Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 619.688
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Jel neko upoznat sa činjenicom da hyper threading utiče na bolje performanse u BF3 multiplayer? Imate dolje link i tabele (prva je sa isklj. HT, a druga sa uključenim). Ovo je izgleda jedina igra gdje i7-2600k ima prednost u gejmingu u odnosu na i5-2500k upravo zbog HT. Mada sve treba uzet sa rezervom.

http://www.overclock.net/t/1196856/official-amd-radeon-hd-7950-7970-owners-thread/2440

HT off HT off
HT on HT on
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

Pa neznam šta se tu imaš čudit. Ako igra mođže koristiti više od 4 jezgre ( ili threada ), tada će i7 bit brži od i5 ako se složi toliko moćan GPU sustav da se osjeti nedostatak jezgri kod i5. U protivnom razlike nema, osim u extremnim sustavima. To je tako jednostavno.

13 godina
neaktivan

Pa nisam znao da BF3 MP ima koristi od HT. Mene lično zabolje, ovaj moj i5 za sad jede sve što mu se baci tako da {#}

Ali padaju u vode one silne preporuke po netu da preko 2500k za gejming ne trebaš, samo tolko.

edit: da se jednim dijelom ogradim ipak od ove moje izjave - treba sve uzeti sa rezervom. HT navodno izaziva microstuttering u nekim igrama, tako da ga gejmeri obično gase. Sve u svemu - kod četvorojezgarnih procesora daleko više benefita imamo od overkloka nego od HT. Ali ako ovdje imamo situaciju da je DICE programirao BF3 MP tako da ima koristi od HT, vjerovatno ćemo u skorijoj budućnosti imati više takvih igara. Mada sve naravno zavisi od programera, imamo danas sigurno i nekih modernih igara koje ne koriste više od 2 jezgra. 

Ali iskreno - sve je ovo preseravanje. Nemojte pogrešno da me razumijete, volim ja ovakve diskusije gdje cijepamo dlaku na dijelove. Al kad se sve te komponente poslože u kućište, "velike" razlike oko kojih se ovuda prepiremo u praksi postaju skoro neprimjetne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 12:09 (pharmakon).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Samu u BF3 MP se vidi prednost i7 nad i5, u SP nema toga.

To je iz razloga jer je puno vise stresa na procesoru u MP nego u SP, zbog raznih stvari.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imaš fanatike koji kupuju komp da bi igrali uglavnom BF3 MP. Smiješno mi je da ih sad gledam kako plaču i cmizdre što nisu uzeli i7. Bolesni likovi koji pate ako sve nije na ULTRA/ULTRA, a više vremena provode gledajući temperature i fps nego što igraju. Zlo.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pharmakon kaže...

Imaš fanatike koji kupuju komp da bi igrali uglavnom BF3 MP. Smiješno mi je da ih sad gledam kako plaču i cmizdre što nisu uzeli i7. Bolesni likovi koji pate ako sve nije na ULTRA/ULTRA, a više vremena provode gledajući temperature i fps nego što igraju. Zlo.

takav sam ja bio, sad igram na low sa 7970 :D

13 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Nije valjda da fali FPS-ova?:)

clock2much
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Nije valjda da fali FPS-ova?:)

cilj mi je 100 fps ingame jer sve skupa dosta bolje i glađe izgleda na tako visokom framerateu od lakšeg aimanja do boljeg hitrega iako ovo drugo možebit da je placebo ali znam kakav filing imam kad igram na 60 a kakav na 100.

14 godina
odjavljen

Evo ja danas dobio 7950 i cudo je a kamoli vi sa 7970 netreba nis jace, a neki tu pate jos da bi cf to je totalno bespotrebno...

Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
ATiGamer kaže...

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
13 godina
protjeran

Jovane, si to za sebe stavio sliku?

clock2much

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pitaj si kolege iz pis-a na kojim postavkama igru paš vidit {#}

13 godina
Vegeta kaže...

Jovane, si to za sebe stavio sliku?

Kaže se "jesi li". A što je pisac htio reći, meni je nedokučivo...

ATiGamer kaže...

pitaj si kolege iz pis-a na kojim postavkama igru paš vidit {#}

Znam ja to jako dobro, samo oni NE IGRAJU na 7970. Osobno, jedini put kada sam bio u LOW vodama u BF3 bilo je sa GTX 260/216; razliku izmedju 80-100-120 FPS ne vidim.

Ajde ne budi ti teško, chekiraj graf opterećenja CPU i GPU dok igraš pa baci brojke; živo me zanima.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
13 godina
protjeran
Jovanka kaže...

Kaže se "jesi li". A što je pisac htio reći, meni je nedokučivo...

Znam ja to jako dobro, samo oni NE IGRAJU na 7970. Osobno, jedini put kada sam bio u LOW vodama u BF3 bilo je sa GTX 260/216; razliku izmedju 80-100-120 FPS ne vidim.

Ajde ne budi ti teško, chekiraj graf opterećenja CPU i GPU dok igraš pa baci brojke; živo me zanima.

Jovan je ljuti hater, nema mu ravnoga :)

ATiGamer ne igra na low, vjerojatno medium i bez AA jer zeli 100+ FPS sto je i normalno kada se radi o MP-u jer igra ide fluidnije iako ne vidis tih 100FPS, ti razliku ne vidis jer ne igras takve igre.Igrao sam dosta MP FPS-ova pa znam da ne pricam krive stvari, osjeti se razlika izmedu 60 i 100 frameova.

clock2much
13 godina
ATiGamer kaže...

Vegeta kaže...

Jovan je ljuti hater, nema mu ravnoga :)

ATiGamer ne igra na low, vjerojatno medium i bez AA jer zeli 100+ FPS sto je i normalno kada se radi o MP-u jer igra ide fluidnije iako ne vidis tih 100FPS, ti razliku ne vidis jer ne igras takve igre.Igrao sam dosta MP FPS-ova pa znam da ne pricam krive stvari, osjeti se razlika izmedu 60 i 100 frameova.

Alaj mi ga zavuče! HC! {#}{#}

Čitaj sa razumjevanjem, Atigamerov citat jasno govori na kojim postavkama igra.

Otkud tebi informacija da ja ne igram takve igre? Mislim, ako želiš; možemo ovo slobodno pretvoriti u kafansko prepucavanje tko/shto/kako je igrao kada...

Ukoliko nisi igrao BF3 MP sa 7970 i na high/low, onda pričaš krive stvari. U 7 mjeseci druženja sa modanom 6950 nije mi ni jednom palo na pamet spustati se na low; ali ja nisam ono što bi zvali competitive player, i ne placem za svaku pi*dariju.

14 godina
neaktivan
Jovanka kaže...

Kaže se "jesi li". Ašto je pisac htio reći, meni je nedokučivo...

Kad smo već kod ispravljanja gramatike, evo i ja bih se malo uključio.{#}

13 godina
protjeran

Reci cu ti nesto, uvjeren sam da ne igra na low jer na mediumu bez AA HD7970 stock sigurno potegne 100+ frameova ukoliko se radi o FHD rezi.Njegova izjava je bila cisto figurativna, mozda je jedino terrain postavio na low jer on najvise pored AA utjece na FPS.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
Ranko Kukumar kaže...

Kad smo već kod ispravljanja gramatike, evo i ja bih se malo uključio.{#}

To se traži! The more the merrier!

13 godina
Vegeta kaže...

Reci cu ti nesto, uvjeren sam da ne igra na low jer na mediumu bez AA HD7970 stock sigurno potegne 100+ frameova ukoliko se radi o FHD rezi.Njegova izjava je bila cisto figurativna, mozda je jedino terrain postavio na low jer on najvise pored AA utjece na FPS.

Vegeto,

Ja nisam vidovit! Čitam i komentiram što piše. Možda nas hebe u mozak, a igra na ULTRA. Tako da moj facepalm i dalje stoji. Igranje na LOW u BF3 znači igranje na LOW presetu, a ne na custom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 14:13 (Jovanka).
13 godina
protjeran

Sve 5, cekamo SS postavki :){#}

clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jovanka kaže...

Ali igraju na 6950,6970 i sl koje bez beda potegnu 60 FPS bez AA. Razlika između 60 i 100 je jasno vidljiva u glatkoći pokreta.

moje postavke su dakle LOW (da, vegeta, low {#}), 1920x1080, 4xAA, HBAO.. dakle ostalo je sve nafrljeno kolko se da

grafovi kasnije, postam ovdje

al velim puno ih igra na low neovisno o zvjerima u kanti, evo ovaj kao jedan od naj BF igraca igra na low i 800x600 sa 580

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 14:22 (ATiGamer).
13 godina
protjeran

Tako znaci, zrtvujes texture za HBAO i 4XAA.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sasvim je normlano igrati na low postavkama cak i sa HD 7970 CFX, cilj je sto vise fps u MP.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

džabe sve kad dođu cheat-eri {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ATiGamer kaže...

Ali igraju na 6950,6970 i sl koje bez beda potegnu 60 FPS bez AA. Razlika između 60 i 100 je jasno vidljiva u glatkoći pokreta.

moje postavke su dakle LOW (da, vegeta, low {#}), 1920x1080, 4xAA, HBAO.. dakle ostalo je sve nafrljeno kolko se da

grafovi kasnije, postam ovdje

al velim puno ih igra na low neovisno o zvjerima u kanti, evo ovaj kao jedan od naj BF igraca igra na low i 800x600 sa 580

6950 ima Ljudina, i on igra na LOW; ne bih dalje u diskusiju. Koliko ja znam, 6970 nema nitko. Jače od toga ima samo nas par.

Na low presetu uključen je 4xAA i HBAO? Ne mogu provjeriti jer sam na poslu, ali slutim da nisu baš. Samim time, ne igraš na LOW nego na CUSTOM. BTW ne kužim foru sa uključenim HBAO, meni više smeta nego pomaže; da li vizualno, da li gameplay wise...

Uvriježeno je mišljenje da je Žika vrlo vjerovatni cheater; tom logikom, može igrati na 640*480 na below low {#}

15 godina
neaktivan
Jovanka kaže...

6950 ima Ljudina, i on igra na LOW; ne bih dalje u diskusiju. Koliko ja znam, 6970 nema nitko. Jače od toga ima samo nas par.

Na low presetu uključen je 4xAA i HBAO? Ne mogu provjeriti jer sam na poslu, ali slutim da nisu baš. Samim time, ne igraš na LOW nego na CUSTOM. BTW ne kužim foru sa uključenim HBAO, meni više smeta nego pomaže; da li vizualno, da li gameplay wise...

Uvriježeno je mišljenje da je Žika vrlo vjerovatni cheater; tom logikom, može igrati na 640*480 na below low {#}

zajeb, nije HBAO nego SSAO jer em ne vrijedi pada FPS-a em su vizualni dobici mali, čak i smeta ponekad. eto nije low, nego custom, neka bude :)

a mišljenje je ko šupak svatko ga ima {#} ako i je cheater onda očito low i 800x600 pomažu aimbotu. još jedan evidence da je bolje 100 od 50 {#}

13 godina

Samo ti meni izvuci postotke/grafove opterećenja CPU/GPU.  Onda ćemo o mišljenjima i anusima... {#}

17 godina

par ih ima 6950, hrca ima 6970,mistiq 580gtx,jovanka 670gtx,corona 680gtx,još par njih 6850,460gtx i ja 260gtx i sve na low {#}

i nikad mi grafika nije bila važna samo gameplay i dosta njih igra na low

nedavno sam si lockao frejmove u igri na 59 jer što će mi 100 frejmova kad ih vidim samo kad upalim fraps jer imam 60hz lcd

i igra leti kao i prije samo što mi sad grafa nije 100% opterečena i temperatura je pala u loadu za oko 5 stupnjeva

Da Bog da svi čiteri dobili rak kostiju,tako da ne mogu držati jebeni miš u ruci.Tada će imati barem malo opravdanja za varanje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

cilj mi je 100 fps ingame jer sve skupa dosta bolje i glađe izgleda na tako visokom framerateu od lakšeg aimanja do boljeg hitrega iako ovo drugo možebit da je placebo ali znam kakav filing imam kad igram na 60 a kakav na 100.

Ako imaš 60Hz monitor ne treba ti više od 60 efpeesova.

17 godina
neaktivan
NiramX kaže...

Ako imaš 60Hz monitor ne treba ti više od 60 efpeesova.

Ne treba, ali sa 100fps je skroz neki drugačiji osjećaj igranja, teško je to za opisati. 

@ATI: Zamisli kako je tek ekipi sa 120Hz monitorima, kvragu kad će im više pasti cijene.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 17:03 (Penryn).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice