Ma meni nakon 4 god bacala artefakte po ekranu i krepala. Procita recept,uzgao pec i lozi 8 min.
6mj posli jos radi. Ima da je jos i prodam za neku realnu cijenu.
Ma meni nakon 4 god bacala artefakte po ekranu i krepala. Procita recept,uzgao pec i lozi 8 min.
realna cjena 50kn poslje peći.
Pa kilo pecene janjetine je skuplje, a ovo je pecena graficka, ja sam pola posla vec obavio.Kupac je treba samo "konzumirati".
Samo da javim da mi je prije jedno mj dana riknula grafička (radi se o MSI N460GTX Cyclone). Prilikom bootanja su mi se prikazivale bijele crte i kockice u win mi je bila neka min rezolucija, kao da sam u safe modu.
Uglavnom kako baš i nisam bio od volje niti potrebe za nečim novim, modernijim i boljim isprobo sam ovo s pećenjem pa radi, radi, ne radi ionako ide u smeće. Uglavnom evo sad grafička radi normalno.
Pratio sam upute do slova iz onog prvog posta, pekla se u zagrijanoj na 200 stupnjeva točno 9 min i hladila na zraku.
Dokle će raditi javim.
Evo javljam da je radila do prije koji sat, znači nekih 25 dana. Nije krepala do kraja, daje još neke znakove života, pa bi mogao probat opet ju prepeć ovaj vikend i vidjet da li će biti kakve vajde od toga.
Evo javljam da je radila do prije koji sat, znači nekih 25 dana. Nije krepala do kraja, daje još neke znakove života, pa bi mogao probat opet ju prepeć ovaj vikend i vidjet da li će biti kakve vajde od toga.
nemaš sreće, evo ova palitova 570-ka koju sam ispekao za frenda navršava skoro godinu dana rada bez problema, s tim da je otprije oko pola godine prebačena u moj komp
javi kako je uspjelo drugo pečenje
Pozdrav !!!
Imam graficku xfx 7970 3 gb i daje artefakte,zelene crte na ekranu.Da je probam ispeci ili nema pomoci ??
Pozdrav !!!
Imam graficku xfx 7970 3 gb i daje artefakte,zelene crte na ekranu.Da je probam ispeci ili nema pomoci ??
Uzmi heat gun i probaj ju zagrijat.
Nemaš što izgubiti.
Pozdrav,
Zanima me samo dali mi je ovo pametno raditi u pecnici koju koristim cesto? Ispusta li ovo kakve toksicne stvari il nes?
Pozdrav,
Zanima me samo dali mi je ovo pametno raditi u pecnici koju koristim cesto? Ispusta li ovo kakve toksicne stvari il nes?
Gle nakon rerne moraš ju prozračit na par sati,ostavit otvorena vrata ;)
Najbolje bi bilo s heat gunom.
A jel ima negdje neki tutorial kako to s heat gunom?
A jel ima negdje neki tutorial kako to s heat gunom?
Evo ukratko kako ja radim:
Rastavi GPU komplet,uzmi heat gun i s udaljenosti od cca 10cm pri najvećoj brzini šoraj karticu po GPU i memoriji cca 4-5 minuta,kad počne isijavat toplinu kartica(kad osjetiš na 10cm udaljenosti da je topla) onda ugasi heat i ostavi karticu da se ohladi,ispod kartice stavi komad drveta!
L.P.
Evo spremam se stavit grafu sad u pecnicu al imam pitanje. Jel bi trebo ovo nekak maknu jer cini mi se da je onak plasticno pa da nebi bilo. m.imgur.com/a/VEJau
To ne možeš rastaviti i stavi ju peći takva kakva je, neće joj ništa biti.
Prekjucer me zove tata od kuci (posto ja studiram i nisam doma) i kaze mi da mu ne radi monitor (meni odmah cudno na prvu), da izbacuje neke crte po njemu (on se ne razumije bas) i ja mu kazem da odnese komp kod prijatelja i da ga tamo spoji na njegov monitor, kad ono ista stvar. Zakljucak je da nije do monitora nego do graficke kartice (HD 6870) i jos mi taj prijatelj kaze da je i u BIOSu izbacivala kojekakve nepravilne crte/oblike. Nista, ja mu kazem da ce morati uzeti novu graficku posto garanciju nema ili da ju pokusa ispeci na sto se nasmijao, ali me ipak saslusao do kraja.
I tako sam ja njemu objasnio potupak, rekao sam mu i da bi bilo bolje ako moze nabaviti lemilicu na vruci zrak ili tu neku spravu za skidanje boje ili laka... ali nije mu se dalo traziti nekog tko ima to, nego je rekao da ce probati ovo s pecnicom.
Jutros me zove i kaze da ju je ispekao i da ju je ostavio da se hladi. I evo, nakon sto ju je stavio natrag u komp, sve radi. Sad koliko dugo, vidjeti cemo.
Ugl i ja sam bio malo skeptican, ali eto, izgleda da je pomoglo. Mlađi brat je daleko najsretnij posto sad moze nastaviti dalje peglati svoje...
Prekjucer me zove tata od kuci (posto ja studiram i nisam doma) i kaze mi da mu ne radi monitor (meni odmah cudno na prvu), da izbacuje neke crte po njemu (on se ne razumije bas) i ja mu kazem da odnese komp kod prijatelja i da ga tamo spoji na njegov monitor, kad ono ista stvar. Zakljucak je da nije do monitora nego do graficke kartice (HD 6870) i jos mi taj prijatelj kaze da je i u BIOSu izbacivala kojekakve nepravilne crte/oblike. Nista, ja mu kazem da ce morati uzeti novu graficku posto garanciju nema ili da ju pokusa ispeci na sto se nasmijao, ali me ipak saslusao do kraja.
I tako sam ja njemu objasnio potupak, rekao sam mu i da bi bilo bolje ako moze nabaviti lemilicu na vruci zrak ili tu neku spravu za skidanje boje ili laka... ali nije mu se dalo traziti nekog tko ima to, nego je rekao da ce probati ovo s pecnicom.
Jutros me zove i kaze da ju je ispekao i da ju je ostavio da se hladi. I evo, nakon sto ju je stavio natrag u komp, sve radi. Sad koliko dugo, vidjeti cemo.
Ugl i ja sam bio malo skeptican, ali eto, izgleda da je pomoglo. Mlađi brat je daleko najsretnij posto sad moze nastaviti dalje peglati svoje...
Ja sam u 10. mj ispeko svoju javljala je iste probleme. Imam XFX ovu od 1gb i još uvijek ju koristim, dokle će dugo samo će vrijeme pokazat. Dobra je to još grafa za kojekakve igrice čak i gta V se da odigrat na smanjenim detaljima pristojnog fps-a.
Ja sam danas svoju r9 280x uspješno ispekao ,jedino mi se izdeformirao gumb za bios na njoj ali svejedno šljaka.
RernaEdition
pozz ljudi nov sam ovde..
POMAGAJTE danas sam stavio gtx 560 ti da se pece i iskocila su mi 2 kondezatora(eksplodirala/iskocila) jel ima neko neki koristan savet:??? help me :D
POMAGAJTE danas sam stavio gtx 560 ti da se pece i iskocila su mi 2 kondezatora(eksplodirala/iskocila) jel ima neko neki koristan savet:??? help me :D
Jedino što ti ostaje je nabavit takve kondenzatore i zalemit ih natrag. Druge ti nema. Ali ako su ti oni otišli, dobra je vjerojatnost ta je i nešto drugo uz njih izgorilo/ispalo...
Nažalost najizglednije je da će ta grafa završit u smeće.
Jedino što ti ostaje je nabavit takve kondenzatore i zalemit ih natrag. Druge ti nema. Ali ako su ti oni otišli, dobra je vjerojatnost ta je i nešto drugo uz njih izgorilo/ispalo...
jes iskocili su neki crni konektori..graficka se jos hladi 1 sat je prosao..jel se desilo jos nekome tako nesto?
Bit će da je kolega nicky bio u pravu. Ta grafa prošlost kako si opisao problem.
a jbg..steta .. na 8 minuta pocelo da iskace..
a jbg..steta .. na 8 minuta pocelo da iskace..
Nitko nije probao peći jednu minutu? Ne kužim što se postiže pečenjem 10 minuta. Lem se neće otaliti ni za jednu minutu, ni za deset minuta, jer je temperatura jednostavno preniska. Čemu onda 10 minuta?
Nitko nije probao peći jednu minutu? Ne kužim što se postiže pečenjem 10 minuta. Lem se neće otaliti ni za jednu minutu, ni za deset minuta, jer je temperatura jednostavno preniska. Čemu onda 10 minuta?
Sasvim je logično da kartici treba 10-tak minuta da se kompletna zagrije na tih 200+ stepeni zbog toplotne inercije, pogotovo treba vremena da se zagrije grafički čip i gomila bakarnih veza ispod njega.
E sad pitanje svih pitanja : kako temperatura koja je ispod tačke topljenja lema zaliječi grafičku?
Ako su uzrok kvara na grafičkoj pukotine u kuglicama lema koje povezuju čip sa štampanom pločom ( a vjerovatno jesu ) kako ih grijanje bez reflowa zaliječi? Jedino racionalno objašnjenje je da se dešava tzv "rekombinacija kristalne rešetke" lemne legure na mjestu pukotine.
Rekombinacija ostvaruje slabu mehaničku a dobru električnu vezu - razlog za oživljavanja kartice ali i za ( relativno) malu trajnost efekata.