Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 604.040
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

Slažem se, ali nemam pojma odakle si izvukao taj post, to je staro 100 godina{#}

16 godina

referentna gainward gtx660ti u portia za 2429 kn bolji izbor od xfx hd7950 -2519kn kojemu onaj mini ventilatorčić na sredini više odmaže nego pomaže

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 20:49 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Uh nisam dugo bio aktivan u ovoj temi :). I vidim da je gtx660ti van. Sad koliko se sjecam govorilo je se da po izlasku te kartice je trebala skoro ici van i gtx685.... Pa jel ima ikakvih vijesti o tome?
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
17 godina
ceco22 kaže...
Uh nisam dugo bio aktivan u ovoj temi :). I vidim da je gtx660ti van. Sad koliko se sjecam govorilo je se da po izlasku te kartice je trebala skoro ici van i gtx685.... Pa jel ima ikakvih vijesti o tome?

zašto ne uzmeš 690gtx?

Da Bog da svi čiteri dobili rak kostiju,tako da ne mogu držati jebeni miš u ruci.Tada će imati barem malo opravdanja za varanje.
14 godina
neaktivan
Nisam ljubitelj dual gpu kartica.... A i gtx685 bi trebala biti jeftinija od iste :)
13 godina
protjeran
dery kaže...

referentna gainward gtx660ti u portia za 2429 kn bolji izbor od xfx hd7950 -2519kn kojemu onaj mini ventilatorčić na sredini više odmaže nego pomaže

A vidi macke za samo 190HRK vise nego ta referentaca.Pojede ju za dorucak po pitanju temperatura, tisine, clock potencijala.

clock2much
14 godina
neaktivan
ceco22 kaže...
Nisam ljubitelj dual gpu kartica.... A i gtx685 bi trebala biti jeftinija od iste :)

Ih, nacekat ces za GTX 685 iz vise razloga.

Ta karta ce zapravo doci u okviru nove 700 serije i tu grafu pogoni GK110 chip, koji tek u Tesla varijanti izlazi krajem ove godine.

Ali hell yea, 7.1 milijardi tranzistora, bit ce zanimljivo.

14 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

uf sad sam jos manje pametan.. {#} dokle se kloka 7950 i kolko se dobija u usporedbi sa 660ti?navodno se dobije boost na 660 dizanjem memorije.. 

Nemas kaj razmisljat, ako oce plug & play karticu - 660ti, ako oces za iste pare karticu jednaku snagom ko 680 kad 3 slidera u OC software-u pomaknes desno - 7950.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 23:44 (sHOCKRE).
13 godina
neaktivan

Kako je prije 4 godine bilo dobro kad su cijene grafičkih kartica bile na najnižoj razini kad se najjaca kartica (tada je bila hd 4870) mogla nabaviti za 2300 kn a sada za karticu iz srednjeg segmenta moraš izdvojiti oko 2600 kn ehh žalosno cijene grafa idu gore kao i gorivo al gorivo barem pojeftini za 5 lipa na jedan dan dok kod grafa to nije slučaj može samo gore ić xD.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 23:55 (Shockwave).

7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ma budem si uzeo sigurno sad MSI ili Asus GTX680... Vrijeme je da GTX580 ide dalje :) .. A i ne bi uzimao odmah stock GTX685.. Cekao bi neki model sa boljim hladjenjem... Vidim samo da su nagadjanja oko izlaska modela 6xx serije pokazala tocnim, pa me zanima jel ima novosti o GTX685. Ako bi bila van do kraja 12 mjeseca to bi bilo odlicno :)
Btw. Jel se meni cini ili gtx680 je nestalo po nasim trgovinama? Trazio sam MSI TF OC sto je bila u linksu 4.500 kn sad je nema skoro nigdi.
14 godina
neaktivan
ceco22 kaže...
Ma budem si uzeo sigurno sad MSI ili Asus GTX680... Vrijeme je da GTX580 ide dalje :) .. A i ne bi uzimao odmah stock GTX685.. Cekao bi neki model sa boljim hladjenjem... Vidim samo da su nagadjanja oko izlaska modela 6xx serije pokazala tocnim, pa me zanima jel ima novosti o GTX685. Ako bi bila van do kraja 12 mjeseca to bi bilo odlicno :)
Btw. Jel se meni cini ili gtx680 je nestalo po nasim trgovinama? Trazio sam MSI TF OC sto je bila u linksu 4.500 kn sad je nema skoro nigdi.

Bruderu, nece biti GTX 685, nema toga, Nvidia scrapovala, to ce biti 28nm refresh, tj. bit ce flagship nove 700 serije.

Samo djabe cekas. 

Jer da izdaju GTX 685 sada, kako bi regulisali cijene cijele 600 serije? Prosla su vremena kada se Single Gpu referentni mogao da cijeni preko 600USD.

Cijena proizvodnje GK110 chipa je ogromna(ne mora se biti informaticki pismen da se skonta da proizvodnja chipa sa tolikim broje trazistora je skupa, ovo sam napisao da pojedinci ne napadnu kako su to lazi i itd), cak je bilo i rumora da za desktop trziste nece moci da izađe u "jednom" komadu, nego ce morati da sijeku jednu ili dvije grupe, ali ipak neka to ostane na rumoru.

Kupi neki custom GTX 680 i be happy.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 0:16 (Leopard_st).
15 godina
neaktivan
Shockwave kaže...

Kako je prije 4 godine bilo dobro kad su cijene grafičkih kartica bile na najnižoj razini kad se najjaca kartica (tada je bila hd 4870) mogla nabaviti za 2300 kn a sada za karticu iz srednjeg segmenta moraš izdvojiti oko 2600 kn ehh žalosno cijene grafa idu gore kao i gorivo al gorivo barem pojeftini za 5 lipa na jedan dan dok kod grafa to nije slučaj može samo gore ić xD.

slažem se, cijene su podivljale, plaće su iste ako ne i manje. ne znam šta ovi misle, al nismo svi od todorića djeca pa da možemo pratit tempo dizanja cijena koji oni rade iz godinu u godinu. za dvije godine, plaćat će se 6000 kn, dizat krediti da bi se kupila jača grafička. stvarno smiješno, bolje da ne proizvode ništa, nego da se ovako preseravaju i nas na neki način provociraju tim nenormalnim cijenama.

14 godina
neaktivan
Pa trazim si sad svakako msi ili asus dc II gtx680... Ali mi MSi nema za razliku samo dva mjeseca prije.... Nadam se da opet dodje skoro, jer ove sto su ostale po nekim trgovinama i cijenom od skoro 6000kn ce vjecno biti njihove...
13 godina
protjeran
Ruža kaže...
Shockwave kaže...

ene su podivljale, plaće su iste ako ne i manje. ne znam šta ovi misle, al nismo svi od todorića djeca pa da možemo pratit tempo dizaslažem se, cijnja cijena koji oni rade iz godinu u godinu. za dvije godine, plaćat će se 6000 kn, dizat krediti da bi se kupila jača grafička. stvarno smiješno, bolje da ne proizvode ništa, nego da se ovako preseravaju i nas na neki način provociraju tim nenormalnim cijenama.

Šta misle, ništa što se tiče hrvatske, mi smo toliko beznačajni da količina prodanih kartica kod nas bilo nvidie bilo ati-a je njima u količini ukupnih prodanih kartica samo statistička pogreška, i zato ih boli briga što je kod nas standard takav kakav je i zbog nas sigurno nemisle smanjivat cijenu. Morate znati da svake godine novac gubi na vrijednosti pa je povečanje cijena logično, a to što kod nas plače nerastu to je druga priča.

Cijene nespuštaju jer ide prodaja pa ih boli briga što oni u hrvatskoj moraju dati cijelu plaću na jednu karticu. Oni nikog neprovociraju, ako imaš love kupit ćeš karticu a ako nemaš nečeš, a stvarno trebaš bit budala da dižeš kredit i kupuješ grafičku.

15 godina
neaktivan

klimu veš mašinu i da ne nabrajam mogu kupit za te pare, koje ću sada dat za 660Ti. da ga hebeš, tu se vidi razlika u tome koliko oni precijenjuju svoj rad, pogledaj kolika je mašina i klima a kolika grafička i sve ti bude jasno. puca mi ona stvar koliko su oni tranzistora stavili, i s čime sve ne opravdavaju svoje provokativne cijene. nije normalno da u vrijeme najveće krize, oni podižu cijene još jače, i to rade svi i ovi naši i ovi njihovi. njima je kriza odlična prilika, da preko leđa običnog malog čovjeka zarade veliku paru. na žalost, dok god imaju kupce neće se stvari promjenit. a kupce će imat, jer će neki prije otić u trgovinu po grafičku, nego po kruh i mlijeko.

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da ja dao za klimu 2600 kn i sad da dam za karticu 2600 malo mi pre smijesno jel.. e nes majke ti.. {#}

xfact
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 10:10 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
dery kaže...

A vidi macke za samo 190HRK vise nego ta referentaca.Pojede ju za dorucak po pitanju temperatura, tisine, clock potencijala.

proizvod nije dobavljiv.. imali oni u ponudi i 7970 za 3300 kn pa kenjali da se nemoze nabavit i nisu znali kad ce doc.. taj protis mi se sve vise gadi osobito kad vidim ulje za autobobile na prvoj stranici.. lol

adit :vidim sad je imaju (7970)ako je za vjerovat..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 10:13 (=xfact=).
13 godina
protjeran
clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

imaju je i u protisu.. :/ nije cjena nista pala vec pun k a ni nece cini mi se..  si ti sebi zel kakvo pojacanje?cpu / gpu?

gledam gtx 680.. savrsen primjer lihvarstva i pohlepe nasih trgovaca.. sve preko 4000kn steta kaj nepostoje neki zakoni za sankcioniranje i namjestanje cijna kod nas.. sramota sto rec..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 10:20 (=xfact=).
13 godina
protjeran
=xfact= kaže...

imaju je i u protisu.. :/ nije cjena nista pala vec pun k a ni nece cini mi se..  si ti sebi zel kakvo pojacanje?cpu / gpu?

Sa G530 presao na Phenoma II X4 @ 3.6GHZ i SOC GTX260 216SP OC :) Jede sve sto joj bacim, uz malo zrtvovanja AA algoritama, uskoro ce i novi HD7XXX GPU, jos se mislim koji :)

Morate shvatiti da se ne isplati dati za GPU toliko novaca, po meni je HD7850 najisplativija kartica po pitanju svega sto nudi, dobijete GTX580 sa jako malom potrosnjom, disipacijom topline a cijena 1800HRK.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 10:24 (Vegeta).
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
=xfact= kaže...

Sa G530 presao na Phenoma II X4 @ 3.6GHZ i SOC GTX260 216 SP :) Jede sve sto joj bacim, uz malo zrtvovanja AA algoritama, uskoro ce i novi HD7XXX GPU, jos se mislim koji :)

Ja bi na tvom mjestu bubnuo 7870 kad dodje ovi treci price drop u zadnjih par mjeseci do nas. clock mogucnosti su ogromne, a ti ionako klokas previse.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
15 godina
neaktivan

Evo ja narucio jutros iz protisa tu gigu 7950, mislim da je bila zadnji komad cim se status promijenio. Ipak sam isao na nju ne na 660ti, jebiga cooler mi je nesavladiv ^^

Sad samo da stigne u Os sto prije. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Jep, 7870 je najclockabilnija kartica od svih modela ATI 7XXX serije, steta sto Nvidia nije omogucila otkljucavanje napona kao ATI pa da i nju peglamo, sigurno bi uzivali :)

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
=xfact= kaže...

Morate shvatiti da se ne isplati dati za GPU toliko novaca, po meni je HD7850 najisplativija kartica po pitanju svega sto nudi, dobijete GTX580 sa jako malom potrosnjom, disipacijom topline a cijena 1800HRK.

meni je bezveze ic na to sa 560ti.. ja bi najmanje 7950 / 660ti..  drugo je ko ima nesto slabije pa ide sad na novo.. onda je jako isplativa za tu lovu.. doduse i njoj bi cjena trebala bit niza za 200-300 kn.. onda bi isla ko vruce kifle..

:edit kad dodju 660 650 modeli ili kak ce se vec zvati pa mozda ode i to konacno dole..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 10:26 (=xfact=).
13 godina
protjeran

Ti si ubodes lijepo 660TI ili 3X WF 7950, ako kupis crvene opalis ju na 1.1-1.2GHZ i imas karticu identicnu GHZ 7970 i GTX680, pitaj Elinu kako igre lete na tako clockanoj 7950.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Shockwave kaže...

Cijene za HD 4870 su se kretale između 1900 i 2000.

14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
=xfact= kaže...

Sa G530 presao na Phenoma II X4 @ 3.6GHZ i SOC GTX260 216SP OC :) Jede sve sto joj bacim, uz malo zrtvovanja AA algoritama, uskoro ce i novi HD7XXX GPU, jos se mislim koji :)

Ovo, nakon toliko high end kartica, od sada def slijedim ovo, nije problem dati određene novce u tom trenutku za grafu, ali problem je vratiti nesto od tih novaca na prodaji.

Ovde u BiH je jos gore, npr. ja sam na GTX 480 izgubio 250 eura, strasna suma, jos se skoro 2 mjeseca vukla po oglasima.

16 godina

gtx660ti ruši cijene pa čak i hd7850,davno vam to rekoh,skeptici me razapeše {#} vijest

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A viđu ti ovo, u europi GTX 660Ti 30ojra jeftinija od HD 7950. I košta oko 2100kn. Kod nas najjeftinija u Portio za 2400kn. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 12:43 (sharxtreme).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
sharxtreme kaže...

A viđu ti ovo, u europi GTX 660Ti 30ojra jeftinija od HD 7950.

ima je več za 280€

stiže i gtx660 vijest

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice