Ovako zanima me sta znaci kad na nekim grafam pise DDR2 a na nekim GDDR5,jeli to ima veze sa RAMom koji je na maticnoj ploci???
HitN0 Mi TreB@ OdG0voR!!!!!!
Ovako zanima me sta znaci kad na nekim grafam pise DDR2 a na nekim GDDR5,jeli to ima veze sa RAMom koji je na maticnoj ploci???
HitN0 Mi TreB@ OdG0voR!!!!!!
Ne to nema veze s memorijom na mat ploci,maticna ploca ima svoju memoriju koja je vecinom ddr2,a sad i ddr3 najnovija,a graf kartice mogu imati ddr2,ddr3 i sad najnoviji ddr5
DDR5 je brži od DDR4, a DDR4 brži od DDR3 i tako dalje. Nema veze sa RAM-om na maticnoj.
a kakve to ima veze sa mat.plocon.npr. ja iman grafu ddr2 i sad ako uzmen grafu od ddr3 oce li mi moci stati na mat.plocu
a kakve to ima veze sa mat.plocon.npr. ja iman grafu ddr2 i sad ako uzmen grafu od ddr3 oce li mi moci stati na mat.plocu
ma sta če ti ddr5 ako je kupiš i naravno ako nije utor agp
Grafička ti se na ploču spaja ili preko AGP (stariji tip sabirnice) ili preko novog PCIe utora... No rekli su ti da RAM na grafičkoj nema veze sa RAM-om na ploči. Grafičke su zaseban sustav, jedino te dvije sabirnice ovise o tome kako će komunicirati sa kompom i to je ono o čemu se treba voditi račun
RAM na grafickoj nema veze sa RAM-om na maticnoj, možeš imat DDR5 na grafickoj a DDR2 na maticnoj. RAM na grafickoj se nemože mjenjat, on je dio graficke a RAM na maticnoj se dodaje u posebnim modulima.
ja imam mat. Alive NF6G-Dvi i sad kupujem grafu utor je PCIe,i ddr2 zanima me oce li to valjati skupa
ja imam mat. Alive NF6G-Dvi i sad kupujem grafu utor je PCIe,i ddr2 zanima me oce li to valjati skupa
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ALIVENF6G-DVI
Ako je to ta maticna, onda da.
TnX ZzzZzzZZZ
moj savjet , pod hitno se okani kompjutera i prijeđi na konzole .... ROTFLOL
heh xD
ja iman Geforce 8600 GT sa 1024 Mb DDR2 ali 256 GDDR3...koja je vrsta memorije važnija
ja iman Geforce 8600 GT sa 1024 Mb DDR2 ali 256 GDDR3...koja je vrsta memorije važnija
Obje memorije su važne ali momoriju na grafickoj nemreš mjenjat. Ako misliš igrat igre bilo bi pametno imat barem 2048MB (2GB) DDR2 RAM-a.