Povećavanje grafičke memorije

poruka: 16
|
čitano: 8.954
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

kako povećati grafičku memoriju na ATI mobile X1300 .Piše da je memorija proširiva sa 128 na 512 MB

Može li mi neko reči kako se to radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Povećavanje grafičke memorije

jesi pogledao u biosu?? to bi tamo trebalo biti

17 godina
neaktivan

nema ništa u BIOS-u o tome

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da, to ti ovisi o količini rama koju imaš.

Kublach
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2008 14:56 (Kublach).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PiZZaDox kaže...

http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-X1300.2166.0.html

pogledaj ovo, tu piše za shared memory - NO
17 godina
neaktivan

zajeb grafa je ATi Radeon X1250 (128MB. proširivo do 512 iz radne memorije)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
PiZZaDox kaže...

Ako nema, onda ne mozes dodijelit vecu kolicinu radne memorije grafickoj kartici. Odnosno ako si 100% siguran da nema - pofotkaj sve screenove BIOS-a pa ih stavi na forum ili nekamo vec pa da mi procijenimo. Ili nam jednostavno daj link do uputa za koristenje tvog racunala, u kojima bi se trebalo spominjati i podesavanje BIOS-a.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
PiZZaDox kaže...

Ako nema, onda ne mozes dodijelit vecu kolicinu radne memorije grafickoj kartici. Odnosno ako si 100% siguran da nema - pofotkaj sve screenove BIOS-a pa ih stavi na forum ili nekamo vec pa da mi procijenimo. Ili nam jednostavno daj link do uputa za koristenje tvog racunala, u kojima bi se trebalo spominjati i podesavanje BIOS-a.
 Ako je riječ o ATI HyperMemory onda nema šta čačkati u BIOS-u. Skini ATI Tray Tools i instaliraj. Odi na Tools & Options->General Options->Advanced. Tu imaš Shared Memory Configuration.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
moderator
PROTECTOR kaže...
Ako je riječ o ATI HyperMemory onda nema šta čačkati u BIOS-u. Skini ATI Tray Tools i instaliraj. Odi na Tools & Options->General Options->Advanced. Tu imaš Shared Memory Configuration.
Adj pliz posalji screenshot tog prozora - volio bih vidjeti kako izgleda taj prozor pa da usporedim sa prozorom na svom starom racunalu, u kojem je graficka kartica s vlastitom memorijom.
17 godina
neaktivan

Evo screen.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
PROTECTOR kaže...

Evo screen.

Aha... Isti takav je i kod mene. Tu se u biti nema sto podesavati (mozes samo ukljuciti ili iskljuciti tu opciju - a i mislim da je po defaultu ukljucena)... Ne mozes odrediti koju ce kolicinu radne memorije graficka kartica koristiti - to valjda ide automatski, odnosno pretpostavljam da se u tom slucaju grafickoj kartici ne dodjeljuje memorija za ekskluzivno koristenje nego si graficka kartica uzme koliko joj treba.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
PROTECTOR kaže...

Evo screen.

Aha... Isti takav je i kod mene. Tu se u biti nema sto podesavati (mozes samo ukljuciti ili iskljuciti tu opciju - a i mislim da je po defaultu ukljucena)... Ne mozes odrediti koju ce kolicinu radne memorije graficka kartica koristiti - to valjda ide automatski, odnosno pretpostavljam da se u tom slucaju grafickoj kartici ne dodjeljuje memorija za ekskluzivno koristenje nego si graficka kartica uzme koliko joj treba.
 Da, ide automatski. Koliko je memorije slobodno toliko kartica uzme max. 512 (kod mene). Koliko god nevolim share-anu memoriju ipak je ATI-ev Hypermemory fleksibilniji i bolji od nVidia-inog Turbocache-a.
16 godina
neaktivan

da ne otvaram novu temu, jel postoji ikakav nacin da povecam dio djeljene memorije?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ma nema ništa boje od envidije za sada dizanje memorije na grafi ok ali pitam se čemu digniti memoriu recimo sa 128 na 512  a lipi moji štočete se bitima 128bita 128rama 256bita 256ili512 rama idemo mozgovi vise rama vise bita kako digniti bite a ja uvjeren da je to nemoguče

17 godina
neaktivan
giga kaže...

ma nema ništa boje od envidije za sada dizanje memorije na grafi ok ali pitam se čemu digniti memoriu recimo sa 128 na 512  a lipi moji štočete se bitima 128bita 128rama 256bita 256ili512 rama idemo mozgovi vise rama vise bita kako digniti bite a ja uvjeren da je to nemoguče

Zbunjen nedostatkom interpunkcijskih znakova, ni uz najbolju volju, nisam uspio skužiti šta si ti ovdje napisao.Neodlučan 

ONTOPIC: Količina memorije koju će koristiti grafička kartica ovisi od količine radne memorije. Patio sam se i ja kao autor ove teme al sam nakon 3 sata "guglanja" shvatio tužnu istinu. 
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2008 2:26 (scorpion667).
16 godina
neaktivan

E ljudi, znam da je ovo stari topic iz 11 mjeseca, ali imam pitanje, pa svi vi koji "znate" o grafičkama, recite mi kako bih ja mogao malo povisiti Shared Memory (VRAM) na Intel GMA 950. Ovako, u BiOS-u nema ništa o tome, software za to (neam blage), jedino ako stavim više rama (ali mislim da se ništ ne bi promjenilo).

Ovako stojim s laptopom -.-

Toshiba Satellite A205-S4577

1 giga RAM-a

Intel GMA 950

Intel Core 2 Duo T5300 1.73 GHz

Chipset Mobile Intel 945GM Express

160 GB Hard disk

i to je sve šta trebate znat lol

"With respect, J   o   i   n   t"

0 0 hvala 0
1
Nova poruka