Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.481
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Nvidia Fermi info

da samo znaš koliko sam tražija tu stranicu

ima sam je u bookmarksima ali mi je komp bija crka

i nikako se sitit

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
16 godina
odjavljen

Haha... Ovaj bench opovrgava masu onih na ovom forumu koji su pljuvali da metro 2033 bolje radi na nVidii, nego na ATI karticama.

Samo je problem sto taj bench nema veze sa stvarnosti, jer nVidia ima bolje rezultate.

Izgleda da treba pricekati neko vrijeme da se situacija smiri i da se to 'izbencha' kako spada.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.3.2010 0:09 (Mrgud Veliki).
15 godina
neaktivan

hebote šta troši struje

a i više se zagrijava

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Moram priznati da sam iznenađen kako se 5870 dobro drži uz 480-ticu pogotovo na ovim visokim rezama...

Ovo je lošije nego što sam očekivao (za NV)

3D Designer www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.3.2010 0:11 (Minoza).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

u c rysisu su tu negdje oba dvije, ali u hawx-u i dirt 2 ubija 480 5870, u metro 2033 su tu isto negdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Minoza kaže...

Moram priznati da sam iznenađen kako se 5870 dobro drži uz 480-ticu pogotovo na ovim visokim rezama...

Pa nema nista cudno tu...

Na visokim rezama se uvijek novije graficke najbolje nose sa starijima. Tu je najmanja razlika ili gotovo nikakva.

15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
Minoza kaže...

Pa nema nista cudno tu...

Na visokim rezama se uvijek novije graficke najbolje nose sa starijima. Tu je najmanja razlika ili gotovo nikakva.

Nisi me shvatio (ili ja nisam tebe shvatio) ono što želim reći je to da sam očekivao da će baš na tim višim rezama GTX-ica puno bolja biti... no razlika se u većini slučajeva sa dizanjem reze smanjuje...

Pogledaj BC2 npr. na full HD sa AA i AF napucanim 5870 kolje GTX-icu, takve rezultate nisam očekivao... o tome ti pričam

3D Designer, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.3.2010 0:16 (Minoza).
16 godina
odjavljen
Minoza kaže...

ma se uvijek novije graficke najbolje nose sa starijima. Tu je najmanja razlika ili gotovo nikakva.

Nisi me shvatio (ili ja nisam tebe shvatio) ono što želim reći je to da sam očekivao da će baš na tim višim rezama GTX-ica puno bolja biti... no razlika se u većini slučajeva sa dizanjem reze smanjuje...

Ne vidim zasto bi bila brza na visim rezama... Jednostavno ju kolicina memorije u kombinaciji sa single GPU koci...

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.3.2010 0:16 (Mrgud Veliki).
15 godina
protjeran

Očekivao sam više...

COD 6 -> 480 win... Opet se vidi optimizacija programskog koda na djelu...

Tresla se brda, rodio se miš... Da nema optimizacije, i tu bi 480 pala...

Očekivali smo fermić, dobili smo spermić...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
Minoza kaže...

ma se uvijek novije graficke najbolje nose sa starijima. Tu je najmanja razlika ili gotovo nikakva.

Ne vidim zasto bi bila brza na visim rezama... Jednostavno ju kolicina memorije koci...

Kak to misliš? Pa GTX-ica ima više memorije od 5870...

3D Designer, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Katastrofa... ocekivao sam puno više od nove GTX480. U starijim igrama je malo brza od hd5870, dok je u DX11 igrama sporija. Ako tome dodamo da se puno vise grije, da puno više troši i da je skuplja,te da kasni skorom pola godine za HD5xxx serijom, onda ispada veliko razocarenje. Totalno neisplativa kupnja. to ce kupovat samo Nvidia Funboy-evi.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Očekivali smo fermić, dobili smo spermić...

Mislis reci ocekivali smo da kuha, pece, przi, pere, a dobili smo graficku...

17 godina
Nvidia Fermi info

performanse po meni i nisu tako loše... koliko je minus potrošnja  i grijanje, kupio bih gtx 480 kada bi cijena bila 150 kn veća od HD 5870

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.3.2010 0:19 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mrgud Veliki kaže...

Haha... Ovaj bench opovrgava masu onih na ovom forumu koji su pljuvali da metro 2033 bolje radi na nVidii, nego na ATI karticama.

Samo je problem sto taj bench nema veze sa stvarnosti, jer nVidia ima bolje rezultate.

Izgleda da treba pricekati neko vrijeme da se situacija smiri i da se to 'izbencha' kako spada.

E sad,koliko bolje?U nekim igrama da dok u nekima ne...U prosjeku je jača 20% što je fenomenalno,ali za koju cijenu? Ogromna potrošnja i vrlo visoke temperature... Koliko je test stvaran neznam,ali znam da je legionhardware jedna od dvije stranice kojima potpuno vjerujem. Toliko od mene,laku noć svima Osmijeh

16 godina
odjavljen
Minoza kaže...

Kak to misliš? Pa GTX-ica ima više memorije od 5870...

Pa u zahtjevnijim aplikacijama ju i dere nenormalno.

Osim u CF, kada su dvije sa gigom...

16 godina
odjavljen
mirdaVG kaže...

E sad,koliko bolje?U nekim igrama da dok u nekima ne...U prosjeku je jača 20% što je fenomenalno,ali za koju cijenu? Ogromna potrošnja i vrlo visoke temperature... Koliko je test stvaran neznam,ali znam da je legionhardware jedna od dvije stranice kojima potpuno vjerujem. Toliko od mene,laku noć svima Osmijeh

Eh, da je srece pa da si citao dalje od ove stranice...

I sam sam spomenuo problem enormne potrosnje.

Koliki bio nVidiot, ovo nece kod mene... Dobrano pegla racun za struju.

15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Krivo. Radit će bolje sigurno. Optimizirana je igra bolje za NV, radi ona glatko i na ATI većinu vremena ali ponekad iskusiš framedropove u razlici od 50 na više FPS-a, vjeruj mi to sigurno nećeš iskusiti na ovim GTX-icama ali ne zato što su bolje nego zato što je igra za njih optimizirana.

Također ljudi sa NV karticama (starijim) su već potvrdili kako nemaju takve framedropove kao kod ATI korisnika.

Nadalje kako objašnjavaš sys req za tu igru? NV - GTX 260, ATI - 4870x2...

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.3.2010 0:24 (Minoza).
16 godina
odjavljen
Minoza kaže...

Krivo. Radit će bolje sigurno. Optimizirana je igra bolje za NV, radi ona glatko i na ATI većinu vremena ali ponekad iskusiš framedropove u razlici od 50 na više FPS-a, vjeruj mi to sigurno nećeš iskusiti na ovim GTX-icama ali ne zato što su bolje nego zato što je igra za njih optimizirana.

Ne bi znao hoce ili nece, no prema ovim benchevima ispada da nece...

17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

pogledajte SLI video...

http://www.hardocp.com/article/2010/03/26/nvidia_fermi_gtx_470_480_sli_review/7

FAIL, to se nece dati OC 5 MHz. Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
Mrgud Veliki kaže...
mirdaVG kaže...

Eh, da je srece pa da si citao dalje od ove stranice...

I sam sam spomenuo problem enormne potrosnje.

Koliki bio nVidiot, ovo nece kod mene... Dobrano pegla racun za struju.

Ma pročitao sam skoro sve stranice,a s obzirom koliko je sati i koliko je glupog spama bilo više ni ne znam tko je šta napisao Osmijeh. No hard feelings Osmijeh

15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
Minoza kaže...

Ne bi znao hoce ili nece, no prema ovim benchevima ispada da nece...

Ti baš ne želiš shvatiti jelda...?

Bench pokazuje neki FPS iz nekog dijela igre. OK! Ali hajde da vidimo usporedbu FPS-a kada gledaš u one zrake od sunca, na ATI to ubije 50-tak frejmova, već je dokazano da se na NV karticama to ne dešava u toj mjeri... Igra stabilnije radi na NV karticama. I kažem, samo pogledaj sys req i sve ti je jasno...

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.3.2010 0:26 (Minoza).
17 godina
Nvidia Fermi info

au covjece sto ste se raspisali svakih 30 sek napravim refresh stranice a ono par novih postova pregoriti ce server na kojem je forum :D

moram priznati da me ovi prvi testovi i nisu bas odusevili,ali fermi je potpuno od nule napravljen novi cip ,nova arhitektura i sve tako da se moze progledati kroz prste sve ovo naravno ako budu cijene povoljne

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Fermi info

Mislio sam da će biti bolja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Zoidberg kaže...

pogledajte SLI video...

http://www.hardocp.com/article/2010/03/26/nvidia_fermi_gtx_470_480_sli_review/7

FAIL, to se nece dati OC 5 MHz. Smijeh

Cek jedna 480 trosi 480 W, a dvije 595 W u loadu ?!?! Idle mi se cini sasvim OK.

Izgleda da im je SLI u teskoj banani.

16 godina
odjavljen
Minoza kaže...

no prema ovim benchevima ispada da nece...

Bench pokazuje neki FPS iz nekog dijela igre. OK! Ali hajde da vidimo usporedbu FPS-a kada gledaš u one zrake od sunca, na ATI to ubije 50-tak frejmova, već je dokazano da se na NV karticama to ne dešava u toj mjeri... Igra stabilnije radi na NV karticama. I kažem, samo pogledaj sys req i sve ti je jasno...

A ti kao bas znas sto su oni benchali ?!?! Mislim, NHF, ali jednako mozemo biti u pravu/krivu, jer ne znamo sto su benchali...

16 godina
neaktivan
ima li bencha gtx470?
Izgleda da se treba sačekati nove drivere,možda bude ko s big bang-om (gtx260 postala bolja od hd4870)
15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
Minoza kaže...

no prema ovim benchevima ispada da nece...

A ti kao bas znas sto su oni benchali ?!?! Mislim, NHF, ali jednako mozemo biti u pravu/krivu, jer ne znamo sto su benchali...

Istina je to što kažeš.

Ovo govorim na temelju GTX 2xx serije, tamo nema dropova u FPS-u pa ne očekujem niti u GTX 4xx seriji tako nešto. Kužiš me sad?

16 godina
odjavljen
Minoza kaže...

Ovo govorim na temelju GTX 2xx serije, tamo nema dropova u FPS-u pa ne očekujem niti u GTX 4xx seriji tako nešto. Kužiš me sad?

Kuzim, ali fermi je nesto sasvim novo... Mislim da ce tu biti dosta posla za optimizaciju drivera...

15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
Minoza kaže...

Kuzim, ali fermi je nesto sasvim novo... Mislim da ce tu biti dosta posla za optimizaciju drivera...

Slažem se.

Performanse će definitivno rasti. Ali nemoj misliti da ATI neće raditi na poliranju svojih niti da je 5xxx serija dostigla vrhunac.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice