Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 5.621
|
čitano: 1.060.880
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Rasprava o grafičkim karticama

RTX 3080 10 gb će dobiti podršku za FSR3 i frejm generator, tak da može poslužiti za odličan gaming još dugo vremena.

A FSR3 bi mogao postati isto što i freesync, standard u gaming podržan kroz veliku večinu igara. Frejm gerator za SP igre a za online igre je i tak super jaka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
20 mjeseci
protjeran

Samo ako ne ispadne ko Starfield  a nisu ni FSR2 još sredili

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama

Ne moraš ga korisiti ak ti ne paše 

20 mjeseci
protjeran

Danas naručujem sistem, uzimam 4090 tako da se držim perfektnog DLSS 3.5, čak su i DLSS performance toliko ispeglali da ni tamo vise nema ni shimeringa ni artefakata, Quality opcija je 2 koplja iznad nativne, plus Ray Tracing boost, a krajem mjeseca i novi Frame Generator dolazi kao finalizacija te 3.5 verzije.

Moj PC  
0 5 hvala 0
15 godina

Znam ja jako dobro kaj je DLSS, koristio sam ga tri godine i odigrao sa njime praktički sve. Ovdje smo pričali o RTX 3080 koja nije dobila podršku za frej generator, a sa FSR 3 će to dobiti pa tko želi može koristiti i podignuti fluidnost igre.

12 godina
Bero_ng95 kaže...

Molim lumena picajzlu da me ismije komentarom konkretnim ne dječjim smajlićima. Nabaci nešto konkretno ako imaš uopće...

Jer 3080 je jebena zvijer ignorirajući softversku podršku i vram upravo to što sam naglasio. 

ajd probaj još jednom razmislit što bi drugo rekao na ovu izjavu dolje

Bero_ng95 kaže...

...čim su došle ozbiljnije igre temeljene na UN5

gdje su došle i koje su to?

da ne spominjem da kad jednom i izađu 'ozbiljnije' igre na un5, kuknjavu developera o vramu treba uzet, ne sa zrnom, nego s dobrim prstohvatom soli

16 godina
Jacked kaže...

Danas naručujem sistem, uzimam 4090 tako da se držim perfektnog DLSS 3.5, čak su i DLSS performance toliko ispeglali da ni tamo vise nema ni shimeringa ni artefakata, Quality opcija je 2 koplja iznad nativne, plus Ray Tracing boost, a krajem mjeseca i novi Frame Generator dolazi kao finalizacija te 3.5 verzije.

Quality DLSS je dva koplja iznad native jedino po pitanju FPS-a, ako pričamo o kvaliteti nativna rezolucija sa uključenim MSAA je uvijek ljepša od DLSS-a.

Tko god kaže da nije, ili nije vidio uživo ili sam sebe uvjerava u laži! Osobno sam isprobao razne varijante i uspoređivao, pa znam o čemu pričam.

Ali da je DLSS odlična stvar, naravno da je, i više ništa ne igram bez njega jer grafička razlika u kvaliteti naspram nativne mi nije toliko bitna koliko mi je bitno koliko igra fluidnije radi sa DLSS-om, iako je činjenica da su bez upscaling metoda nove grafičke dosta slabašne tjerati u najvećim postavkama igre ako je u pitanju nativna rezolucija. 

Ta skupa 4090 još i može proći za nativni 4k, ali sve ispod toga jako teško.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 14:42 (lobotomac90).
20 mjeseci
protjeran

To ovisi od igre koju si igrao, ja ovo sta sam prelazio mi je DLSS bio bolji u vidu slike, a pogotovo FPS i latencija. Ovaj DLSS 3.5 je tek bomba.

Naravno ovisi i do verzije DLSS u igri, ovaj sa drajverima je zastarijela verzija kao i u igrama koji dođe uglavnom prastare verzije a 99% ekipe si ne ažurira manualno najnoviju verziju i ubacuje u igru.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 15:29 (Jacked).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Eventualno ti je moglo bolje izgledati ako ti je u nativnoj rezoluciji MSAA ugašen ili na nekoj nižoj postavki jer DLSS također koristi AA da zagladi površine, zato niti jedan drugi oblik AA ne možeš uključiti ako je uključen DLSS.

Ali reći da DLSS izgleda bolje od nativne rezolucije je neistina, relevantna usporedba je tek ona kada je i AA uz nativnu rezoluciju u priči.

BTW latencija ti najmanja kada je nativna rezolucija u pitanju sa ugašenim DLSS-om,v syncom itd. DLSS istu nešto sitno povećava, za fps se lažem u potpunosti, to je i razlog zašto svi volimo DLSS 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 17:55 (lobotomac90).
15 godina

ima igara gdje je DLSS bolje od nativnog, sve su objasnili.

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine

Ja sam na 4k i Dlss zgleda bolje od nativnog, jer popegla rubove koji su nativno i dalje nazubljeni pa ti tipa drvece ograda i sl stvari titraju u daljini, naravno to se desava sve dok nenabrijes AA na barem 4x no onda poprilicno pate perfomanse! Dlss je došao iz raja

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 17:59 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
lobotomac90 kaže...

Ali reći da DLSS izgleda bolje od nativne rezolucije je neistina, relevantna usporedba je tek ona kada je i AA uz nativnu rezoluciju u priči.

u nekim slučajevima i izgleda bolje...

20 mjeseci
protjeran
lobotomac90 kaže...

Eventualno ti je moglo bolje izgledati ako ti je u nativnoj rezoluciji MSAA ugašen ili na nekoj nižoj postavki jer DLSS također koristi AA da zagladi površine, zato niti jedan drugi oblik AA ne možeš uključiti ako je uključen DLSS.

BTW latencija ti najmanja kada je nativna rezolucija u pitanju sa ugašenim DLSS-om,v syncom itd. DLSS istu nešto sitno povećava, za fps se lažem u potpunosti, to je i razlog zašto svi volimo DLSS 

Ne, DLSS izgleda bolje od nativne u fullu sa AA jer pomocu AI i Tensor jezgri "pooravlja piksele" a latencija sa DLSS ne raste jer sa vecim FPSom samnjuje latenciju. Frame Generator utječe na latenciju ali zo je druga stvar.

Evo jedan brzinski primjer koliko je DLSS bolji od native i to stara verzija od prije koju godinu

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 18:11 (Jacked).
16 godina

Ne čitam što piše po internetu, ne gledam uspredbe, nego govorim iz vlastitog iskustva ono što sam vidio, testirano na nekoliko igara.

Nije poanta što je bolje, to nam je svima jasno, ali jednostavno native i nafrljen MSAA IZGLEDA (i samo to) bolje jednostavno, zato i je zahtjevnije.

Ili ste od onih što puše Nvidia i AMD featurse? Ja sam uvijek sretniji sa "raw performance".

Da nisu židovi i da za ove sulude cijene grafičkih daju prave sirove performanse umjesto DLSS-ova i FSR-ova, ne bi se ni pričalo o lažnim frameovima i uspcaleingu, a kamoli koristilo isto, koliko god nama to u ovom trenutku bilo super i činilo se kao jedini spas PC gaminga. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 22:19 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
lobotomac90 kaže...

Ne čitam što piše po internetu, ne gledam uspredbe, nego govorim iz vlastitog iskustva ono što sam vidio, testirano na nekoliko igara.

Da nisu židovi i da za ove sulude cijene grafičkih daju prave sirove performanse umjesto DLSS-ova i FSR-ova, ne bi se ni pričalo o lažnim frameovima i uspcaleingu, a kamoli koristilo isto, koliko god nama to u ovom trenutku bilo super i činilo se kao jedini spas PC gaminga. 

e jbga, imaš subjektivno mišljenje debelo poduprto s negativnim početnim stavom i to još na par igara

šteta što više ansha nije na forumu, on bi to daleko bolje elaborirao od mene, ali ako nećeš niti pogledati hw unboxed video - koji nisu poznati kao nevidia fanboji, ne priznaješ ničije mišljenje osim svojeg, onda s tobom i nema bogza kakve rasprave

problem sa 'židovima' je što trenutno nema hardverski jačih grafičkih kartica, a nije da su škrtarili s hw napretkom, barem kod jačih modela

rtx 4090 je hardverski debelo jača od prijašnje 3090, tu nema riječi o škrtarenju na perfomansama, pa opet ima igrica gdje na 4k jedva dostiže 60fps

zato je dlss, kao kvalitetno softversko rješenje jako dobra stvar, a zapravo je jedina od svih dosad prestavljenih tehnologija koje diže perfomanse

kojekakvi aa, ao, particles, gtao, rt i sve ostale điđe koje su dodavali kroz godine, samo su žderači perfomansi

svaka od njih pomalo i uljepša prikaz, nije da su bezvezarije, ali niti jedna dosad nije softverska opcija postojala koja bi ovako kvalitetno povećala perfomanse bez značajno negativnog utjecaja na vizualije

zato mi baš i nije jasno pljuvanje po istom, pa to je za nas gejmere revolucionarna tehnologija, najbolja od svih dosad 

20 mjeseci
protjeran

Nisi jedini koji je upalio i igrao sa DLSS, nameces svoj stav da nesto sta tebi nije bolje nesmije biti nikome od nas bolje, a stvari su ocigledne i nekoliko jakih kanala priča istu priču koji su se i potrudili ljudima pokazati to o čemu se piše a ne ovako iz glave samo lupati "meni je bolja nativna".  Eto ja ti kažem da meni nije a naročito sa novim inačicama DLSS koje sam instaliraš u igru.

Iznad je uvijek detaljan i opširan Digital Foundry jasno ukazao na sve scene i prikaze koliko je DLSS pomeo pod sa native presetom. Ako ti ne vjeruješ nikome online onda upali igru napravi svoje slike i usporedbe pa ih ocrni javno da lažu narod, isto vrijedi i za HUB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Niste me baš najbolje shvatili, ne pljujem po tehnoligiji koju i sam prije svega koristim, nego sam realan i ne mogu se uvjeravati da izgleda bolje kada ne izgleda ako se uključe sve ostale opcije u native rezoluciji.

Da je navedena tehnologija najveći napredak zadnjih 10 godina u gaming industiriji, je, da odlično radi, radi , da ima jako puno benefita, ima, ali uvjeravati se da nešto bolje izgleda pored zdravog vida i vlastite opservacije jednostavno ne mogu.

Moj negativan stav je utemeljen prvenstveno na cijeni i onome što nove gafičke nude po istoj, evo pljunio sam 800 eura za neku mid range grafu, koja vidi čuda bez DLSS-a zapravo nije ni mid range nego je tek dovoljna u samo nekim igrama za 1440p rezoluciju, a sve više naginje na FHD, ako pogledamo recimo razvikani Starfield o kojem interneti bruje.

Reklamira se naveliko 4k gaming, kupuju 4k televizori i monitori, a jedna 4090 koja košta 2000 eura bez featursa ne može gurati taj isti 4k, sramota!

Evo usporedba koju sam radio negdje prije pa pogledajte razliku, ali uzmite u obzir najnižu opciju MSAA, ako uhvatim vremena danas bubnem sceenove iz Dead spacea koji trenutno peglam.

FH 5
4k Native
https://ibb.co/W60scnT
4k DLSS quality
https://ibb.co/wCvh8Qv

Detalji su extreme, a u native sam samo uključio MSAA na x2.

Cyberpunk

4k Native
https://ibb.co/zGy8sLx
4k DLSS quality
https://ibb.co/M7JZBpg

Detalji su High sa uključenim RT.

Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina

Zanimljivo! Za FH mogu reći da su razlike veće nego što bih očekivao. Sa druge strane, na Cyberpunku bih teško prepoznao šta je šta i šta mi izgleda bolje.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
1 0 hvala 0
20 mjeseci
protjeran
lobotomac90 kaže...

Niste me baš najbolje shvatili, ne pljujem po tehnoligiji koju i sam prije svega koristim, nego sam realan i ne mogu se uvjeravati da izgleda bolje kada ne izgleda ako se uključe sve ostale opcije u native rezoluciji.

Da je navedena tehnologija najveći napredak zadnjih 10 godina u gaming industiriji, je, da odlično radi, radi , da ima jako puno benefita, ima, ali uvjeravati se da nešto bolje izgleda pored zdravog vida i vlastite opservacije jednostavno ne mogu.

Moj negativan stav je utemeljen prvenstveno na cijeni i onome što nove gafičke nude po istoj, evo pljunio sam 800 eura za neku mid range grafu, koja vidi čuda bez DLSS-a zapravo nije ni mid range nego je tek dovoljna u samo nekim igrama za 1440p rezoluciju, a sve više naginje na FHD, ako pogledamo recimo razvikani Starfield o kojem interneti bruje.

Reklamira se naveliko 4k gaming, kupuju 4k televizori i monitori, a jedna 4090 koja košta 2000 eura bez featursa ne može gurati taj isti 4k, sramota!

Evo usporedba koju sam radio negdje prije pa pogledajte razliku, ali uzmite u obzir najnižu opciju MSAA, ako uhvatim vremena danas bubnem sceenove iz Dead spacea koji trenutno peglam.

FH 5
4k Native
4k DLSS quality

Cyberpunk

4k Native
4k DLSS quality

Na Forzi je DLSS jasno bolji sta se vidi po strujnim žicama na sredini slike koje su bolje ispeglane i nisu "pikselasto kockaste", a vidi se i rub ceste da je na DLSS također bolje izglađen.

Na Cyberpunk ne vidim razliku, a zumiram preko mobitela

Koju verziju DLSS imaš u igri? ažuriraj si na najnoviju, CP je narocito napredovao sa novim DLSS i denoising mode

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 12:50 (Jacked).
17 godina
Jacked kaže...

Na Forzi je DLSS jasno bolji sta se vidi po strujnim žicama na sredini slike koje su bolje ispeglane i nisu "pikselasto kockaste", a vidi se i rub ceste da je na DLSS također bolje izglađen.

...

Na Forzi mi je dosta toga bolje na native. Pogledaj farove na Mitsubishiju, na native se vidi da sijaju, na DLSS su flat teksture. Pogledaj prednje farove na kamionetu, dosta su detaljniji na native. Pogledaj opšte osvetljenje na oba screenshota, DLSS izgleda kao da mu fali ambient occlusion ili nešto slično. Žice izgledaju bolje na DLSS, nativeu fali TXAA da bi mogao da parira.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
15 godina

u cyberpanku između dvije slike ne vidim razliku a u Forzi je nativno puno lošije npr. kablovi između stupova, DLSS ih fino ispegla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
lobotomac90 kaže...

FH 5
4k Native
4k DLSS quality

Cyberpunk

4k Native
4k DLSS quality

Ovdje na 4k na fotkama dlss zgleda bolje kao i u vecini naslova, trava i svijetla su skroz nazubljena na nativnom 4kfuj
 Cyberpunk Nativni 4k sve zgleda mutno

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 13:12 (Boris grozni).
16 godina

Ekipica ne čita baš cjelovito moje postove.

Napisao sam lijepo da je u pitanju x2 MSAA, zamislite kako bi bilo sa x4 ili ne daj Bože sa x8, popeglane bi bile i žice i sve ono što vas bode u oči....a DLSS ipak nejde ljepše od Quality  

Ako se malo bolje zagledate u FH se jasno vidi kako je trava u daljini oštrija, kamenje na podu detaljnije, farovi na džipu također....i to je ono što vidim onako na prvu.

U Cyberpunku se slažem da nema neke prevelike razlike osim da sa DLSS-som neki detalji fale, kao recimo trag od kočenja. Dakle nije ljepši prikaz sa DLSS-om na quality kako većina vas ovdje tvrdi na što sam se i referirao.

Sve u svemu nije to baš tako bajno kako se čini, a cijene grafičkih su enormno porasle, pa mi nije jasno što želite postići sa uvjeravanjem samih sebe kako je DLSS ljepši od nativne rezolucije i time si opravdati cijenu istih, ili što već?

Ja sam išao odmah kupiti 4070 kada je izašla jer sam imao želju, ali da je to moglo bolje po cijeni od 800 eura, moglo je, a ne se čupati na tehnoligije kojima nam mažu oči, a mi biti uvjereni kako smo super prošli...a za dvije godine opet drama koliko izvaliti za grafu i jel isplativo ili ne 

EDIT: cyber je testiran na verziji 1.62

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 13:45 (lobotomac90).
Moj PC  
3 1 hvala 0
9 godina

Za sad je još uvijek native u svemu bolji od bilo kojeg FSR i DLSS ili od intela, neznam kak se zove. Da li će ove upscaling tehnologije biti bolje od native u budućnosti, don’t think so. Problem je kaj grafičke nisu u stanju tjerat native u visokom FPS u pojedinim igrama, ali imam u tehnologije koje peglaju pa i sa manjim fps-om sve izgleda glatko. Osim ako imate monitor ko ja pa pola igara sa g-sync-om titra u igrama, pa eto ugasi tu opciju u driverima i nema flikeringa, ali i uglašeno igranje postaje manje uglađeno...

Taraba WoW
Moj PC  
0 0 hvala 0
20 mjeseci
protjeran
lobotomac90 kaže...

Ekipica ne čita baš cjelovito moje postove.

Napisao sam lijepo da je u pitanju x2 MSAA, zamislite kako bi bilo sa x4 ili ne daj Bože sa x8, popeglane bi bile i žice i sve ono što vas bode u oči....a DLSS ipak nejde ljepše od Quality  

Ako se malo bolje zagledate u FH se jasno vidi kako je trava u daljini oštrija, kamenje na podu detaljnije, farovi na džipu također....i to je ono što vidim onako na prvu.

U Cyberpunku se slažem da nema neke prevelike razlike osim da sa DLSS-som neki detalji fale, kao recimo trag od kočenja. Dakle nije ljepši prikaz sa DLSS-om na quality kako većina vas ovdje tvrdi na što sam se i referirao.

Sve u svemu nije to baš tako bajno kako se čini, a cijene grafičkih su enormno porasle, pa mi nije jasno što želite postići sa uvjeravanjem samih sebe kako je DLSS ljepši od nativne rezolucije i time si opravdati cijenu istih, ili što već?

Ja sam išao odmah kupiti 4070 kada je izašla jer sam imao želju, ali da je to moglo bolje po cijeni od 800 eura, moglo je, a ne se čupati na tehnoligije kojima nam mažu oči, a mi biti uvjereni kako smo super prošli...a za dvije godine opet drama koliko izvaliti za grafu i jel isplativo ili ne 

EDIT: cyber je testiran na verziji 1.62

Pod prvo koristiš prastaru verziju DLSS nisi relevantan za raspravu sa tim slikama, a kao drugo i tu se lijepo vidi razlika kolko dlss bolje pegla piksele a taj MSAA i da nasviraš do kraja ooet ima svojih mana koje vuče za sobom a nisam siguran ni da bi ispravio toliko drastičnu razliku u pikseliziranosti.

Da ne pricam kako nativna neke detalje i strukture ni ne pokaze u daljini a DLSS jasno pokaze

Updejtaj si DLSS na 3.5 verziju imas na Techpower UP a na YT imas tutorijala kako ubaciti u igru.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 14:12 (Jacked).
16 godina

DLSS 3 je prastara verzija?  Eto nisam znao to.

Jači MSAA ne bi popravio piksele? Jesi koristio ikada u igrama isti, probao mijenjati sa x2 na x4, x8 i tako to?

DLSS 3.5 su prije tjedan dana izbacili tek preko moda ili šta ti ja znam...kada ga Nvidia implementira u drivere onda ću ga i koristiti.

Pišeš da pišeš, bez nekog konkretnog argumenta...probaj prvo kako što radi , pa onda komentiraj,a ne što je Stevo rekao u recenziji ili netko deseti.

Nego jesi uzeo ti tu 4090? Ako jesi bolje malo zaaigraj nešto, nego što pišeš na forumu, daj neke recenzije, usporedbe kvalitete sa i bez DLSS-a da vidimo kako to funkcionira na super uber isplativoj grafi od dvije iljade evrića 

20 mjeseci
protjeran
lobotomac90 kaže...

DLSS 3 je prastara verzija?  Eto nisam znao to.

Jači MSAA ne bi popravio piksele? Jesi koristio ikada u igrama isti, probao mijenjati sa x2 na x4, x8 i tako to?

DLSS 3.5 su prije tjedan dana izbacili tek preko moda ili šta ti ja znam...kada ga Nvidia implementira u drivere onda ću ga i koristiti.

Pišeš da pišeš, bez nekog konkretnog argumenta...probaj prvo kako što radi , pa onda komentiraj,a ne što je Stevo rekao u recenziji ili netko deseti.

Nego jesi uzeo ti tu 4090? Ako jesi bolje malo zaaigraj nešto, nego što pišeš na forumu, daj neke recenzije, usporedbe kvalitete sa i bez DLSS-a da vidimo kako to funkcionira na super uber isplativoj grafi od dvije iljade evrića 

MSAA kako kazem ima svojih mana, ovdje možeš naučiti vise o antialiasingu i opcijama klik a DLSS popravlja detalje cak i tamo gdje su na native djelomicno vidljivi, to se dobro vidi u NIOH 2 testu od DF sta sam zalijepio. Druga stvar je sta ovisi od igre do igre kako skalira koja opcija, nemožeš zdravo za gotovo reci nativna ili dlss je bolji u svakoj igri.

A dlss verzije izlaze svako malo, samo sta ne citas o tome jer vijesti prenose samo kada je neka poštena nadogradnja u pitanju, ali napredak ide sa svakom verzijom na bolje. 

I vidim da bas ne razumijes kako tocno rade koje tehnologije jer si prvo izjavio da dlss diže latenciju, pa sad pricas da je dlss 3.5 neki mod i cekas drajvere, a kroz drajvere ne ažuriraju dlss kao ni kroz igre, ajd za CP valjda budu jer je to igra kroz koju Nvidia kanalizira sve svoje tehnologije zadnjih godina i tamo ih prve prikazuju.

Inace dlss 3.5 mozes sam skinuti sa Nvidia stranice klik ili ko svi ostali skineš čistu datoteku bez pratečeg bloatwera sa Techpower UP klik, a ovdje imas najnoviju verziju Frame Generatora klik

Ovdje ima tutorial kako instalirati

Isti princip i za Frame Generator

Isprobaj pa se javi...

Ja PC necu složiti prije sredine iduceg tjedna dok mi ne stignu sve komponente, plus sta imam vec 2 dana problem oko placanja sa PayPal na Mindfactory, ima u PayPal temi o tome koga zanima da ne offtopicarimo ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 15:38 (Jacked).
16 godina

Gle, ne ulazim u dubinu kako koja tehnoligija radi, niti planiram, ali govorim iz iskustva onoga što sam na svoje oči vidio, a do sada je MSAA jako lijepo radio posao zaglađivanja, pogotovo na jačoj postavci od x2 u svakoj igri koju sam igrao, ali naravno po cijenu gubitka fps-a, logično.

Iako, da se razumijemo otkada je DLSS došao u opticaj, isti koristim naravno jer mi je bitnija sama izvedba igre nego kvaliteta prikaza, a ponavljam po ne znam koji put da je odlična tehnologija i bez iste se ne bih mogao igrati ni upola ugodno igre kao kada je isti na ON, s obzirom da se igram na 4k ekranu koristim ga čak na performance postavci i izgleda odlično, a tada je i moja rtx 4070 sposobna većinu igara vrtiti na ultra u famoznoj 4k rezoluciji (fake :D ) uz neki prosjek između 80-100 fpsa, ovisno od igre ofc.

Što se tiče latencije i DLSS-a, po onome što sam pročitao negdje da nešto sitno diže input latency, ali ništa zamjetno i vrijedno spomena.

Kada smo kod DLSS 3.5, iskreno očekujem da će ga implementirati kroz updejtove igara, driver ili što god, a ne da se moram ja zezati još uključivanjem istog, jbg u zadnje vrijeme sam sve više "plug and play" tip.

Ako moram kopirati fileove ovo ono, što je to nego mod? Nisam ni za DLSS 2 na staroj grafi, ni DLSS 3 na aktualnoj morao na taj način omogućiti isti, pa očekujem da će se pojaviti sam od sebe u igrama ili ga neću koristiti

Sretno sa slaganjem PC-ja, sa RTX 4090 bude stroj sigurno 

11 godina
protjeran

Msm da nema smisla više kolegu uvjeravat. To je samo njegovo mišljenje i to je to. 

Da griješi stvari su očigledne, ima li loja igrica da kroz idućih 6 mjeseci nije dobila bar 5 nadogradnji u vezi grafike što radi bug ova što radi performansi?

CP imao bug ova ko goblen rupa. 

Dlss preko nvidinog programa ti daje sliku tipa poput rendera.

Zašto profi fotografi ni u ludilu nebi sliku objavili prije no što je urede??

Na 4k slika možda ima najgušće piksele ali tek tu greške dolaze do izražaja. U cp se moglo primijetiti tipa na palmama kako slika trperi i na još par mjesta. Kroz igru ti to nešto primijetiti ako ti nije u fokusu.

Definitivno dlss je revolucija koja napreduje.

A tu je nebi bilo da developeri rade kako treba i da ti ne treba cijeli pogon kartica da pokreneš u 4k60 novu igricu.

Naravno da je logično da i jedan i drugi proizvođači imaju veze s tim. Pa tko bi kupovat gpu od 2000e ako na onom za 1000e imaš ultra4k60

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
20 mjeseci
protjeran

Meni se čini da je DLSS mod za Starfield popularniji na trendingu trenutno od same igre...

FSR 2 Replacer With DLSS or XeSS Is Now The Most Popular Mod For Starfield With Over 200K Downloads

Evo napokon i u Star Wars Jedi: Survivor službeno ubačen od developera u igru

DLSS3 with Frame Generation can now boost framerate in Star Wars Jedi Survivor

Još malo o tematici kako se danas sofisticirano radi na poboljšanjima a RAW pristup je stvar prošlosti kako se kaže "um caruje snaga klade valja", a za određene namjene tako se bira i poseban alat kao recimo Tensor jezgre koje određeni zadatak obave kao duplo više Cuda jezgri.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 23:01 (Jacked).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice