hvala na savjetu
Razlika izmedu ddr3 i ddr5 graficke
- poruka: 49
- |
- čitano: 57.448
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
sto se tice utora mislim da je vec objasnjeno, za ddr5 memoriju nisam bas siguran, mada znam da je razlika izmedju ddr1 i ddr3 memorije u razdeljivacu takta, kao i procesor tako i graficka a, a i ram memorija rade kada im naidje takt (elektricni impuls) koji pokrece komponentu, ali da bi se skratilo vreme pristupa memoriji u njoj postoji radeljivac takta koji deli memoriju na 2,3,5 delova, tako da se u jednom taktu izvrse 2,3,5 instrukcija u isto vreme, ali pored toga mislim da je u ddr5 tehnologiju ubacena neka tehnologija za ubrzanje takta i neznam tacno, ali mislim da se odnos izmedju gddr3 i gddr5 memorije odnosi kao 4:1 sto znaci da je 1gb gddr5 bolji od 4 gddr3 memorije...
sto se tice utora mislim da je vec objasnjeno, za ddr5 memoriju nisam bas siguran, mada znam da je razlika izmedju ddr1 i ddr3 memorije u razdeljivacu takta, kao i procesor tako i graficka a, a i ram memorija rade kada im naidje takt (elektricni impuls) koji pokrece komponentu, ali da bi se skratilo vreme pristupa memoriji u njoj postoji radeljivac takta koji deli memoriju na 2,3,5 delova, tako da se u jednom taktu izvrse 2,3,5 instrukcija u isto vreme, ali pored toga mislim da je u ddr5 tehnologiju ubacena neka tehnologija za ubrzanje takta i neznam tacno, ali mislim da se odnos izmedju gddr3 i gddr5 memorije odnosi kao 4:1 sto znaci da je 1gb gddr5 bolji od 4 gddr3 memorije...
Sta isprica jadan ne bio?
zanima me ja imam maticnu asus p7h55 i imam graficku http://www.hardwarezone.com.sg/tech-news-gainward-launches-geforce-gt-520-series pa me zanima dali bi ova graficka isla na moju maticnu http://www.tehnomag.hr/Graficka-kartica-Palit-GTX650-Ti-2GB-GDDR5-Assassins-Cree-78999.aspx i koliko bi trebalo bit jako napajanje za tu maticnu
jebiga staces takva ti je koprivnica
ja imam maticnu tu sto sam najavio i imam i3 procesor svi kazu da je sranje intel to mozda zato sto su skupi ja bi htio samo grafu promjenit radi igrica da mogu bar vrtit assasin creed najnoviji bez problema i crysis3 a ovako sa ovom grafom sto sad imam na cod4 mi je fps do 60 a na cod2 preko 100 ja msm da ova grafa sto sad imam nije bas preporucena za igrice jeli to tocno ?
To je slaba grafa i nije pogodna za danasnje igre !
ja imam napajanje nekakvo od 500w samo me jebe grafa a rammi je od 6g maximum ide do 16g rama
ima ko kakav predlog sta da uzmem ood navidie grafu da mogu normal igrat ceayis 3 farcry3 i najnoviji asasin creed itd. Uzo bi do 1000kn 1400kn
Od nVIDIE u tom cjenovnom rangu imas samo GTX650 Ti !
ovako ja hoću složiti kompjuter za igrice pa me zanima koja je razlika ddr3 i ddr5 dali to utječe na brzinu.
i koje napajanje mi treba za ddr5
Zdravo. Pokusavam da kupim novu graficku karticu Gigabyte nVidia GeForce GT 420 2GB 128bit DDR3 a ne znam dali je za igrice bolja ddr3 ili ddr5.
Mozete li mi reci da li ce raditi novije igrice poput gta i stranded deep na ddr3?
Mozete li mi reci hoce li gta 5 raditi na amd radeon r7 240 ddr3 128bit?
Mozete li mi reci hoce li gta 5 raditi na amd radeon r7 240 ddr3 128bit?
Hoće, samo na kojim postavkama i rezoluciji.
pozdrav!
imam pitanje u vezi grafickih kartica.. Trenutno koristim Palit Nvidia GeForce GT630 2GB ddr3 128 bit.. za one koji neznaju, ta graficka kartica nije nesto pretjerano dobra.. igram lol na oko 100-130 FPS-a.. postave videa su mi sve na medium i sjene su off... prijatelji iz skole su mi preporucili da ne kupujem vise ddr3 graficke jer ispadaju iz igre.. sada mene zanima dali ja mogu gddr5 graficku karticu stavit u maticnu karticu iako ja imam ddr3 graficku karticu... i da li mi neko moze preporucit neku graficku karticu do 100e da mogu igrati gtaV... nadam se da sam dao dosta informacija i da ce netko odgovorit na moje nedoumice!:))
pozdrav!
imam pitanje u vezi grafickih kartica.. Trenutno koristim Palit Nvidia GeForce GT630 2GB ddr3 128 bit.. za one koji neznaju, ta graficka kartica nije nesto pretjerano dobra.. igram lol na oko 100-130 FPS-a.. postave videa su mi sve na medium i sjene su off... prijatelji iz skole su mi preporucili da ne kupujem vise ddr3 graficke jer ispadaju iz igre.. sada mene zanima dali ja mogu gddr5 graficku karticu stavit u maticnu karticu iako ja imam ddr3 graficku karticu... i da li mi neko moze preporucit neku graficku karticu do 100e da mogu igrati gtaV... nadam se da sam dao dosta informacija i da ce netko odgovorit na moje nedoumice!:))
sve pci E graf i utori su kompatibilni.
Recimo hoćeš staviti pci 3.0 u pci 1.0, raditi će.
Glavno pitanje koje se povlači je imaš li adekvatno napajanje i procesor
Više ne pratim cijene hardvera,ali ako se ne varam gtx 750 izvana spada u tu kategoriju.
Pozz