Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.275
|
čitano: 1.374.968
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
forumaš kaže...

S time da DLSS 2.0 radi odlično i na "malom" fpsu, npr 60 dok je za DLSS 3.0 preporuka monitor sa 200+ hza kako bi izbjegao očite mane. Za mene razlika ko nebo i zemlja u smislu tehnologije.

Treba imati jako visok HRR monitor da bi igrao SP igre u ogromno FPS-u i da ne vidiš mane lažnih frejmova, a za multi igre nije ga preporuka ni paliti, jer podiže kašnjenje kontrola...

od day one recenzije su mnogi odustali jer dlss 3.0 nije radio kako spada, možda nije dobro radio i fičr koji bi ove glavne zamjerke trebao smanjiti - tzv. nvidia reflex

treba tome dati malo vremena, jer je potencijalno jako veliki dobitak u perfomansama i ne sumnjam da će nvidija to izglancati, kao što su izglancali i prvu verziju dlss-a

12 godina
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

S time da DLSS 2.0 radi odlično i na "malom" fpsu, npr 60 dok je za DLSS 3.0 preporuka monitor sa 200+ hza kako bi izbjegao očite mane. Za mene razlika ko nebo i zemlja u smislu tehnologije.

Treba imati jako visok HRR monitor da bi igrao SP igre u ogromno FPS-u i da ne vidiš mane lažnih frejmova, a za multi igre nije ga preporuka ni paliti, jer podiže kašnjenje kontrola...

od day one recenzije su mnogi odustali jer dlss 3.0 nije radio kako spada, možda nije dobro radio i fičr koji bi ove glavne zamjerke trebao smanjiti - tzv. nvidia reflex

treba tome dati malo vremena, jer je potencijalno jako veliki dobitak u perfomansama i ne sumnjam da će nvidija to izglancati, kao što su izglancali i prvu verziju dlss-a

Nisu izglancali prvu verziju DLSSa nego su sa softverske verzije presli na onu pogonjenu Tensor jezgrama.

Nisam pratio....sta nije u redu sa DLSS3?

Pa prvotni dojmovi su bili odlicni u globalu....

12 godina
MEGATAMA kaže...

Nisu izglancali prvu verziju DLSSa nego su sa softverske verzije presli na onu pogonjenu Tensor jezgrama.

Nisam pratio....sta nije u redu sa DLSS3?

Pa prvotni dojmovi su bili odlicni u globalu....

kad se upogone 'lažni frejmovi', aka frame generations, javljaju se razne nestabilnosti i treperenja, za što se picousti schiesser morao poprilično potruditi da to prikaže, zumiranjem i usporavanjem na 3% videa da se vidi svaki frejm i nestabilnosti na koje ukazuje

uostalom i sam schiesser kaže u jednom trenutku da to nije realistična situacija, jer nitko u igri neće zaustavljati igru i gledati svaki pojedinačni kadar, a koliko je to vidljivo u kad igraš bez tog zuma i usporavanja nemam pojma - kaže picousti da je to teško zapaziti dok igraš, jer ne 'loviš' svaki pojedinačni kadar

no i ako jesu izraženi i vidljivi ti nedostaci vjerujem da će se popraviti updejtima, isto kako se popravio i osnovni dlss koji je bio daleko veća katastrofa

drugi je problem lag, radi kojeg se igra čini troma čak i kad je povećan framerate

kako je objasnio, s običnim dlss quality/performance povećava se fps, a smanjuje se latencija u odnosu na native - što je benefit u oba smjera, dok sa uključivanjem frame generation raste fps, ali i latencija, pa se igra čini troma (sluggish)

pitanje je i koliko je dobro u tom trenutku radila reflex tehnologija, koja taj lag treba smanjiti, i ako nije baš nešto dobro implementirana, može li se to popraviti updejtima

e sad, koliko je u toj, takorekuć 'day one', recenziji to sve skupa ferceralo kako spada je veliko pitanje, no schiesser stvarno radi dobre recenzije dlss-a i fsr, pa ne sumnjam da će prvom prilikom ponoviti recenziju i pokazati jel se što od toga popravilo

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2022 15:19 (picajzla0707).
13 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Horor shitshow se izgleda siri.

Lps

Survivor - eye of the tiger
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
metallic kaže...

Lps

Bas me zanima tko ce bit odgovoran kad dodje do prvog pozara,ovo je toliko ozbiljna situacija da ljudi nisu niti svijesni.

Susjedu u Hr je izgorila cjela nova kuca od dvije razine radi punjaca od mobitela.....na svu srecu nitko nije nastradao,osim kuce.

13 godina

Nadam se da nece bit vise problema osim ovih iznimaka. Pa nek izgori samo grafa pa nek Koznjak casti.

16 godina
MEGATAMA kaže...
metallic kaže...

Lps

Bas me zanima tko ce bit odgovoran kad dodje do prvog pozara,ovo je toliko ozbiljna situacija da ljudi nisu niti svijesni.

Susjedu u Hr je izgorila cjela nova kuca od dvije razine radi punjaca od mobitela.....na svu srecu nitko nije nastradao,osim kuce.

Sami su si krivi. Eto stavi ti radijator u kutiju, sve se može ako si lud.Rekok sebi grafa preko 250W ne ide u komp.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2022 20:26 (dery).
15 godina
protjeran
metallic kaže...

Lps

Vi stvarno vjerujete tim pricama? Neki anonimac objavi da se njemu jedinom dogodilo nesto sta se jako lako odfejka, skupis jos par takvih i odjednom svi pricaju o katastrofi epskih razmjera a zapravo nema niceg.

AMD fanboy s viskom para (nes ti velikih para) to odradi i onda uziva u tome da svi pisu o njemu, ko piroman kad gleda svoje djelo na televiziji....

17 godina

Šta je veća paranoja, verovati da se dešava nešto o čemu postoje informacije i fotografski dokazi iz više nezavisnih izvora, ili verovati u globalnu zaveru AMD fanboya?

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...
metallic kaže...

Lps

Vi stvarno vjerujete tim pricama? Neki anonimac objavi da se njemu jedinom dogodilo nesto sta se jako lako odfejka, skupis jos par takvih i odjednom svi pricaju o katastrofi epskih razmjera a zapravo nema niceg.

AMD fanboy s viskom para (nes ti velikih para) to odradi i onda uziva u tome da svi pisu o njemu, ko piroman kad gleda svoje djelo na televiziji....

Pa cuj, postaje mi sumnjivo. Nisam siguran sto je ...

13 godina
Gargoyle kaže...
ansha kaže...
metallic kaže...

Lps

I to taman koji tjedan pred izlazak rdna3... A isti ti adpteri se klriste na 3090ti sa istim TDP-om vec vise od pola godine i ni jedne prijave.

Da ne pricam o svim testovima mase recenzenata i ljudi koji se bave elektronikom i testiranjima pa na sve nacine nisu uspjeli da adapter fejla.

Nije da ni ovdje na forumu nema vec nekoliko ljudi koji koriste taj adaprer na 4090kama pa niko ni A ni B o problemu.

Nikakav adapter, ovdje je slucaj o native connectoru 12pin.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma nije moguće da se fušerima nevidiji to događa pa nije nikada prepošteni, evga potvrdila, linus torvalds potvdio također.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2022 23:48 (dery).
15 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Šta je veća paranoja, verovati da se dešava nešto o čemu postoje informacije i fotografski dokazi iz više nezavisnih izvora, ili verovati u globalnu zaveru AMD fanboya?

Haha, fotografski "dokaz"? Dokaz cega? Slika pokazuje posljedicu, ne govori nista o uzroku.

Nema globalne zavjere, samo ludi pojedinci, a kad ti je cijeli svijet pozornica, takvih imas hrpu. 

15 godina
protjeran

Cini se da je najvjerojatniji uzrok (osim fejkanih) to da konektori nisu ustekani do kraja. 

Evo sta legenda johnnyguru kaze nakon sta je istestirao hrpu adaptera... (i nije uspio otopit konektor)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

Haha, fotografski "dokaz"? Dokaz cega? Slika pokazuje posljedicu, ne govori nista o uzroku.

Nema globalne zavjere, samo ludi pojedinci, a kad ti je cijeli svijet pozornica, takvih imas hrpu. 

Ako je failure rate veći nego ranije, postoji problem, gde god ležao njegov uzrok. 

Takođe, ja sam odgovorio na post u kome si počeo sa "Vi stvarno verujete tim pričama" (kao odgovor na jednu od poslednjih objavljenih forografija sa otopljenim konektorom, u kojoj je bila samo ta fotografija, bez ikakvih tvrdnji da je Nvidia kriva ili bilo šta) i zatim izneo tezu kako je sve to ionako trivijalno lažirati. Moj odgovor je bio da se definitivno dešava nešto, a da je ideja o AMD fanboy zaveri paranoja. Članak koji si podelio ne protivreči onome što sam napisao, štaviše, Johnny je podelio istu fotografiju, veruje da su se topljenja desila, da fotografije nisu fejk i nije napisao ni reč o velikoj AMD fanboy zaveri.

Vezano za samu Johnnyjevu analizu, uzeću za izgovor to da je 3:30 i pitaću: je li on uopšte uspeo da replicira otkazivanje (topljenje) konektora? Makar jednog? Ako jeste, uradio je više od ostalih koji su pokrivali vest, ali ne vidim da je to napisao, a ako je tako, i kod njega se kao i kod ostalih radi o pretpostavkama. BTW:

That said, I will admit that the connectors are VERY DIFFICULT to insert completely. It is easy to think the connector is in all of the way when it's not. ... I would also like to take this opportunity to recommend using dielectric grease

Prva stvar koju kažu nekome ko uči da sklapa PC-je je "ako guraš na silu, negde grešiš". Ako je sila potrebna da bi konektor ušao do kraja tolika da korisnik lako može da zaključi "ok, dalje definitivno ne ide, to je to, ako nastavim da guram, samo ću slomiti nešto", postoji problem sa konektorom. Ponavljam: ako je to ceo problem, jer i Johnny je, koliko vidim (a možda ne vidim) izneo zaključak a da nije izvršio ni jedan uspešan eksperiment (a mislim i da se sećam da je barem neko od većih medija testirao sa loše uštekanim konektorom i pravom 4090-icom i nije uspeo da ga otopi, isto kao što on nije uspeo sa drugim opcijama, pa ih je na osnovu toga odbacio).

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2022 3:50 (Ivan(4)).
12 godina
ansha kaže...
Ivan(4) kaže...

On je napisao da sa jedne strane dokazi su slike i potvrdjeni dogadjaji a sa druge strane dokazi su "misljenja".

Uglavnom dobro te je poklopio sto se tice teorije zavjere 😁

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2022 7:32 (MEGATAMA).
16 godina
AMD ili AMD fanboyevi kupuju 4090 i stavljaju fejk izgorene konektore da naude nepogrešivoj Nvidiji.
Dugo nisam pročitao ovako dobru teoriju zavjere... sam nastavite dečki 🙂👍
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
evincar kaže...
AMD ili AMD fanboyevi kupuju 4090 i stavljaju fejk izgorene konektore da naude nepogrešivoj Nvidiji.
Dugo nisam pročitao ovako dobru teoriju zavjere... sam nastavite dečki 🙂👍

da je obrnuto, ovo ne bi bila teorija zavjere nego još jedan očekivani potez pokvarene nvidije

13 godina

Nemas pravo sad moralizirati, ti si na sva zvona izvlacio jednu jedinu RX470 koja je kao sprzila prastaru plocu onim iz Tom's HW koji su jedva docekali taj smjesak sudbine radi publiciteta koji im je trebao.

Nazad na ozbiljno, Nvidia niti AMD ne bi bikad sabotirali direktno kedni druge, jer sto da se otkrije.

Uostalom dobro se unistavaju sami sa svim greskama i propustima koji im se iznova dogadjaju.

Najozbiljnije, i jedni i drugi prodaju sve sto proizvedu, sve cisto kao suza. Tu bitku jos uvik pobjedjuje NV.

Lp

12 godina

Zanimljiva situacija je ovo....izgore 2 Mercedesa ovi povuku milijun auta sa ceste na provjeru.

Rastopi se par konektora...nikome nista,ne povlaci se konektor sa trzista 🥂

Sigurno je jeftinije povuc konektor sa trzista nego skupi auto.

Ajde da je jos samo taj adapter u pitanju pa kupac dobije sigurnost time da ne kupi adapter ali sad su tu u pitanju i originalni konektori .....znaci kako god da spojis rtx4090 postoji ta jedna mala sansa da se sve zapali i usput zapali kucu,stan,zgradu.....

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Da, a tek teorija urote da ljudi ljeti postavljaju pozare jer su jebeni psihopati i taj publicitet i "vaznost" ih uzbudjuje? Tzv. teorija urote o postojanju piromana.

Pa znam ljude sta su sami palili graficke pri kraju garancije za ustedjet neku sitnu lovu, a ovdje je u pitanju reddit trenutak slave nekom no-liferu... 

Da ne pricamo o tome da ti je trosak nikakav posto ce ti reklamacija sve sanirat, a vrijednost samog adaptera je zanemariva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Zanimljiva situacija je ovo....izgore 2 Mercedesa ovi povuku milijun auta sa ceste na provjeru.

Rastopi se par konektora...nikome nista,ne povlaci se konektor sa trzista 🥂

Sigurno je jeftinije povuc konektor sa trzista nego skupi auto.

Ajde da je jos samo taj adapter u pitanju pa kupac dobije sigurnost time da ne kupi adapter ali sad su tu u pitanju i originalni konektori .....znaci kako god da spojis rtx4090 postoji ta jedna mala sansa da se sve zapali i usput zapali kucu,stan,zgradu.....

Ako nitko ne moze replicirati topljenje konektora, onda je normalno zakljuciti da problema nema.

Mercedes ne zove aute na provjeru nego na zamjenu djela za koji ke utvrdjeno da je peoblematican, ako inzinjeri ne mogu utvrdit da ima problema, kakvo onda mijenjanje icega?

12 godina
ansha kaže...

Da, a tek teorija urote da ljudi ljeti postavljaju pozare jer su jebeni psihopati i taj publicitet i "vaznost" ih uzbudjuje? Tzv. teorija urote o postojanju piromana.

Pa znam ljude sta su sami palili graficke pri kraju garancije za ustedjet neku sitnu lovu, a ovdje je u pitanju reddit trenutak slave nekom no-liferu... 

Da ne pricamo o tome da ti je trosak nikakav posto ce ti reklamacija sve sanirat, a vrijednost samog adaptera je zanemariva.

Sve sto pises je legit ali takodjer ne mozes tvrdit da je nesto teorija zavjere bazirano na tome jer ti tako mislis.

Nemas niti jedan dokaz da je netko namjerno unistio te konektore ali tvrdis to i usput pobijas slike i snimke jer opet...ti tako mislis.

Teorija zavjere....da,ali sa cije strane 😁

10 godina

Kad veliš da je teorija urote to što tvrdiš da nema teorije urote... endgame.

16 godina

Kao da je bitno, i tak će kupiti 0.001% gamera po ovim cijenama. Oni nek traže garanciju i to je to, idemo dalje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Hmmm.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Uglavnom kaj nisu sami proizvođači pisali da preporučuju stavljanje konektora max 20 puta? Po tome je jasno da su mogli napraviti kvalitetnije riješenje.... Vjerojatno zbog deadline-a nisu stigli ili jednostavno nije ih briga pa im je jeftinije zamjeniti manji postotak kartica.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Fušeri izgleda znaju za problem i naložili su vračanje neispravnih dok to nisu kad je rtx2080ti sa micronom imao problem. Amd su govna ali ovi su pokvareniji od javla.

https://www.pcbuildersclub.com/en/2018/11/faulty-rtx-2080-ti-nvidia-switches-from-micron-to-samsung-for-gddr6-memory/#:~:text=The%20RTX%202080%20ti%20as,cooler%2C%20as%20Igor%20Wallossek%20showed.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
metallic kaže...

Nemas pravo sad moralizirati, ti si na sva zvona izvlacio jednu jedinu RX470 koja je kao sprzila prastaru plocu onim iz Tom's HW koji su jedva docekali taj smjesak sudbine radi publiciteta koji im je trebao.

iskreno se ne sjećam toga, ne sjećam se da je neka 470 uopće pržila matičnu, a pogotovo da sam to radio 'na sva zvona'

i uopće ne moraliziram, samo kažem da bi kod obrnute situacije odmah ista bila prozvana maslom pohlepne nevidije ili pokvarenog intela bez puno rasprave

isto kao što se neke recenzente odmah proglašava plaćenicima istih tih firmi, dok se neki propinju na zadnje noge kad se kaže da je stevo sa hw unboxed amd fanboj

hell, čak su i stevicu s gn nedavno proglasili potplaćenim kad je surađivao s nevidijom na recenziji novog hladnjaka

oduvijek su postojala dvostruka mjerila, nije to nikakvo moraliziranje

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice