Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 603.988
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

ma gledam u linksu, jer jedino on nudi neku kvalitetu u mom gradu, i imaju samo gainward msi još ništa. i bih msi rađe, samo morat ću čekat ove iz linksa da je uvrste u ponudu a za to stvarno nemam živaca, a nekako me strah naručivat preko weba da mi neki mentol ne polomi grafičku prilikom dostave, i napravi mi nepotrebne komplikacije. pa ću morat jedno tjedan dana čekat, da je uvrste u ponudu. i slažem se, hladnoća i tihoća na prvom mjestu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Samo strpljenje. A reci mi koja je MSI u pitanju, jel ona sa nereferentnim plavim hladnjakom? Ja bih lično išao na nju ako razlika u cijeni nije izražena..

OVA 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 13:02 (pharmakon).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

preporuke te 660ti od MSIa, uzeo jučer umjesto 560ti je stavio i osjetno je bolja u igrama

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
pharmakon kaže...

Samo strpljenje. A reci mi koja je MSI u pitanju, jel ona sa nereferentnim plavim hladnjakom? Ja bih lično išao na nju ako razlika u cijeni nije izražena..

OVA 

da, na nju mislim. odlična je, osvojila me i izgledom.

13 godina
neaktivan

U tom slučaju, moj savjet je da sačekaš.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Jer bi netko bio voljan stavit link od nekestranice gdje je graf u kojem su starije grafe(6xxx, 5xx) kao i novije 7xxx i 6xx a da ima neke tablice jacine,potrosnje sli i cross included? Na moru sam sa mobom pa mi je tesko googlat. Kontao sam si da cu uzet 660ti ali mi je cijena malo too much... takoder jer netko ima iskustva kod kupnje na rate sa kreditnom jer se moze dio dat u cashu a ostatak na raete? Hvala
Samo Hajduk živi vječno ! (ili dok im ne iskljuce struju))
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa nekupuješ auto da dio platiš u kešu a dio na rate {#}.

13 godina
neaktivan

Ima,  kad platiš učešće (keš) + ostatak na rate {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa to je opće poznato kod kupovine pokretnina i nekretnina. Samo, nekako sumnjam da se praktiira kod elektronike od 2500 kn {#}.

15 godina
neaktivan

Radim preko studentskog prodaju satova i ljudi cesto tako znaju kupiti neki sat koji kosta cak i manje od 1000kn. Nikakva strana pojava.

Eto i ja odlucio, u ponedjeljak cu uzet tu msi 660ti. Nadam se da necu pozaliti sto nisam uzeo gigu 7950 ;). 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Da ali ako bi uzimao za cirka 3k kuna, radje bi soma i pol dao u keshu a ostalo na dvije,tri rate. Neda mi se mislit i placat nesta godinu dana. A i banana mi je sto mi je limit na studentskom americanu 2k kuna.
Samo Hajduk živi vječno ! (ili dok im ne iskljuce struju))
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sentry kaže...

Radim preko studentskog prodaju satova i ljudi cesto tako znaju kupiti neki sat koji kosta cak i manje od 1000kn. Nikakva strana pojava.

Eto i ja odlucio, u ponedjeljak cu uzet tu msi 660ti. Nadam se da necu pozaliti sto nisam uzeo gigu 7950 ;). 

Nećeš, jer omjer je otprlike 50-50. I s OC 7950, u nekim igrama je bolja 660Ti, čak i od one famozne Ghz 7970, a brijem da kad dođu neki noviji driveri da će i u onim igrama gdje kaska za OC 7950 bit tu negdje. Mislim da kad je riječ o te dvije grafe nema neke velike dileme, i jedna i druga su best buy, s time da je još uvijek 7950 u većini slučajeva skuplja nego 660Ti i zato sam se odlučio za nju, iako trenutno u nekim igrama kaska za 7950. Jer gledam dućane, u rijeci nigdje nema za kupit jeftinija od 2900 kn, 200 kuna i nije neka lova al već sam otišo 200 u plus jer sam očekivao da će bit 2500, kako se i vani prodaje. Tako da nemam namjeru keširat još dodatnih 200, da bi dobio 7-8 fps u prosijeku više. A i nisam neki cici mici tip, da vidim veliku razliku u igri zbog desetak fps-ova manjka.

14 godina
neaktivan

Haj sad mi recite koliko ce vas koji ucestvujete u ovoj raspravi kupiti jednu od dvije doticne grafe?

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 21:50 (Leopard_st).
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Što ako ljudi ne kupe nijednu od ovih grafičkih? Ti ćeš im zabranit da raspravljaju na forumu? Ajde klinac moj..

1 1 hvala 0
13 godina
Leopard_st kaže...

Haj sad mi recite koliko ce vas koji ucestvujete u ovoj raspravi kupiti jednu od dvije doticne grafe?

Ajde sada u temu, vaš auto snova i postavi takvo pitanje. A ako te baš zanima ja ću si uzeti cijelu kolekciju kepler grafički, ono, da mi pašu uz nove patike. trep trep*

Aut vincere, aut mori!
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 22:30 (Et_Tu_Brute?).
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

ja kupujem sto posto msi 660ti, čim dođe u moj grad, naravno da nisam nostradamus pa da znam kad će to bit al čim dođe moja je. za ostale ne znam, a i iskreno ne zanima me šta će ostali i kako će se ostali osladit. jedno je sigurno, i 660ti i 7950 su odličan izbor za razumne pare, kad se sjetim da su neki davali 3800, 4000 kn za 580 1.5 GB a sada ljudi za 2600 mogu nabavit obadvije, onda su riječi suvišne. Iako mnogima i sada i jedna i druga preskupe, al mislim da za ovakvu kvalitetu treba i posegnut u džep a ne glumit ogorčenje neko, ipak su ovo kvalitetniji proizvodi i za to ne bi smio biti problem dati 2600-700 kn. naravno oni koji imaju vremena čekat, neka pričekaju jedno šest mjeseci kad će cijena biti nekih 2300-400 kn, al ne trebaju se nadat nekom velikom padu cijena, ipak su ovo proizvodi kojima se cijena teško ruši. najviše cijene padaju kad dolazi nova paleta grafičkih, amd nvidija nebitno, onda ove padaju osjetno e al onda nitko neće "stare mašine" hehe. svi bi novo, i najjače al za sitne pare, a to obično tako ne ide, ako hoćeš novo i nabrijano moraš to i dobro platit. tako danas svijet funkcionira, meni je samo glupo da se potencira ovaj rat između 660Ti i 7950 fanova, jer i jedna i druga grafulja pruža maksimalni užitak prilikom igranja, tako da se nadam da se neće otegnut ta nepotrebna rasprava moj tata je....

14 godina
neaktivan
Broadwell kaže...

Što ako ljudi ne kupe nijednu od ovih grafičkih? Ti ćeš im zabranit da raspravljaju na forumu? Ajde klinac moj..

Ti samo izvrces moje rijeci, ovo je vec treci put. Stvarno ne znam WTF is wrong with you.

Nego moze ovako, ne obracaj mi se, moze?

Necu ni ja tebi i imamo super deal.

@Ruza, ovaj put se slazem sa tobom.

Necu da pocinjem nekakve rasprave.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 14:57 (Leopard_st).
15 godina
Leopard_st kaže...

Jel to relevantno? To koliko ljudi če kupit karticu je apsolutno nepovezano s količinom znanja i korisnih podataka podijeljenih u ovoj temi. Kupovima ove kartice je privatna stvar ljudi, mogu je svi kupit i nitko ni ne spomenit da ju je kupio a može je i nitko kupit. Opet, da li to IKAKO utječe na ovu raspravu? Nije. Prestani spammat lijepo molim.

EDIT:also kako bi bilo da ti pocnes gledat svoja posla? Tko si ti da ovde govoriš ljudima o ćemu ce raspravljat? Napusti temu ako ti smeta što ljudi komentiraju nove modele koje NE namjeravaju kupit.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 14:53 (athlon64).
13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Jel može dodatno objašnjenje?

14 godina
neaktivan

eto vratih se sa mora i sela natrag u metropolu pa gledam jesam ja to jos pijan ili kaj? 2600 kn gtx 660ti? {#}

http://www.anandtech.com/bench/Product/550?vs=647

po meni ispada da je gtx 660ti bolji buy.. za mene naravno.. stock vs stock e sad radeonka se sig vise i bolje kloka.. pitanje je moze li nadoknaditi taj zaostatak u (10fpsa) b3 kada se obave kartice klokaju?

BROADWELL - PUNO.. trebala bi bit 2200 -300 plafon..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 12:51 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Što, puno ili malo?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

IMHO nvidia je malo promašila procjenu. Trebalo je ovako biti:

GTX 680=Konkurencija HD 7970

GTX 670=Konkurencija   HD 7950

GTX 660 Ti = Konkurencija HD 7870

Oni su posavitli GTX 680 kao malo brzu od HD 7970, GTX 670 kao jednaku HD 7970, a GTX 660 Ti kao HD 7950.

Trebali su usporiti i GTX 670 i 660 Ti i naravno cjene regulirati i tako bi bilo puno bolje.

2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Valjda oni sami znaju što im je najbolje, inače nebi bili tu gdje jesu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 12:59 (Broadwell).

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
=xfact= kaže...

eto vratih se sa mora i sela natrag u metropolu pa gledam jesam ja to jos pijan ili kaj? 2600 kn gtx 660ti? {#}

http://www.anandtech.com/bench/Product/550?vs=647

po meni ispada da je gtx 660ti bolji buy.. za mene naravno.. stock vs stock e sad radeonka se sig vise i bolje kloka.. pitanje je moze li nadoknaditi taj zaostatak u (10fpsa) b3 kada se obave kartice klokaju?

BROADWELL - PUNO.. trebala bi bit 2200 -300 plafon..

Kakvih 10FPS-ova u BF3?Nema ti toga vise, 12.8 driveri su donijeli boost kao i boost bios za 7950, sada su identicne, razlike nema uopce, clockom HD7950 na 1200MHZ 660TI proguta prasinu jer je takva 7950 jednaka GHZ 7970 i GTX680 stock.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 14:07 (Vegeta).
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
=xfact= kaže...

...

Kakvih 10FPS-ova u BF3?Nema ti toga vise, 12.8 driveri su donijeli boost kao i boost bios za 7950, sada su identicne, razlike nema uopce, clockom HD7950 na 1200MHZ 660TI progura prasinu jer je takva 7950 jednaka GHZ 7970 i GTX680 stock.

aj nabaci kakav link jer me interesiraju obadve kartice.. {#}

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 14:04 (=xfact=).
13 godina
protjeran

GTX660TI vs HD7950 sa non boost biosom, pogledati video na 4:44

HD7950 Bios boost i novi driveri review

Blizu GTX670, na GHZ jednaka HD7970 non GHZ i GTX670.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 14:10 (Vegeta).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

uf sad sam jos manje pametan.. {#} dokle se kloka 7950 i kolko se dobija u usporedbi sa 660ti?navodno se dobije boost na 660 dizanjem memorije.. 

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 14:31 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
=xfact= kaže...

uf sad sam jos manje pametan.. {#} dokle se kloka 7950 i kolko se dobija u usporedbi sa 660ti?navodno se dobije boost na 660 dizanjem memorije.. 

Sigurno da se na 660TI dobije boost clockanjem memorije jer igre koriste sigurno do 200GB/s, preko ne.

HD7950 Winforce3X i ostale nereferentace idu na razinu GTX680, to ti je 1200/1600, tocno ti taktovi.Za takvo sto treba otprilike od 1.175V-1.225V :)

clock2much
14 godina
neaktivan

Sve karte nove serije nije bitno AMD/Nvidia dobivaju veoma dobar boost clockanje memorije ako im je propusnost ispod 200GB/s.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 15:12 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Ne treba ti nikakav test, teselacija je sama i uvedena i koristi se već masivno u grafici (još od pojave Radeona 8500 iz 2001. godine u svijetu računalstva) upravo zbog ovakvih ograničenja. umjesto da šalješ mesh sa ogromnim brojem poligona kroz cijeli sustav i opteretiš sabirnicu, sada šalješ mesh sa vrlo malo poligona što radi osijetno manje opterećenje na sabirnicu, i onda ga gpu na visokom nivou poveća kada je to zaista potrebno. teselacija i dalje ovisi koliko gpu, odnosno njegove jedinice brzo izvršavaju to povećanje poligona. tu se jako štedi opterećenje bus-a i ne samo pci-ex sabirnice vec i memorijske sabirncie kod gpu-a i vram.

Ako je itko upoznat sa 3DS Maxom, Mayom, Blenderom (iako blender ne podržava teselaciju ali podržava displacement maps). Tesselacija postoji već odavno ali za nju nije nađena neka posebna svrha u igricama jer tada nisu postojale različite tehnologije koje bi je iskoristile poput Displacement Mapa (ne znam hrvatski termin xD)  Tesselacija u biti način subdivizije koji se razlikuje od tradicionalne subdivizije po tome što tradicionalna subdivizija dijeli jedan poligon npr. jedan kvadrat u četri kvadrata. Tesselacija pretvara jedan kvadrat u dva trokuta, a to znači manje poligona tojest vertexa, što znači manji stres za grafičke kartice. Microsoft je mogao updateat DX9 da omogući tesselaciju, ali to bi im bilo kompliciranije i radije su stvorili novi API i time su postigli dva cilja: lakše uvođenje teselacije i potreba za novim windowsima, a svojim su partnerima omogućili da prodaju nove grafičke koje podržavaju novi API koje stare grafičke ne podržavaju i time povećali prodaju svojih Windowsa i grafičkih kartica svojih partnera. No moguća je i postoji teselacija na starijim API-ovima poput DX9 koju su napravili neslužbeni izvori radi testiranja, debugiranja i čisto radi znatiželje da li je to izvedivo na starijim API-ovima No teselacija je stvarno korisna u korištenju već navedenih displacement mapa koje se generiraju ili iz mesha ili iz već postojećih slika textura. Displacement mape omogućuju dizanje vertexa na određenim visina koje su predodređene vrijendostima iz displacement mape i tako stvaraju nove oblike koje čine model realističnijim i slični visokopoligonskim modelima (oko 8 milijuna poligona). Dakle, teselacija sama po sebi, ali naročito u kombinaciji sa displacement mapama stvara kompleksni model od samo 10, 000 poligona koji izgleda gotovo jednako kvalitentno kao ti isti modeli sa recimo 4,000 000 milijuna poligona. To sve omogućuje developerima veću slobodu u stvaranju kompleksnih meshova bez potrebe "pečenja" normal mapa iako se one koriste najčešće u kombinaciji sa displacement mapama. To su sve vrlo složene aplikacije koje se sastoje od kompleksnih algoritama.

CPU: 1090T CPU cooler: CM 612S MB: ASUS M5A78L LE RAM: Corsair 2X2GB @ 1600MHz XMS3 Classic Heatspreaders PSU: Corsair GS600 GPU: AMD Sapphire HD 6870 1GB DDR5 900MHz HDD: Hitachi 500GB PC casin
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice