Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 3.986
|
čitano: 837.636
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
DarthMarkus kaže...

Uzeo danas xfx 7800 xt sa Amazona.

Bude popunila rupu do 5xxx serije ako se pokaže dobra, a onda ću ju frknut.

Za 480e mislim da nema boljeg deala.

To ti je radeon nečeš vidit pola detalja u igrama

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
4 godine
dery kaže...
DarthMarkus kaže...

Uzeo danas xfx 7800 xt sa Amazona.

Bude popunila rupu do 5xxx serije ako se pokaže dobra, a onda ću ju frknut.

Za 480e mislim da nema boljeg deala.

To ti je radeon nečeš vidit pola detalja u igrama

pa vidiš da mu je samo za popunit rupe

16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Mi stariji momci ionako ne vidimo pa da ne dajemo puno love dobar nam i taj poluproizvod, ostatak love zajedemo i zapijemo dok su zubi još donekle na broju

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
Ma za 1440p dušu dala. Taman do 1. mjeseca. Frknem je za 100e manje Deryu kad mu pofali vrama.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
DarthMarkus kaže...
Ma za 1440p dušu dala. Taman do 1. mjeseca. Frknem je za 100e manje Deryu kad mu pofali vrama.

Nemoj njemu, ima nas još kojima bi ta kartica sjela k'o budali šamar, pogotovo za te novce ;)

Tigar Krezumica
3 godine

Znači rx 7800 xt 16gb se može naći samo na Amazon.de za 80€ manje nego kod nas ?!

Ove ostale EU prodavaonice ništa ?

合氣道

0 0 hvala 0
15 godina
DarthMarkus kaže...

Tako je meni nego kome češ, pusti ove čorave na radeonima ne znaju oni to spojit.

15 godina

Pitanjce, malo sam ostario,  pa vjerujem da je bolje pitat nego skitat.

Kupujem sinu, a i sebi novi komp koji će imati rtx 4080 grafičku.

Kojim kabelom da ju spojim na Hisense u8k koja je 5 metara udaljena od kompa, a da propušta bez problema 2k i 4k na telku.

Dali ovaj kabel valja i ako ne koji onda?

Hvala

https://www.mall.hr/kablovi-hdmi/ugreen-hdmi-2-1-kabel-5-m-80405?tab=description

Sreća je put, a ne odredište.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2024 22:28 (goodie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

napišem još jednom, da, taj je dobar ili takav tomu sličan.....hdmi 2.1 sa naznakom da je 8k 60hz ili 4k 120hz

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2024 10:28 (Wiz3m4n).
12 godina

0 0 hvala 0
9 godina

A svi videi od digital foundry gdje se vidi očita razlika sa RT? Dying light npr, dosta je velika razlika.

Ok je ako se igra na starom gpu, nije raster još uvijek za penziju. Ali ovaj put se ne slažem s HW unboxed, išli su na vieowe i lajkove jer klinci još nisu dobili novu grafičku.

15 godina

A tek slijedi zanimljivi vido o tome koliko će dropati performanse sa uključenim RT-om ha ha ha 

Budem ga koristio za deset godina kad bude besplatan...a najbolji komentar na vidieo je 

Without raytracing: dry floor.

With raytracing: wet floor.

edit; i onaj "šum" kod upaljenog RT-a...da je to na FSR bilo bi kuku lele ali kad je na RT mir i tišina 

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2024 17:59 (forumaš).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Ja se apsolutno slazem s videom, zbilja sam dao priliku i u masu naslova isprobao RT i dosao do zakljucka da je najvecim dijelom gimmick. Razlike su tolko male da ih uglavnom primijetis samo ako bas side by side gledas, cesto je implementacija takva da je vizualni dozivljaj losiji s RT nego bez, i jos to sve uz ogroman performance hit za mali do nikakav vizualni napredak. Ak se nesto ozbiljno ne promijeni, kod iduce grafe totalno ignoriram RT performance i idem all out na raster.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
I ja se slažem. Razočaran sam sa Ray tracingom. Osim što ubije performanse razlika u kvaliteti je jako mala. Čini mi se da će kartice za RT bit dovoljno snažne tek za 2 generacije.
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Azmo kaže...
I ja se slažem. Razočaran sam sa Ray tracingom. Osim što ubije performanse razlika u kvaliteti je jako mala. Čini mi se da će kartice za RT bit dovoljno snažne tek za 2 generacije.

razlika u kvaliteti može biti ogromna, ovisno koliko su se developeri potrudili 

a za implementaciju je dovoljna i mid range grafa, pogotovo uz dlss

tih nekoliko igara u kojima je rt dobro implementiran, od metro exodusa i controla do cyberpunka i dying lighta, sa rtx 3080 12gb uopće ne fali snage na 1440p rezoluciji, a rt u tim igrama je impresivan

rt je tehnologija koja najviše od dosad predstavljenih tehnologija u zadnjih 20 godina povećava imerziju i grafički prikaz igara, a to što je dosad u većini igara implementacija bila loša, nije do tehnologije same, nego do developera

15 godina
Minneyar kaže...

kod iduce grafe totalno ignoriram RT performance i idem all out na raster.

baš to sam napravio nakon rtx 3060 ti koja je mogla vrtiti RT alio nikad kako treba cijelo vrijeme...uzeo nesposobnu grafu za RT i tjeram samo raster, i živim sretno. jednom nariktam postavke i igram igru do kraja.

13 godina

Stigla kartica xfx 7800xt sa Amazona, danas ju upogonio - do yaya je. Znači nije prešla 60 stupnjeva i nečujna je.

Stvarno dobra kupnja.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
picajzla0707 kaže...
Azmo kaže...

razlika u kvaliteti može biti ogromna, ovisno koliko su se developeri potrudili 

a za implementaciju je dovoljna i mid range grafa, pogotovo uz dlss

tih nekoliko igara u kojima je rt dobro implementiran, od metro exodusa i controla do cyberpunka i dying lighta, sa rtx 3080 12gb uopće ne fali snage na 1440p rezoluciji, a rt u tim igrama je impresivan

rt je tehnologija koja najviše od dosad predstavljenih tehnologija u zadnjih 20 godina povećava imerziju i grafički prikaz igara, a to što je dosad u većini igara implementacija bila loša, nije do tehnologije same, nego do developera

U Cyberpunku uopce nije dobro implementiran. Informiraj se malo i pogledaj usporedbe po youtubeu - vecina scena izgleda bolje i prirodnije s raster nego s RT, uglavnom je pretamno u vecini scena a raster izvori svijetlosti koji su postavljeni rucno funkcioniraju odlicno. A performance impact je takav da ni dan danas ne mozes maxat (u potpunosti) ni s RTX 4090. Bas sam ga nedavno opet odigrao od A do Ž (prvi put na launchu) pa sam usao malo u tu zecju rupu postavki.

I opet, taman i da je bolje, a nije nuzno, isplati li se preplacivati RT grafe, i jos trebas 2 kategorije jace nego bez RT, radi tog malog poboljsanja koje neces ni skuziti ako ga doslovno ne trazis na usporedbama? Meni nikako, u mojim ocima ostaje gimmick do daljnjega dok se nesto ne promijeni. Trenutno su najjace RT grafe tolko preskupe za tolko malu ili nikakvu dobit da nemaju nikakvog smisla. Bolje kupiti raster grafu i novi monitor, dozivljaj ce biti puno bolji nego paljenje RT...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
16 mjeseci

Šteta da nam nema znalaca i "stručljaka" kao dobro nam znanog Renchija ili DadyFit-a pa da objasne kako je RT super i kako vi svi izmišljate i nemate pojma, a probali možda jednu igru sa RT. Usput naravno da bi bacili sve što mogu loše na AMD i rekli ma Nvidia svetinja i gotovo.

HrDsHL
4 godine
Sve je to bezveze ali i dalje svi kupuju zelene😅😂👊
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Boris grozni kaže...

Isto tako svi još uvijek kupuju Kraš proizvode....

Pametnome dosta 

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
16 godina

jedino ako i ne  mada ne vidim uopče razloga o takvoj diskusiji, ko mala usrana djeca se stalno isti vrte u krug sa istim tezama i polamikama

15 godina
Boris grozni kaže...

Zeleni se kupuju zbog DLSS-a, a ne RT-a

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
15 godina

Nema ljepše nego vidit kako se sa RT presijavaju pasja muda.

Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
Minneyar kaže...

U Cyberpunku uopce nije dobro implementiran. Informiraj se malo i pogledaj usporedbe po youtubeu - vecina scena izgleda bolje i prirodnije s raster nego s RT, uglavnom je pretamno u vecini scena a raster izvori svijetlosti koji su postavljeni rucno funkcioniraju odlicno. A performance impact je takav da ni dan danas ne mozes maxat (u potpunosti) ni s RTX 4090. Bas sam ga nedavno opet odigrao od A do Ž (prvi put na launchu) pa sam usao malo u tu zecju rupu postavki.

meni iggleda odlično, odigrao sam cyberpunk kad je izašao sa gtx 1070 na 1080p i kasnije s raytracingom na 1440p s rtx 3080

doduše, najveća promjena mi je monitor, em je veći, em je rezolucija veća, em je ovaj aoc u bojama i kvaliteti slike miljama iznad prijašnjeg budget benq

u rt verziji (ne path trace) cyberpunk se vrti sasvim solidno na ultra

metro, dying light... igrao bez i sa rt, razlika ogromna, a 3080 se sasvim ok nosi s njima na max, a uvijek se mogu postavke i podesiti

nije da je nužno svaku igru pičiti na ultra, na v.high su nezamjetne razlike, a perfomansi dosta više. uostalom, navikao sam potrošiti 10-ak minuta na podešavanje prije nego zaigram - sa igrama poput primjerice kingdom come deliverance, da se izvuć poprilično fps-a a i sa slabijom grafom, uz pristojan izgled

al ok, to je osobno, ja volim kad igra izgleda lijepo i meni se investicija u 3080 'isplatila' zadnjih dvije godine

8 godina
umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
16 godina
dery kaže...

Muda pod bubrege tehnologija

15 godina
Wiz3m4n kaže...
dery kaže...

Muda pod bubrege tehnologija

Neke igre kao "metro exodus enhanced" razlika dan noć.Nije to bezveze da se napravi svaka igra tako.

15 godina

Meni je da i7 10700 f i rtx 3060ti padao na 40 fpsa na pustinjskoj mapi 1080p

15 godina

Zato na 1440p upališ dlss i deri. Rtx 3060ti nije grafa za full RT pomiri se više sa tim.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice