NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.486
|
čitano: 907.339
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: NVIDIA Lovelace 40xx
Robin Hood kaže...

Ma gluposti ajde, taj ko je imao problema imao bi i sa 6750xt, imamo recenzije fala bogu di se sve u istim uvjetima testiraju pa se vidi da je to sve u koji stupnaj razlike.

Idemo dalje..

Ako je tebi maleni cooleric sa 3-4 heatpipe-a i 2 venta ista stvar ko i puno veci cooler sa 6-7 heatpipe-ova i 3 venta, onda si stvarno veliki hardwareski expert, nema sta...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2022 19:00 (ansha).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina

Puno si reko ova govna imaju max 3 cjevi i 100gr metala. Uhvatio nas trolat mladac neka njega živo je. Sve3060ti na nabava net do 4800kn su precjenjeno dno, vrapci to znaju majke mu mile trolerske.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2022 19:11 (dery).
12 godina
forumaš kaže...
ansha kaže...
forumaš kaže...

Moja dual se kloka 100 mhza jezgra, 1000 mhza memorija, nije undervoltana i nema problema sa hlađenjem ni u sred ljeta.

Recimo da meni nije ni glasna, nije bešumna ali nije ni glasna. Otvoreno kućište.

A kad je u prostoriji 28°C i kad je kuciste zatvoreno? Daleko je to od dobrog hladjenja...

Kućište mi nikakav usis sprijeda i teško je sranje za išta preko 100w, tak to opet nisu fer uvjeti...a mnogi imaju takva kućišta, sprijeda puna plastika, boćno pleksiglas bez otvora. Nema gore od toga.

+ za to da je kuciste njesra ak pricas za ms winston, imam doticnog i iako imam 4 venta (2 naprijed koji upuhuju, jedan nazad koji ispuhuje i jedan gore koji ispuhuje, djabe mu svi ventovi na svijetu kad je prednja stranica skoro bez protoka zraka), tokom ljeta sam otprilike morao jednu stranicu maknut (pleksiglas taj) jer mi smanji temp grafe/proca za skoro 5c (grafa mi je bila kriticna i isla je do nekih 72c kad je na 100%)... Iako vec gledam sad sta uzet, ali cekat cu BF pa mozda naleti nesto izvana za dobru cijenu 

16 godina

Nemaš potrebe apsolutno niš uzimati jer nema boljeg od otvorenog kućita. Ja sam ga okrenuo prema stranici stola uz odmak od 3-4 cm i to mi je super. 

12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Da definitivno sa onim prijasnjim benchom nesto nije bilo kako treba,rtx4090 ima vise nego duplo bolji score od moje rtx3080 🥂

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
forumaš kaže...

Nemaš potrebe apsolutno niš uzimati jer nema boljeg od otvorenog kućita. Ja sam ga okrenuo prema stranici stola uz odmak od 3-4 cm i to mi je super. 

Meni se prasina ko luda hvata kad je otvoren iako je na stolu a neda mi ga se "raskapat" svakih mj. dana ili pak nosit na benzu da ga ispusem. Neka ga, ima i sad dobrih kucista za 400injak kn, nadam se da bude onih malo vise "premium" za mj-dva na popustu.

15 godina
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Evo Speedway kod mene..

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Evo detaljnih mjerenja kartica s konektorima, pa napokon znamo koliko nam mjesta treba za što.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
ansha kaže...

Evo Speedway kod mene..

Jesi OC radio ili je stock? 

12 godina
BeLLicus kaže...
ansha kaže...

Evo Speedway kod mene..

To nije stock,bas sam pogledao rezultate globalno za rtx3080.

15 godina
protjeran
BeLLicus kaže...
ansha kaže...

Evo Speedway kod mene..

Ono je neki mali OC, ovo je full stock

8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Jos malo o undervoltanju, izgleda da je to sada trend postao.

3DMark benchmarci rtx 4090 3GHz

Ovo je bomba:

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
BeLLicus kaže...
ansha kaže...

Evo Speedway kod mene..

Al taktovi su mi nikakvi, nema sanse postic 2ghz, neki interni power limit je problem. OC jezgre mi prakticki nista ne radi u ovom benchu, razlika izmedju stock i OC je 95% od OC-a memorije...

11 godina
ansha kaže...
BeLLicus kaže...
ansha kaže...

Evo Speedway kod mene..

Al taktovi su mi nikakvi, nema sanse postic 2ghz, neki interni power limit je problem. OC jezgre mi prakticki nista ne radi u ovom benchu, razlika izmedju stock i OC je 95% od OC-a memorije...

Kužim da, ajd odvrtim i ja kasnije taj novi da vidimo kako je kod mene na stocku, kako na underclocku i undervoltu te kako je na oc-a...

7 godina
odjavljen
NVIDIA Lovelace 40xx

evo mene opet sa novom objavom. 

ASUS kartica je vracena jer sam imao faulty model, naime svakih 10 min bi mi monitor imao flickering i zamrzao bi se komp te restarovao i to sve u IDLU

zamjenio sam ju sa Zotac 4090 Trinity OC i mogu reci da mi puno ljepse izgleda u kucistu od Asusa, performanse identicne

Zotac kartica u benchmarku 60C max temp, vuce po 450w max pa se spusti na 380w i tako, hladna i tiha dok je ASUS imao coilwine, cvilila mi grafa dok sam radio benchmark, jednom rijecju NIKAD VISE ASUS!

cak ni maticne od asusa necu vise uzimati, platis premium cijenu pa na kraju sipak. znam, imao sam los primjerak i sta sad? ali kad gledam po youtube koliko se asus zajebava i koliko ljudi imalo problem sa z690 maticnim plocama, bolje bjez'te od ASUSA od djavo od krsta.

evo par slimbi kartice. 

no.

9 0 hvala 2
3 godine
protjeran
Šta je to nVidia inlaunchala 4080 12GB?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Isli su na ako prodje....prodje.

Svima je jasno da je to rtx4070 sa cijenom od 1100eu ovdje u De.....

https://uk.pcmag.com/graphics-cards/143236/nvidia-to-unlaunch-rtx-4080-12gb-model-because-its-name-is-too-confusing

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

app očito nije prošao, koje pi*de

12 godina
picajzla0707 kaže...

app očito nije prošao, koje pi*de

Sad neka stave rtx4080 16gb na 750eu ili 700eu koliko je day one kostala rtx3080 u De a ovu fake rtx4070 12gb na 600eu

11 godina
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Past će cijene samo strpljivo

Bero
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
ansha kaže...
BeLLicus kaže...
ansha kaže...

Evo Speedway kod mene..

Ono je neki mali OC, ovo je full stock

Evo stock,undervolt i underclock na 1980mhz a kod kloka sam imao 5420 rezultat, mada nisam ja neki majstor od klokanja... 

Stock Stock
Undervolt Undervolt
14 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Stigla i moja :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2022 21:58 (Alfa159).

15 0 hvala 1
15 godina

Gdje si ju upecao?

14 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

U Adm-u danas zadnju zgrabio 

0 0 hvala 0
15 godina
Alfa159 kaže...

U Adm-u danas zadnju zgrabio 

Sretnik! Ja čekam drugi tjedan negdje.

12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Radeno 6900 XT je trenutno 6500 kn i to odličan model. Za 4K gaming nema bolje uloženo/dobiveno. FSR 2.0 i 2.1 užurbano ide na sve više naslova, tak da podrška po tom pitanju ne bi trebala biti upitna. 

Potrošnja grafe je na nekih 270w u gamingu pa ne treba ni neko ekstra napajanje. Ignorirati kožnatog i njegove cijene i njegov marketing IMO.

Moj PC  
6 6 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice