Problem je što ATI ima male brze tenkove do sad najčvršćeg oklopa i najjačeg topa, a nVidia pokušava završiti ogroman tenk koji je prevelik i preskup za proizvodnju, a i dok ATI izbaci 15 komada, nVidia tek jednog skoro iste snage kao mali ATIjevi.
Ti previše igraš CoH ili šta? Nebi ja rekao da je baš sve tako crno bijelo. Btw ati još nije pustio dvoglave tako da...
A kad ne igram studiram informatiku i ekonomiju...
Nije pustio dvoglave, ali je otkrio arhitekturu i samim time nV zna kakve će performanse imati.
Ako igraš coh to ti je kao pet t17-ica protiv jednog tigera ,plus malo stickya
sve če se saznati u 12 mjesecu.
ako nvidia propadne to će bit loše kako za nas kupce tako i za općenito ljudski napredak.
prvo će ATI nabit cjene ako propadne i prodavat hd 3400 za 4000kn.s druge strane neće bit konkurencije i neće bit razvoja čipova što je opet loše jer ljudsko znanje stagnira
Usput;ja mrzim nvidiu i volim ATI/AMD ali kaj je je
Pazi, kako su najednom specijalizirane kartice za obradu videa postale civilizacijski prag ispod kojeg se ne može...
Problem je što ATI ima male brze tenkove do sad najčvršćeg oklopa i najjačeg topa, a nVidia pokušava završiti ogroman tenk koji je prevelik i preskup za proizvodnju, a i dok ATI izbaci 15 komada, nVidia tek jednog skoro iste snage kao mali ATIjevi.
to izbacivanje ko na traci če nakraju stajat ati gubitka ko što je reka kolega triba sačekat da nvidija izbaci svoje adute pa da se zbroji 2+2
što se tiče tih malih tenkova tu si upravu nvidija nema neki izbor grafa do 500 kn koje mogu gonit nove igre ali ti mali tenkovi su masom opremljeni ddr2 memorijom
koja stvarno koči video a kamoli ne igre
ja osobno imam gtx 275 sinu san kupija hd 4550 1G ddr3 za smješnu cjenu a na njegovom pc s 17inc monitorom prava mala zver igra sve
Ti previše igraš CoH ili šta? Nebi ja rekao da je baš sve tako crno bijelo. Btw ati još nije pustio dvoglave tako da...
Nije pustio dvoglave, ali je otkrio arhitekturu i samim time nV zna kakve će performanse imati.
big deal...trenutna arhitkura je stara najmanje dvije godine...
pa ne idu chipovi sa kontstruktorskog stola direktno u proizvodnju, pobogu!
a nVidia je već duže u kaosu...gomila loših poslovnih poteza...loši driveri...odbacivanje potpore za pojedine linije...neće ih microsoft cijelo vrijeme izvlačiti sa potporom...
već sam ranije spomenuo...postoje neke sličnosti u poslovnoj logici...yahoo-a...i nVidie...valjda je korejski mentalitet problem...ne znam...
Da se razumijemo, ja sam za to da se grafika svaki dan unaprijeđuje, jer ja dobivam bolje grafičke u donjem, (velikim slovima DONJEM) segmentu tržišta za 200 kuna. Ali da je to neka stvar o kojoj ovisi razina ljudskog znanja je upravo smješno. To je tek jedna mala tehnologija kojom se ljudsko društvo bavi i ne pridajte joj značenje koje nema.
Je, i meni nije jasno zašto su budale otkrile arhitekturu i sad ništa neće raditi slijedećih godinu-dvije umjesto da već sad spremaju nove kartice koje će izbaciti 2 dana nakon što Nvidija izbaci svoje, tako da budu opet na vrhu. Koji kreteni ovi iz ATI-ja
Btw, evo i tajni video gdje se vidi pripremanje nove generacije Nvidia kartica:
Je, i meni nije jasno zašto su budale otkrile arhitekturu i sad ništa neće raditi slijedećih godinu-dvije umjesto da već sad spremaju nove kartice koje će izbaciti 2 dana nakon što Nvidija izbaci svoje, tako da budu opet na vrhu. Koji kreteni ovi iz ATI-ja
Da, zašto jednostavno ne izbacuju novu arhitekturu svakih mjesec dana??? Baš su kreteni!
vidim da vecina vas mijesa kruske i jabuke
nVidija je firma koja ima vise grana i ne proizvodi iskljucivo gt xx0 graficke kartice
nVidia ima problema sa isplativosti gt300, ne sa teslom, tesla posluje, cuda je profunkcionirala i profitabilna je
nVidia ko firma je u + sa ukupnim prometom
nVidia gubi teske pare na gt xxx karticama i korak je do predaje i gubitka utrke
da li to znaci smrt nVidie ko firme? ne. da li to znaci da nvidia vise nece proizvoditi nove cipove? ne, ali pitanje kakve i s kojom namjenom. da li to znaci da nVidia odustaje od Tesle? ne, ali moguce da ce Fermi bit vidjen samo u Tesli, a mozda i odustajanje od prodaje grafickih kartica imena gt xxx sveukupno jer im se ne isplati iz raloga koje je vec nave o naxxem
@Bukva: znao je i Dinamo sve sto ce Ajax isfurat na teren jucer pa su svejedno bili nemocni - kad nemas cime mozes znat sve o protivniku jos uvijek nemas cime, mos sjest i plakat
Da, zašto jednostavno ne izbacuju novu arhitekturu svakih mjesec dana??? Baš su kreteni!
Promašio si ceo fudbal.
Inače i bolje im je da odustanu od grafičkih, pa to se i ne prodaje toliko. A svi susjedi već imaju I Teslu i CUDU
Ako jedni propadnu,nema konkurencije i biti ce grafe skupe,ok ali i nece napredovati i izdavat svaka 2-3 mjeseca nove,sto je za nas korisnike super,nemoramo bacat pare na te gluposti,a igre ce se pravit za ove raspolozive kartice.
nVidia se ne povlači iz utrke.Ati i nVidia su samo dogovorili da poberu veliku lovu od korisnika.nVidia sad mlati lovu na tesla karticama dok ATi mlati na karticama za igru.Kad nVidia izda svoju GT300 velika vecina ljudi koji imaju sadsnju novu generaciju ATi-a htjet će je zamjenit sa navodno 20-30 % jačom karticom od nVidi-e.
Onda če ATi nakon 3 mjeseca izdat svoju dvoglavu zvjer,pa će nakon toga nVidia izgradit svoju dvoglavu zvjer.I onda dolazi opet nova generacija kartica.A krajnji korisnici kupuju te kartice jer su ih te dvije kompanije naučile da MORAJU svaku igru na max detaljima...
Da,al ti je post glup malo,bez uvrede.... da je tom logikom ide nebi Atija bilo davno. niti nvidije.
NIje to čokolada,di Nestle ubaci više šečera i dobije slađu štangicu od Snickersa....
Zasto po tome Ameri nisu vec napali Rusiju kad se vidlo kakvo stanje je u Gruziji? Zasto nitko nemre napravit bolji supercar od Nissana a Skyline je vec 2.-3. generaciju vani?
Kao što sam reko,nije to čokolada.....jesi razmišljao možda da nvidiji neš nejde po planu i NEMOŽE izbaciti gpu s performansama kojima bi željela,po cijeni kojoj bi željela i po temperaturama po kojima bi željela? Pa grizu paničavo nokte,čupaju kosu te kupuju vrijeme. A svaki sat koji oni kupuju pfotoshopom i praznim ovirima se proda sve više i više ATI kartica,Ati puni blagajnu i ATI tim novcima već radi na još bržem i boljem riješenju koje dodaje još par kapljica znoja na čelo nvidijinih ljudi. Uglavnom,i ATI ima problema s isporukom kolko vidim,nedo bog da se to i nVidiji dogodi.
A glede naših fakseva,to te vjeruj mi,ne čini ništa pametniji :) Ja bez faksa zapošljavam vas s faksom,tako to ide u lijepoj našoj....
@Segregator: jesi li kad čuo za sarkazam?!?
@Segregator: jesi li kad čuo za sarkazam?!?
Ja jesam, ali ti izgleda nisi
nVidija je firma koja ima vise grana i ne proizvodi iskljucivo gt xx0 graficke kartice
nVidia ima problema sa isplativosti gt300, ne sa teslom, tesla posluje, cuda je profunkcionirala i profitabilna je
nVidia gubi teske pare na gt xxx karticama i korak je do predaje i gubitka utrke
da li to znaci smrt nVidie ko firme? ne. da li to znaci da nvidia vise nece proizvoditi nove cipove? ne, ali pitanje kakve i s kojom namjenom. da li to znaci da nVidia odustaje od Tesle? ne, ali moguce da ce Fermi bit vidjen samo u Tesli, a mozda i odustajanje od prodaje grafickih kartica imena gt xxx sveukupno jer im se ne isplati iz raloga koje je vec nave o naxxem
@Bukva: znao je i Dinamo sve sto ce Ajax isfurat na teren jucer pa su svejedno bili nemocni - kad nemas cime mozes znat sve o protivniku jos uvijek nemas cime, mos sjest i plakat
Točno to. Svi brkaju pojmove. Lijepo sam naglasio nekoliko puta da se nVidia samo miče s tržišta za High end i mid kartice
Točno to. Svi brkaju pojmove. Lijepo sam naglasio nekoliko puta da se nVidia samo miče s tržišta za High end i mid kartice
Glupost i jedan i drugi.
Nvidia ce poslovati kako i prije tako i poslje.
Neznam od kud vama informacije da se Nvidia povlaci sa trzista, nvidia razvija posve NOVU arhitekturu i vjerovali ili ne za to treba vremena.
Isto je bilo sa ATI em mislim kod HD2XXX ili HD3XXX generacije.
JEdina greska Nvidije koja ih kosta je to sto nisu ranije poceli razvijati fermi i sto im treba duze nego ocekivano.
Ne kuzim sta vam to znaci da se povlaci iz high i mid end? Da ce ostat na integriranim rjesenjima? lol! Ne rade vise maticne ionako.
Da ce ostat samo na profi karticama kao Tesla? Glupost.
Tesla je profitabilna ali ne koliko i komercijalne kartice.
Kladim se da ima barem 100 gamera i entuzijaista na jednu osobu koja se bavi poslom i zahtjeva teslu. Ima ih i 1000 ali recimo da ih ima samo 100.
1 tesla- vani oko 6000 kuna, kod nas 10000 okruglo. 1 GTX260 je kostao oko 2500 kuna kad je bio popularan i imao svoj "peak".
Sad ovaj koji se bavi nekim zahtjevnim poslom u IT industriji, recimo da stavi i 4 tesle u svoje racunalo da napravi mali "superkompjuter" to je 40000 kuna.
znaci od tesle zarada 40000 kuna, od GTX260 250000 kuna.
Matematika je jasna.
@Erasmus:
Nije točno niti to.
Glavni razlog kašnjenja proizvoda baziranih na GT300 jezgri je profiliranje čitave palete novih proizvoda.
Dakle kroz 2-3 mjeseca trebali bi vidjeti Tesle, Quadre i GeForce-ice (low, med i high end) bazirane na novoj arhitekturi.
Tako barem prenose IT njuškala
Ma ok. I što znači: "odakle mi to?"
Pa imaš link u uvodnom postu gdje sam samo lijepo pitao da li netko zna nešto o tome.
nitko dosad nije dao link ili demantirao to osim što su svi iznjeli svoja mišljenja po svojoj logici.
Mislim i ja da to nije baš tako. istina je uvijek negdje u sredini ali ja bih vidio neko službeno priopćenje...
ako postoji uopće.
Ako ne, barem neki članak o nV planovima za budućnost.
@Erasmus:
Nije točno niti to.
Glavni razlog kašnjenja proizvoda baziranih na GT300 jezgri je profiliranje čitave palete novih proizvoda.
Dakle kroz 2-3 mjeseca trebali bi vidjeti Tesle, Quadre i GeForce-ice (low, med i high end) bazirane na novoj arhitekturi.
Može link?
@Erasmus:
Nije točno niti to.
Ne, nego to što nemaju čipove.
ako su rekli mid kartice za 3.mjesec a onda je bilo da ce fermi doc pocetkom 12. mjeseca,a nece jer kasni onda je za ocekivati da ce i mid kartice kasniti,a mozda se ljenjivci malo pozure nebi im skodilo
uskoro ce doc hd5970 a oni nece imat nista onda ih ni gtx295 nece spasit
Ma ok. I što znači: "odakle mi to?"
Pa imaš link u uvodnom postu gdje sam samo lijepo pitao da li netko zna nešto o tome.
nitko dosad nije dao link ili demantirao to osim što su svi iznjeli svoja mišljenja po svojoj logici.
Mislim i ja da to nije baš tako. istina je uvijek negdje u sredini ali ja bih vidio neko službeno priopćenje...
ako postoji uopće.
Ako ne, barem neki članak o nV planovima za budućnost.
Link u uvodnom postu je obican Blog.
Ja mogu imat blog, ti mozes imat blog i moja baba moze imat blog i napisat da je smak svijeta sutra il da sam ti ja tata pa opet to nije istina i nema veze s vezom.
Necemo sad valda postat linkove na komentare s Facebooka i Twittera kao izvor informacija i razlog pokretanja diskusije na forumu?
Nvidia je u problemima to je sigurno, al Nvidia ima novaca i Nvidia razvija Fermi.
Nema logike da jedan gigant koji je 1. u grafikoj industriji samo najednom propadne.
Mozda s vremenom i propadne, ali ovako naglo sigurno ne. Ako Fermi izadje i ispadne "sranje" onda vec mozemo pricati o "umiranju" ali opet ne o "smrti".
Nitko od nas zapravo nezna sta se dogadja al ja mislim da se Nvidin Fermi u testovima mozda pokazao losiji od ATI5xxx serije i sad ga unaprijeduju i odgadaju da imaju s cim konkurirati ATIu.
To je barem moje nagadanje.
pa ok, vidim da je blog. No zanimljivo mi je to bilo pa sam odlučio podjeliti s vama
Kad bi nVidia bila u raspadu Ati bi uradio isto što i Intel sa AMD-om...
ma nema od toga ništa dječaci...nemože mi neki blog pisat što se događa u siciliskoj dolini
Nece Nvidia propast.No da nije u problemima ne može nitko rec.Nvidia ima jedan jako veliki problem.A to je da tehnološki(što se tiče razvoja GPU-ova) zaostaje od ATI/AMD-a.
Dok ATI radi male i isplative čipove koji ujedno mogu konkurirat Nvidiji ona ima probleme sa količinom dobivenih čipova na jenom vaferu,a ktome još je veliki postotak loših čipova(ŠKART).
Znači tu nvidia gubi na svoji Gforcicama.Svi več zanmo da je taj problem s vaferom i količinom čipova stvaran.I Nvidiji preostaju samo dva moguča poteza.
Prvi je da izdaju čipove koji neče dokraja pokrivat troškove proizvodnje(sijetimo se PS3),a drugi je prestanak proizvodnje istih.
Baš kao što je nexam napisao: Dok ati na traci radi male tenkiče Nvidia muku mouči sa proizvodnjom jednog velikog.
Nvidia vidi spas u GPGPU tržištu.No i tu Nvidia ima potencijalni problem(ne nužno).A taj moguči problem je Intelov Larrabee.
I ako Larrabee uspije Nvidia mora vodit bitku na dvije fronte što u večini slučajeva završi pogubno.
U komentiranje preformansi budučeg GT300 nebi ulazio.No čisto sumnajm da če to biti razlika od 20% do 30% kao što to neki izjavljuju.A to su ti koji još žive nvidijinu staru slavu u obliku čipa G80 i njegovih kloniranih nasljednika.
20-30% povećanje performansi? To mi smrdi da će vuć 500W struje pod opterećenjem
ma ne znam. ubio ih je ATI. Lagano gubim povjerenje u nVidiu. A i strpljenje
Nije stvar u povijerenju.Nvidia i dalje ima odlične i u večini slučajeva brže čipove od ATI-a.No stvar je što Nvidia od starog G80 cipa nije ulagala u razvojn novog,isplativijeg i manjeg(ATI princip).
I kada su vidli da vrag uzima šalu(Izlazak ATI-eve serije HD4xxx) tek su se tada probudili iz dubokog zimskog sna.A več je poznato da sve što se radi nabrzaka ne ispada najbolje.
Dok je ATI/AMD ulagao u moderniju tehnologiju proizvodnje GPU-ova nvidia je ulagala u projekte tipa:CUDA,Physx,3D vision.I od toga svega samo se CUDA pokazala profitabilnom.
Dok Physx muku muči sa količinom naslova koji ga podržavaju,a 3D vision ima Prevelike zahtijeve za obične smrtnike.