Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 605.154
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
sharxtreme kaže...

Odvrtio sam Unigine sa extremnom teselacijom/8xAA/16xAF i sve ostalo max: max fps 94,9/avg 49,4/min 9,9. cpu@stock 3,3

BF3 ide ko po ulju, sve full ultra@1920x1080 i doslovce nikad ne pada ispod 65fps,  max oko/preko 100fps kad je manje akcije.

koja verzija uniginea, koja reza?

BF MP ili SP? Metro mapa ili neka veća?

Sada se i odvajaju chipovi 999 na tajvan 1 za Classified pa 9500 kom za obicne pa 1 za Classified @Vlada011
14 godina
13 godina
daxor kaže...

sorry za OT, ali di je Vlada? dosadno je bez njegovih epova i spjevova... {#}

Kupuje 580tku...

13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
sharxtreme kaže...

Odvrtio sam Unigine sa extremnom teselacijom/8xAA/16xAF i sve ostalo max: max fps 94,9/avg 49,4/min 9,9. cpu@stock 3,3

BF3 ide ko po ulju, sve full ultra@1920x1080 i doslovce nikad ne pada ispod 65fps,  max oko/preko 100fps kad je manje akcije.

koja verzija uniginea, koja reza?

BF MP ili SP? Metro mapa ili neka veća?

odradio opet Unigine, evo sad i screenshoti.

BF3 prvih par misija SP, dakle od pocetka do poslije voznje avionom, nigdje ne ide ispod 65fps,max 100njak i nesto vise.  

Gpu je sad trenutno na 23C u idle pri 3% loada, fan na 30%. provjerit cu jos pri loadu pa javim.

15 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...

odradio opet Unigine, evo sad i screenshoti.

BF3 prvih par misija SP, dakle od pocetka do poslije voznje avionom, nigdje ne ide ispod 65fps,max 100njak i nesto vise.  

Gpu je sad trenutno na 23C u idle pri 3% loada, fan na 30%. provjerit cu jos pri loadu pa javim.

7970 iste postavke

default:

clock for clock:

Sada se i odvajaju chipovi 999 na tajvan 1 za Classified pa 9500 kom za obicne pa 1 za Classified @Vlada011
14 godina
neaktivan

Classified će sigurno da ga zavrti na 60 FPS lock.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
14 godina

Jer zna netko kad izlaze slabiji primjerci 6xx serije i kolika bi cijena kod nas bila okvirno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FuzzyBrain kaže...

Jer zna netko kad izlaze slabiji primjerci 6xx serije i kolika bi cijena kod nas bila okvirno?

Bila je vijest već, idući mjesec dolazi GTX 670 Ti.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
14 godina
neaktivan

Fuzzy, izlaze ti sad u svibnju i krajem godine, tamo negdje 9-10 mjesec. Al koliko sam skužio 660,670, i 670Ti izlaze prije lipnja, cijena će im bit od 1500-2800kuna, s time da bi kod nas 670Ti mogla dostić cijenu i 3000kuna, a kad vidim da kod amera isti proizvod dođe skoro milju kuna manje, glava me zaboli. A žive pet puta bolje od nas, mislim na njihov standard. Al šta je tu je, živimo u banana republik pa su očekivano i cijene osjetno veće nego vani.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Evo 3Dmark11 performance na default clocku i Unigine heaven sa malim overclockom(1100base/1160boost).

Kao sto se vidi sa tim malim overclockom u Unigine Heaven vise nego poduplan min fps, avg i max nesto malo veci. 

inace, pratio sam malo temperature u BF3, 65C pri 35% ventilatora, idle 23-27C. Jako tiho. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 15:35 (sharxtreme).
Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

zna ko kad izlazi gtx 680 Classified??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DooP kaže...

Vlada je otisao u USA da prisustvuje stvaranju mitske karte.

Pa kad se on pojavi online, valjda ce se i Klaisfajd tada pojaviti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 16:17 (Leopard_st).
13 godina
neaktivan

neko pametniji sa pametnijim odgovorom??

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
DooP kaže...

Šta i ti si se inficiral "klesifajd" virusom kojeg širi naš dragi Vlada

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 17:15 (Intel&ATI).
13 godina
neaktivan

ne nego mislim kupit tu karticu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DooP kaže...

ne nego mislim kupit tu karticu

Pa to sam i rekao...

15 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...

Evo 3Dmark11 performance na default clocku i Unigine heaven sa malim overclockom(1100base/1160boost).

Kao sto se vidi sa tim malim overclockom u Unigine Heaven vise nego poduplan min fps, avg i max nesto malo veci. 

inace, pratio sam malo temperature u BF3, 65C pri 35% ventilatora, idle 23-27C. Jako tiho. 

Hmm slabo je to, trebao bi imat veći score OC-om na 1100MHz. 10% veći clock i samo 3% bolje perf.

14 godina

ATiGamer je sretan jer AMD ove generacije bolje skalira overclockom.Ove godine zamjena uloga, AMD trosi vise od Nvidie a bolje skalira od Nvidie koja je prije bolje skalirala overclockom.I da,AMD-ov GCN je bolji u teselaciji.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 17:38 (zoharbizo).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bez obzira, trebao bi imati bolji rez na tom clocku

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
sharxtreme kaže...

Hmm slabo je to, trebao bi imat veći score OC-om na 1100MHz. 10% veći clock i samo 3% bolje perf.

Ajd bas cu probati bez extremne teselacije pa da vidim je li tu krađa performansi. kako misli zoharbizo, pa i ti odradi na tim postavkama, ali ne bih rekao da je malo. Prije tog malog OCa 9,9 - 11 min FPS, nakon 23 min fps, a to je velika razlika. AVG i MAX fps variraju gore-dolje sa svakim benchmarkom, ali min fps ostaje isti.

3D MARK11 ide na P9474 graphics score na stock clocku, sto je super, jos cu probati sa tim 100MHz OCom.

Inače, sa GPU Tweakom mozes samo boost clock dizati, tako da kad digneš boost clock na 1160, base clock ide na 1100- znači 100MHz overclock. U idle kako ste i vidjeli na slikama clock se spusta na 324MHz.

Mali off topic, kako je dobro kad iz kućišta ide ledeno hladan zrak:)

13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Bez obzira, trebao bi imati bolji rez na tom clocku

Zašto? Ti vjerojatno računaš da je to veliki overclock, ali kad pogledaš da mu je 1008 base clock, 1100 i nije puno. Ne možeš tu gledati Hd 7970 i GTX 680 isto, tj. clock za clock, ti kad staviš na 1100MHz tebi je to 175MHz ili skoro 20%tni overclock, meni niti 10%(i base i boost variraju gore dolje)

Kao što rekoh probat cu sa manjom teselacijom pa cemo vidjeti je li onda OC učinkovitiji.   

15 godina
neaktivan

Minimalni FPS nije toliko relevantan jer je posljedica loadanja bencha. Na 7970 ne pada ispod 25 nikako, a na SS-u je ispod 10.

Average FPS je u biti jedini koji se gleda, a tu je dobitak od 3% malo ako je kartica kloknuta 10%. I nema to veze s postavkama, skaliranje bi trebalo bit isto na tess off i on. Vidiš kako 7970 s 8% overclocka daje 8% bolji rez.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 19:37 (ATiGamer).
15 godina

Ajde kada budeš imao vremena klokaj to malo ozbiljnije, da vidimo kolko ide.

also daj još koju slikicu, slab sam na te stvari^^

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kako ti ne ide ispod 25 fpsa sa HD 7970 kad ti u screenshotima stoji 11fps, osim ako si mislio nakon samog početka bencha.

Anyway evo tri različita bencha Heavena. 1920x1080, CPU@3,3MHz, GPU@1100MHz.

Prvi je s teselacijom smanjenom jedan korak, dakle Normal, sve ostalo isto.

Drugi je sa teselacijom na EXTREME, AA smanjen na 4X.

Treći je isto kao i drugi osim što sam uključio LUCID Virtu MVP(dakle virtualizirao GPU sa softwareskom akceleracijom i virtualnim v-syncom, dobra fora na Z77 matičnoj, koliko je korisna u benchmarku je drugo pitanje, u igrama kažu da daje do 400% bolje performanse, tj. max fps bez screen tearinga, to se da primjetiti i u bencmarku ako se pažljivo zagleda, mislim na screen tearing, ne na 400% boost jer je to bullshit). Max fps je doslovce poduplan sa Virtu MVP, ali score je nešto niži s njim. 

Dalje je vidljivo da smanjivanje teselacije ili AA daje sličan boost u score.

Samo da dodam da su svi benchmarci odrađeni sa GPU Tweak, FRAPS i još par intelovih sitnica u pozadini(Rapid Start, Smart disk i Asrock XFast LAN), vjerojatno nije ukralo puno CPU snage.  

EDIT:pardon slike su u krivom nizu, uglavnom skužićete. Druga slika je sa upaljenim Virtu MVP.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 20:51 (sharxtreme).
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Fina ta GTX 680.

Samo jos da u Metru 2033 radi kako treba.

Haj ako mozes nabaci jedan bench Metra.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Radi odlično u metrou, bio kod frenda pa igro kratko čisto da osjetim tokom igre tu grafiku, i mogu reć da sam oduševljen iako ja osobno ne bih sebe uzimao za nekog ozbiljno ocijenjivača pošto sam ja oduševljen i sa svojom 560Ti.  Neka nabaci koji snimak, tj. benchmark.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Fina ta GTX 680.

Samo jos da u Metru 2033 radi kako treba.

Haj ako mozes nabaci jedan bench Metra.

Nemam Metro, al' kad nabavim nema frke.

Inače probao sam soluciju sa FXAA u BF3, dakle forsao sam FXAA u nVidia control panelu, a u BF3 samo isključio 4xAA, sve ostalo full ultra, 1920x1080, stock clock, level Operation Guillotine.

Minimalni fps se digao sa 65 fps na 70 i nešto, dok je AVG na otprilike 80 odoka, inače većinom stabilnih 80ak. Moram još reći da razliku između FXAA i 4xAA ne primjetim, najviše sam oduševljen što i inače ne primjetim flickering uopće.

Baš me zanima integracija TXAA koju su najavili za sljedeće izdanje drajvera.

BTW zaboravih napomenuti u prošlom postu da je nakon tih nekoliko Heaven benchmarka GPU bio na odličnoj 56C temperaturi, sa upaljenom klimom u istoj prostoriji.   

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Minimalni FPS nije toliko relevantan jer je posljedica loadanja bencha. Na 7970 ne pada ispod 25 nikako, a na SS-u je ispod 10.

Average FPS je u biti jedini koji se gleda, a tu je dobitak od 3% malo ako je kartica kloknuta 10%. I nema to veze s postavkama, skaliranje bi trebalo bit isto na tess off i on. Vidiš kako 7970 s 8% overclocka daje 8% bolji rez.

Vjerojatno je dignuo samo gpu clock,dok si ti na svojoj dignuo i gpu i memoriju za 8%.

13 godina
neaktivan
carmack kaže...
ATiGamer kaže...

Vjerojatno je dignuo samo gpu clock,dok si ti na svojoj dignuo i gpu i memoriju za 8%.

Da, memory clock nisam dirao. Ne znam je li on dizao.

14 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...
carmack kaže...
ATiGamer kaže...

Da, memory clock nisam dirao. Ne znam je li on dizao.

Je, pogledaj si na 5. postu  po redu na ovoj stranici.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice