Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 429.741
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
max1919 kaže...
Ja se iskreno nadam da crysis 2 neće biti tako zahtjevan. a što se tiĉe nvidie vjerojatno će imati gubitke ali mislim da će se izvuĉi jer ipak je trenutno vodeĉa tvrtka na podruĉju grafiĉkih kartica.

Po ničemu nisu vodeći osim po GPGPU-u, a to je jako malo tržište.

Dado_ZG78 kaže...

Hm..    ne sluti na dobro opstanak samo jednog velikog igrača u segmentu IT industrije.

Ne samo da mogu nabijati cijene kako se sjete, nego i namjerno usporiti izdavanje novijih i boljih proizvoda kako bi iz pojedine tehnologije 'izmuzli' maksimalni profit Neodlučan

Da, to je jako loša mogućnost.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info
nezz ali što nije pisalo u ovom ili prošlom bugu tako nešto, uostalom od kud im onda tolke pare za reklamu
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Ako nVidija propadne, onda ce je nko progutat, recimo neko tipa ... Intel. To bi bija definitivno GameOver za AMD. nVidija tehnologija i Intelov proizvodni proces, damn ... mogucnosti su neogranicene.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
4 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Hm..    ne sluti na dobro opstanak samo jednog velikog igrača u segmentu IT industrije.

Ne samo da mogu nabijati cijene kako se sjete, nego i namjerno usporiti izdavanje novijih i boljih proizvoda kako bi iz pojedine tehnologije 'izmuzli' maksimalni profit Neodlučan

Da, to je jako loša mogućnost.

Da ali isto tako neizvedivo,nece se to nikad dogoditi da jedna firma pogotovo ne u ovom informatickom svijetu bude sama bez konkurencije,ako jedna propadne osnovati ce se druga pod drugim imenom i tako u nedogled moze iciCool

CHE
17 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...

Ako nVidija propadne, onda ce je nko progutat, recimo neko tipa ... Intel. To bi bija definitivno GameOver za AMD. nVidija tehnologija i Intelov proizvodni proces, damn ... mogucnosti su neogranicene.

Nemaš blagog pojma o čemu govoriš. nVidijin problem i jest nepostojanje konkurentne tehnologije. Jednostavno trenutno nisu u stanju proizvesti isplativ čip.

Intel nije zainteresiran za 'ove' grafičke kartice; njih zanima Larabee.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 13:40 (naxeem).
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Mad_Badger kaže...

Nemaš blagog pojma o čemu govoriš. nVidijin problem i jest nepostojanje konkurentne tehnologije. Jednostavno trenutno nisu u stanju proizvesti isplativ čip.

Intel nije zainteresiran za 'ove' grafičke kartice; njih zanima Larabee.

nVidija je kupovinom 3Dfx-a, Aegie, pa cak i Mental Images (Mental Ray je jedan od najzastupljenijih render engina u 3D industriji, integriran u Mayu, Max i XSI), sebi pribavila hrpu jako zanimljivih patenata, tako da ... nVidija je sigurno primamljiv zalogaj Intelu.

A da ne govorimo da ono sto bi Fermi treba bit, je otprilike i ono sta Intel kuva sa Larabeem. Jel to GPU? Jel to CPU? Fermi je trenutno jedina moguca konkurencija Larabee-u. Doduse, oba su paper dragons ... zasad.

16 godina
neaktivan

nVidija je kupovinom 3Dfx-a, Aegie, pa cak i Mental Images (Mental Ray je jedan od najzastupljenijih render engina u 3D industriji, integriran u Mayu, Max i XSI), sebi pribavila hrpu jako zanimljivih patenata, tako da ... nVidija je sigurno primamljiv zalogaj Intelu.

A da ne govorimo da ono sto bi Fermi treba bit, je otprilike i ono sta Intel kuva sa Larabeem. Jel to GPU? Jel to CPU? Fermi je trenutno jedina moguca konkurencija Larabee-u. Doduse, oba su paper dragons ... zasad.

"tresla se brda rodio se miš"

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 14:57 (mtopol).
17 godina
neaktivan

Fermi nema veze s Larabeeom. To je posve druga arhitektura i posve drugi tip čipa.

16 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

neznam odkuda vam da bi nvidia imala nesto sa intelom pa oni vam se bas i ne vole

prodajem pozivnice za partis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

neznam odkuda vam da bi nvidia imala nesto sa intelom pa oni vam se bas i ne vole

nisu se volili ni 3Dfx i nVidija, pa opet ... 

16 godina
neaktivan

Ako ste se odlučili preskočiti GT300, možda je dobro pričekati 2017 i uzeti jednu tada.

:)

Ako firma preživi, naravno. :)

Google is your friend
17 godina
Nvidia GT 300 info

Na kineskoj stranici PCZilla pojavile su se prve slike, navodno, generirane s pomoću Fermija.

Fermi lifelike rendered images spotted 

NVIDIA Fermi(GT300) 光线追踪演示 

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2009 18:31 (klimama).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
klimama kaže...

Na kineskoj stranici PCZilla pojavile su se prve slike, navodno, generirane s pomoću Fermija.

这个东西完全拜托了API,通过CUDA实现。应该面向开发吧?

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
16 godina
klimama kaže...

Lažu jer uopće nemaju na čemu to ostvarit i dokazat.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
17 godina
Mentalist kaže...
klimama kaže...

这个东西完全拜托了API,通过CUDA实现。应该面向开发吧?

Ova stvar potpuno Baituo API-ja, preko CUDA implementacije. Razvoj bi trebao biti za vas? 

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Srećom imam uvida u neke zanimljive informacije o GT300-tkama i samo ću reči da ne mogu dočekati 12. mjesec!

Btw, ovi gorenavedeni fotorealistični renderinzi su itekako stvarni, a vrtit će se u solidnih 15-20fps kroz svega nekoliko tjedana.

Božićni blagdani će biti vrlo zanimljivi ove 2009. godine.  Radujte se narodi!  Smijeh

P.S. svi (fanATIci) koji će sa skepticizmom 'na nož' dočekati ovaj moj post - sa guštom ću vam kroz 1,5 mjesec reči "I told you so!", hehehe  Belji se

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
Nvidia GT 300 info

Odlučio sam pričekat taj 12mj da vidim šta će nvidia dobroga izdati, ako bude cijena onoj gtx360(ako se bude tako zvala) oko do 2200kn mogla bi uletit.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Odlučio sam pričekat taj 12mj da vidim šta će nvidia dobroga izdati, ako bude cijena onoj gtx360(ako se bude tako zvala) oko do 2200kn mogla bi uletit.

ahahahahahahahahahh get real

16 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

LOL!!!! Okorjeli ATI-jevac prelazi na Nvidiju!!!!!Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2009 22:17 (vexx5555).
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info
nisam baš optimistiĉan glede toga. 2k kuna za novu nvidia grafu zvuĉi kao da je ispalo iz neke bajke. mislim da će cijena biti iznad 2500 kuna.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Srećom imam uvida u neke zanimljive informacije o GT300-tkama i samo ću reči da ne mogu dočekati 12. mjesec!

Btw, ovi gorenavedeni fotorealistični renderinzi su itekako stvarni, a vrtit će se u solidnih 15-20fps kroz svega nekoliko tjedana.

Božićni blagdani će biti vrlo zanimljivi ove 2009. godine.  Radujte se narodi!  Smijeh

P.S. svi (fanATIci) koji će sa skepticizmom 'na nož' dočekati ovaj moj post - sa guštom ću vam kroz 1,5 mjesec reči "I told you so!", hehehe  Belji se

Da, ti imaš uvida, a firma partner nVidie nema. Dakle, znam osobu koja radi u firmi koja je u TWIIMTBP programu i još im nVidia nije poslala niti inženjerski uzorak kao obično, a ti "imaš uvida"? - ROFL.

Meni se sve čini kako je nVidia u gadnom problemu. Imaju preveliki i preskupi čip koji u grafici jednostavno nije konkurentan. Možda se spase GPGPU tržištem (što bi meni bilo drago, jer mi trebaju).

15 godina
neaktivan
klimama kaže...

Ove slike su iz trailera za Playgrounds Festival i nemaju veze sa novim grafickama iz Nvidije

http://www.revolver.nl/index.php?page=workdetail&CID=2147

http://motionographer.com/theater/onesize-playground-titles/

17 godina
vexx5555 kaže...
Hyperion kaže...

LOL!!!! Okorjeli ATI-jevac prelazi na Nvidiju!!!!!Osmijeh

Nisam okorijeli, svejedno koju uzmem samo da vozim force unleashed, crysis 2, assassins creed 2, cod 6, operation flashpoint 2, mass effect 2, dirt 2...

Samo želim vidjet koja će se više isplatit hd5850/70 ili neka gtx-ica, a vjerovatno će i cijene pasti.

max1919 kaže...
nisam baš optimistiĉan glede toga. 2k kuna za novu nvidia grafu zvuĉi kao da je ispalo iz neke bajke. mislim da će cijena biti iznad 2500 kuna.

Neznam dali si ti slijep ili šta, ali pogledaj činjenice:

- lansira se u prosincu (blagdani -> niže cijene)

- konkurencija je već lansirala kartice -> niža cijena ako žele biti konkurentni

- u slučaju da je nvidia jača, ati će snizit cijene svojim karticama , a morat će i nvidia ako žele biti konkurentni. Rat cijenama svima odgovara!

- možda dobijem još para za sv.nikolu (LOL)

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 12:00 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Bit ce kao uvijek skuplja od radeonke,a ako uzmes u obzira da ATi oko Bozica izbaciva 59xx seriju i 5870x2 opet ce nvidia popusit.Ali ako nekome nije problem izdvojiti 3000+ kn za grafu neka izvoli.

Intel Quad Core Q6600 @ 2.4GHz | Gigabyte EP35-DS4 | PowerColor ATi Radeon HD3870 X2 1GB GDDR4 | 8GB Kingmax @ 800MHz | Hitachi 500GB 32MB 7.200rpm | Chieftec 850W | Windows Vista x64 SP 2 |
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 12:08 (WozZyE).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WozZyE kaže...

Bit ce kao uvijek skuplja od radeonke,a ako uzmes u obzira da ATi oko Bozica izbaciva 59xx seriju i 5870x2 opet ce nvidia popusit.Ali ako nekome nije problem izdvojiti 3000+ kn za grafu neka izvoli.

Sorry,ali ti spominješ jednu te istu karticu.

HD5970 = HD5870x2

HD5950 = HD5850x2

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 12:11 (Hyperion).
16 godina
Hyperion kaže...
vexx5555 kaže...
Hyperion kaže...
       ...
max1919 kaže...

Neznam dali si ti slijep ili šta, ali pogledaj činjenice:

- lansira se u prosincu (blagdani -> niže cijene)

- konkurencija je već lansirala kartice -> niža cijena ako žele biti konkurentni

- u slučaju da je nvidia jača, ati će snizit cijene svojim karticama , a morat će i nvidia ako žele biti konkurentni. Rat cijenama svima odgovara!

- možda dobijem još para za sv.nikolu (LOL)

Ne znam je li on slijep ali ti jesi naivan:

nize cijene za blagdane? Da, ali ne za proizvode koji tek izlaze... "normalne" cijene bi znacile da nVidia ope gubi pare, po ko zna koji put, muku muce da uopce ista izdaju i pitanje je kako ce i sto izdat jer ne mogu zatvorit financijsku kostrukciju, a ti mislis da ce biti jeftini? pa upravo ce Bozic iskoristit da skupo prodaju nove proizvode (ako uopce) koje svi cekaju, da su izdali prije mjesec dana mozda, MOZDA bi snizili cijene kao bozicnu akciju

konkurencija? odkad je nVidiju briga za to? uvijek izdaju jake kartice po visokim cijenama neovisno o AIT-ju i furaju se na TWIMTBP, dobijes i igru s njom i super ti je (doduse puse pare jako u zadnjih godinu i koliko, ali oko Bozica su uvijek u plusu)

u slucaju da ce nVidija biti jaca? bit ce sigurno od 58x0, ali ati vec do tada izdaje 5970 i eventualno losi CF driveri bi mogli doprinijeti nVidiji kratkorocno, taman da dobro iskoriste Bozic

pare za Nikolu? ja dobijem cokoladnog krampusa i sibu :(

17 godina
Rhodin kaže...

pare za Nikolu? ja dobijem cokoladnog krampusa i sibu :(

Ja samo šibuMršti se

Vidjet ćemo, sumnjam da će biti visoke cijene ili ih nitko neće kupovat.

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Nikakvi "loši CF driveri" ne dolaze u obzir, jer su CF driveri itekako bolji od SLI drivera i CF se dugo već skalira puno bolje.

nVidia ima problem: Fermi je duplo veći od ATijevog čipa, duplo je skuplji za proizvodnju, a nije duplo brži. Ionako su u gubicima, ionako nemaju ništa na med segmentu. Trenutno, kad imaš sreću da je nađeš, GTX285 košta kao dosta jači i moderniji 5870. To nVidiju ubija, a odbili su spustiti cijene i radije se ugušili isporuku čipova.

Ako bude moguće, nVidia će prodavati Fermi čipove bez profita, a vjerojatno neće biti moguće pa će ići u gubitke. Koliko će izdržati i hoće li im laptopi, mobiteli i TESLAe spasiti glavu? Nadajmo se da hoće, ali...

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Dok se nvidia grci i nezna kaj da radi,ati lijepo cese se po jajima i uziva u parama Bogataš

Allah U Akbar, everybody just be calm That's the word passed down from the Emonh It came from the Qu'ran, it can't be wrong It's only measure, the time, the God's eons So I suggest you follow Allah wa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

pa nisam iskreno mislio losi kao nekvalitetni, vec cinjenica da imaju probleme u TWIMTBP igrama, sto nije ati-jeva stvar vec presutna politika proizvodjaca (po meni) koji daje prividnu prednost nVidiji (i zato sam reko privremeno jer brzo ati to sredi stogod ljudi pricali o nj. driverima). svjestan sam velicine Fermija, ima isti problem ko predhodni cip na gt280 prije prelaska na manju arhitekturu (osim mozda tolikog zagrijavanja, mada i to sam siguran da ce grijat ko pec), svjestan sam (donekle) i cijene njegove proizvodnje i iskreno ne znam sto to sve treba nVidiji... zure se nesto ucinit bez da promisle jel to bas najbolji potez, i grcaju u gubicima vec podulje vrijeme.... mogu oni opstat na laptopima i svemu ostalom sto si naveo, ali dokle ce poslovat na ovaj nacin? bili su div, sad su poprilicno posrnuli

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice