Znači render na 1080p i onda sa AI upskejlaj sve do 16K, milina... istina puno lakše je i jeftinije nego gurat cijeli razvoj u sam GPU... pogotovo kad držiš 80% tržišta.
Pa znas kako se kaze "um caruje snaga klade valja" tako i u tehnologiji i generalno u razvoju covjecanstva, razvijaju se naprednije i bolje metode koje trose manje resursa za isti posao. Pošto DLSS u pravilu izgleda bolje od native a daje i ogroman boost spram istog naravno da se ide u tome smjeru, kao i razvijanju novih tehnologija kao RT koji dodatno pojacavaju grafiku.
Cisti primjer zasto je Nvidia zbog pristpa i terminologije koju sam ti napisao tu gdje je i zasto ce sve vise se odvajati od Radeona je kad pogledas sam dizajn čipova gdje rtx 4070ti i rtx 4080 imaju skoro duplo manji die za iste performanse rx 7900xt/xtx pandana, a istovremeno i troše po 30% manje energije, a o RT performansama žali bože uspoređivat
Dlss ne izgleda u pravilu bolje od native... Možda ray reconstruction, koji opet sa sobom povlači ghosting i latenciju, ali ajde to se može peglat novim iteracijama. No da dlss izgleda bolje od native, jbga - nije.
O die sizeu i potrošnji - to je isto djelomično točno. Die size nije duplo, pa ni "skoro" duplo manji na rtxicama (AD103 vs Navi31 - 379vs529mm2). I valja napomenit da MCD kod navi31 koristi 6nm proces, koji sigurno ne pomaže kod potrošnje, ali pomaže kod smanjivanju cijene grafičke kartice u konačnici za približno iste rasterized performanse (4080vs7900xtx).
U konačnici, sve ove tehnologije oko upscalinga i ai su dobre... ali samo ako zeleni imaju konkurenciju. A imaju je u svim segmentima osim u samom vrhu ponude.
Neke igre da neke ne. Poslušaj samo par sekundi od 19:05 min.