Ako je airflow unutar kućišta dobar onda može potpuno pasivno, al u suprotnom nikako ne preporučam. Zna se to pošteno uskuvat, znan jer san se i sam prije glupira sa potpuno pasivnim kompom. Najbolja opcija je potpuno pasivna verzija pa onda neki 120mm vent stavit da puše po njoj, ako ne to onda neka sa aktivnim hlađenjem pod uvjetom da je tiha.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pasivne stvari mi nikad nisu uljevale povjerenje.
Najbolje ti je uzet pasivnu i gore pričvrstit neki tihi veliki ventilator i stavit ga na 5V ili 7V
onda mogu staviti accelero s2 na grafu i jedan 120mm vent gore..
mene interesira potupna pasiva, čak bih uzeo HD6670 ultimate verziju od sapphire-a.. i napraviti lijepi airflow sa dvije 120mm puhalice..
@leopard
o svakoj stvari, pa tako i računalo, treba voditi brigu i "mijenjati ulje" na vrijeme, čistiti "filtere goriva" i općenito pratiti kako stroj radi..
ako se tako pazi, sve je pod kontrolom i nema opasnosti od havarije.. a i uvijek u biosu postoji "shut down temp." ..
onda mogu staviti accelero s2 na grafu i jedan 120mm vent gore..
mene interesira potupna pasiva, čak bih uzeo HD6670 ultimate verziju od sapphire-a.. i napraviti lijepi airflow sa dvije 120mm puhalice..
@leopard
o svakoj stvari, pa tako i računalo, treba voditi brigu i "mijenjati ulje" na vrijeme, čistiti "filtere goriva" i općenito pratiti kako stroj radi..
ako se tako pazi, sve je pod kontrolom i nema opasnosti od havarije.. a i uvijek u biosu postoji "shut down temp." ..
Ja bi rađe išao na 7000 radeon ili 600 kepler nesto iz najnizeg segmenta. Jer jako brzo dobiju svoju realnu cijenu i manje trose, manje se zagrijaju itd..
7770 je par mjeseci nakon izlaska pala na svoju realnu cijenu, tako bi trebalo bit i sa nvidiinim lower endom kad ga napokon izbace..
Neznam dal je netko stavio al evo i kod nas prve cijene za GTX660 Ti ( Gigabyte WindForce 2X )- 2.639 KN !
Padat će cijena još, tek je došla.
Zanimljivo je to kako se pojavila grafa kod nas a još nije ni bila službena promocija !! Obestinila se moja prognoza o cijeni i činjenici da to nije "best bang for a buck". HD 7850 2GB je kralj omjera "cijena-performanse". Ova je preskupa, a uostalom je i skuplja od HD 7950 koja je bolja grafa.
Zanimljivo je to kako se pojavila grafa kod nas a još nije ni bila službena promocija !!
U usa je na policama za 299.99$ vidi
hd7950 je bolji izbor ako će joj cijena bit podjednaka, početna cijena je napumpana za 300 kuna više nego šta treba biti
Zanimljivo je to kako se pojavila grafa kod nas a još nije ni bila službena promocija !!
U usa je na policama za 299.99$ vidi
hd7950 je bolji izbor ako će joj cijena bit podjednaka, početna cijena je napumpana za 300 kuna više nego šta treba biti
OMG samo 299 dolara, pa ja ću se propucati od muke
Gle one Zotacove što je ružna !!!
Phantom
btw. kakav je PCB, jel identičan kao kod GTX670?
nečeš s njom u krevet
ružnija je gigina
Nakraju ipak ce bit skuplja od 7950..
"The price varies from $299 to $429"
Kad će 650-tka?
Nakraju ipak ce bit skuplja od 7950..
"The price varies from $299 to $429"
neki najači modeli skuplji i od hd7970 .....lol
Kad će 650-tka?
početkom rujna
Nakon ASUS DCII 660TI TOP druga najjaca, i iskreno nije ruzna, meni ne :)
colorful izgleda jako dobro
Nakon ASUS DCII 660TI TOP druga najjaca, i iskreno nije ruzna, meni ne :)
Bas je sexy Zotac sa orange/black kombinacijom.

Iskreno EVGA i ASUS su mi najgori u ovim GTX 660 ... EVGA koristi ovaj shrot cooler na Overclocked kartici a ASUS je stvarno dosadan već sa tim coolerom svaka kartica identičan hladnjak
Poanta dizajna kartice je da je tih i ucinkovit, a ne zanimljiv...

nikakve veze kako gpu izgleda nego kako radi,ionako ga ne gledamo jer je u kućištu,neka izgleda kao kanta ali neka se ne čuje i neka dobro hladi

Zna li se kolike su joj temperature?
Zna li se kolike su joj temperature?
Ima screen na kraju, ova referenta, 77C joj max.
NV je sa 6 serijom do sad napravila pre odlican posao ova mala nisko troslilica rastura samo tako
amd baj baj