Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 237.835
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

aj molim te drzi se teme!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
2 2 hvala 2
14 godina
Re: Radeon R9 280x Club
U skorijij budučnosti čemo svi imati 4k monitore i potreba za snažnijim hardwerom je od presudne važnost,svjet napreduje ne možemo nazadovat tehnologijom.
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Imam fortron 500W hyper napajanje i uskoro mi stiže sapphiere r9 280 non x pa me interesira jel to napajanje dovoljno..

0 0 hvala 0
12 godina
Đapa club kaže...

Imam fortron 500W hyper napajanje i uskoro mi stiže sapphiere r9 280 non x pa me interesira jel to napajanje dovoljno..

Držaće

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
Đapa club kaže...

trebalo bi definitivno, ali meni se recimo desilo da mi je zavojnica u njemu počela zujati, pištati kada samo 280-tku upogonio. bio je 4.5 god star corsair 650W TX, srećom garancija od 5 god. i pala zamjena.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
17 godina
sokre kaže...
Đapa club kaže...

trebalo bi definitivno, ali meni se recimo desilo da mi je zavojnica u njemu počela zujati, pištati kada samo 280-tku upogonio. bio je 4.5 god star corsair 650W TX, srećom garancija od 5 god. i pala zamjena.

Imam Phenoma 965 BE, 4GB RAM-a, 2 HD-a, DVD, 3 ventilatora u kućištu + 280X na Silverstone 600 watti 80 + (6 godina staro) i nikakvih problema, niti zujanja zavojnica, niti buke ventilatora niti zagrijavanja napajanja.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club
Meni 280X cvrči i na CX650M, XFX Pro 650, XFX TS650 i na RM750.
Užasno me živcira kad igram bez slušalica.
Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Imam gigabyte 280x sa tri venta kupljenu u adm, i u zadnje vrijeme mi se čuje kako jedan od tri ventilator malo radi, malo ne radi i pri tome se čuje iritantan zvuk. Imate li vi koju preporuku koje druge hlađenje uzeti?

wot: maxonuniversal

0 0 hvala 0
15 godina
MaxonUniversal kaže...

Imam gigabyte 280x sa tri venta kupljenu u adm, i u zadnje vrijeme mi se čuje kako jedan od tri ventilator malo radi, malo ne radi i pri tome se čuje iritantan zvuk. Imate li vi koju preporuku koje druge hlađenje uzeti?

Nosi na garanciju ako još ima.

Zmaj od Bosne
12 godina
neaktivan

evo ja sam reklamirao i  dobio prie 2 dana novu grafu a za to je trebalo kojih 2 i pol tjedna(prije sam imao sapphire r9 280x BF4 edition,a dobio sam novu Sapphire r9 280x tri-x vaporx)

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 17:09 (FuZe).
11 godina
neaktivan

haha kao sto sam i rekao gore, uvijek tu daju, sto je odlicno jer je po meni jedna od naj boljih, naj hladnijih i naj skupljih

Battlelog: D3lBoy-00
10 godina
Radeon R9 280x Club

koliki vam je gpu usage na mgs:gz, ac unity?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

jedno pitanjce, što biste vi uzeli

znači konfa iz moj pc, da li je bolje uzeti još jednu istu 280x pa u crossfire ili da pređem na jednu 290x

primaran razlog GTA V

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nex987 kaže...

znači konfa iz moj pc, da li je bolje uzeti još jednu istu 280x pa u crossfire ili da pređem na jednu 290x

primaran razlog GTA V

Ja bih lično uzeo jednu 290x, dovoljno jaka za GTA V, ima 4GB rama i manja potrošnja u odnosu na crossfire.

Ono što sam letimično pogledao 2x280x je jača kombinacija, no u nekim igrama postoje problemi sa crossfire sistemima, a nisam siguran kakav je odnos snaga na 2560 x 1440 rezoluciji.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2015 22:32 (boxer).
16 godina
nex987 kaže...

primaran razlog GTA V

Ja bih najprije probao kako će GTA raditi na R9 280X, a ne se bezveze razbacivao novcem 

14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

naravno da neću slijepo uletiti u kupnju, vidjeti ću kad izađe igra koja je bolja opcija po fps-ima, 

možda je 290x sigurnija kupnja zbog podrške...ali ipak me vuče 280x  a i nađe se na njušci

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nex987 kaže...

naravno da neću slijepo uletiti u kupnju, vidjeti ću kad izađe igra koja je bolja opcija po fps-ima, 

možda je 290x sigurnija kupnja zbog podrške...ali ipak me vuče 280x  a i nađe se na njušci

Nađe se, ali istina rečeno cijene su zbog rudarenja previsoke! Osobno ja imam R9 280x, ali vjerujem da rabljena grafa ne vrijedi više od 1100kn sa garom(baš i slučajno cijena koju je večina 280x imala za vrijeme božićnih blagdana)! Bilo 1100 1200 1300kn ko se sjeća!

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2015 22:43 (Butcher).
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

možda su u početku bile cijene visoke zbog rudarenja, sad su zbog dolara, trenutno se ne isplati ništa od tehnike uzimati, ali eto zaradio sam nešto para pa da to kvalitetno uložim dok ne popijem :)

edit: hahahaha surfam po webu kad ono link

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2015 22:49 (nex987).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
nex987 kaže...

2x280x su i do 40% jace od 290X modela, vecina igara podrzava cfx tako da oko toga danas ne treba previse voditi brigu, naravno da se uvjek nade neka igra koja bas tebi ne radi, no tako je i na single gpu! za cijenu 290x skoro kupis 3x280x(polovne naravno).. i danas jedna od top 5 najboljih price-perfomance kartica, no sto je sad vec zalosno ove godine opet izlazi rebrand iste u novoj seriji, tako da kupnjom 280x nemrete pogrijesiti kao ni s dvije koje rasturaju na sastavne djelove gtx980!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2015 23:24 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

mislim da će tako i biti :)

da nemaš možda jednu Asusovu na lageru :)

10 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Pozdrav imam pitanje na koje se nadam da ce mi netko dat korektan odg, znaci da li postoji mogucnost da se fanovi na grafickoj kartici automatski postave na fan speed recimo na 50 posto kad igram nesto (citaj Battlefield 4), znaci da stalno ne moram to rucno podesavati kad zelim nesto igrati preko msi afterburnera, rijec je o xfx r9 280x dd,hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Barracuda727 kaže...

Pozdrav imam pitanje na koje se nadam da ce mi netko dat korektan odg, znaci da li postoji mogucnost da se fanovi na grafickoj kartici automatski postave na fan speed recimo na 50 posto kad igram nesto (citaj Battlefield 4), znaci da stalno ne moram to rucno podesavati kad zelim nesto igrati preko msi afterburnera, rijec je o xfx r9 280x dd,hvala

Normalno da može ideš u settings i profil 3D i izabereš jedna a prije toga namjestiš clockove i fan speed i sejvaš pod broj jedan ili neki drugi broj.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
10 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Dobro al dal treba biti upaljen enable manual fan speed u ccc-u tj kvacica

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Barracuda727 kaže...

Dobro al dal treba biti upaljen enable manual fan speed u ccc-u tj kvacica

KAd koristiš MSI Afterburner netreba u CCC Overdrive ništa dirati. Samo sejvaš profil i u settinzima izabereš pod 3D taj svoj profil i kad igraš igre on se sam aktivira.

sejvanje profila-postavki sejvanje profila-postavki
odabir profila za 3D aktivaciju odabir profila za 3D aktivaciju
http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 23:44 (mirzet1976).
10 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Dobro a daj mi reci za sto je ovaj core voltage (mV) u msi-u i dal treba biti stavljen ovaj power limit na 20 % recimo makar nisam klokao grafu

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 17:20 (Barracuda727).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

I jos jedno pitanje zar za kreiranje 3d profila treba clockat grafu , jer sam ja samo mislio u 3d profilu koristiti fan speed graficke, nisam mislio dirat voltazu i memory clock i core clock, znaci samo taj fan speed ali nemoze mi ga uopce naci, e sad dal ljudi sto imaju te graficke xfx r9 280x, da li se mogu clockat bez podizanja voltaze, znaci napraviti cu to sa podizanjem taktova ali ne bih dirao voltazu pa me zanima dali mogu dignut taktove bez podizanja voltaze i do kolko,hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znaci za recimo godinu dana ako ce biti potrebe piknuti jos jednu za soma kuna i rasturanje. Samo ce mi tada sadasnja grafa biti 2 godine stara, i pitanje kolko glasno bi se dvije te vrtile, a takoder mora se uloziti i u novo napajanje.

Mislim da cu ja izdurati sa ovom jos godinu dvije i onda uzeti 970 ili slicno koje mogu ici na 650w

No naravno, tko ima relativno frisku 280x i prikladno napajanje, jos jedna 280 je dobro ulaganje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 18:21 (Haremzg).
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

ja ode sutra po još jednu Asusovu pa neka vuku, valjda će im moje napajanje biti dovoljno

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
nex987 kaže...

ja ode sutra po još jednu Asusovu pa neka vuku, valjda će im moje napajanje biti dovoljno

Čekaj šališ se, imaš platinum napajanje kaj jede malu djecu! Ima da grafe pjevaju!

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

hahaha ipak se nadam da neće pjevati, bolje da šute i rade

Edit: Ugurana i druga, sad isprobavanje novih drivera za GTA vs starih :) 

1 1
2 2
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 13:27 (nex987).
Moj PC  
5 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice