Pozdrav, trebala bi mi pci-e ekstenzija,
Kako mi grafulja nemoze stati u crossfire, trebam je malo dole povuci. Uz to mi i treba crossfire bridge kabel. Gledao sam links futura nisam uspio naci proizvode, gdje ih ima kupiti u hr?
znaci ovakva dva kabela. Jeftini su, ali neznam gdje ih kupiti u HR i koji su dobri:
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
..
Kako mi grafulja nemoze stati u crossfire. ..
?? -tad ti MBO nije za CF.
ovako, CF-x je za ATI(AMD), mora podržavati MBO (i VGA).
obično se dobije uz (skuplju) MBO pa često i uz (skuplju) VGA.
uz novije, više nema CF nego XDMA.. (kroz PCI), pa provjeri što-kako želiš spojiti..
btw, u pravilu neisplativo osim za top-PC. Napajanje. Ako nije najjača konfiguracija (s najjačom VGA) tad je optimalnije zamijeniti VGA.
konektor bi se trebao moći nabaviti u opremljenijem PC shopu, možda i chipoteka i sl. ali pitanje pod što uvedu artikl.. možda ga je samo problem pronaći..
Mislim da je kolega mislio kako mu graficka fizicki ne stane jedna ispod druge pa bi koristio pci-e i crossfire ekstenzije.
Neznam za hr al ebay sigurno ima.
nekuzim imam Maximus VI gene podrzava crossfireX i i 2 sapphire nitro r9 r390 kartice u cemu je problem
Mislim da je kolega mislio kako mu graficka fizicki ne stane jedna ispod druge pa bi koristio pci-e i crossfire ekstenzije.
Upravo to! Fizicki nemogu stati jedna ispod druge. Asus kpntaktirao i savjet je bio ekstenzija za pci-e
Upravo to! Fizicki nemogu stati jedna ispod druge. Asus kpntaktirao i savjet je bio ekstenzija za pci-e
- pod ekstenzija misliš CF konektor? Kako će to riješiti problem? Mora stati, zato nikad nisu utori jedan do drugog. (osim ako si mijenjao npr vodeno hlađenje) .. to su standardne dimenzije, za dimenzije dva utora, mora stati ili nešto pogrešno radiš ili imaš nestandardan hladnjak.. btw nisi ni provjerio XDMA za nove VGA (tvoja R9..)
ne, glup sam pa ne kužim.. (post ispod).
btw, zašto konkretnu rečenicu, jasnu, nisi napisao u prvoj poruci kao osnovni problem.. no tad nekog rješenja nemaš osim zamijene MBO ili VGA. Kabel je sporedan, s novima nepotreban (pa i nemaju konektore).
Fizicki kartice je prevelika, jeli sad kuzis? Od velicine ventilatora nemogu stati. Tj sirina kartice je izvan standarda. Rijesenje pci-e ekstenzija. ?
Neznam sto krivo govorim ili nekuzis o cemu je rijec. Kartica ima presiroke ventilatore da bi stale jedna uz drugu. Standard je premalen, jedino mogu povadit ventilatore onda bi stale.
..
Kod nas nigdje koliko znam...ebay jedino rješenje.
Kod nas nigdje koliko znam...ebay jedino rješenje.
Ok a da li znas koji model jer sam vidio neke sa molexom. Nista mi nema smisla.
Isto tako ebay za cf bridge?
Evo
http://www.ebay.com/itm/231450997561
Ne treba ti sa dodatnim napajanjem, zaboravi to.
CF bridge isto naruči s ebay-a kad već naručuješ.
Možeš i na njuškalu, ali čemu plaćati preprodavačima.
Imaš i na njuški toga ako ti se neda čekati. A koliko ja znam CF bridge ti netreba jer kod r9 290/390 sve ide preko pci e slota.
Hvala vec narucio preko ebaya, hvala inace. Kako mislis netreba cf bridge, moze neki tutorial, video, clanak o tome?
Samo pazi jer ti je taj Corsair CX600 preslab za tako overclockan CPU i dvije te grafičke kartice. Dvije 390X su koristile 760W s CPU-om koji nije bio overclockan.
CX600 ide na prodaju, vjerojatno 850 kupujem samo jos neznam marku.
Evo prouči, to se XDMA zove, sve ide preko pci e slota, pa pogledaj si grafičku gdje bi spojio crossfire bridge
Evo kako r9 390 izgleda
a kako 280x (nju sam uzeo za primjer, ona treb cf bridge)EDIT:BTW zanima me kako mislis ucvrstit tu graficku da stoji u kucistu, tj da stoji vodoravno, kaj ce ti ju drzat?
EDIT2: sad vidim da imas zalman z3+, to se da sredit s onim "bočnim nosačem" (onom plastikom sto drzi grafu da se ne krivi) za grafu
Mislio sam HX850W, jeli ok?