenemaganje, i mahanje juznetom i godinama života.
Ja bih dao sve pare da ih nemam toliko koliko imam.
Ok vjerujem da sad ja ispadam pokroviteljski, pa da
pomognem argumentima, ovo sam ja u labu iz doba
dok sam se time bavio za plaću i kad je ova konfiguracija bila
nešto naj naj i došla drito od uvoznika na testiranje, pa je opet bilo tlaka
jer sam imao rok, i odgovornost prema uredniku, lektorici, pralamačima i brandu i zastupniku.

Ako si dovoljno star, znaš koja je konfa i koliko je koštala ;)
SORRY na{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 3:02 (overhaul).
17 godina
[REVIEW] GeForce GTX 680

tu izgedas ko ZG raver sa kraja 90tih :) 

a i konfa je ziher iz tog doba 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 21:00 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
[REVIEW] GeForce GTX 680

Evo 2 testa na metro benchmarku

Prvi sa clock@stock. drugi sa 103mhz OC u MSI afterburneru.

Max postavke: DirectX 11, Very High, 1920x1080, AAA, advanced physx ON, 16xAF 

Probat ću još malo memoriju dignut jer su rezultati jako slični.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 21:23 (sharxtreme).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

ajde bez physxa odvrti

14 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...

Evo 2 testa na metro benchmarku

Prvi sa clock@stock. drugi sa 103mhz OC u MSI afterburneru.

Max postavke: DirectX 11, Very High, 1920x1080, AAA, advanced physx ON, 16xAF 

Probat ću još malo memoriju dignut jer su rezultati jako slični.

Bez problema možeš dignut +100mV, a ako konfiguriraš Afterburner možeš i više (iako je +100mV još uvijek sigurna voltaža). Tako možeš još više overclockirat.

13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

ajde bez physxa odvrti

hoću, evo prvo sa dignutim Memory clockom

17 godina
ATiGamer kaže...

ajde bez physxa odvrti

Kolko je 7970 bolja/lošija u metrou 2033 bench? Odvrtil bi bench, al nemam metro namontiran u kompu, izbrisal sam ga.

13 godina
neaktivan
[REVIEW] GeForce GTX 680

Evo bez physxa Metro , sve ostalo max.

EDIT: Evo i 3DMark Vantage @stock clock/ CPU@4,2GHz. GPU score - 33251. Usporedivo sa autorom topica i inače.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 22:03 (sharxtreme).
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...

EDIT: Evo i 3DMark Vantage @stock clock/ CPU@4,2GHz. GPU score - 33251. Usporedivo sa autorom topica i inače.

Evo i 7970, brža 15% u Metro

U vantage je skoro pa jednak GPU score

driver je nešto stariji al nema veze...

14 godina
neaktivan
[REVIEW] GeForce GTX 680

Bas me zanima kako ce se GTX 670 nositi sa HD 7950.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
sharxtreme kaže...

Evo i 7970, brža 15% u Metro

U vantage je skoro pa jednak GPU score

driver je nešto stariji al nema veze...

Je, brža je 7970 u Metro i to čini se prvenstveno zbog memorije/propusnosti, sad sam odvrtio sa 200Hz dignutom memorijom i diglo se na 42,77fps. Interesantne su mi male razlike sa/bez fizike.

Inače po logu iz afterburnera boost clock je stabilan kad je dignut base clock, dok kad je clock na default Boost se diže i do 1200MHz, ukoliko log ne laže. Temperature su jako niske nakon benchmarkanja, 50-60C.

Koliko vidim i po onome što mogu isprobati GTX 680 ima najveću prednost u 3DMark 11, moj test

P9474, tvoj iz tvog reviewa P7830 i u BF3, 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 22:41 (sharxtreme).
17 godina
odjavljen
[REVIEW] GeForce GTX 680

Pozdrav,

Zanima me koliko bi GTX 680 trebala biti brža od ATI 5970? I uzmimo u obzir temperaturu, glasnoću itd.

Recimo vidio sam u nekom videou da Crysis Warhead na 5970 ima average fps od nekih 30, dok ga Gtx 680 vrti na average od 65.

Znači li to teoretski da je to bolja grafička kartica? Jer razmišljam o promjeni s 5970 na GTX 680.

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Axlus kaže...

Pozdrav,

Zanima me koliko bi GTX 680 trebala biti brža od ATI 5970? I uzmimo u obzir temperaturu, glasnoću itd.

Recimo vidio sam u nekom videou da Crysis Warhead na 5970 ima average fps od nekih 30, dok ga Gtx 680 vrti na average od 65.

Znači li to teoretski da je to bolja grafička kartica? Jer razmišljam o promjeni s 5970 na GTX 680.

Da svaka igra koristi oba GPU-a od HD 5970 onda bi 5970 bila podjednaka sa GTX 680.No nazalost nije tako, kartica skalira od igre do igre dok GTX 680 nema tih problema jer nije dual GPU.Osjetiti ces razliku, ne preveliku ali ce je biti.

clock2much
17 godina
odjavljen
[REVIEW] GeForce GTX 680

Imam zadnje pitanje, vrlo je hitno.

Isplati li se više Point Of View GTX 680 ili Zotac GTX 680?

Hvala.

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Axlus kaže...

Imam zadnje pitanje, vrlo je hitno.

Isplati li se više Point Of View GTX 680 ili Zotac GTX 680?

Hvala.

Ako su referentne svejedno ti je.

--------------------------
15 godina
[REVIEW] GeForce GTX 680

Na tvom mjestu ja bih uzeo Gigabyticu WindForce 3X kad vac dajes tolke pare za grafu ili Palit Jetstream !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [REVIEW] MSI GTX 680 Lightning
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice