Čitam malo raspravu unazad i moram priznati da me dovodite u napast kupovine neke RTX 3070 za 250ak eura čisto da jednom u životu isprobam Nvidia grafu i usporedim s RX 6750XT(pošto 4060ti 8gb nema za tu cijenu, suludo skoro).
Trenutačno sam i više nego zadovoljan s RX 6750XT koju sam uzeo za istih 250e i koliko god 4060ti bila loša za početnu cijenu i mal pomak naspram generacije prije, ukoliko nema zastajkivanja ili neučitavnja tekstura pristao bih na 8gb i naravno pod uvjetom da me DLSS4 i frame generation (i u driveru ovaj novi) očara u usporedbi s FSR/AFMF2 koji su mi dobri ali nisam probao "bolje" pa mi je glupo reći što je najbolje.
Pošto ni s prošlima RX 580 8gb i RX 6600 nisam imao ekstremne probleme kada igra predje VRAM limit, bar ne dok nisam dosao do novijih igara poput GOW Ragnarok ne brinem se toliko oko toga.
Eventualno Cyberpunk je znao imati problem s učitavanjem tekstura na prošilm 8Ggb karticama.
Malo me brine, pošto igram na 4k 55" TV-u udaljen 3.5m da FSR 2.0-3.1/AFMF2 vs DLSS3-4 razliku ne bih primjetio i da bih na trenutačno fluidnom 60ak fps RDR2 na 4k high postavkama 8GB bilo premalo ali bilo bi zanimljivo probati.
Naravno ne bih davao više od iste cijene kao što sam dao za 6750XT ali ako je za iste novce isti fps + DLSS zašto ne probati, u svakom slučaju proda se dalje ona koja je lošija i to je to.
Manja potrošnja ili hladnija kartica su dodatni plus ako bude tako ali nije mi to bitan faktor pošto trenutačno XFX 6750XT praktički ne prelazi 60ak stupnjeva u full loadu na nekih 200w, mrvu undervoltana.
Future proof s 12GB je super ali realno bitna je jedino cijena, sad oću prodat za 1g ili 2-3g grafičku i preći na na noviju dođe mi na isto, bitno mi je samo da se cijene AMD/NVIDIA kreću isto kao i njihove performanse zar ne.
Nove kartice i cijene neću komentirati pošto takve ne kupujem nikada niti bih dao više od par desetaka eura više za DLSS, bar dok ne probam i ne usporedim iskustvo.