Rasprava o grafičkim karticama
- poruka: 6.674
- |
- čitano: 1.247.429
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel danas u 15h po našem vremenu završava NDA za recenzije RX 9000 serije?
Procurili su testovi, xt je sporija od 7900xtx par % ustvari podjednake za istu lovu.
Procurili su testovi, xt je sporija od 7900xtx par % ustvari podjednake za istu lovu.
ako je tako onda je no brainer...
No brainer je ako je cijena no branier
No brainer je ako... je kupac no-brainer! ;)

znamo odavno i da su i cijene i kupci nobrainer...tako da ne vidim problem.
ici ce ta 9070xt ko vruce kifle...
Oće evo red pred ADM-om za drugu verziju 7900xt.
U biti možda će i ići jel Nvidia ni nema kartica na lageru.
Evo - sporija od 4080 i 5070ti + lošiji ppw i srali su (lagali) sa prezentacijom. Ajmo armada - jednaka kritika molim.
Ko je kupio 4xxx nek se lupi nogom u guzicu
Evo ga,Raytrace u rangu 4080!!
Nvidia se može komotno jebački zabrinut 🥂
Evo ga,Raytrace u rangu 4080!!
Nvidia se može komotno jebački zabrinut 🥂
U kojim igrama - pogledaj Stevin video jbte. Jedino u Dragon Dogmi.
U Wukongu je i dalje užasan RT. Doduše pomaka ima - u odnosu na 7xxx.
FSR 4 se čeka.
Ovaj proizvod će bit vruć jedino sa korektnom cijenom.
Mislim da ekipa sa sadašnjom/prošlom generacijom nema za čim žaliti.
Flopčina od kartice, rang 7900xt lol, mislio sam da nemogu biti gori od zelenih kad ono ista prica vec 30 godina
cca 5% od 5070ti na 1440p i 4k, nelose osim potrosnje... 5070ti se zna da se dobro kloka (i da dodje blizu rtx 5080 performansi), pitanje dal ce se ovo moc UV+OC inace samo kartica bude trosila onak skoro 400w
I po nekim testovima Nitro+ ispada jedan od losijih modela naspram ostalih...
Gle drugog Steve fanbojčine
At 443W not amazing but not very bad.
15:40
Ovi idiotski youtuberi ko da su svi retardirani. Ako imaš jedan loš proizvod - moraš branit drugi loš proizvod i klebarit se u kameru.
Jedino što mi upada u oko je "AT 600$". Da su te cijene kod nas ovo bi bio teški no branier. Ovako oko keka nitko je neće gledat pored 5070ti.
KTM možeš mi napisat s čim se ne slažeš ?
https://www.bug.hr/recenzije/gigabyte-radeon-rx-9070-xt-gaming-oc-16g-ponuda-koja-se-ne-moze-odbiti-48045
Evo domaci review...
"Nadalje, bili smo vrlo impresionirani mogućnostima overklokiranja novih Nvidijinih kartica, uključujući GeForce RTX 5070 Ti. Međutim, novi Radeoni u tom su se smislu pokazali jednako dobrima. U slučaju Gigabyteova Radeona RX 9070 XT, samostalni overkloking grafičkog procesora doveo nas je do otprilike 3.330, odnosno 3.340 MHz maksimalnog radnog takta. Za takav rezultat potrebno je samo odabrati negativnu krivulju radnog napona od -120 mV i povećati limit potrošnje kartice 10%. Porast performansi zbog overklokiranja u nekim slučajevima iznosi osjetnih 8-10%. Dakako, i potrošnja energije je veća, ali – ništa alarmantno."
8-10% je fin OC. Al onda kartica srednjeg ranga ide na 500W 10/10 što je teško ludilo.
Ova 9070XT ako bude vise od 900e onda bolje dati 1000-1100 za 5070ti skoro 20% brža od AMD-a šteta.
Cijelo vrijeme govore o 600 dolara. Budeš vidio - cijena bude kao sa 4080 i 7900xtx. Potonja je doslovno bila 100e jeftinija.
Stvarno si zelena fanbojčina. TLRD videa koji si TI linkao: Potrošnja je ok, i podržavamo što nisu rezali preformanse nižom potrošnjom, cijena je pogođena, performanse su skoro iste kao 5070TI, nVidija radi razliku u Black Mythu gdje 5070TI ima 43 a 9700XT 23 FPS, dakle oboje neigrivo.
Jednaka kritika za AMD kao za nVidiju
Stvarno si zelena fanbojčina. TLRD videa koji si TI linkao: Potrošnja je ok, i podržavamo što nisu rezali preformanse nižom potrošnjom, cijena je pogođena, performanse su skoro iste kao 5070TI, nVidija radi razliku u Black Mythu gdje 5070TI ima 43 a 9700XT 23 FPS, dakle oboje ne igrivo.
Nevidiš dobro, crvena crta je AMD ne Zelena

Stvarno si zelena fanbojčina. TLRD videa koji si TI linkao: Potrošnja je ok, i podržavamo što nisu rezali preformanse nižom potrošnjom, cijena je pogođena, performanse su skoro iste kao 5070TI, nVidija radi razliku u Black Mythu gdje 5070TI ima 43 a 9700XT 23 FPS, dakle oboje ne igrivo.
Totalno.
Ovo je uvjerljivo najgluplja stvar koja je na forumu objavljena u 10 godina. Konkurencija je velika, ali ovo je sig worthy.
Dery oprosti, morat ću te maknuti.
2 mjeseca si na forumu i vrijeđaš. Vjerujem da si banani lik.
Nauči se razgovarati. Nisi mi i dalje napisao iz onog posta s čim se ne slažeš.
Nauči se razgovarati. Nisi mi i dalje napisao iz onog posta s čim se ne slažeš.
Tražiš jednaku kritiku AMDu kao nVidiji, pa to je teški smijeh, oprosti što sam ti povrijedio osjećaje.
Eno i vlasnici ovog foruma okačili Grand Prix nagradu kraj 9070XT
https://www.bug.hr/recenzije/gigabyte-radeon-rx-9070-xt-gaming-oc-16g-ponuda-koja-se-ne-moze-odbiti-48045
Hardware unboxed testira potrosnju proca+grafe, dok ostali samo grafe, zato kod njih i 5070ti "trosi" 386w.
Uh, odma kupujem.
I dalje čekam.
kakav je novi FSR na 9070 xt u odnosu na dlss 3 . Zanima me jesu li popravili da slika ne bude jako zamucena
borise nemoj biti ljubomoran da je grafa 10% jaca od tvoje a kostat ce 200e manje
ali ipak sam malo razocaran prikazanim, neznam, ako cijena bude 600-800e je dobra kupnja, ajde cak 900e za top modele, inace radije 5070 ti
lijepo je vidjet da su tihe i hladne, cak ovi osnovni model od sapphira pure/pulse 60c i fan na 1200 rpm sta je tiho i hladno, dok su kod nvidije pocetni modeli avioni s +40db i 75c temp