Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 454.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Radeon R9/7 serija
chaselol kaže...
BoobZ kaže...
nsunjicr123 kaže...

ljudi dal moze codegen 400w gurat r7 260x 2 gb? sa 6 pinskim od graficke kaj sam dobio uz graficku

kvalitetno 400w napajanje može dvije takve, tako da bi ovo moralo

Jednu da, dvije ne.

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R7_260X/24.html

može i dvije, pretjerujete s tim napajanjima

14 godina
odjavljen
Radeon R9/7 serija

Ma ziher, 400W no name napajanje će držati 2x R7 260X.

Najbolje da i 2X 280X stavi na to napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 20:04 (Deawood).

4 1 hvala 0
13 godina
Deawood kaže...

Ma ziher, 400W no name napajanje će držati 2x R9 260X.

Najbolje da i 2X 280X stavi na to napajanje.

napisao sam kvalitetno napajanje može dvije, tako bi bi ovo no name trebalo jednu

14 godina
odjavljen
Radeon R9/7 serija

Pa dali je njega briga dali kvalitetno napajanje može gurati 2x R7 260X?

Njegovo pitanje je dali može gurati JEDNU.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 20:04 (Deawood).

2 1 hvala 0
13 godina
Deawood kaže...

Pa dali je njega briga dali kvalitetno napajanje može gurati 2x R9 260X?

Njegovo pitanje je dali može gurati JEDNU.

ok sorry zvijezdo, ja kažem da može. i nije R9 nego R7. možda po tebi da bude siguran neka si uzme napajanje od kilovata za dual cora i low end grafu {#} 

14 godina
odjavljen
BoobZ kaže...

ok sorry zvijezdo, ja kažem da može. i nije R9 nego R7. možda po tebi da bude siguran neka si uzme napajanje od kilovata za dual cora i low end grafu {#} 

Ma vidi profija, 260X smjesti u low end grafe.

13 godina
Deawood kaže...
BoobZ kaže...

Ma vidi profija, 260X smjesti u low end grafe.

nego u kojem je segmentu?

14 godina
odjavljen
BoobZ kaže...

To je mid segment, low segment je r7 240.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 20:16 (Deawood).
12 godina
Radeon R9/7 serija

dobro manje svade hehe:D moram sve jedno kupit novo napajanje jel ovo isto mi cvrci zavojnica

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
BoobZ kaže...

Ljudi puno pametuju na ovom forumu, pogotovo oni koji nisu ni testirali nista jace od digitrona.

R7 260X je odlicna kartica za te pare, ako nemas namjeru igrati u 1080p uzmes ovu i miran si na max detaljima jos godinu dana!

EDIT: To je kartica srednje klase.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 23:13 (chaselol).
12 godina
chaselol kaže...
BoobZ kaže...

Ljudi puno pametuju na ovom forumu, pogotovo oni koji nisu ni testirali nista jace od digitrona.

R7 260X je odlicna kartica za te pare, ako nemas namjeru igrati u 1080p uzmes ovu i miran si na max detaljima jos godinu dana!

EDIT: To je kartica srednje klase.

Na PC Expertu misle kao i ja to je niži segment (low segment) vidi ovdje i ovdje. Neki ju svrstavaju u srednji segment al ja se nebi s tim složio

Prema ovoj usporedbi jači je i komp mojih sainova sa prastarom HD 5870 a bogme i ovi tako misle.

Prema ovima u klasi je s HD 6870  doduše možda će joj malo mantle pomoć da se izdigne iznad nje.

Pametujem zato što sam testirao preko nekoliko digitrona.

nicky.sl
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 1:09 (nicky.sl).
13 godina
Radeon R9/7 serija

Meni ne znace nista ova 3 TD, boli me patka iskreno za njih ali realnost je da je R7 260X srednja klasa, a ne low klasa. Sta me briga sta tamo pise neki forum pc expert bio on ili ne kad je praksa drugacija.

Ukucaj na youtube R7 260x 1080p gaming i vidi  kako ljudi igraju 1080p sa tom karticom. Bez problema.

Moj PC  
2 3 hvala 0
14 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Meni ne znace nista ova 3 TD, boli me patka iskreno za njih ali realnost je da je R7 260X srednja klasa, a ne low klasa. Sta me briga sta tamo pise neki forum pc expert bio on ili ne kad je praksa drugacija.

Slažem se ;) 

A i Linus ju je svrstao u mid segment...

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 16:14 (Deawood).
13 godina
Radeon R9/7 serija

E ljudi jedno pitanje, 

ovaj dok radim u  windowsu na taskbaru mi iskacu nekakve kockice na par sekundi se pojave, trepere, kad predjem misem nestanu ali se opet pojave {#}

Nista nisam dirao drivere, nista nisam instalirao novo sve radi po starom? U igrama mi pao fps za nekih 10-15 fps (prosjek) koji je djavo? Alt tab mi je prije bio 1-2 sekunde najvise, sad ide i do deset sekundi?!
Crkava kartica ili sta? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 1:09 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...

E ljudi jedno pitanje, 

ovaj dok radim u  windowsu na taskbaru mi iskacu nekakve kockice na par sekundi se pojave, trepere, kad predjem misem nestanu ali se opet pojave {#}

Nista nisam dirao drivere, nista nisam instalirao novo sve radi po starom? U igrama mi pao fps za nekih 10-15 fps (prosjek) koji je djavo? Alt tab mi je prije bio 1-2 sekunde najvise, sad ide i do deset sekundi?!
Crkava kartica ili sta? 

Memorija, downclockaj.

iclock2much
13 godina
zoharbizo kaže...

Memorija, downclockaj.

Ma kakvi vratio sam to nazad prije par dana >.< Sad stavio zadnje beta drajvere, boze sacuvaj nista ne radi haha :)

Sutra cu malo da cackam da ne idem offtopic previse ;) 

12 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Kad se ponašaju R9 270X kartice sa zadnjim beta driverima sa Mantleom? :)

Jel se isplati instalirati ili bolje pričekati da malo ispeglaju to?

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 11:17 (crocked).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ljudi bitno mi je da ovo cim prije odgovorite.

Znaci zanima me da li je veca sansa globalno gledano da npr. u MSI 270 grafickoj dodje slabiji cip nego u MSI 270x.

Ili jos bolje pitanje da li je uopce moguce dobiti 270 karticu koja se nebi mogla stabilno clockati na najvisi factory clock 270x kartice.

U ovom primjeru da li je moguce dobiti msi 270 karticu koja se nebi mogla clockati na 1120Mhz koja je OC mode msi-eve 270x kartice.

Znam da je pitanje izblesirano, ali nadam se da ce netko odg.

13 godina
The_Fichek kaže...

Znaci zanima me da li je veca sansa globalno gledano da npr. u MSI 270 grafickoj dodje slabiji cip nego u MSI 270x.

Ili jos bolje pitanje da li je uopce moguce dobiti 270 karticu koja se nebi mogla stabilno clockati na najvisi factory clock 270x kartice.

U ovom primjeru da li je moguce dobiti msi 270 karticu koja se nebi mogla clockati na 1120Mhz koja je OC mode msi-eve 270x kartice.

nije čip u pitanju nego 1x 6pin naponski konektor, pa r9 270 nemože dobiti dovoljno struje da radi na taktovima od x modela

11 godina
BoobZ kaže...
The_Fichek kaže...

nije čip u pitanju nego 1x 6pin naponski konektor, pa r9 270 nemože dobiti dovoljno struje da radi na taktovima od x modela

Imaju isti 1x6 pinski konektor, imas videja na linustech tips di je msi 270 bolje clockana od 270x. Pitanje je generalno da li postoji veca sansa da mi stave slabiji cip na 270 jer nece svaki proizvodjac slati nekom poznatom liku na jutubu da isprobava karticu.

Nemoj se javljat ako nemas pojma o cem pricas..

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 13:25 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...
BoobZ kaže...
The_Fichek kaže...

Imaju isti 1x6 pinski konektor, imas videja na linustech tips di je msi 270 bolje clockana od 270x. Pitanje je generalno da li postoji veca sansa da mi stave slabiji cip na 270 jer nece svaki proizvodjac slati nekom poznatom liku na jutubu da isprobava karticu.

Nemoj se javljat ako nemas pojma o cem pricas..

Ako se vodimo logikom 270-ka i 270x je isti čip pa bi bilo logično da je kvalitetniji onaj kod 270x, valjda ga zato i tvornički clockaju.

nicky.sl
14 godina

Na 1050 Mhz što je stock clock od 270x bih rekao da idu sve 100% kao što sve HD 7850 sa 860Mhz idu na 1050Mhz. Sad 1100 Mhz vjerojatno ide preko 90% svih 270 modela tako da je mala šansa da dobiješ model koji ne ide na 1120Mhz. Taman tu negdje kreće silicon lutrija i činjenica što imaš jedan 6 pin konektor.

11 godina

Fala vam. Vidio sam da je covjek na LinusTech-u na jutubu clockao MSI 270 na 1185Mhz, a 270x na 1160Mhz. Ali ziher su mu poslali što kvalitetnije čipove heh. Vidjet cu jos sto cu uzet posto su ionako te kartice dosta nedostupne pa cu javiti kada bude prvi clock sto sam dobio.

17 godina

Evo ja imam MSI 270 clockanu na stabilnih 1120MHz koliko je tvornički OC MSI 270X.

Kartica 270 je po meni daje više za uloženo od 270x. Koliko sam čitao 270x idu jedva do 1200 MHz. Ta 2 frejma neće nikog spasit.

11 godina

Mah znam, ali eto bas sada je nesto manje 270 kartica, a nesto vise 270x kartica. Za razliku od prije 2 tjedna kad je bilo obrnuto pa pitam ovako informativno. Fala vam na odgovorima još jednom.

17 godina

Ako će pomoć pri odabiru, skužio sam da zapjeva zavojnica kad pokreće Swarm ili Unigine.  Ako ostane na tome neće smetati. Vidit ćemo hoće li se pogoršati.

Inače sam više nego zadovoljan.

12 godina
itomic009 kaže...

Na 1050 Mhz što je stock clock od 270x bih rekao da idu sve 100% kao što sve HD 7850 sa 860Mhz idu na 1050Mhz. Sad 1100 Mhz vjerojatno ide preko 90% svih 270 modela tako da je mala šansa da dobiješ model koji ne ide na 1120Mhz. Taman tu negdje kreće silicon lutrija i činjenica što imaš jedan 6 pin konektor.

kodmene  je 1100 stock clock

11 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Prije 3 dana sam narucio sa Computer Universa r9 290 asus directcu ii, nije pisalo da dolazi sa BF4, osim na stranici asus ali bilo je za referentnu i ovu moju sam platio 430 eura. Sada je ona po cijeni od 412 eura i pise da dolazi sa vaucherom za BF4. Hocu li ja dobiti BF4 ili ne? I kako da ga preuzmem kad mi grafa stigne, mislim ako nisam dobio vaucher??

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Dariio7 kaže...

Prije 3 dana sam narucio sa Computer Universa r9 290 asus directcu ii, nije pisalo da dolazi sa BF4, osim na stranici asus ali bilo je za referentnu i ovu moju sam platio 430 eura. Sada je ona po cijeni od 412 eura i pise da dolazi sa vaucherom za BF4. Hocu li ja dobiti BF4 ili ne? I kako da ga preuzmem kad mi grafa stigne, mislim ako nisam dobio vaucher??

Ako si naručio bez onda nemožeš podići.

11 godina
neaktivan

Poslao sam im mail jer nije uredu da oni daju vaucher 1 prokleti dan nakon sto ja narucim i to ja jos platim 18 eura skuplje... a Asus je vec napisao na njihovoj stranici da graficka mora docu sa vaucherom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice