Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 5.621
|
čitano: 1.060.507
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Rasprava o grafičkim karticama
Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama

Jel ima kaj bolje od nevidije za tu cijenu kod nas?ja mislim da nema

4 godine
ZGamer kaže...

Jel ima kaj bolje od nevidije za tu cijenu kod nas?ja mislim da nema

Uvijek može gore i jeftinije

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
10 godina

Jbte nemreš niti 4070tis dobit za tu lovu...i ovim putem se ispričavam forumašu kojem sam reko da ne čeka novu ti verziju nego da kupi 4 seriju 

12 godina
Boris grozni kaže...

Prije bi se to reklo za usporedivi AMD proizvod nego za zelene i plave! Kruške i jabuke usporedivati tamo neke 7900xtx vs 5090 tako i procesore s 12/16 ili 32 threda
i5 s 20 thredova mi je u igrama na 35°c a usporedivi Amd toliko nije vidio u idleu7800x3d neki dan samo kaj mi nije izgorio na stolu u PoeII

Vjerojatno i senzor degradirao pa ne pokazuje dobro temperature 

4 godine
Aha, samo se tješite😁😂
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
17 godina

Zujim tu po forumu zadnjih mjesec dana, tražim neku grafičku karticu, nemam pojma koji k uopce radim 

Jucer nakon sto sam pogledao seriju Last of us na HBO krenuo igrati istu na PS5 pro, na OLED tv-u, mir tišina i polako uživancija, zar može bolje od toga ?  Tu igru sam prošao jos davno na ps4.

Pitam se što to u meni izaziva tu hebenu potrebu za mijenanjem grafičke kartice kad su  igre koje igram poput POE2, Civilizationa, Call of Duty, Diablo 4, i tu i tamo koji single player naslov.....

I mislim da nisam jedini... Evo uskoro dolazi i novi Switch kojeg ne mislim propustiti...

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Hmmm, ili su fejkali nesto na prezentaciji ili RDNA3 ipak moze raditi sa FSR4 

https://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-9070-series-technical-deep-dive/7.html

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2025 9:15 (Mauro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Mauro kaže...

https://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-9070-series-technical-deep-dive/7.html

Negdje sam pročitao, ali ubi me gdje, nemogu se sjetiti da rade na tom da će i serija RX 7000 moći koristiti FSR4, ali i dalje će raditi na usavršavanju FSR3. Kaj nemaju i RX 7000 Ai u sebi? 

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2025 11:20 (Taraba).
15 godina

Ili draveri još nemaju točnu identifikaciju novih modela.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Taraba kaže...
Mauro kaže...

Negdje sam pročitao, ali ubi me gdje, nemogu se sjetiti da rade na tom da će i serija RX 7000 moći koristiti FSR4, ali i dalje će raditi na usavršavanju FSR3. Kaj nemaju i RX 7000 Ai u sebi? 

https://www.digitaltrends.com/computing/amd-may-optimize-fsr-4/

13 godina
Streetpunk kaže...
Taraba kaže...
Mauro kaže...

https://www.digitaltrends.com/computing/amd-may-optimize-fsr-4/

Staro i puno lazi, npr:

This is promising but quite unspecific — but it’s still more than Nvidia ever promised, as DLSS 3 remains an RTX 40-series exclusive, and the next iteration will be locked to the RTX 50-series.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
12 godina
toxic kaže...

Zujim tu po forumu zadnjih mjesec dana, tražim neku grafičku karticu, nemam pojma koji k uopce radim 

Jucer nakon sto sam pogledao seriju Last of us na HBO krenuo igrati istu na PS5 pro, na OLED tv-u, mir tišina i polako uživancija, zar može bolje od toga ?  Tu igru sam prošao jos davno na ps4.

Pitam se što to u meni izaziva tu hebenu potrebu za mijenanjem grafičke kartice kad su  igre koje igram poput POE2, Civilizationa, Call of Duty, Diablo 4, i tu i tamo koji single player naslov.....

I mislim da nisam jedini... Evo uskoro dolazi i novi Switch kojeg ne mislim propustiti...

Tako i ja,upalim Pro i peglam igre bez ikakve zajebancije.

Evo naprimjer DLSS4....na mojoj rtx3080 kad sad upalim Cyberpunk sa DLSS4 i transformer modelom imam nekakav ghosting/blur kad skočim u igri.Vidio sam na nekom tech portalu da je i njima tako,koma.

Uvjek neki novi problem...

11 godina

je ovo legit? Gledam malo mišljenja o ovom shopu na forumu i nebrem zakljucit dal je scam ili nije.

11 godina

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2025 13:55 (Cmecki).
11 godina

je ovo legit? Gledam malo mišljenja o ovom shopu na forumu i nebrem zakljucit dal je scam ili nije.

sad sam naspamal forum jer odgovor ne citira automatski jebenu poruku

11 godina
Cmecki kaže...

sad sam naspamal forum jer odgovor ne citira automatski jebenu poruku

Vjerovatno je legit, ali u slucaju da imas defektnu grafu (ili manje ROPa) racunaj da ces se borit za drugu grafu do izlaska 6070Ti.

12 godina

Bježat što dalje od cjelokupne 5xxx serije,ovo bi bilo abnormalno za fake Kineske GPUe a da ne pričamo o Nvidiji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ne treba bjezati, nece sama u komp skocit.

Samo razmisliti o kupnji tih grafi.

scion of the storm
15 godina

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Iduću generaciju Nvidi kreče sa 999€ za rtx6060 pa na više.

https://wccftech.com/msi-increases-prices-rtx-5070-ti-gpus-cheapest-now-costs-819-usd/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Odmah mi se ne sviđa kad vidjeh potrošnju.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
dery kaže...

Odmah mi se ne sviđa kad vidjeh potrošnju.

Dobro je, to je CPU+GPU

17 godina

znaci isti vrag kao 3080

to nije strano ako se da undervoltat i smanjiti na 250-300w bez velikih gubitka performansi

cekaju se recenzije sutra s kokicama

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Pozdrav svima,

Trebao bi preporuku što se tiče 7900XTX grafičke, koju najbolje uzeti XFX, ASROCK, SAPPHIRE?

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina

Hellhound,Pulse.

13 godina
hrvoje_24 kaže...

Pozdrav svima,

Trebao bi preporuku što se tiče 7900XTX grafičke, koju najbolje uzeti XFX, ASROCK, SAPPHIRE?

Hvala!

Najjači i najkvalitetniji model trenutno dostupan je Sapphire Nitro Vapor X

16 godina

Nema potrebe davati 200€ više za nitro, ASRock phantom je solidan skroz.Za ovako jake tdp gpu obavezno imati veliko i sa dosta ventova prozračno kučište.Undervolt obavezan smrtno ozbiljno.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2025 22:18 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice