Koja je bolja?(imam u planu proc intel i5 2500k i ekran od 23,6 inča)
Nvidia GTX 580 (Asus) ili PointOfView GTX 590
- poruka: 56
- |
- čitano: 7.377
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Glupo pitanje.POV GTX 590 je jaca.Nju kupi.
Stvarno wtf, 590 naravno.
Ako je napajanje dovoljno jako NARAVNO da je UVIJEK BOLJE uzeti što JAČU.
Nema on ni za jednu nego tu ljude zeza.
Ne nego me zanima koja je isplativija jer se ne isplati kupovat nešto 1000kn skuplje ako se npr. pregrijava ili jednostavno ne vrijedi tih 10% u preformansama.
Uzmi GTX 580, šta će ti karta od 5000 kn koja troši ko luda, sigurni je bučna i nije ni hladna. Ako se nemoš fino igrat sa jednom GTX 580 onda ga jebeš .
Ma sve ovisi o tome koliko novca se ima i na šta se cilja...
GTX 580 is the way to go. Posebno na 23,6 inchnom monitoru. Bolje dati te pare za i7 ili bolji monitor.
Uzmi 580- icu. Ako ćeš poslije godinu-dvije trebati bolje performanse, jednostavno dodaš još jednu u SLI.
GT240.
GTX590 je jača, naravno.
Preporučujem ti GTX580 jer je znatno jeftinija, a s njom bez pol frke možeš sve živo i neživo igrati na full HD-u, a sad ti odluči...
GTX 580 jer postoji 101 razlog zašto ne groznu GTX 590.
Frend ima gtx 590 (na i7 970) kojem ne želi računati cuda sa oba gpu.
Znam da pokretača ovog threada to zanima kao i vremenska prognoza
u južnoj africi, ali čisto da napomenem da su malo škakljive sa optimizacijom
i utilizacijom toga što imaju(posebno jer su i oslabljene dodatno limitirane
saniskim throttleom). Uglavnom, frend se htio pravit pametan, pa je
kupovao po jednostavnom receptu skuplje=bolje. Sad nemože vjerovati
da ga stižem u fluidmarku sa dvije GigabyteOC gtx560ti,
jer eto na papiru, 560 ti ima manje cuda po jezgri.
Grafička cijene gtx590 uz "plan da se kupi 23" monitor" je koma ideja.
Valjda prvo uloži u najbolji monitor koji možeš ukalkulirati u budget, a
onda vidiš što je optimalno za njegovu rezoluciju. gtx590 je ipak ako je
do grafike, za više monitora, ili barem jedan od 27+" na rezi višoj od 1920*1080
No ovaj thread mi se čini nekakvom hipotetskom filozofijom..."šta bi bilo kad bi..."
Frend ima gtx 590 (na i7 970) kojem ne želi računati cuda sa oba gpu.
Znam da pokretača ovog threada to zanima kao i vremenska prognoza
u južnoj africi, ali čisto da napomenem da su malo škakljive sa optimizacijom
i utilizacijom toga što imaju(posebno jer su i oslabljene dodatno limitirane
saniskim throttleom). Uglavnom, frend se htio pravit pametan, pa je
kupovao po jednostavnom receptu skuplje=bolje. Sad nemože vjerovati
da ga stižem u fluidmarku sa dvije GigabyteOC gtx560ti,
jer eto na papiru, 560 ti ima manje cuda po jezgri.
Grafička cijene gtx590 uz "plan da se kupi 23" monitor" je koma ideja.
Valjda prvo uloži u najbolji monitor koji možeš ukalkulirati u budget, a
onda vidiš što je optimalno za njegovu rezoluciju. gtx590 je ipak ako je
do grafike, za više monitora, ili barem jedan od 27+" na rezi višoj od 1920*1080
No ovaj thread mi se čini nekakvom hipotetskom filozofijom..."šta bi bilo kad bi..."
Ili ne, definitivno kupujem jednu od te dvije kartice na kraju ljeta.
Ja bi na tvom mjestu uzeo GTX 580 super overclock pruža vrhunske preformanse i clocka se da ti otpadnu oči. Naravno da je GTX 590 bolja uzmi neku dobru i miran si.
GTX590 i miran si do sudnjeg dana.
Iako na FullHD ce ti i 580 biti dovoljna,no NECE biti dovoljna za DX11 igre na MAX.
Tako da,GTX590.
Ma daj, za koje to igre GTX 580 nije dovoljna za Full HD rezu na MAX?!
580 sa DC/II Asusovim 3slot coolerom, naravno, ima 2x 8 pinska za napajanje i clocka se nenormano, a 590 ima 40% slabiju regulaciju napajanja (!!), citao sam na netu, podosta spaljenih od clockanja.
Crysis2 nece moci igrat na 60fpsa,Metro2033,uglavnom bilo koje punokrvne DX11 igre ce laggat.
Crysis2 sam uzo posto je tek na 50fpsa savrseno fluidan,a Metro2033 ubije sve zivo i mrtvo.
Po meni mu je pametnije ici na SLI GTX 560Ti.
EDIT: Pa onda se ne oca GTX590,uglavnom ni nema smisla kad je prejaka i ovako.
Crysis2 nece moci igrat na 60fpsa,Metro2033,uglavnom bilo koje punokrvne DX11 igre ce laggat.
Crysis2 sam uzo posto je tek na 50fpsa savrseno fluidan,a Metro2033 ubije sve zivo i mrtvo.
Po meni mu je pametnije ici na SLI GTX 560Ti.
Kad smo vec kod toga 6950CF je jaci jer bolje skalira, ali odlazimo u .
Metro2033 igru ni ne uzimam za nikakvu usporedbu.
Po meni je za fluidno igranje igre potreban min 35 fps. Mislim da GTX 580 na Full HD rezoluciji to zadovoljava.
Za 24" mu je po tome jedna GTX560Ti i previse za sve igre.
Pito je koja je bolja,GTX590 je nedvojbeno bolja a i tak je svejedno oce riknut kad imas 24mj jamstva.
Za 24" mu je po tome jedna GTX560Ti i previse za sve igre.
Pito je koja je bolja,GTX590 je nedvojbeno bolja a i tak je svejedno oce riknut kad imas 24mj jamstva.
Opet je jedna 6990 pojede u svemu osim Crysisa.
Da i pojede ti bubnjice i napravi mali nuklearni reaktor sto se tice topline.
Em je hladnija em je tisa,pa neka je malo slabija,SLI je po meni uvijek bolje rijesenje nego CF,pogotovo sto Nvidia a i EVGA izdaje SLI profile koji maksimiziraju performanse,a ne znam da li to netko za AMD radi.
Tako da,argumentirano,GTX590 JE BOLJA.
Da i pojede ti bubnjice i napravi mali nuklearni reaktor sto se tice topline.
Em je hladnija em je tisa,pa neka je malo slabija,SLI je po meni uvijek bolje rijesenje nego CF,pogotovo sto Nvidia a i EVGA izdaje SLI profile koji maksimiziraju performanse,a ne znam da li to netko za AMD radi.
Tako da,argumentirano,GTX590 JE BOLJA.
Tisa je, to se slazem, hladnija nije (!).
Uostalom kartica je dizajnirana lose, ima vent koji puse na obe strane (na oba cipa), a izlaz za vruci zrak ima samo na strani gdje su videoizlazi.
GTX590 i miran si do sudnjeg dana.
Iako na FullHD ce ti i 580 biti dovoljna,no NECE biti dovoljna za DX11 igre na MAX.
Tako da,GTX590.
Gtx 580 nece bit dovoljna za dx11 igre na max?? o cemu ti pričaš? Navedi jednu koja neće radit na 23 inchnom monitoru?
ne postoji dual chip graficka koja je bolja od trenutnog single core gtx 580 a zna se i zasto:
1. prevelika cijena
2. pevelika potrošnja
3. premali dobitak konkretno fpsa u bilo kojoj igri
4. veliki problemi sa kompatibilnosću(interni sli)
5.prevelika buka ventova.
Za normalni gaming bez problema sa driverima ili bilo čega gore navedenog se uvijek uzima single core grafička. Gtx 580 je zvijer.
Znam sto pricam,imo sam sve kartice osim 6990 i 590.
Dakle tisa je 5dBA sto nije malo kad uzmes u obzir da je svaki +1dBA kartica ako se ne varam,dvostruko glasnija.
Hladnija je oko 6c a pritom i puno tisa.
Tako da,molim lijepo.
1. prevelika cijena - Glupost,kartica je skuplja 50% ali su dobitci i preko 75%,tako da...
2. pevelika potrošnja- Glupost,kartica koliko daje performansa,a trosi samo 1/3 vise nego GTX580
3. premali dobitak konkretno fpsa u bilo kojoj igri- Glupost na kvadrat,FPSi su OSJETNO veci u svim igrama.
4. veliki problemi sa kompatibilnosću(interni sli)- Glupost takoder,imam GTX295,interni SLI mi bolje radi nego sa vise kartica u sliju.
5. prevelika buka ventova- Glupost na trecu,ventilator je tisi od dosta kartica na trzistu.
Imas jos koj 'argument' ,da ga pobijem,jel ocito nisi upoznat sa karticom a niti situacijom na trzistu.
Procitaj gore review,a i jos poneki pa dodi nazad na raspravu,hvala lijepo.
bit ce gtx590 jako dobra kartica kada dodje MARK II revizija sa boljom regulacijom i ponesto izmjenjenim PCB-om. JA da idem na gtx 590 uzel bi
jer je to pravi gtx 590 ostalo sve zgleda ko skart u proizvodnji
@BMK: to se zove tjesenje samog sebe :D