Problem kod instaliranja AGP kartice

poruka: 22
|
čitano: 2.287
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Ekipa imam jedan problem koji sam nemogu riješiti...........

Imam stari kompjuter koji bi malo nadogradio i poklonio jednom klincu koji si to nemože kupiti,problem je u instalaciji grafičke kartice PowerColor ati x1650 pro 512,bilo koji driver da probam grafička neželi raditi na normalnoj rezoluciji i jednostavno se ruši........e sad pošto nemam original drivere što da napravim?????

Ploča je: ASrock K7VT4A+

AGP x8

Ram: 512 ddr

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skini ove ovdje.To su ti originalni driveri sa Atijeve stranice al prije deinstaliraj kompletno Catalyst control centar i drivere

http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/radeonx-xp

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Seagate 320+500gb,Corsair TX650W,Thermaltake Soprano http://www.velika-nagrada.hr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem kod instaliranja AGP kartice
autorov komentar

Ne radi ni sa tim driverima..............jeli moguće da ne radi zato što ima manje od 1gb rama ili možda ploča ne podržava više od 256mb kartice

17 godina
neaktivan

Probaj reinstalirat drivere za maticnu i flashat bios.Imas sve na ovoj stranici:

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=K7VT4A%2b&s=462

Ako ikako mozes isprobaj graficku kod nekog frenda.

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Seagate 320+500gb,Corsair TX650W,Thermaltake Soprano http://www.velika-nagrada.hr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Napravio sam upgrade biosa..............i sad maknuo sam x1650 primary a ostavio samo secondary i sad ne ruši...........znači to je isključivo problem drivera?

17 godina
neaktivan

Moguce je.Eto drago mi je da ti se ne rusi vise.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala ti puno

16 godina
neaktivan
autorov komentar

I dalje neće nikako...........................ne kužim kad se izgasi primary radi ali nemože pokrenuti ni jednu igru a čim se aktivira primary odma blokira................ako itko još može nešto pomoći puno bi mu bio zahvalan................

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Usipia sam napraviti samo je bilo do AGP x8/AGP x4 opcije .........prebacio sam na AGPx4 i sad normalno radi iako se malo gubi na performansama..............

17 godina
neaktivan

Tak je meni bilo sa starom Rivom TNT 2 M64 i DFI matičnom pločom. Na AGP 4x mi se rušilo, a na AGP 2x radilo bez problema. Skuzio sam da su pinovi na AGP utoru bili zavinuti i dodirivali su se. Kad sam ih izravnao, kartica je normalno radila na AGP4x.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Meni sad normalno radi......ali isto nakon nekog vrimena izbaci ali podnošljivo je još ću se malo pozabaviti sa tim

16 godina
neaktivan

Dobro da ti sad radi normalno,,ali piše da tvoja matična podržava agp8x i 4x,,neznam zakaj ti se ruši na 8x, kolko ti je napajanje?? no name ili?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2008 9:33 (Xero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

napajamke je 400w.................i sad nakon nekog dužeg vrimena ili ako stavim na nekoj igri very high detalje onda mi se sruši...............znam da nema veze koja je ploča ako je AGPx8 nije bitno da li je kartica 256 ili 512 mb ali isto tako imam jedno od 128 radeon 9200 koja radi normalno

17 godina
neaktivan

Probaj ovdje

http://www.omegadrivers.net/archive.php

kaj se tiće ATI-a najbolji su driveri omega

http://www.omegadrivers.net/omega_drivers.php

Znači skineš driver (bez contol panela) i ATI tray tools

obično ti ponude običnu i OC verziju (tweak)

Meni uvijek najbolje ATI radi sa njihovim driverima bez control panela.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Aj da probam sa tim.............

16 godina
neaktivan
autorov komentar

evo izgleda da radi još ću je malo testriati pa se javim ako radi..................svima hvala

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Evo ovako.......................

Nakon mukotrpnog pokušavanja kompjuter radi ali čim se upali neka jača igra komp se smrzne................e sad postoji li mogućnost da je to do coolera koji po defaultu slab pa triba staviti jači ili neznam................još ću probati sve na čisto instalirati sa omega driverima i onda ako to nebude radilo neznam .......nema druge nego uzeti novu grafičku....................

17 godina
neaktivan

kvaka 22

vrlo je malo AGP kartica na tržištu...

U slučaju da već moraš mijenjati VGA (probaj je utaknuti u neki drugi stroj da budeš 100% siguran je ona neispravna), ozbiljno razmisli o kupovini novog kompa na PCI sabirnici zbog cijene i izbora

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ma to ja slažem za jednog klinca za poklon pošto imam masu dijelova a on si nemože to priuštiti a i usput ja nadogradjuem svoje znanje................sad sam stavio 1gb rama i sad mi recimo na Oblivionu radi na sve high ali prvi sam put igrao jedno tri sata a druga tri puta po 20 minuta i onda mi ga smrzne,sve ostalo radi ko sat samo kad pokrenem bilo koju igru on blokira čak i test benchmark radi............

16 godina
neaktivan
skyreeper kaže...

Ma to ja slažem za jednog klinca za poklon pošto imam masu dijelova a on si nemože to priuštiti a i usput ja nadogradjuem svoje znanje................sad sam stavio 1gb rama i sad mi recimo na Oblivionu radi na sve high ali prvi sam put igrao jedno tri sata a druga tri puta po 20 minuta i onda mi ga smrzne,sve ostalo radi ko sat samo kad pokrenem bilo koju igru on blokira čak i test benchmark radi............

Skini i instaliraj najnoviji dx 9.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2008 11:10 (Xero).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ljudi moji ovo je strava nisam znao da će biti toliko muke..............................evo jučer je radio kao sat a danas NE RADI pokreneš igru i PUF e sad probat ću staviti jače napajnje pa će mo vidit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala SVIMA na pomoći......riješio sam stvar..................

Problem je riješen na ovaj način:

1. U BIOSU sam stavio brzinu AGP-a na x4

2. Maknuo sve drivere sa DRIVER CLEAN-om

3. Instalirao zadnje OMEGA ATI DRIVERE(samo display drivers)

4. U opcijama displaya sam u potpunosti ugasio AGP

Sad sve radi normalno uz manje gubitke na kvaliteti ali to je zanemarivo s obzirom da je to već stari komp.

Još jednom se svima zahvaljujem

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice