NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.486
|
čitano: 907.499
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

na kraju koliko ja vidim, ispada da je bolje dati više para i uzeti 4090 nego uštediti nešto i ići na 4080, zar ne? bolje dati 1950 eura za 4090 nego 1450 eura za 4080

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Da,meni osobno najgore je to sto mi rtx4080 nema smisla naspram 4090....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: NVIDIA Lovelace 40xx
Cansee kaže...

na kraju koliko ja vidim, ispada da je bolje dati više para i uzeti 4090 nego uštediti nešto i ići na 4080, zar ne? bolje dati 1950 eura za 4090 nego 1450 eura za 4080

Zapravo vidjet ćemo... Plus 20% od 3090ti uz ovu potrošnju mi se čini čak ok. 

Ako zanemarimo bolesne cijene.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
17 godina
Cansee kaže...

Na kraju je najbolje bojkotirati visoke cijene, pa ne kupovati bilo koji GPU preko 1000$.

- RTX 4090 vs 3 x PS5

AMD,........is that Epyc or what?
11 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ma odo u banku po 2000 oira. Ovo se mora kupiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ovo je zamrzivač od pet lit naspram kilowatnom grijaču rtx3090ti. Bolje da vlasnici rtx 3090ti/3090 ne gledaju recenzije jer nakon toga će da testiraju performanse sa ovim:

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2022 15:59 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

To ti je navlakusa i takve kao ti Nvidia najvise voli.

13 godina
Robin Hood kaže...
DarthMarkus kaže...

Treba ko bubreg ? Dobar je. Nisam ga OC-ao. Nije vraćana kilometraža (zbog alkohola).

Robin Hood kaže...
Robin Hood kaže...

Nemas tu sta, službenim prezentacijama nikad ne vjeruješ...

4090 - max 70% jača od 3090ti

4080 16gb - max 20-25% jača od 3090ti

4080 12gb - kao 3090 

Etogac, fino sam prognozirao 

Aib modeli ce biti cca 5% brzi od FE, zanima nas overklok potencijal i dobitak u oerformansama

Ukratko AmdStevo će morat navuć grafove 7xxxx za nekih 100%. Teške muke.

Armada sa preostalog brodića mali Kekec doživila novi potop. Bit će 6950 za 300e.

Da, RDNA 3 ce biti chiplet dizajn i beta tester prva grafa takve prirode za gaming, vidjet cemo kako ce latencije skalirati i frametime, a kolko se sjecam najvljivali su i power efficient arhitekturu spram Nvidia-e  samo kaj su brzo odustali od toga pa im po zadnjim leak-ovima grafe troše skoro identično RTX 40 seriji.

Ukljucujuci loše RT performanse i svakako manjak icega konkurentnog DLSS 2 a kamoli DLSS3 biti ce u velikom problemu... Nekako sumnjam da ce ih davati đabe pa da konkuriraju Nvidia-i, samo ce se prišlepati kao i na prosloj generaciji uz minirno nizi msrp

I po običaju imati će sporiji i lošiji proizvod.

Jedino di mogu konkurirati je cijena. Stavi malo sporiju grafu od 4090 za keka i po eura i voila. Win Win

EO super review DLSSa

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2022 16:22 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Robin Hood kaže...
Robin Hood kaže...

4080 12gb - kao 3090 

Aib modeli ce biti cca 5% brzi od FE, zanima nas overklok potencijal i dobitak u oerformansama

Nije ovo neka socijalna foundersica ko na nizim modelima, nece AIB modeli biti nista brzi, neki ce biti i sporiji jer nece imati 600W limit ko foundersica, neke samo 500W.... 

Stock takt je i onako bitan samo totalnim noob-ovima...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2022 16:32 (ansha).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Pogledao sad recenziju i od Digital Foundry,po svemu prikazanom za rtx4090 nema smisla nista ispod 4k ekrana/rezolucije radi cpu bottlenecka na 1080p,1440p pa cak u nekim slucajevima i na 4k rezoluciji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Pogledao sad recenziju i od Digital Foundry,po svemu prikazanom za rtx4090 nema smisla nista ispod 4k ekrana/rezolucije radi cpu bottlenecka na 1080p,1440p pa cak u nekim slucajevima i na 4k rezoluciji.

HRR 4K je minimum teski za 4090-ku, ko sta od davno govorim. 

Prosjecan framerate 4090-ke u 4K je mrvicu nizi od prosjecnog framerate-a 3080-ke u 1080p, a znamo da je 3080-ka teski overkill za 1080p. 

Zakljucak je da ce i u 4K trazit ultra brz procesor a i onda ce cesto bit u bottlenecku...

13 godina
ansha kaže...
MEGATAMA kaže...

HRR 4K je minimum teski za 4090-ku, ko sta od davno govorim. 

Prosjecan framerate 4090-ke u 4K je mrvicu nizi od prosjecnog framerate-a 3080-ke u 1080p, a znamo da je 3080-ka teski overkill za 1080p. 

Zakljucak je da ce i u 4K trazit ultra brz procesor a i onda ce cesto bit u bottlenecku...

13900k ?

12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Nevjerovatno je kako su procesori ostali u prasini sto se tice gaminga...i to najnoviji i najbrzi koje koriste recenzenti hardvera.

Nvidia je to naravno znala pa su zato dodali frame interpolaciju u DLSS3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Robin Hood kaže...
ansha kaže...
Robin Hood kaže...
Robin Hood kaže...

4080 12gb - kao 3090 

Nije ovo neka socijalna foundersica ko na nizim modelima, nece AIB modeli biti nista brzi, neki ce biti i sporiji jer nece imati 600W limit ko foundersica, neke samo 500W.... 

Stock takt je i onako bitan samo totalnim noob-ovima...

Naravno da ce biti brzi, taktovi ovise o temperaturi a AIB modeli 85% njih su poprilično veči i jači od FE hladnjaka. 

Sa nekih solidnim AIB modelom ce se moci oko 10% vise izvuci od FE modela.

Niti jedan predstavljeni cooler nije "puno" jaci od ovoga, da si proucio gradivo vidio bi da foundersica ima vecu masu od vecine AIB coolera.

A to da 6-7°C ima ikakve veze je potpuno krivo, to je razlika od 1-2 bin-a frekvencije, to je 15-30mhz tj. potpuno zanemarivo, najbitniji su silicon lottery i power limit, ko sta sam ti reko, dosta AIB-a ima nizi p.limit od foundersice.

10% vise od foundersice? Lol, ovo je vec sramotno neznanje, cestitam...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2022 17:01 (ansha).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Robin Hood kaže...

4090 nije nista puno veca od 3090 FE modela a lako provjeris koliko se vise izvuce sa dobrim AIB modelom, doduše to ovisi i o arhitekturi koliko se koja da nategnuti 

Izvuce se vise onda kad je FE model sa niskim power limitom i kad je na 80°C+, to ovdje nije slucaj, FE ima isti power limit i malo losiji hladnjak od najboljih AIB-a. Iz tih podataka bi svakome trebalo biti lako zakljucit da sa AIB-om neces imat spomena vrijedne razlike, kakvih 10%...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Evo ti primjer sa 3090 Ti foundersicom, clockana je max 2% sporija od najboljih zracnih AIB-a i 4% od vodeno hladjene. I to unatoc tome sta je ogranicena power limitom u odnosu na ostale.

Sa 4090-kom toga nema i foundersica se bez problema nosi sa SVIM AIB modelima. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Zato vise nit nema EVGA

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Santana kaže...

Zato vise nit nema EVGA

EVGA je imala dobar customer service, same kartice nisu bile nista posebno, cesto glasnije i toplije od drugih...

12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Malo je smijesno da sada odjednom DLSS stavljaju na performance a do nedavno se piskaralo da nista osim dlss quality ne valja za monitore jer gameri sjede blizu pa vide nedostatke.....

Vidio sam 4 recenzije do sad i u svakoj trpaju 4k native vs DLSS2 performance vs DLSS3 performance.

To je onda native 1080p u svim tim testovima,meni ne smeta dlss performance posto igram na TVu ali i tu se kuzi razlika naspram dlss quality pa se onda na monitorima moze jedino jos vise isticat ta razlika.

Uostalom,vi koji gejmate uz dlss na monitorima u kojoj rezi ga koristite i na kojoj postavci?...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
ansha kaže...
Santana kaže...

Zato vise nit nema EVGA

EVGA je imala dobar customer service, same kartice nisu bile nista posebno, cesto glasnije i toplije od drugih...

Ma oke samo AIB nema tu vise kaj radit. Ne mogu s nicim konkurirat.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
11 godina
MEGATAMA kaže...

Malo je smijesno da sada odjednom DLSS stavljaju na performance a do nedavno se piskaralo da nista osim dlss quality ne valja za monitore jer gameri sjede blizu pa vide nedostatke.....

Vidio sam 4 recenzije do sad i u svakoj trpaju 4k native vs DLSS2 performance vs DLSS3 performance.

To je onda native 1080p u svim tim testovima,meni ne smeta dlss performance posto igram na TVu ali i tu se kuzi razlika naspram dlss quality pa se onda na monitorima moze jedino jos vise isticat ta razlika.

Uostalom,vi koji gejmate uz dlss na monitorima u kojoj rezi ga koristite i na kojoj postavci?...

1440p DLSS quality 

15 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Igram Deathloop i DLSS sam sa Quality spustio na Performance jer je razlika skoro pa neprimjetna. 

Jedno i drugo je znatno bolje od native 4K.

Kuzim da oni sta nisu probali ne vjeruju u ovu zadnju tvrdnju.

17 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

ja ga vecinom iskopcam posto u 1440p mi ne treba

jedino ga koritstim u cyberpunku uz RT da bude igrivo iznad 60 fps-a

sve to ovisi o igrama, neke to imaju bolje podeseno, neke losije.

bas se igrao malo s time u RDRO i skoro nemam nikakvog poboljanja u fps-u a slika mi izgleda "cudnije"

neznam, jer da mi stavis dvije slike jednu do druge sigurno nebi znao koja je koja

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Kome ce prodat 8k pricu?

99% pc gamera je na 1080p/1440p i tranzicija na 4k tek treba doc tako da je 8k u okvirima masovnog pc gaming tamo negdje 2028/30

Treba vidjet kako igre izgledaju u 8K naspram 4k,do sad sam vidio samo video sadrzaj i nije da sam sjeo na pod,radilo se o LCDovima i OLEDima 55/65inch u 8k.

Kakva je uopce razlika na monitoru od recimo 27inch....dali to uopce kuzimo pitanje je.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2022 18:17 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ansha kaže...
MEGATAMA kaže...

Igram Deathloop i DLSS sam sa Quality spustio na Performance jer je razlika skoro pa neprimjetna. 

Jedno i drugo je znatno bolje od native 4K.

Kuzim da oni sta nisu probali ne vjeruju u ovu zadnju tvrdnju.

Bas cu probat kasnije Deathloop native 4k vs dlss performance...zainteresirala me tvoja izjava....

12 godina
Robin Hood kaže...

To ti je isti postotak otprilike koji ce i kupiti rtx 4090 

Iako nije 8K marketing samo navlacenje na 8K panele, nego vise navlacenje na mega performanse i snagu nove serije

Ja planiram ic na 8K oled tek za mozda 2-3  godine pa ce mi onda sva ta snaga imat svrhu,naravno tada ce vec bit rtx5090.

Samo pitanje je koja dijagonala panela ima smisla sa 8k rezolucijom da uistinu mogu rec....koja razlika naspram 4k.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Nažalost treba prostora za 8k i ispod 75 incha nema smisla za tu rezu imho...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2022 18:30 (4mal).
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

A pričamo o DLSS-u već par godina koliko je dobar...nama koji to koristimo konstantno svakodnevno u svim igrama, niš čudno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

Nažalost treba prostora za 8k i ispod 75 incha nema smisla za tu rezu imho...

Trenutno je LG Z2 8k oled od 77inch u Saturnu 10600eu,ostaje za vidjet koliko ce otic dolje ta dijagonala u iduce 3 godine.

Vjerovatno na nekih 3500eu....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice