Em što je lijepa mora da daje i solidne performanse.
btw Vidio sam je već negdje tu na forumu samo GTX570. Isto se zvala Phantom i isto je bila Gainward!
:P
btw Vidio sam je već negdje tu na forumu samo GTX570. Isto se zvala Phantom i isto je bila Gainward!
Ubio bih nekoga za ovu grafičku.
Dalo bi se reći da bi mogao i za ovu unlockanu HD6970 koju ja imam po 2200kunaxD
Haha!
nemoj ti stoncin3 nikome davati kućnu adresu
Dalo bi se reći da bi mogao i za ovu unlockanu HD6970 koju ja imam po 2200kunaxD
Je li se to nudiš? Haha
Ma baš elegantno izgleda Phantom.
Joke!
Super special ed. izgled:D
Danas službeno GTX560 u prodaju?
Cini se odlicna, na 1680 i 1920 je poravnata sa 6950-kom uz manje zagrijavanje, nesto manju cijenu i daleko veci OC potencijal. Po svemu sudeci novi best-buy.
Jos da kod nas cijena bude normalna...
sviđa mi se "buka".. za otprilike jednaku cijenu se dobije otprilike jednaka kartica sporija od 6950.. šteta
Kako koji review, anandtech kaze da je ravna 6950ki, a overclockana gigabyteica na guru 3d je ravna gtx570 i 6970ki.
sviđa mi se "buka".. za otprilike jednaku cijenu se dobije otprilike jednaka kartica sporija od 6950.. šteta
Minimalno je sporija od 6950, tek na 2560 rezoluciji je znacajno. Ima daleko veci OC potencijalom od 6950, a i cijena ce bit nesto manja.
Sporija od HD6950 1GB, a bome u istom rangu što se cijene tiče.
ATi reže cijene tako da best buy ipak ostaje kod ATija, barem zasad.
Evo linka, ne znam zašto ga neće
http://techpowerup.com/139121/AMD-Slashes-Prices-of-Radeon-HD-6800-and-HD-6900-Series-Products.html
Ne bi se složija s tobom jer je jaka poput hd5870 i gtx470.
Ne bi se slozijo posto je oko 10% brza od gtx 470..
Prema techpowerupu je sporija par posto od HD5870, a jača za par posto od GTX470.
Točno ono što smo i očekivali.
Sporija od HD6950 1GB, a bome u istom rangu što se cijene tiče.
ATi reže cijene tako da best buy ipak ostaje kod ATija, barem zasad.
Evo linka, ne znam zašto ga neće
http://techpowerup.com/139121/AMD-Slashes-Prices-of-Radeon-HD-6800-and-HD-6900-Series-Products.html
Istina jedino ako ne mislis clockat, a mislim da svi sta sudjelujemo u ovim raspravama clockamo. Skoro svaka ide na 1000mhz core a onda je usporediva sa gtx570 i 6970.
Najbliža je hd6950 ajmo reč.
Obavezno klokanje... Kao i sa GTX460, tko je ima, a nije je digao iznad 800MHz bezveze ju je i uzimao.
Kada bi kod nas koštala 1600-1800 kuna bilo bi super....
Neki su gajili lazne nade da bi mogla napucati 6950 no ocekivano nista od toga.
Kada se sve zbroji i oduzme, grafa je solidno ispala. Buka, zagrijavanje, temperature te manjim dijalom performanse su unaprijeđene u odnosu na GTX470 tako da neproslavljeni GF100 moze slobodno otic u EOL. Neznam kako stoji s teselacijom no vjerujem da je tu ipak nesto slabija od GF100 grafa posto je dizajn odnosno broj clustera smanjen kod GF104 arhitekture.
Inace OC je stvarno prva liga, 1 GHz je nadomak ruke....
PALIT GTX 560 Ti
Faturing 4.2GHz for the 1GB GDDR5 frame buffer and a 10% bump for core speed from 822MHz to 900MHz, Palit GTX 560 Ti Sonic can boost 9% higher than non-OCed in DX10 performance and 4% faster in DX11. The massive factory overclock also enables Palit GTX 560 Ti Sonic beating Radeon HD6950 with ease. An 11% faster performance, Palit GTX 560 Ti scored 10320 in 3DMark Vantage benchmark. Moreover, Palit GTX 560 Ti Sonic provides killer performance in the hottest titles, 32% faster in Lost Planet 2 and 19% in FarCry2. Palit GTX 560 Ti is the top choice for enthusiast gamers! Palit also offers a 2GB option in GTX 560 Ti series. With 2X memory size, Palit GTX 560 Ti 2GB support better performance at maximum resolution monitor while GPU works alongside the CPU to drive fantastic graphics performance. You can enjoy the extreme performance while playing the latest DX10/DX11 PC games under HD large screen with Palit GTX 560 Ti 2GB. Equipping the premium GTX gaming technologies such as NVIDIA Surround, 3D Vision, PhysX and powerful SLI technology, Palit GTX 560 Ti Series is built for the best in gaming performances!
Neki su gajili lazne nade da bi mogla napucati 6950 no ocekivano nista od toga.
Kada se sve zbroji i oduzme, grafa je solidno ispala. Buka, zagrijavanje, temperature te manjim dijalom performanse su unaprijeđene u odnosu na GTX470 tako da neproslavljeni GF100 moze slobodno otic u EOL. Neznam kako stoji s teselacijom no vjerujem da je tu ipak nesto slabija od GF100 grafa posto je dizajn odnosno broj clustera smanjen kod GF104 arhitekture.
Inace OC je stvarno prva liga, 1 GHz je nadomak ruke....
Neznam tko je gajio nade da bude brža? Preformanse su očekivane, no ono šta je mene razočaralo jest cijena dotične grafulje.
Osobno sam mislio da će upravo to biti glavni adut, al ovo je previše. Svega 10$ jeftinija od HD6950, a kod nas će to standardno biti gotovo isto, eventualno 100kn manje.Dakle trenutno totalno neisplativ proizvod.
PALIT GTX 560 Ti
Faturing 4.2GHz for the 1GB GDDR5 frame buffer and a 10% bump for core speed from 822MHz to 900MHz, Palit GTX 560 Ti Sonic can boost 9% higher than non-OCed in DX10 performance and 4% faster in DX11. The massive factory overclock also enables Palit GTX 560 Ti Sonic beating Radeon HD6950 with ease. An 11% faster performance, Palit GTX 560 Ti scored 10320 in 3DMark Vantage benchmark. Moreover, Palit GTX 560 Ti Sonic provides killer performance in the hottest titles, 32% faster in Lost Planet 2 and 19% in FarCry2. Palit GTX 560 Ti is the top choice for enthusiast gamers! Palit also offers a 2GB option in GTX 560 Ti series. With 2X memory size, Palit GTX 560 Ti 2GB support better performance at maximum resolution monitor while GPU works alongside the CPU to drive fantastic graphics performance. You can enjoy the extreme performance while playing the latest DX10/DX11 PC games under HD large screen with Palit GTX 560 Ti 2GB. Equipping the premium GTX gaming technologies such as NVIDIA Surround, 3D Vision, PhysX and powerful SLI technology, Palit GTX 560 Ti Series is built for the best in gaming performances!
Jel ti radiš za PALIT? Uglavnom na sve ovo ja ću samo reci: AMD HD6950 unlock in HD6970.
Bože samo sam stavio podatke od nadolazeće kartice.... Ne vidim zašto bi ja radio za PALIT...
Istina jedino ako ne mislis clockat, a mislim da svi sta sudjelujemo u ovim raspravama clockamo. Skoro svaka ide na 1000mhz core a onda je usporediva sa gtx570 i 6970.
LOL, a ono držat će ti jako dugo na 1GHz, a sumnjam da je stabilna 24/7 za takav takt bar referentna. Već vidim da planiraju nereferentne na 1GHz...
1GHz default grafu nismo vidjeli od HD4890.
Neznam tko je gajio nade da bude brža? Preformanse su očekivane, no ono šta je mene razočaralo jest cijena dotične grafulje.
Osobno sam mislio da će upravo to biti glavni adut, al ovo je previše. Svega 10$ jeftinija od HD6950, a kod nas će to standardno biti gotovo isto, eventualno 100kn manje.Dakle trenutno totalno neisplativ proizvod.
Neznam na koju foru bi je trebali cjenovno pozicionirati toliko ispod 6950? Cijena je u skladu s mogućnostima te kartice i onaj tko hoće zelenu grafu iz tog segmenta zasigurno će posegnuti u dzep i iskesirati lovu. Uostalom poznato je da ce nvidia nabiti nesto visu cijenu kada imaju konkurentnu grafu.
Istinabog na 2560x1600 pokazuje vidne slabosti no jos ce neko vrijeme proci prije nego se rulja prebaci s FullHD-a kao mainstream-highend reze ako je mozemo tako nazvati.
hmm.. rezultati usporedivi sa HD 6870 .. malko sam razočaran
Prema techpowerupu je sporija par posto od HD5870, a jača za par posto od GTX470.
Točno ono što smo i očekivali.
da, to je čisto cjepidlačenje s moje strane. u stvari me malo buni toliko šaranje rezultata od igre do igre i review-a do reviewa.
Sad gledam testove na techpowerup-u i guru3d i rezultati mi se više sviđaju. (lol)