Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 234.499
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Radeon R9 280x Club

Najjeftinija je. U stvari ova je najjeftinija. Ima i drugih zanimljivih modela (hlađenja). Samo što su skuplji. To je sve u sklopu novog računala koje bi se moglo uskoro uzeti, ali koliko vidim, i R9 270X bi bila dovoljna za igranje na FullHD rezoluciji i visokim postavkama. A R9 280X (baš X verzija) mi se čini kao dobar ulog za budućnost i zbog toga više nju gledam.

14 godina
16 godina
neaktivan
Kako se pokazala ova xfx r9 280x, vidim da je tvornicki najsporija, da li se moze kako klokati, da li je tiha, hladna, imam je priliku uzeti za 1300 kn pola godine stara, da li se to isplati?
Psi laju, karavane prolaze...
13 godina
Radeon R9 280x Club
Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Radeon R9 280x Club

Pozdrav, molim mišljenje za grafičku općenito i za cijenu, realno - kojih 300-400 manje od nove iz dućana, da li se isplati:

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-amd-radeon-r9-280x-moguca-zamjena-oglas-12180185

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
1samek kaže...

Pozdrav, molim mišljenje za grafičku općenito i za cijenu, realno - kojih 300-400 manje od nove iz dućana, da li se isplati:

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-amd-radeon-r9-280x-moguca-zamjena-oglas-12180185

xfx je napravio odlican posao s R serijom, za razliku od katastrofalne 7xxx serije, tako da slobodno uzmi xfx s niti jednom nemres pogrijesiti, ja im nisam nasao neke znacajne nedostatke! no svakako mu probaj spustiti jos 100kn...{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2014 9:20 (Stjepanj).
13 godina
1samek kaže...

da...ok je graf ;) go for it slobodno!

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
14 godina
Radeon R9 280x Club

OK, znači dobra kartica :)

Muči me napajanje, valjda će biti dosta... (ima pod moj PC).

Hvala obojici {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Zašto te muči napajanje kad je to vrhunsko napajanje s više nego dovoljno snage za tvoj set up ?

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Zašto te muči napajanje kad je to vrhunsko napajanje s više nego dovoljno snage za tvoj set up ?

{#}!

14 godina
1samek kaže...

OK, znači dobra kartica :)

Muči me napajanje, valjda će biti dosta... (ima pod moj PC).

Hvala obojici {#}

I mene muci to tvoje napajanje, prejako je.

I copy and pasted my system 32 folder, now I have a 64bit operating system
14 godina
Radeon R9 280x Club

Bila je dobra prilika za ubost to napajanje :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sapphire r9 280x toxic strogo izbjegavajte u sirokom luku, kupio sam novu konfiguraciju od 9000 kn ukljucujuci ovu karticu i uvijek sam imao neke probleme, problem je taj sta je kartica nekad radilo normalno a nekad ne pa je time moja muka trajala 4 mjeseca dok nisam skuzio da je problem u kartici jer jednostavno kad kupite novu novcatu stvar odbijate vjerovat da ste bas vi naletjeli na otpad. Neki dan sam je poslao na reklamaciju uz molbu da dobijem  bilo koju nvidijinu karticu u tom cjenovnom rangu u zamjenu za ovu. Dvoumim se izmedu asus gtx 770 i gigabyte gtx 770. Zakljucak: NIKAD VISE ATI I NIKAD VISE SAPPHIRE.

15 godina
neaktivan
eko23 kaže...

Sapphire r9 280x toxic strogo izbjegavajte u sirokom luku, kupio sam novu konfiguraciju od 9000 kn ukljucujuci ovu karticu i uvijek sam imao neke probleme, problem je taj sta je kartica nekad radilo normalno a nekad ne pa je time moja muka trajala 4 mjeseca dok nisam skuzio da je problem u kartici jer jednostavno kad kupite novu novcatu stvar odbijate vjerovat da ste bas vi naletjeli na otpad. Neki dan sam je poslao na reklamaciju uz molbu da dobijem  bilo koju nvidijinu karticu u tom cjenovnom rangu u zamjenu za ovu. Dvoumim se izmedu asus gtx 770 i gigabyte gtx 770. Zakljucak: NIKAD VISE ATI I NIKAD VISE SAPPHIRE.

Zaboravio sam jos samo napomenut da sam kasnije nasao na youtubu na desetine postova ljudi koji su imali iste probleme s tom karticom kao ja tako da mislim da je cijela serija tih kartica mućak pa  vi izvolite...

16 godina
Radeon R9 280x Club

Izgleda da je cijela ta serija R9 280X kartica problematična. A to isto vrijedi koliko mi se čini i za R9 290 samo u manjoj mjeri.

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
eko23 kaže...

Ne preferiram nvidia>amd, no imao sam amd, i da imao sam problema. Imam nvidiju i doslovce ni jedan problem. Ni s jednom ni s drugom karticom. Nisam imao asusovu, no i ja sam se dvoumio između ta dva brenda, izabrao giginu jer je na neweggu i amazonu dobila puno više pozitivnih i puno manje negativnih kritika. Kartica je odlična, sama se kloka na 1241 dok asusova ide nešto niže, hladna je i u single gpu ne ide preko 67 na ovim vrućinama, na sliu ne prelazi 70-72.

Ne bi tia započet bljak rat amd-nvidia, no pogle postove na amd/nvidia driver temi...ne možeš ne primjetit činjenicu da na svaki novi katalist koji izađe se naposta stotine postova o raznim bugovima. Nvidijina driver tema je kudikamo drugačija. Sigurno će sad hejteri napravit što inače hejteri rade - hejtaju, u ovom slučaju td misleći da sam fanboy no to je nešto što mi moji principi ne dozvoljavaju. Tražim kvalitetu i uslugu - koju i plaćam, a ne proizvod kojeg oko kojeg moram provodit sate samo da radi kak treba. Da sad mogu birat, išao bih na 290 seriju 100%, no dobro bi proveo vremena čitajući koji brand, reviziju...Uvijek idem na Price/performanse best buy i molim Boga da sve bude ok{#}

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Sve je to relativno i ovisi od srece, imao sam gtx 780 SLI i mogu reci da nisam bio zadovoljan frame latencijama, dok sam sada sa r290x cfx mnogo zadovoljniji, igre(pogotovo BF4 kojeg najvise igram) idu mnogo fluidnije.

Meni nvidia sem davnog gtx 570 sli setupa nikada nije radila bas kako treba, uvijek je nesto jebavalo, tako se potrefi.

multi-gpu 4 ever
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 18:16 (Leopard_st).
Moj PC  
5 2 hvala 0
17 godina
Chico12 kaže...
abillion kaže...

Jeli tko ima problema sa flickering-om u 2d-u? Kad gledam filmove ili surfam po web-u mi titra slika svakih 5 min, dok  je u igrama sve 5. Kupio MSI-jevu je prije par dana, al "poskakivanje" slike ubija u pojam s obzirom da je nova graficka {#}

Pokušaj update vga bios, vidim da je kod dosta ljudi sa 2d flickeringom riješen problem upravo tako.

http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?manufacturer=MSI&model=R9+280X

Dal se isto mora raditi iz biosa ili se za graficku moze iz windowsa?
16 godina

Ja sam ostao nadasve oduševljen nečijom idejom da u Catalystu za 1080p preko HDMI po defaultu underscale 10% - trebalo mi je jedno sat vremena da otkrijem gdje je problem.

Stvarno bi volio popričati s čovjekom koji je odlučio staviti taj "feature" samo da shvatim njegov tok misli.

Jedna druga stvar - u jednoj igri (Heros of Newearth da budem precizniji) iz nekog razloga zvuk nejde na headset (USB) nego na HDMI. Svi ostali programi / igre / aplikacije, najnormalnije na slušalice. Imao netko slični problem?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Mozda malo ot. Al ugl ako neko ima R9 280x ili 7970 da bi proda javite.nudim 1200 u kesu odma. U pp.hvala i sorry za ot

Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
protjeran
Duh_ratnika kaže...

Mozda malo ot. Al ugl ako neko ima R9 280x ili 7970 da bi proda javite.nudim 1200 u kesu odma. U pp.hvala i sorry za ot

Imas na njuskalu toliko hvaljen powercolor i vtx model s kojima se rudarilo za cak i manje novaca! Malo si precijenio forumase;)lp
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Heh...nisan vidja da ima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Duh_ratnika kaže...

Mozda malo ot. Al ugl ako neko ima R9 280x ili 7970 da bi proda javite.nudim 1200 u kesu odma.

To budeš sigurno našao. {#}

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2014 20:50 (Valentin17).
17 godina
Radeon R9 280x Club

Dal se može napraviti update biosa iz windowsa za ovu karticu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Ja sam ostao nadasve oduševljen nečijom idejom da u Catalystu za 1080p preko HDMI po defaultu underscale 10% - trebalo mi je jedno sat vremena da otkrijem gdje je problem.

Stvarno bi volio popričati s čovjekom koji je odlučio staviti taj "feature" samo da shvatim njegov tok misli.

Jedna druga stvar - u jednoj igri (Heros of Newearth da budem precizniji) iz nekog razloga zvuk nejde na headset (USB) nego na HDMI. Svi ostali programi / igre / aplikacije, najnormalnije na slušalice. Imao netko slični problem?

Mozes malo detaljnije? 

Kakav underscale, i na sta si kopcao pc, tv ili monitor? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2014 20:01 (Imperator01).
16 godina

Vidi slika - po defaultu je "Underscan" na 10%.

Prikopčan je na Samsungov monitor (vidi Moj PC) preko HDMI-ja.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2014 21:36 (Bukva).
12 godina
neaktivan
walentkane kaže...

Dal se može napraviti update biosa iz windowsa za ovu karticu?

za asus može... pod "live update".

11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

pozdrav:

Imam grafu R9 280X vaper x i jako sam zadovoljan s njom, ali ima malo problemčić, kad se pokreče ETS2 počne zujati mislim da je to coil whine, neznam dal je to jako loše ni kako to složiti, ali dok nije opterečena sve je ok. 

Jučer dok sam igral, počeo je krečit jedan od ventilatora, dali se to opće da rastaviti i kako da podmažem lager ? 

Gužvinec
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club
Ako ima garanciju nosi na servis nek oni to srede!
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ima i odnesel već i rastavili ju cijelu, stavili neku glupu termo pastu, oštetili ventilator, pregrijavala se, pa sam stavil MX4 rađe budem sam rstavil to nego da tim idijotima opet nosim 

Gužvinec
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice