Nvidia FX4800 - ugradnja u Mac Pro

poruka: 7
|
čitano: 1.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen

Pozdrav cijenjeni forumaši, da ne lutam po drugim forumima, odlučio sam pitanje postaviti ovdje. Dakle kupio sam bez puno razmišljanja Nvidia FX4800 karticu, sa namjerom da je ugradim u Mac Pro računalo. Nažalost, koliko vidim, postoji mogućnost da imam PC verziju, dok u Mac Pro id, jelte Mac verzija. Postoji li kakva mogućnost ugradnje iste kartice u Mac? 

Mac Pro je Six Core Nehalem, mid 2010, dok je OS Mavericks.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pozdrav,

čini se da je izvedivo prema jednom forumu (link niže)

http://forum.netkas.org/index.php/topic,839.0.html    (Na stranici 2 imaš kompletnu proceduru)

Nužna je zamjena EEPROM-a na PC verziji kartice s obzirom da postoji razlika u veličini.

Nakon toga iz dos-a pokreneš NVFlash i pukneš gore mac verziju BIOS-a.

Gravediggers Crew

0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Re: Nvidia FX4800 - ugradnja u Mac Pro
bxcounter kaže...

Pozdrav,

čini se da je izvedivo prema jednom forumu (link niže)

http://forum.netkas.org/index.php/topic,839.0.html    (Na stranici 2 imaš kompletnu proceduru)

Nužna je zamjena EEPROM-a na PC verziji kartice s obzirom da postoji razlika u veličini.

Nakon toga iz dos-a pokreneš NVFlash i pukneš gore mac verziju BIOS-a.

Pozdrav. Lutam već tim forumom satima, no htio bih čuti iskustvo iz prve ruke. Isto tako zbog EFI boota, sliku imam tek kad se OS pokrene. Iskreno, reflashati i fizički zamijeniti EEPROM mi je trenutno malo riskantno.

To be continued :)

17 godina
neaktivan

Da li postoji mogucnost da odes natrag u ducan i trazis zamjenu za Mac verziju? {#}

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lion King kaže...

Da li postoji mogucnost da odes natrag u ducan i trazis zamjenu za Mac verziju? {#}

Nažalost ne. Nisam niti siguran da gore navedene kartice ima u prodaji, pošto je riječ o relativno starijem modelu iz Quadro serije, no bila je dobra prilika, a i imam je gdje i kako iskoristiti. Iskreno, želio bih je osposobiti, prije možebitnog vraćanja. Vidjeti ću da li imam kakav pametan odgovor na službenom Nvidia forumu, jer se na jabucnjak.hr nemogu registrirati, stalno mi javlja grešku sa kolačićima.{#}

13 godina
neaktivan

iskreno daleko bolja investicija bi bila bilo koja novija high end gaming kartica, kojih takodje ima podrzanih od strane maca.

quadro fx serija je jako stara i preslaba za danasenje standarde i prema slabijim gaming karticama. 

jos ako planiras bilo kakvo gpu rendanje tu onda nikakve goristi od nje.

a i same viewport performance u svim 3d softwerima su joj daleko slabije od sadanjih gaming kartica.

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
mirkoj kaže...

iskreno daleko bolja investicija bi bila bilo koja novija high end gaming kartica, kojih takodje ima podrzanih od strane maca.

quadro fx serija je jako stara i preslaba za danasenje standarde i prema slabijim gaming karticama. 

jos ako planiras bilo kakvo gpu rendanje tu onda nikakve goristi od nje.

a i same viewport performance u svim 3d softwerima su joj daleko slabije od sadanjih gaming kartica.

Znam, toga sam se i bojao. Primjetio sam tvoje postove u temama vezanim uz 3D software, tako da ću svakako uvažiti tvoje mišljenje. Trenutno nažalost budžet ne dozvoljava high-end GPU. Možeš li možda preporučiti nešto iz sredine Nvidine ponude? Koju tehnologiju koristi novi Mac Pro, pošto koristi AMD-ove FirePro karitce?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice