Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.674
|
čitano: 1.247.429
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama

Jel danas u 15h po našem vremenu završava NDA za recenzije RX 9000 serije?

16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Procurili su testovi, xt je sporija od 7900xtx par % ustvari podjednake za istu lovu.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
dery kaže...

Procurili su testovi, xt je sporija od 7900xtx par % ustvari podjednake za istu lovu.

ako je tako onda je no brainer...

13 godina

No brainer je ako je cijena no branier

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

No brainer je ako... je kupac no-brainer! ;)

scion of the storm
15 godina

znamo odavno i da su i cijene i kupci nobrainer...tako da ne vidim problem.

ici ce ta 9070xt ko vruce kifle...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Oće evo red pred ADM-om za drugu verziju 7900xt.

U biti možda će i ići jel Nvidia ni nema kartica na lageru.

Evo - sporija od 4080 i 5070ti + lošiji ppw i srali su (lagali) sa prezentacijom. Ajmo armada - jednaka kritika molim.

Ko je kupio 4xxx nek se lupi nogom u guzicu

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 15:19 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina

Evo ga,Raytrace u rangu 4080!!

Nvidia se može komotno jebački zabrinut 🥂

https://www.guru3d.com/review/radeon-rx-9070-review/

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
MEGATAMA kaže...

Evo ga,Raytrace u rangu 4080!!

Nvidia se može komotno jebački zabrinut 🥂

https://www.guru3d.com/review/radeon-rx-9070-review/

U kojim igrama - pogledaj Stevin video jbte. Jedino u Dragon Dogmi.

U Wukongu je i dalje užasan RT. Doduše pomaka ima - u odnosu na 7xxx.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 15:29 (DarthMarkus).
14 godina

U elden ringu loša, ne znam da li AMD moze jos sta popeglat sa driverima.Zavisi koliko je dobar taj FSR4.0 i glavno pitanje je kolika ce biti cijena ako bude 900+eura onda bolje uzet Nvidiu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

FSR 4 se čeka.

Ovaj proizvod će bit vruć jedino sa korektnom cijenom.

Mislim da ekipa sa sadašnjom/prošlom generacijom nema za čim žaliti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
DarthMarkus kaže...

Evo - sporija od 4080 i 5070ti + lošiji ppw i srali su (lagali) sa prezentacijom. Ajmo armada - jednaka kritika molim.

Flopčina od kartice, rang 7900xt lol, mislio sam da nemogu biti gori od zelenih kad ono ista prica vec 30 godina

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
12 godina

cca 5% od 5070ti na 1440p i 4k, nelose osim potrosnje... 5070ti se zna da se dobro kloka (i da dodje blizu rtx 5080 performansi), pitanje dal ce se ovo moc UV+OC inace samo kartica bude trosila onak skoro 400w 

I po nekim testovima Nitro+ ispada jedan od losijih modela naspram ostalih...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Gle drugog Steve fanbojčine

At 443W not amazing but not very bad.

15:40

Ovi idiotski youtuberi ko da su svi retardirani. Ako imaš jedan loš proizvod - moraš branit drugi loš proizvod i klebarit se u kameru.

Jedino što mi upada u oko je "AT 600$". Da su te cijene kod nas ovo bi bio teški no branier. Ovako oko keka nitko je neće gledat pored 5070ti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 15:42 (DarthMarkus).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

KTM možeš mi napisat s čim se ne slažeš ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

https://www.bug.hr/recenzije/gigabyte-radeon-rx-9070-xt-gaming-oc-16g-ponuda-koja-se-ne-moze-odbiti-48045

Evo domaci review...

"Nadalje, bili smo vrlo impresionirani mogućnostima overklokiranja novih Nvidijinih kartica, uključujući GeForce RTX 5070 Ti. Međutim, novi Radeoni u tom su se smislu pokazali jednako dobrima. U slučaju Gigabyteova Radeona RX 9070 XT, samostalni overkloking grafičkog procesora doveo nas je do otprilike 3.330, odnosno 3.340 MHz maksimalnog radnog takta. Za takav rezultat potrebno je samo odabrati negativnu krivulju radnog napona od -120 mV i povećati limit potrošnje kartice 10%. Porast performansi zbog overklokiranja u nekim slučajevima iznosi osjetnih 8-10%. Dakako, i potrošnja energije je veća, ali – ništa alarmantno."

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ova 9070XT ako bude vise od 900e onda bolje dati 1000-1100 za 5070ti skoro 20% brža od AMD-a šteta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 15:51 (MGloc).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

8-10% je fin OC. Al onda kartica srednjeg ranga ide na 500W 10/10 što je teško ludilo.

MGloc kaže...

Ova 9070XT ako bude vise od 900e onda bolje dati 1000-1100 za 5070ti skoro 20% brža od AMD-a šteta.

Cijelo vrijeme govore o 600 dolara. Budeš vidio - cijena bude kao sa 4080 i 7900xtx. Potonja je doslovno bila 100e jeftinija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 15:59 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 mjeseci
DarthMarkus kaže...

Stvarno si zelena fanbojčina. TLRD videa koji si TI linkao: Potrošnja je ok, i podržavamo što nisu rezali preformanse nižom potrošnjom, cijena je pogođena, performanse su skoro iste kao 5070TI, nVidija radi razliku u Black Mythu gdje 5070TI ima 43 a 9700XT 23 FPS, dakle oboje neigrivo.

Jednaka kritika za AMD kao za nVidiju

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 15:56 (KTM).
4 godine
suspendiran
KTM kaže...
DarthMarkus kaže...

Stvarno si zelena fanbojčina. TLRD videa koji si TI linkao: Potrošnja je ok, i podržavamo što nisu rezali preformanse nižom potrošnjom, cijena je pogođena, performanse su skoro iste kao 5070TI, nVidija radi razliku u Black Mythu gdje 5070TI ima 43 a 9700XT 23 FPS, dakle oboje ne igrivo.

Nevidiš dobro, crvena crta je AMD ne Zelena

potrosnja je sumanuta za taj rang Najbolji model nebi smio koštati vise od 800€

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 15:55 (Boris grozni).
13 godina
KTM kaže...
DarthMarkus kaže...

Stvarno si zelena fanbojčina. TLRD videa koji si TI linkao: Potrošnja je ok, i podržavamo što nisu rezali preformanse nižom potrošnjom, cijena je pogođena, performanse su skoro iste kao 5070TI, nVidija radi razliku u Black Mythu gdje 5070TI ima 43 a 9700XT 23 FPS, dakle oboje ne igrivo.

Totalno. 

Ovo je uvjerljivo najgluplja stvar koja je na forumu objavljena u 10 godina. Konkurencija je velika, ali ovo je sig worthy.

Dery oprosti, morat ću te maknuti.

7 mjeseci

Pa onda citiraj Nexus, evo ti timestamp za potrošnju 28:50.

Na 29:40 se osvrće na cijenu.

Video koji si TI linkao (ja ponavljam), al šta bi ove teme bez takvih kao ti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 16:07 (KTM).
13 godina

2 mjeseca si na forumu i vrijeđaš. Vjerujem da si banani lik.

Nauči se razgovarati. Nisi mi i dalje napisao iz onog posta s čim se ne slažeš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 mjeseci
DarthMarkus kaže...

Nauči se razgovarati. Nisi mi i dalje napisao iz onog posta s čim se ne slažeš.

Tražiš jednaku kritiku AMDu kao nVidiji, pa to je teški smijeh, oprosti što sam ti povrijedio osjećaje.

Eno i vlasnici ovog foruma okačili Grand Prix nagradu kraj 9070XT

https://www.bug.hr/recenzije/gigabyte-radeon-rx-9070-xt-gaming-oc-16g-ponuda-koja-se-ne-moze-odbiti-48045

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 16:07 (KTM).
12 godina

Hardware unboxed testira potrosnju proca+grafe, dok ostali samo grafe, zato kod njih i 5070ti "trosi" 386w.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Uh, odma kupujem.

I dalje čekam.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

kakav je novi FSR na 9070 xt u odnosu na dlss 3 . Zanima me jesu li popravili da slika ne bude jako zamucena

Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

borise nemoj biti ljubomoran da je grafa 10% jaca od tvoje a kostat ce 200e manje

ali ipak sam malo razocaran prikazanim, neznam, ako cijena bude 600-800e je dobra kupnja, ajde cak 900e za top modele, inace radije 5070 ti

lijepo je vidjet da su tihe i hladne, cak ovi osnovni model od sapphira pure/pulse 60c i fan na 1200 rpm sta je tiho i hladno, dok su kod nvidije pocetni modeli avioni s +40db i 75c temp

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice