Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 605.175
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

Evo jučer cjeli dan sam imao priliku vidjeti POV gtx 680 na djelu i mogu reći WOOOOOOOW,naime kolega ju je nabavio iz ADM-a,pa sam malo čačkao s njim i ostao pAf.....

B3 na ultra rezi,ne da leti,nego probija zvučni zid,Batman u Dx11full modu izgleda filmski (s min fps 50 ),jedino što temperatura je malo šit,naime kartice nekim čudom je na 705Mhz core clocku(mislim da je do drivera) i downclocka se do 324/810 Mhz,temp na full loadu je 80C,dakle jedina mana+ driveri koji još nisu svoji(razumljivo)

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 13:42 (DarthMarkus).
14 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Evo jučer cjeli dan sam imao priliku vidjeti POV gtx 680 na djelu i mogu reći WOOOOOOOW,naime kolega ju je nabavio iz ADM-a,pa sam malo čačkao s njim i ostao pAf.....

B3 na ultra rezi,ne da leti,nego probija zvučni zid,Batman u Dx11full modu izgleda filmski (s min fps 50 ),jedino što temperatura je malo šit,naime kartice nekim čudom je na 705Mhz core clocku(mislim da je do drivera) i downclocka se do 324/810 Mhz,temp na full loadu je 80C,dakle jedina mana+ driveri koji još nisu svoji(razumljivo)

naravno kad ispeglaju drivere to ce bit i puno bolje..{#}

xfact
16 godina
DarthMarkus kaže...

jedino što temperatura je malo šit,naime kartice nekim čudom je na 705Mhz core clocku(mislim da je do drivera) i downclocka se do 324/810 Mhz,temp na full loadu je 80C,dakle jedina mana+ driveri koji još nisu svoji(razumljivo)

eto to se ne smije događat sa gpu koji košta zlata,kad dam toliko love želim da je u loadu 50C,da pod punim gasom ima buku od 20 db i da nema tih malih greškica ako to ne može onda čemu tolika cijena

kradem mine iz minskog polja
14 godina
neaktivan

Oko toga se i ja slažem. Jer se ne isplati dati toliko love za "Poluproizvod", a ovu grafičku tako nazivam jer jednostavno ako su je izbacili na tržište ona mora biti potpuno funkcionalna kao i za 10 mjeseci. Znači ja želim da imam proizvod sa svime uređenim koji su oni testirali, a ne da smo im mi pokusni kunići koji će im testirati njihove poluproivode.

Mogli su pričekati mjesec-dva sa izbacivanjem grafičke nakon što su napravili dobre drivere i pošteno hlađenje.

Nije da sad kritiziram Nvidiju. Inače ih više volim od ATI-a ali svi ti trgoci samo čekaju da što prije izbace proizvod samo da je prije konkurencije.

To se isto desilo i sa BF3 koji je nakon i ovog patcha i dalje treba neke promjene, a bio je u beti 2 mjeseca.

Prodajem MDPC-X Sleevse ----http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-razne/prodaja-mdpc-x-sleevsi/142080.aspx
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dery kaže...
DarthMarkus kaže...

jedino što temperatura je malo šit,naime kartice nekim čudom je na 705Mhz core clocku(mislim da je do drivera) i downclocka se do 324/810 Mhz,temp na full loadu je 80C,dakle jedina mana+ driveri koji još nisu svoji(razumljivo)

eto to se ne smije događat sa gpu koji košta zlata,kad dam toliko love želim da je u loadu 50C,da pod punim gasom ima buku od 20 db i da nema tih malih greškica ako to ne može onda čemu tolika cijena

E jbg sad.

17 godina
odjavljen
dery kaže...
DarthMarkus kaže...

zato postoje msi tvinfrozr,gigabyte windforce itd.

14 godina
dery kaže...
DarthMarkus kaže...

Nikad neces vidjeti referentnu grijalicu na 50°C i zato mi nije jasno kud svi jure isto kao i sa 7xxx referentnim grijalicama..

twice the pride double the fall
16 godina
neaktivan

Ni meni, pogotovo jer imaju takve cijene. Tj. jasno mi je ak netko vec godinama ceka pravu grafu i ima neki krs ali za sve ostale ne, osim onih kojima takvi novci ne predstavljaju problem.

Ja cekam Lightning ali i ova Zotacica sto izlazi mi se jako svida. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 18:23 (Dim).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ali ljudi,uzmite u obzir,da ovu karticu ne treba clockat uopće....Sve što smo vrtili(bf3,dragon age2,batmana,Crysis2,Skyrim,Dow2) letilo je,jedino što nisam skužio je taj core clock koji je stalno na 705 Mhz(čak i 3dmark ga prikazuje),dok u infu u driverima piše lijepo 1006Mhz,sad jeli to do drivera,neznam...Ono što mogu reći da toliku fluidnost u frameratu nisam nikad vidio(čak ni s 7950 koju sam imao nakratko).....

14 godina

A kakvu si ti to "fluidnost" vidio da mi je znat ????

13 godina
itomic009 kaže...

A kakvu si ti to "fluidnost" vidio da mi je znat ????

To je ono kad ti je framerate oko 55-60fps bez velikih dropova kod eksplozija i sl. s**nja:-)

14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
=xfact= kaže...
Leopard_st kaže...

Ne more bas svaka 1150/1600 na stock naponu, isto kao sto svaka HD 7950 ne moze 1000.

Ali svejedno su veoma dobre karte, prednost nad Nvidiom im dajem zbog extremno niske potrosnje kad monitor ode u sleep (oko 3.5W), i posto ja gledam filmove preko moga racunara, ima puno vise opcija za podesavanja slike u AMD Catalystu nego u Nvidia CP-u.

I da prednost AMD-a je sto je trenutno brzi u jednoj od najvazniji igara, igara zbog koje se kupuju ovi kalibri grafi, a to je Metro 2033.

ja bi prije rec da se grafe kupuju zbog odlicnog battlefielda 3 (multi) a tu 7970 puno zaostaje.. nvidia ima usto i manje problema sa driverima.. jeftinija je u startu.. svaka cast 7970 ali 680je bolja kartica..tko ima sandy ili ubuduce ivy sa int grafikom koristit ce virtu ..

Dobro, Battlefiled vuce na Nvidiu zbog marketinga, meni je realno svejedno, ne igram BF3, prakticki ne igram nista u zadnje vrijeme, ne znam ni sto ce mi ova HD 7950.

Tužno je to. Ja bi te sad išamaro.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 19:21 (Zekat).
15 godina
neaktivan
Zekat kaže...
Leopard_st kaže...
=xfact= kaže...
Leopard_st kaže...

... meni je realno svejedno, ne igram BF3, prakticki ne igram nista u zadnje vrijeme, ne znam ni sto ce mi ova HD 7950.

Ne bi sam uzivao u tome, vjeruj mi.

BF3 nick: herdjuro
17 godina
DarthMarkus kaže...

I kažeš Batman sa gtx680 izgleda filmski.Majke mi?

14 godina
neaktivan
Romano kaže...
DarthMarkus kaže...

Inače sa 580-tkom izgleda više kao crtić dok ako imaš 560 Ti onda  je kao strip. {#} 

Prodajem MDPC-X Sleevse ----http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-razne/prodaja-mdpc-x-sleevsi/142080.aspx
16 godina
dad0r kaže...

Nikad neces vidjeti referentnu grijalicu na 50°C i zato mi nije jasno kud svi jure isto kao i sa 7xxx referentnim grijalicama..

ako je to ferari među gpu onda želim da mi dođu sa helikopterom i zamjene mi je uz izvinjenje i poklone mi jednu gtx570,ipak su to dvije hrv. plače

kradem mine iz minskog polja
14 godina
neaktivan
Zekat kaže...

puju zbog odlicnog battlefielda 3 (multi) a tu 7970 puno zaostaje.. nvidia ima usto i manje problema sa driverima.. jeftinija je u startu.. svaka cast 7970 ali 680je bolja kartica..tko ima sandy ili ubuduce ivy sa int grafikom koristit ce virtu ..

Dobro, Battlefiled vuce na Nvidiu zbog marketinga, meni je realno svejedno, ne igram BF3, prakticki ne igram nista u zadnje vrijeme, ne znam ni sto ce mi ova HD 7950.

Jbg druze.

13 godina
irumora kaže...
Romano kaže...
DarthMarkus kaže...

Inače sa 580-tkom izgleda više kao crtić dok ako imaš 560 Ti onda  je kao strip. {#} 

E,gle možete me prckat,sve što sam želio reć je da na dx11 sa svim đinđama do kraja,bez laga,igra je više film za mene...možda sam se malo zanio u opisu,ali vizualna razlika je golema u odnosu na dx9 settingse...

14 godina
Zekat kaže...

Platio ju je svojim novcima, ako zeli moze ju i zapaliti sto se mene tice.Upristoji se kolega Zekat.

clock2much
13 godina
neaktivan

U kućištu je. Gainward 680. Jučer stigla, samo BF3 probao sinoc kratko. Ne bi zatrzala niti malo na full ultra 4xAA. 16xAF. Tiha, 34C u idle@380MHz. 

Gainwardovim pakiranjem sam manje odusevljen, manual star 3 godine, instalacijski disk s kojim sam imao problema i DVI-D na VGA,LOL.Smali off: Usto sam ubacio Asrock Z77 EX.4, Vertex 3, i5 2500k, novo OCZ ZT series 550W napajanje i 8GB G.Skill Ripjaws X. Windows exp. 7,5(CPU@stock bio, sve ostalo 7,9 :)   

Moj PC  
14 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

sorry za OT, ali di je Vlada? dosadno je bez njegovih epova i spjevova... {#}

Udjite u Classified Crew ako imate para za to inace ih bacate vozeci se puni kesa u FIATU a imate za 20 Mercedesa. - (c) Vlada001 Classified 3GB
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
irumora kaže...
Romano kaže...
DarthMarkus kaže...

Iskreno, ne vidim razliku neku razliku, frend mi sad kupio 680tku, i gledam metro2033 kod njega i kod sebe i ne vidim nekakve bitnije razlike, mišljenja sam da samo žešći fanatici vide te razlike u nijansama. Naravno da je 680tka daleko bolja kartica od moje PoV 560Ti, ali i ona je dobra i gura sve i više nego dobro. A sad kad pređem na 670, vjerojatno GPU neću morat mjenjat 3 godine. Tako da, samo neka oni izbacuju nove proizvode, dok god ja osobno ne budem vidio neku razliku u kvaliteti tokom igre, neću je mjenjat.

AMD Phenom II x 6 1090T
16 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Trebate vent staviti na AUTO umisto na 'set',temp u loadu pri 1200/6300 ne prelazi 76 stupnjeva pri BF3 pri 1080 na ultra (barem kod moje gainward,koja je referentna,btw cooler se gotovo ni ne čuje)

13 godina
sharxtreme kaže...

U kućištu je. Gainward 680. Jučer stigla, samo BF3 probao sinoc kratko. Ne bi zatrzala niti malo na full ultra 4xAA. 16xAF. Tiha, 34C u idle@380MHz. 

Gainwardovim pakiranjem sam manje odusevljen, manual star 3 godine, instalacijski disk s kojim sam imao problema i DVI-D na VGA,LOL.Smali off: Usto sam ubacio Asrock Z77 EX.4, Vertex 3, i5 2500k, novo OCZ ZT series 550W napajanje i 8GB G.Skill Ripjaws X. Windows exp. 7,5(CPU@stock bio, sve ostalo 7,9 :)   

Aj molim te reci na koliko ti je core clock i temp u full loadu i ako bi izvrtio 3dmark11,bio bi ti zahvalan.

Naime planiram ubost jednu,jel sve što sam dosad vidio je do yaya...

16 godina
protjeran

Evo i mali benchamrk,samo 3D mark 11',performance pri 1280* 

@ 1100/ @ 1100/
 http://3dmark.com/3dm11/3140635;jsessionid=1phed5tpfa8nq1soyaaus8sw9k (iz nekog razloga prijavljuje 1600mhz za cpu clock)

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 17:18 (QFlash).
Moj PC  
8 0 hvala 1
13 godina
QFlash kaže...

Evo i mali benchamrk,samo 3D mark 11',performance pri 1280*  

Daj link....

13 godina
neaktivan

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MrXleader kaže...

Za razliku od ostalih GTX 680 ova ima 1X6PIN + 1X8PIN umjesto 2X6PIN utora za napajanje.Dakle vjerojatno i nesto veci OC potencijal u kombinaciji sa ovim hladnjakom.Sve u svemu fina kartica sa masnom cijenom u nas, vjerujem.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 19:47 (zoharbizo).
14 godina

Dajte ljudovi vi kaj je imate bacite neki domaci review, netreba bit nista extra tek toliko da ju vidimo na djelu.(koji 3dMark, BF3 i Metro...)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Odvrtio sam Unigine sa extremnom teselacijom/8xAA/16xAF i sve ostalo max: max fps 94,9/avg 49,4/min 9,9. cpu@stock 3,3

BF3 ide ko po ulju, sve full ultra@1920x1080 i doslovce nikad ne pada ispod 65fps,  max oko/preko 100fps kad je manje akcije.

Moj PC  
5 0 hvala 4
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice