Problem sa grafickom na laptopu

poruka: 15
|
čitano: 13.377
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozz,

Koristim laptop HP Pavilion g6 1225sm a1z15ea i ima dvije graficke, integrisana (Intel HD) i "obicna" (ATI Radeon HD 6470M). Problem je u tome sto laptop koristi samo integrisanu graficku. Pokusao sam sa podesavanjima Switchable Graphics i High Performanse, ali ne rade, takodje sam trazio i u podesavanjima u BIOS-u, medjutim tamo nema opcije za podesavanja graficke. Ima li neko prjedlog kako da rijesim ovaj problem?

DeSeRt_EaGlE
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A dok pokreneš nešto zahtjevnije, npr. igru?

Koliko znam, integrirana se koristi cijelo vrijeme, a diskretna tek dok pokreneš nešto zahtjevnije po pitanju grafike, npr. igru.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 15:27 (denix).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ova druga slika pokazuje da igrica Prince of Persia The Forgotten Sands koristi Intel-ovu graficku, a isto tako i PES. Pokusavao sam da iskljucim integrisanu graficku, ali u BIOS-u nemam takvih podesavanja.

DeSeRt_EaGlE
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem sa grafickom na laptopu
EaGlE kaže...

Ova druga slika pokazuje da igrica Prince of Persia The Forgotten Sands koristi Intel-ovu graficku, a isto tako i PES. Pokusavao sam da iskljucim integrisanu graficku, ali u BIOS-u nemam takvih podesavanja.

po mojem mišljenju, to je onaj program koji provjerava da li hardwer podliježe minimalnim zahtjevima, a mislim da driveri nisu zaključili da je to nešto zahtjevno, pa nisu ni upalili radeonku (nisam igrao tu igru, pa nagađam)

U swithable graphics postavi da ti se igra pokrene u power saving modu, izmjeri fps, potom je pokreni u high performance modu i izmjeri fps. Trebalo bi biti razlike.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 15:39 (denix).
14 godina
EaGlE kaže...

Pozz,

Koristim laptop HP Pavilion g6 1225sm a1z15ea i ima dvije graficke, integrisana (Intel HD) i "obicna" (ATI Radeon HD 6470M). Problem je u tome sto laptop koristi samo integrisanu graficku. Pokusao sam sa podesavanjima Switchable Graphics i High Performanse, ali ne rade, takodje sam trazio i u podesavanjima u BIOS-u, medjutim tamo nema opcije za podesavanja graficke. Ima li neko prjedlog kako da rijesim ovaj problem?

pogledaj moj post

http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/hp-pavilion-dv6-problem-igrama/144046.aspx?page=0&jumpto=2761310&sort=asc&view=flat

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
14 godina
neaktivan

Tako pokrecem svaku igricu. Igrice poput Assassin's Creed Brotherhood i NFS Most Wanted 2012 mi baguju, pa cak i COD Modern Warfare 2 (ali se moze igrati), a Hitman Absolution nece i da pokrene. Nijesam bas siguran da je koristi.

DeSeRt_EaGlE
14 godina
neaktivan

I ja sam citao na HP sajtu za Fixed Mode, medjutim ja ga nijesam mogao naci u BIOS-u. Instalirao sam zadnji update za BIOS, medjutim i dalje ga nema. Ne znam je problem u tome sto HP nije jos izbacio novi update za ovu verziju, ali ovaj laptop je star 1 godinu, pa nesto ne vjerujem da je u tom periodu nijesu izbacili.

DeSeRt_EaGlE
16 godina

pogledaj jeli ti je u Power option ukljucen balance ili Hight preformance?

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kad upalim bilo koju igricu prebacim ga na High Performance, ali nema rezultata.

DeSeRt_EaGlE
14 godina
EaGlE kaže...

Kad upalim bilo koju igricu prebacim ga na High Performance, ali nema rezultata.

ma to za high performance je smece obicno...uopce nema poboljsanja kad je jos uvijek intel hd aktivna....ako nepronades bios fix nema ti druge

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
16 godina

ja sam ima laptop s dvije graficke jedino mi je radio problema kada nije bio na punjacu inace mi odma probacio na ati cim sam nesto zahtjevnije radio....

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mozda on koristi AMD-ovu graficku, ali onda ona nije toliko jaka. Ima li ko program opterecenja graficke (i koju koristi u tom trenutku), nesto poput ovoga?

DeSeRt_EaGlE
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Pa jel nije moguće jednostavno disejblati integrirku u Hardware Properties,i da sustav onda po difoltu prebaci na Radeonku??{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I ja sam to mislio ali sam citao da to i nije toliko sigurno, nego da je bolje to uraditi u BIOS-u, a ja tamo nemam to opciju.

DeSeRt_EaGlE
14 godina
neaktivan

Problem je sa drajverima, hvala svima na pomoc.

DeSeRt_EaGlE
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice