imam 2 ista slota u maticnoj, i da igram mp ne sp, fpsi su ocaj
Radeon R9 280x Club
- poruka: 1.774
- |
- čitano: 231.060
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
da grafa je toxic
Pa provjeri to sa slotom ?? A i da popuniš Moj PC bilo bi ok . Ili si uključio grafu u drugi (prvi ti je onaj gore bliže procesoru) ili software-ski je nekako smanjena propusnost pa odi u BIOS i traži.
probat cu hvala ,
trenutno gkoristim i5 2500k
GA-p67-ds3-b3 maticnu
8 gb corsair vengeance rama
tx 750w
Odradi update BIOS-a.
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-p67-ds3-b3rev_10/ ako moze pomoci oko tih slotova jer nist nekuzim to
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-p67-ds3-b3rev_10/ ako moze pomoci oko tih slotova jer nist nekuzim to
http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=4019#sp engleska verzija
Svati grafu u gornji slot, jer je donji samo x4
- 1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)
* For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIEX16 slot. - 1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
S tim cu se sutra zajebavatt, hvala vam puno <3 Inace nist ovak nisam ozbiljnije kupovo jer treba mi samo za cod4 posto profesionalno to igram. Al sad sam odlucio malo prec na bf4 nadam se da problema nece vise biti. hvala vam :)
Probaj ju izvadit i ponovo vratit u slot prvi naravno.
Meni je pisli stavljanja accelera na karticu prijavljvalo propusnost x4 a bila je u prvom slotu i posli raznoraznih pokusaja s driverima (mialija san da je do njih) jednostavno aan ju isa probat utikat u drugi slot di je deklarirana propusnost x8 i toliko je pokazalo u ccc-u i kad san ju vratija ponovo u prvi sve je bilo u redu u ccc-u x16 kako i triba.
Valjda prvi put nije bila dobro sila.

meni je ustekana u 2. slotu tj onaj sto je dalje procesoru. nadam se da kad ju stavim u 1. ce normalno raditi. nadam se..
Pa eto onda, ušteko si u krivi :D
hvala vam puno, dal sad moram deinstalirati drivere od grafe pa onda istekat i ustekat, ili mogu samo ustekat u 1. i igrati?
Samo gasi komp, preštekaj i amen.
ustekat i igrat
EDIT. pretorian- u pci-e x16 2.0, tj. ovaj drugi najduzi plavi,nema druge
ustekat i igrat
EDIT. pretorian- u pci-e x16 2.0, tj. ovaj drugi najduzi plavi,nema druge
mozda ak uspije nagurati u pci! nikad neznas sry morao sam....
Aha znači u ovaj plavi najduži.
Ma buni nas kad između ova dva manja piše PC 2.0 16 X a kod ovoga ništa.
Probaj ju izvadit i ponovo vratit u slot prvi naravno.
Meni je pisli stavljanja accelera na karticu prijavljvalo propusnost x4 a bila je u prvom slotu i posli raznoraznih pokusaja s driverima (mialija san da je do njih) jednostavno aan ju isa probat utikat u drugi slot di je deklarirana propusnost x8 i toliko je pokazalo u ccc-u i kad san ju vratija ponovo u prvi sve je bilo u redu u ccc-u x16 kako i triba.
Valjda prvi put nije bila dobro sila.
Maticna ti zna, kad je grafa u idleu, za smanjenje potrosnje prebacit s x16 na x 8 i x 4. Kad load krene digne na max.
sad sam igrao tdm fps od 60-100, ali cim odem u conquest large 40-55
btw cpu usage mi je 70-100 jel to normalno :S
- Najbolje da ti je na 99% ili 100%. Ako imas 80 % ili 70% onda ima Botleck-a.
EDIT: Cuj ti mene ja mislil na GPU:P
Normalno je za i5 u igrama poput battlefielda. Nešto tebi u sistemu ne štima po svemu sudeći. Jesi probao malo overclockat procesor da vidiš jel ima poboljšanja?
stvarno neznam sto bi moglo ne valjati. trenutno mi je proc clockan na 3.6
stvarno neznam sto bi moglo ne valjati. trenutno mi je proc clockan na 3.6
ajde da predemo na pm da ne trolamo temu...
Pocastio samog sebe za Novu godinu sa 2x Asus R9-280x u Crossfire
Pocastio samog sebe za Novu godinu sa 2x Asus R9-280x u Crossfire
ma fino moze koja slikica...
moze, cim stignu za vikend...
bas me zanima na koliko cu morati dizati fx8350, da ih izgura bez bottlenecka...