Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 4.339
|
čitano: 873.473
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Mauro kaže...
Boris grozni kaže...

Fsr je koma u svim igrama!

Kada si zadnji puta imao AMD karticu i da si to isprobao?

I to jos na 4k.

Šta ce mi Amd za to?

12 godina
mislioc kaže...

Eto razvalila 5070 od 550$ krmaču od 4090.

Novi respirator od Nvidije radi čuda barem po brojkama na ekranu i presavija jadnu 4090 uzduž i popreko.

https://www.pcgamesn.com/nvidia/geforce-rtx-5070-vs-4090

Ovo je brutalno,bitno je da se ne primjeti razlika u fluidnosti i prikazu slike.

Kad izadje 5xxx serija van sve prethodne neće vrijedit kikiriki.

14 godina
MEGATAMA kaže...
mislioc kaže...

Novi respirator od Nvidije radi čuda barem po brojkama na ekranu i presavija jadnu 4090 uzduž i popreko.

Ovo je brutalno,bitno je da se ne primjeti razlika u fluidnosti i prikazu slike.

MEGATAMA  

Koju ti ciljaš od 5xxx serije? 

3 godine
Rasprava o grafičkim karticama

Mislim da je soft tim amda na prinudnom radu kako bi izbacili kakav takav mfg prije izlaska kartice, ne znam gdje se izgubila dobra stara špijunaža.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
hummer0 kaže...
MEGATAMA kaže...
mislioc kaže...

MEGATAMA  

Koju ti ciljaš od 5xxx serije? 

Planirao sam ove godine uzet cjelu novu konfu radi izlaska 5xxx serije,ja u biti uvjek uzmem...680,780,2080,3080...uglavnom seriju 8.

Ali uzeo sam Ps5 Pro i mislim da ću ove godine uzet novi OLED,barem 77inch pa mi je to za sad plan a novu konfu možda ostavim za iduću godinu.Također moram kupit i Nintendo Switch 2.....odu pare kad kažeš keks 😁

3 godine
mislioc kaže...

Sumnjam u dobrohotnost recenzenta.

Predmnijevam da je plaćen od nevidije da izreklamira tu karticu srednje klase jer piči multi frame gen do jaja.

Ta kartica će se najviše prodavati, pa nije zgorega pred prodaju malo hajpa, malo bogougodnih priča za mališane pred spavanje.

合氣道
14 godina
Mauro kaže...
Boris grozni kaže...

Fsr je koma u svim igrama!

Kada si zadnji puta imao AMD karticu i da si to isprobao?

I to jos na 4k.

Imao nikad, samo sere ko prava petnaestogodišnja fanboyčina. On je ''čitao''. Samo fauve, intel i nvidia, sveto trojstvo.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 23:38 (vrinho).
3 godine

Ali fsr radi i na nvidiji, ne?

14 godina

Ima igri koja ima jednu i drugu opciju ali na Nvidia-i sam koristio DLSS a sad na AMD-u FSR i uopće nije toliko lošiji FSR koliko predstavljaju nvidia/intel ''dioničari'' kao kolega nam stjepanj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 23:51 (vrinho).
4 godine
vrinho kaže...

Ima igri koja ima jednu i drugu opciju ali na Nvidia-i sam koristio DLSS a sad na AMD-u FSR i uopće nije toliko lošiji FSR koliko predstavljaju nvidia/intel ''dioničari'' kao kolega nam stjepanj.

Nije to predstavljanje vec je to tako. Na 4k Fsr u bilo kojem obliku zgleda mutno kupite si naocale!

14 godina

Dok ćeš isprobati nešto drugo a ne samo fanboyevski pričati onda ću uvažiti tvoje mišljenje, do onda

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
vrinho kaže...

Dok ćeš isprobati nešto drugo a ne samo fanboyevski pričati onda ću uvažiti tvoje mišljenje, do onda

Pa isprobano u svakoj igri, mutnilo malo jace neznam koliko mogu biti jasniji!

14 godina

E pa ja toliko mutnilo koje ti opisuješ kao koma ne vidim na AMD grafi a ne trebam naočale niti ih nosim u stvarnom životu.

Eto toliko mi dobar vid da sam jučer s 4k prešao na 1440p

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2025 0:17 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
vrinho kaže...

ustvari ovo ovisi (i) o igri....

npr alan wake, hzd - razlika se vidi u korist dlss. gow, ne toliko.

isto, mozda ja nisam uspio na amd namjestiti i pronaci tu opciju, no fsr je uvijek znacio upscale s nize na rezoluciju monitora (klasika performance, quality, balanced), dok kod dlss, barem na 4 seriji mozes koristiti dlss na nativnoj rezoluciji, u kombinaciji s frame genom, i tu se vidi najveca razlika.

quality na fsr i quality na dlss i nije toliko drasticna razlika, malo vise tearinga i artefakata na fsr, ali podnosljivo. zanimljivo, na istim postavkama upscalea, nvidia je uvijek uspjela gurati vise fps......kako,zasto,ne znam

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
3 godine
Damir22 kaže...
vrinho kaže...

ustvari ovo ovisi (i) o igri....

npr alan wake, hzd - razlika se vidi u korist dlss. gow, ne toliko.

isto, mozda ja nisam uspio na amd namjestiti i pronaci tu opciju, no fsr je uvijek znacio upscale s nize na rezoluciju monitora (klasika performance, quality, balanced), dok kod dlss, barem na 4 seriji mozes koristiti dlss na nativnoj rezoluciji, u kombinaciji s frame genom, i tu se vidi najveca razlika.

quality na fsr i quality na dlss i nije toliko drasticna razlika, malo vise tearinga i artefakata na fsr, ali podnosljivo. zanimljivo, na istim postavkama upscalea, nvidia je uvijek uspjela gurati vise fps......kako,zasto,ne znam

Pa možeš i na amdu fg bez upscalinga i ukoliko već moram upaliti nešto za bolji fps upalim tako, na novijim igrama to radi ok, na wukongu npr. ne znam za stari fsr i starije igre, na starijima mi ionako ne treba ništa. Uostalom može se upaliti i intelov xess na neikm igrama koje ga imaju pa se uvijek da nešto iskemijati po potrebi a sada ima i 20x pa ćemo stizati i rtx5090.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2025 1:04 (notloB).
4 godine
vrinho kaže...

E pa ja toliko mutnilo koje ti opisuješ kao koma ne vidim na AMD grafi a ne trebam naočale niti ih nosim u stvarnom životu.

Eto toliko mi dobar vid da sam jučer s 4k prešao na 1440p

Super bravo za tebe, to samo znaci da nisi zahtjevan niti pazis na detalje, no ima nas i malo zahtjevnijih

15 godina
Boris grozni kaže...
vrinho kaže...

Na kliko posto ti je ovo podešeno u amd driverima kad koristiš FSR?

3 godine

Ovo je trik pitanje?

15 godina
Ne, pitam ga iskreno jer znam da je on iskren tip kad je u pitanju bilo što osim boga, hdza, intela i nvidije.
Moj PC  
3 0 hvala 0
4 godine
forumaš kaže...
Boris grozni kaže...
vrinho kaže...

Na kliko posto ti je ovo podešeno u amd driverima kad koristiš FSR?

Ovisi na kojoj rezoluciji ako sam na 8k onda 100%, na 4k eventualno na max 30% jer daje pretjeran shimmering!

15 godina

Na kojoj AMD kartici? Daje neke slikice kak to izgleda.

4 godine
forumaš kaže...

Kaj ce mi Amd kartica za fsr?

13 godina
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2025 12:36 (mislioc).

0 0 hvala 0
15 godina

navodono msrp od radeona 9070xt će biti 479 dolara, u rasteru bez Ray Tracinga performanse malo ispod 4080

Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Čeka se izlazak g. kartica i inaguracija Trumpa da kripto skoči i mogu u penziju 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Boris grozni kaže...
forumaš kaže...

Kaj ce mi Amd kartica za fsr?

Radi kombinacije sharpnesa kroz amd drivere, jer kod mene ništa nije mutno a svi recezenti navode da FSR često i preagresivno postavljen oštro.

Koristim ga na 4k 99% vremena u kvaliteta postavlkama.

Također koristio sa DLSS pune tri godine, na svim igrama. DLSS je bolji svi se tu slažemo. Osobno jedno i drugo mi je odlično, ne igram ni jednu igru bez FSR, za 4K je dušu dao i uštedio mi hrpu novaca te će štedjeti i dalje godinama.

13 godina

Nisam htio u blackwell lijepit jer bi bilo malo offtopic ali ovdje ljudi dosta prate a AMD tema ionako kao da je ne postojeća.

Sto se tice cijena rekao bi da su dosta visoko ovo bi trebalo biti u Spanjolskoj. Da su stavili 9070 za 650e kud i kamo i 9070XT 850e rekao bi ali ne vjerujem da ce ovako konkurirati Nvidiu upravo da je 9070XT i jaca od 4080S.

Edit: Mozda su cijenu pukli simbolicno ali ne vjerujem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2025 18:59 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
MGloc kaže...

Nisam htio u blackwell lijepit jer bi bilo malo offtopic ali ovdje ljudi dosta prate a AMD tema ionako kao da je ne postojeća.

Sto se tice cijena rekao bi da su dosta visoko ovo bi trebalo biti u Spanjolskoj. Da su stavili 9070 za 650e kud i kamo i 9070XT 850e rekao bi ali ne vjerujem da ce ovako konkurirati Nvidiu upravo da je 9070XT i jaca od 4080S.

Edit: Mozda su cijenu pukli simbolicno ali ne vjerujem.

Normalno da je simbolicna cijena... 

https://www.racunala.hr/graficka-asus-rog-astral-geforce-rtx-5080-oc-edition-16384-mb-gddr7/376143/product/

16 godina
DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ovo izgleda obecavajuce vidjet cemo kako ce biti u praksi.

Jedini problem koji ja vidim je taj da AMD ima tek sada karticu koja se moze natjecati sa 4000 serijom Nvidie, tako da kada na 5070ti ukljucis FG ostavit ce radeona u prasini osim ako FSR4 nije neko čudo neviđeno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice