Nvidia GTX 560 i 580

poruka: 761
|
čitano: 175.632
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Prema vijestima sa fudzile, nvidia priprema za kraj ove ili početak iduće godine novu seriju GTX 5x0 grafičkih kartica koje bi trebale biti odgovor na novi podmladak od AMD-a (ATI).

To bi trebali biti malo renovirani fermi čipovi oznaka GF110 i GF114.

Navodno su čipovi već spremni i samo se čeka pravi trenutak kada će grafe ugledat svjetlo dana.

Navodno bi prvi trebao izaći GTX 580 na čipu GF110 sa 512 CUDA jezgri, 2GB of GDDR5 memorije (384-bit mem. bus) i 128 teksturnih jedinica. Zvuči opako.

Geforce "475"

GTX 580

malo starija slika roadmape gdje se vidi planirana pozicija GF110 i koji bi trebao moći imati do 768 CUDA jezgri:

nvidia GPU roadmap nvidia GPU roadmap

EDIT: Link na prve postane službene review-e.. Link

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 17:13 (Zura).
Moj PC  
17 0 hvala 9
15 godina
RE: Nvidia GTX 560 i 580

tko će znat što će bit,

inače držim fige za Nvidiu jer je i sad imam i full sam s njom zadovoljan, iako i nove AMD kartice nisu loše, samo im fali CUDA, fizika i još par sitnica....... no da budem iskren teško bi se odlučio da sad kupujem, dal čekat Nvidiu ili uzet AMD

14 godina
protjeran
Robert_84 kaže...

tko će znat što će bit,

inače držim fige za Nvidiu jer je i sad imam i full sam s njom zadovoljan, iako i nove AMD kartice nisu loše, samo im fali CUDA, fizika i još par sitnica....... no da budem iskren teško bi se odlučio da sad kupujem, dal čekat Nvidiu ili uzet AMD

AMD nikad neće imati PhysX jer mu Nvidia neće prodati licencu za njega nikad ! Jer Nvidia drži AMD tako u šaci..

17 godina
Robert_84 kaže...

tko će znat što će bit,

Kao prvo nefali im cuda ni physx, kao drugo nemaš  šta čekat kada GTX580 ili 560 bude samo dosadašnji fermi, drugo ništa ni nemogu ponudit.

EDIT: Nvidia je ponudila AMD-u physx no AMD je odbio.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 21:30 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Zura kaže...

Prema vijestima sa fudzile, nvidia priprema za kraj ove ili početak iduće godine novu seriju GTX 5x0 grafičkih kartica koje bi trebale biti odgovor na novi podmladak od AMD-a (ATI).

Navodno su čipovi već spremni i samo se čeka pravi trenutak kada će grafe ugledat svjetlo dana.

Navodno bi prvi trebao izaći GTX 580 na čipu GF110 sa 512 CUDA jezgri, 2GB of GDDR5 memorije (512-bit mem. bus) i 128 teksturnih jedinica. Zvuči opako.

Geforce "475"

GTX 580

malo starija slika roadmape gdje se vidi planirana pozicija GF110 i koji bi trebao moći imati do 768 CUDA jezgri:

Da mi je samo znati kako oni namijeravaju proširiti sabirnicu na 512bit?

I'll be back
14 godina
protjeran
microman kaže...
Zura kaže...

Navodno bi prvi trebao izaći GTX 580 na čipu GF110 sa 512 CUDA jezgri, 2GB of GDDR5 memorije (512-bit mem. bus) i 128 teksturnih jedinica. Zvuči opako.

Geforce "475"

GTX 580

čuo sam da će to biti dual slot mrcina sa 3 coolera...i rekao bih da će to zahtijevati nekakvo bolje hlađenje

16 godina
neaktivan

Ostaje nam vidjeti kad krenu prve slike (obično) sa ChipHell-a. Ali s obzirom da je čip i dalje u 40nm može se pretpostaviti da je proizvodni proces malko uznapredovao pa da su počeli graditi veće mrcine od GPU-a. :)

Ovo stavljanje pa povlačenje informacije sa nvidijinih stranice (navodni leak) mogu samo komentirati na slijedeći način (čisto osobno mišljenje): AMD izdaje redizajnirani GPU, Nvidia želi poručiti naciji da i oni nešto pripremaju i da ljudi baš ne navale u potpunosti na novi HD6870. Nek se ostavi malo para u čarapi do Božića. :)

Novi čipovi su navodno zamjena za 460 i 480 koji bi trebali otići u mirovinu nakon kratkog života.

16 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Izgleda da je Nvidiji postalo normalno stalno slati polovne čipove u EOL. Stvarno zabrinjavajuće

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nvidia GTX 560 i 580

Go NVidia,Go NVidia,Go NVidia....

zasto prst dole !!!!1
Moj PC  
7 1 hvala 0
16 godina
microman kaže...

Zanimljivije je pitanje - kako ce shader cluster biti organizirani?

512 shadera i 128 TMU bi trebalo znaciti:

ili 32 shader clustera po 16 SU i 4 TMU po clusteru

ili 16 shader clustera po 32 SU i 8 TMU po clusteru

Ako bi isli na prvu varijantu to bi trebalo znaciti i 32 polymorph enginea (15 kod GTX480 i 14 kod GTX470) sto bi znacilo ogromni skok u teselacijskim performansama.

No kako GF100 ima 32SU/4TMU, a GF104 48SU/4TMU po closteru nekako mi je ipak druga varijanta vjerovatnija.

if you are not paranoid you don't have enough information
17 godina
protjeran
Nvidia GTX 560 i 580

Ništa drugo nego odg na high end kartice. Tj uvijek posljednji budu najjači high end GPU-ovi. Sad će i ubrzo druga serija HD6900 od AMD nakon ove sad HD6800 pa ti to je to.

Sve u svemu grijanje ostaje pandan Fermi kartica, ovdje pogotovo jer se radi o još jačim komadu hardwarea. O performansama neću ništa reći. Dosta je

jaka GTX480 256-bitna, a onda GTX580 512-bitBelji se dok 99% igara možeš dns sa GTX460 768 igrat na 22 incha i max koju ja imam i LCD 22 incha i to možeš računati i na AA+AF

filtre uključene i DX11 isto tako..

i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Nvidia GTX 560 i 580

laaajk iitt!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia GTX 560 i 580

Kinezi kažu da ovako izgleda:

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.10.2010 13:55 (klimama).

5 0 hvala 3
17 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Nadajmo se da će GTX 4xx pojeftiniti nakon izdavanja ovih novih čipova. Osmijeh

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace

8 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

Ne znam po slikama je li GTS 512/9800GTX+/GTS250 hehe ili GTX560

Cemetary gates
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ništa drugo nego odg na high end kartice. Tj uvijek posljednji budu najjači high end GPU-ovi. Sad će i ubrzo druga serija HD6900 od AMD nakon ove sad HD6800 pa ti to je to.

Sve u svemu grijanje ostaje pandan Fermi kartica, ovdje pogotovo jer se radi o još jačim komadu hardwarea. O performansama neću ništa reći. Dosta je

jaka GTX480 256-bitna, a onda GTX580 512-bitBelji se dok 99% igara možeš dns sa GTX460 768 igrat na 22 incha i max koju ja imam i LCD 22 incha i to možeš računati i na AA+AF

nije 256 bitna nego 384 :P

da, nadam se da nece 480 u eol, ubio bi ih!!!! sta sam je onda kupio...neka pojeftini pa da ja kupim jos jednu :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.10.2010 15:01 (xyan).
16 godina
Nvidia GTX 560 i 580

Opet će nvidia kasnit za amd-om.Hd69xx bez konkurencije šta mislite koliko?gtx480  bi mogao konkurirat hd6950 ako mu padne cijena.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.10.2010 15:22 (dery).
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
dery kaže...

Opet će nvidia kasnit za amd-om.Hd69xx bez konkurencije šta mislite koliko?gtx480  bi mogao konkurirat hd6950 ako mu padne cijena.

Kako če kasnit ako se GTX580 najavljuje na početku prosinca ove godine?

I'll be back
16 godina
protjeran
microman kaže...

Izgleda da je Nvidiji postalo normalno stalno slati polovne čipove u EOL. Stvarno zabrinjavajuće

smijesan si.. ati 5xxx je god dana na trzistu..i isto ide u eol..   stvarno ja pucam od brige.. lol

15 godina
neaktivan
dokly kaže...

smijesan si.. ati 5xxx je god dana na trzistu..i isto ide u eol..   stvarno ja pucam od brige.. lol

Ali 5xxx ide u EOL jer ATi izbacuje novu (bolju) seriju dok nVIDIA-ine grafe idu u EOL jer ih nitko neće. Eto u tome je razlika ;)

Naravno nešto boljim poznavateljima hardvera jasno je da su nVidia-ine grafe isplative, ali ostalima ostaje samo prvi dojam.

17 godina
protjeran
xyan kaže...
stoncin3 kaže...
nije 256 bitna nego 384 :P

SRY zahebao sam ja..Sramim se Nisam dugo vidio pravu pravcatu 512-bitnu GPU za kupit.

Zadnje na što sam bio bacio oko bila je GF 9800GX2. E kad sam imao ja 8800GT...Osmijeh

Ove nove će sve doć preko 3 soma čini mi se..? O seriji 500 da i ne govorim.

i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

SRY zahebao sam ja..Sramim se Nisam dugo vidio pravu pravcatu 512-bitnu GPU za kupit.

Zadnje na što sam bio bacio oko bila je GF 9800GX2. E kad sam imao ja 8800GT...Osmijeh

Ove nove će sve doć preko 3 soma čini mi se..? O seriji 500 da i ne govorim.

GX2 također nije 512-bitna već 2x256-bit. 9800GX2 sastoji se od dva čipa od kojih svaki ima 256-bitnu sabirnicu i nema tu nikakvog zbrajanja. Ista stvar i za 5970. Samo što trgovci to nekako previde, zna se i zašto.

512-bitna sabirnica je apsolutno nepotrebna za svaki GPU. 256-bitna + brza memorija je idealan par.

17 godina
protjeran

Da znam da postoje dual GPU kartice kao 9800gx2 ili HD5970 samo ipak je tu riječ o implementaciji dva istovjetna chipa u jedan GPU. Tako da kad rade, a rade zajedno svaki koristi 256 bits i onda dođe opet na moje..Namigiva

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Da znam da postoje dual GPU kartice kao 9800gx2 ili HD5970 samo ipak je tu riječ o implementaciji dva istovjetna chipa u jedan GPU. Tako da kad rade, a rade zajedno svaki koristi 256 bits i onda dođe opet na moje..Namigiva

Nije isto 2x256bit i 512-bit. 9800GX2, 5970 ili bilo koja dual GPU kartica ima dvije sabirnice i svaka radi sa svojim GPU-om, nema tu nikakvog zbrajanja.

Jedina 512-bit kartica koliko me pamćenje služi jest HD 2900 XT koja nije baš najbolje prihvaćena.

17 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
stoncin3 kaže...
 Jedina 512-bit kartica koliko me pamćenje služi jest HD 2900 XT koja nije baš najbolje prihvaćena.

omg Pa kad dođu pun kufer para moj lega...:D

Ja sam ti čisti primjer takvog što..?

Evo gledaj što bi mi bilo falilo da nisam prelazio sa stare geforseice na ove radeone do sada kad više manje stvarno 8800GT nije baš dovoljna?

Zabrijao sam i gotovo.. povratka nema samo škola koja košta,..

16 godina
microman kaže...
dery kaže...

Kako če kasnit ako se GTX580 najavljuje na početku prosinca ove godine?

Ništa im ne virujen,tako su najavljivali fermija.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
17 godina
stoncin3 kaže...

jaka GTX480 256-bitna, a onda GTX580 512-bitBelji se  dok 99% igara možeš dns sa GTX460 768 igrat na 22 incha i max koju ja imam i LCD 22 incha i to možeš računati i na AA+AF

Yeah right, sa jačom HD5850 si se stalno žalio, a sa ovom sve leti...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
14 godina
neaktivan
Nvidia GTX 560 i 580

ja se tjesim i sumnjam na izlazenje nove serije. eventualno ce se dopuniti serija gtx 4xx, ne vidim zasto nazivno novu seriju stvrati i razljutiti kupce serije 4xx. ok, na njima je potez al pretpostavljam da ce dopuniti seriju 4xx... tipa gtx 475, gtx 485, gtx 490, 495 itd....ionako ne mogu izmisliti toliko kartica koliko mogu imena imati u seriji 4xx. tipa zasto mijenjati konja koji pobjedjuje, mislim na gtx 460? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

serija 4xx je u stvari zaribala (ne u potpunosti nvidijinom krivicom, blame it all on TSCM). Logično je da se pokuša stvar ispraviti na najbolji mogući način. 40nm proces sada daje sve bolji yield, malo redizajna i novi naziv (da kupci ne vuku paralelu sa 4xx serijom), rezultat = čip kakav smo se nadali dobiti krajem prošle godine :)

17 godina
protjeran
Hyperion kaže...
stoncin3 kaže...

dok 99% igara možeš dns sa GTX460 768 igrat na 22 incha i max koju ja imam i LCD 22 incha i to možeš računati i na AA+AF

Yeah right, sa jačom HD5850 si se stalno žalio, a sa ovom sve leti...

Pa kad dođe nastavak Krize opet ću se žaliti.. Samo jer mi se igra svidjela grafički htio sam se dotjerati i igratixD

Ovaj put se nema što kupovati 3/2011 se nabavlja orig Crysis 2 i igra na ovoj. nmvz no comments pls prošlo me je. SmijehTa igra i Metro2033 mi nije išao na maxed out druge SVE

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice