- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
lol kaj fali toj cijeni ? :D
lol kaj fali toj cijeni ? :D
Možda to što takve mid range kartice uglavnom vrijede maksimalno 2000 kuna i što većina nas običnih smrtnika ne može potrošiti više.
da al to je NV ona je inace skuplja vec u stratu no zato je kompletnija i zdravija od svojeg rivala ;)
da al to je NV ona je inace skuplja vec u stratu no zato je kompletnija i zdravija od svojeg rivala ;)
Nije ta konstatacija posve točna. AMD također radi odlične i dobro zaokružene kartice.
kako god bilo kad padne na 2k onda bude bang for buck , al kaj se tice specki vrijede sigurno tolko
Ako je istina da će bit 10 posto slabija nego 670, onda iz mog ugla gledišta 2500 kuna nije puno kad dobiješ odličnu grafu za uložene pare. Tuć će se s 7950, koja uglavnom u većini dućana dođe preko 3200 kuna. Ima samo par njih koje idu ispod te cijene, i to uglavnom kad je akcija neka. Tako da, sigurno nije toliki problem izdvojit 2500 kuna, iako mišljenja sam da bi mogla i trebala bit jeftinija. Ipak je vani 300 dolara, što kad se prevede u eure, dođe 2250, ako će ovi naši bit pošteni pa dignut cijenu za 100-150 kuna onda će bit negdje oko 2400, što je stvarno ok cijena, kad se gleda jačina grafe i uložene pare.
U mene je pitanje unlocked napona, kad nVidia opet otkljuca napon, vracam se njima.
HD 7950 ce i dalje biti vjerovatno klasa iznad GTX 660 Ti, zbog svog ogromnog OC potencijala, koji se krece od 30% do 50%.
U mene je pitanje unlocked napona, kad nVidia opet otkljuca napon, vracam se njima.
I sve to samo zbog bencheva? Jer što se igara tiče, što vrtiš sa HD7950 vrtit ćeš i sa GTX660Ti, što nećeš s jednom nećeš ni s drugom. Samo što će GTX660Ti dobijat ispoliranije drivere, manje će se grijati, TDP od 120W je fenomenalan, potrošnja u razini HD7850 a po performansama HD7950.
Ne znam, meni je po svemu GTX660Ti zaokruženiji proizvod, još ako bude imala mali PCB kao GTX670.
btw. par postova prije si rekao: "Kepler je vec bottleneckan sa 256 bita". Vidiš, čak i tako bottleneckan parira jednoj HD7970 sa 384-bit sabirnicom. How awesome is that?
I sve to samo zbog bencheva? Jer što se igara tiče, što vrtiš sa HD7950 vrtit ćeš i sa GTX660Ti, što nećeš s jednom nećeš ni s drugom. Samo što će GTX660Ti dobijat ispoliranije drivere, manje će se grijati, TDP od 120W je fenomenalan, potrošnja u razini HD7850 a po performansama HD7950.
Ne znam, meni je po svemu GTX660Ti zaokruženiji proizvod, još ako bude imala mali PCB kao GTX670.
btw. par postova prije si rekao: "Kepler je vec bottleneckan sa 256 bita". Vidiš, čak i tako bottleneckan parira jednoj HD7970 sa 384-bit sabirnicom. How awesome is that?
Karta je overvoltana za everyday, i da GTX 660 Ti nece moci da vrti sve sto HD 7950 vrti, kao sto sam rekao za entuzijaste HD 7900 je i dalje bolji izbor, za everyday gamere tu je Kepler.
A za bottleneck, nema veze cemu on parira, cinjenica je da u chipu ima usko grlo. Parira HD 7970 zbog prenategnutih clockova, lud vidi da je GTX 680 prenategnuta, i prvobitni clock je bio puno manji. Sad ako netko kaze da 1070 MHz nije nategnuto, onda ne znam. Necu diskutovat dalej s tom osobom.
Karta je overvoltana za everyday, i da GTX 660 Ti nece moci da vrti sve sto HD 7950 vrti, kao sto sam rekao za entuzijaste HD 7900 je i dalje bolji izbor, za everyday gamere tu je Kepler.
Keep dreaming.
i da GTX 660 Ti nece moci da vrti sve sto HD 7950 vrti
Što to točno? Ne budi smiješan. I GTX 560 Ti vrti se što i HD 7950, samo sporije. Ali opet vrtit i sa 560 Ti možeš sve igre na tržištu igrati (uz pripadajući CPU i RAM naravno). I to na Full HD.
Nije još ni izišla a ti već znaš perfomanse i što bi uzeo i kako.
Možeš li i nama objasniti kako to računaš?
Veoma čvrste riječi za karticu koja nije niti izašla.
Što to točno? Ne budi smiješan. I GTX 560 Ti vrti se što i HD 7950, samo sporije. Ali opet vrtit i sa 560 Ti možeš sve igre na tržištu igrati (uz pripadajući CPU i RAM naravno). I to na Full HD.
Pa i GTS 450 sve vrti sto GTX 690, samo sporije, smijesni ste, ja da sanjam o GTX 660 Ti. xDDDDDDDD
Pa i GTS 450 sve vrti sto GTX 690, samo sporije, smijesni ste, ja da sanjam o GTX 660 Ti. xDDDDDDDD
Nismo mi smiješni nego si ti malo slabije pismen i neznaš se izrazit.
Ova rečenica je neistinita, odnosno lažna, kako god. Ja sam te samo priupitao da objasniš a ti mi pišeš da sam smiješan.
96.', nuff said. Aj sad pls napusti ovu temu, ima puno drugih gdje možeš pravdat svoju kupnju.
Ako je istina da će bit 10 posto slabija nego 670, onda iz mog ugla gledišta 2500 kuna nije puno kad dobiješ odličnu grafu za uložene pare. Tuć će se s 7950, koja uglavnom u većini dućana dođe preko 3200 kuna. Ima samo par njih koje idu ispod te cijene, i to uglavnom kad je akcija neka. Tako da, sigurno nije toliki problem izdvojit 2500 kuna, iako mišljenja sam da bi mogla i trebala bit jeftinija. Ipak je vani 300 dolara, što kad se prevede u eure, dođe 2250, ako će ovi naši bit pošteni pa dignut cijenu za 100-150 kuna onda će bit negdje oko 2400, što je stvarno ok cijena, kad se gleda jačina grafe i uložene pare.
Ovo je meni smijesno "Ipak je vani 300 dolara, što kad se prevede u eure, dođe 2250" hahaha
hd 7950 je slab i precjenjen gpu jer ga hd7870 malim ocanjem dostigne,ona jeste hardwerski močna ali u praksi toga nema, parira joj gtx580 koji je star skoro 2 god.Još jadniji će bit ako ga mali mid range gpu dostigne,što je poželjno jer onda cijena ide dole i tada se kupuje hd7950.
Perfomanse cemo vidjet kad 660ti izadje.. cisto sumnjam da ce dostizat 7950 a i 7870. Treba kartice testirat iskljucivo u metro-u.. :P
Perfomanse cemo vidjet kad 660ti izadje.. cisto sumnjam da ce dostizat 7950 a i 7870. Treba kartice testirat iskljucivo u metro-u.. :P
tako je,samo radi te,po meni loše igre, se kupuje gpu
Ranko i Penryn su zaludeni Nvidiom a nije mi jasno zasto.Muka mi je od te dosadne price vezane za TDP, vec sam vam rekao da Nvidia ima manji TDP radi sabirnice i to je to.To se vidi sada iz prilozenoga vezano za 660TI i 670, prelaskom na 192bit sabirnicu se gubi 30W TDP-a, Nvidia nema mogucnost voltmoda kao ATI i radi toga nemoze jedna 660TI niti parirati 7950 kad jedna 7950 kao ova za 2600HRK ide na 1200/1600, kao takva je jaca od GTX 670/680 stock.O tome ovi lockani modeli Nvidie mogu samo sanjati, a tu je i 1GB vise VRAMA i doslovno duplo veci bandwith od 660TI na tih 1600MHZ za memoriju, a zna se kakve su igre osjetljive na memory propusnost, igre poput Metroa 2033, igre buducnosti djecaci.Gledajte malo siru sliku, nebudite fanboyevi.
Daleko od ovoga svega, 660TI ce biti super kartica, samo ju dizete u nebesa jer ste uvjereni da ce ici visoko sa clockom, pa nisu ovi iz Nvidie toliko ludi, nisu bezveze lockali napon.
Tko je lud kupovat 660ti ako bude skuplja od 7950 a jos i slabija...
hd 7950 je slab i precjenjen gpu jer ga hd7870 malim ocanjem dostigne,ona jeste hardwerski močna ali u praksi toga nema, parira joj gtx580 koji je star skoro 2 god.Još jadniji će bit ako ga mali mid range gpu dostigne,što je poželjno jer onda cijena ide dole i tada se kupuje hd7950.
Stvarno ne mogu da sutim, cijela HD 7000 je bila precijenjena na pocetku, mislis da Nvidia to ne bi uradila da je bila prva, sjeti se 8000 serije, pa 200 serije, sjeti se cijena, 8800 GTX 600USD, 8800 Ulta 700USD, GTX 280 649 USD i itd. Sve je to biznis i svima je profit na prvom mjestu.
Dalje slab GPU? Eto ja molim, apelujem na bilo koga sa GTX 580 da napravimo usporedbu. Na HD 7970 brzinama, HD 7950 je samo koji % sporija od HD 7970.
HD 7950 je vraski OC-er, covjece te karte udaraju preko 1200 MHz, sto je preko 50% u odnosu na stock.
Dalje HD 7950 na STOCK je brza od GTX 680 u METRU 2033, u svim Crysisma je brza kad se clockne, u BF3 se veoma cijela HD 7900 priliblizila sa 12.6 i 12.7 driverima, GTX 680 ima lead od svega koji fps.
Lupas gluposti, kao da bih ja kupio slabu grafu. xDDDDDD
Hocu da kupim cak jos jednu za CFX.
Nvidia se usrala fijaska sa GTX 590 i GTX 570 karticama, pa sada na svim kartama lockali napon.
Imam samo 16 godina, ali za zadnje tri godine sam naucio mnogo, isprobao raznog hardwera, promjenio tri kompletne platforme.
Nemoj po godinama ocjenjivat nikoga.
Metro 2033 ima sindrom kao i Crysis na izlasku, onima koji nemaju dovoljno jak comp, igra je sranje i losa. Klasicno.
Ivan i Ante hvala na potpori.
I da koji god odgovor das, necu se raspravljat s tobom.
Ranko i Penryn su zaludeni Nvidiom a nije mi jasno zasto.Muka mi je od te dosadne price vezane za TDP, vec sam vam rekao da Nvidia ima manji TDP radi sabirnice i to je to.
Šta si ti zapeo za tu sabirnicu? TDP je meni bitna stavka je uvijek ću uzet energetski efikasniji hardver. Sabirnica je toliko bitna da GTX 680 sa 192GB/s ima jednake čak negdje i bolje perfomanse nego HD 7970. Ti si promašio definiciju memorijske propusnosti i uloge iste kompletno. Činjenica je da Kepler ima energetski efikasniju arhitekturu, isto kao što je imao i HD5xxx naspram Fermija. Ako ti tvrdiš da su ove arhitekture po unčikovitosti apsolutno iste, a da veća sabirnica nadodaje dodatnu potrošnju kod HD 7970, molit ću precizno matematičko pojašnjenje usporedbe arhitekture i dijagrame (dado8/rasputin style). Te dvije arhitekture se razlikuju u previše stvari da bi ih tako banalno sveo na usporedbu.
a tu je i 1GB vise VRAMA i doslovno duplo veci bandwith od 660TI na tih 1600MHZ za memoriju, a zna se kakve su igre osjetljive na memory propusnost, igre poput Metroa 2033, igre buducnosti djecaci.Gledajte malo siru sliku, nebudite fanboyevi.
LOL Metro. Ja sam Metro kupio i prešao po izlasku i nemam ga namjeru više igrati niti me zanima. Igra sam igrao 6 sati i to je to, nepada mi napamet prelazit SP nekoliko puta, stoga me ta igra uopće ne zanima. Metro je budućnost takva da se nakon skoro 2 godine izlaska igre nije pojavila niti jedna zahtjevnija, a i neće sigurno još neko vrijeme. Evo sad gledam kada sam ga zadnji put pokrenuo, prije točno godinu dana.
Meni su perfomanse u Metrou bitne ko prošlogodišnji snjeg. I molim te nemoj mi pričat o nekom mjerodavnom benchmarku, jer pratim razvoj GPU-ova od početka 21. stoljeća i puna mi je kapa više tih mjerodavnih benchmarka/tehnologija koje trebaju zaživjeti. Mjerodavan jedan benchmark neće postojati, mjerodavan je onaj prosjek koji se dobije kroz 10-ak aktualnih i atrakvitnih igara i sintetičkih benchmarkova. Svaki developer ima na umu kakve se trenutno kartice nalaze na tržištu i po njima prilagođava zahtjeve i kvalitetu grafike. Ona igra koja ima nabrijane detalje za koje ti treba GPU koji će izaći 3 godine kasnije se pojavi jednom u nekoliko godina. Imao sam GTX 260 koja je imala 896MB VRAM-a i ako se ne varam 448bit memorijsku sabirnicu i u većini igara je bila ista kao i HD 4870 512MB (koja je imala 512MB VRAM-a i 256bit). Čak i sporija u početku (GTX 260).
Ako je GTX 660 Ti brža u 7 od 10 testiranih igara, sve je jasno. Jedino se može razglabati o postotku. Mene ne zanima kolika je brzina komunikacije GPU-a i VRAM-a niti me zanima koliki je maksimalni napon. Hoću perfomanse i energetsku efikasnost, malu buku, i ugodno igranje. Zaboli me koliki je pad napona pri AfterBurner testu ili kolika je propusnost.
1GB više VRAM-a će HD 7950 toliko dobro doći da će mesti pod sa GTX 660... Moš mislit. Evo ti taj tvoj Metro 2033 i HD 6950 1GB vs 2GB. Razlika 0.5FPS, mogu zamisliti kolika će razlika biti između 3GB i 2GB.
Ja sam naučio lekciju sa GTX 470 i vrlo dobro znam da neću više uzimat niti jedan GPU koji ima probleme sa zagrijavanjem i visokim temperaturama i bukom. I zato ću uvijek pozdraviti niži TDP nego veći propusnost koja nije potrebna.
I nisam dječaćić, nemoj me takvo nazivati (zato što je gay i zato što nisam premlad kao neki).